keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Taas vihreää!

Tämä meni nyt vähän yksitoikkoiseksi. =) Käväistiin tänään rannalla, oltiin muutama tunti. Minä vain maleksin viltillä, en sen kummempaa. ;-D Kasvoille lätkin aamulla Lumenen värillisen päivävoiteen (SPF 6) ja siihen päälle Buff'd Cosmeticsin mineraalimeikkipohjan sävyssä Cool Light, muuten aika lailla samat tuotteet, kuin tuossa no makeup-lookissa (ei kuitenkaan Honey bronzeria).

Päätin sitten vähän piristää nassua ja vetäisin Wet'n Wildin Mega Linerilla vihreät rajaukset ja kokeilin uutta vedenpitävää Max Factorin False Lash Effect ripsariani ensimmäistä kertaa, väri mustan ruskea (vai oliko se ruskean musta...). Jostain syystä pidän tuosta ihanan kirkkaan vihreästä linerista todella paljon ja siinä on minun makuuni oikein näppärä pieni sivellin jolla saa tehtyä rajauksen helposti.

MF:n FLE oli ehkä vähän pettymys, taisin odottaa siltä liikoja kaiken kuulemani ja lukemani hehkutuksen perusteella. Toisaalta; tyhjästä on paha nyhjäistä, eli kun niitä ripsiä ei omasta takaa ole alunperinkään kuin lyhyttäkin lyhyemmät nysät, niin ei siinä oikein mikään ripsiväri niitä kovin ihmeellisesti kasvata. Sen lisäksi, että ripseni ovat minit ne myös sojottavat piikkisuorina lähes alaspäin ja taivutuksen FLE piti mielestäni melko hyvin.

Muuta silmämeikkiä ei sitten ollutkaan (luomille vetäisin pohjalle isolla sudilla Meown Sunsplasheria). Rajaus oli ihanan pirtsakka ja kesäinen ja toi hyvää mieltä. Reilu kolmisen tuntia olin liikkeellä ja kotona suljettu silmä näytti "huonon silmän" puolelta sotkuiselta, "parempi silmä" oli ihan siisti. Minun "huono silmäni" tarkoittaa siis luonnostaan paksumpaa silmäluomea eli silmäni ovat epäsymmetriset (mikä on todella, todella ärsyttävää ja haittaa sekä rajoittaa meikkaamista).

Mega Liner on mielestäni hintaansa suhteutettuna erinomaisen hyvä nestemäinen eyeliner ja jos ei ole kovin roikkuvat yläluomet tai muuten vaan pullukat niin pysynee hikisemmässäkin vauhdissa mukana. Ja on se vaan niin ihanan värinen!

Huulilla on taas pelkkä huulirasva, tällä kertaa Everyday Mineralsin Pillow Mints joka on mielestäni oikein kiva huulirasva. Kulmat on harottu jonkinlaiseen kuosiin Lumenen kulmageelillä (tai mikä lie onkaan, nyt en muista paremmin ;) ). Se taas on mielestäni suht välttävä, ei erityisen hyvä mutta ei mikään susikaan.

Rannalta tullessani piti käväistä Prismassa hakemassa Krissen kehuma XZ shampoo josta toivon vapaa-ajan reissujen saunahetkien helpottajaa (ihana vanha puusauna ilman suihkua, lotrattavine vesisaaveineen). Muuta ei sitten pitänyt sieltä ottaa mutta kas kummaa; mukaan tarttui toinenkin shampoo! Cutrinin ISM-sarja oli alessa ja shampoot maksoivat 6.90€. Otin sitten kokeiluun Pureism syväpuhdistavan shampoon, saas nähdä onko hyvä (aikaisemmin on ollut käytössä Herbinan syväpuhdistava).

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Kesäpäivän no makeup-look

(There is a short summary in English at the end of this post)

Yritin tehdä jonkin sortin vaihe vaiheelta kuvasarjaa omasta kesäpäivän "meikittömästä" lookistani mutta valitettavasti kuvat ovat melkoisen huonot. Osaksi johtuen käytetystä kamerasta, osaksi valaistusolosuhteiden jatkuvasta muuttumisesta (auringonpaistetta ja pilvisyyttä vaihdellen). Mutta julkaisen kuvat nyt kuitenkin vaikka niissä ei juurikaan havaittavaa eroa ole.

Meikkipohja on tehty Meow:n Pampered Puss Frisky Chausiella. Tässä kasvoilla pelkkä meikkipuuteri:

Seuraavaksi lisäsin varjostukseksi Meow:n Skinny Dipperiä, sävy Korat Medium. Varjostuksen laitan "poskikuoppaan", eli kun imaisee posken sisään niin siihen ilmestyy "oja" johon on helppo varjostusväri lisätä. Lisäksi tupsuttelen varjostusväriä myös ympäriinsä kasvojen reunoille sekä leuan alle ja pikkuisen nenän sivuille sekä luomivakoon:

Seuraavaksi tupsuttelen Meow:n Sunpslasheria sävyssä Chartreaux Light poskiluille, kulmien alle, otsan keskivaiheille, nenänselkää ja keskelle leukaa. Käytän Sunsplasheria myös luomivärinä liikkuvalla luomella:
Viimeiseksi otan pöyheän siveltimen, laitan posliinilautaselle ripauksen Lily Lolon bronzereita sävyissä Waikiki ja South Beach ja sävytän kasvot kevyesti suunnilleen samoista kohdin, kuin mihin olen laittanut varjostusväriä mutta laajemmilla otteilla sekä poskiin poskipunan sijasta (tätä en laita nenänpieliin). Tämän jälkeen lisään vielä kevyesti uudestaan Sunsplasheria. Jos haluan vähän ekstrablingblingiä (vaikka "meikitön" meikki onkin), laitan luomille nurkkiin Buff'd Cosmeticsin bronzeria sävyssä Honey (aivan ihanan ihana kullanhohto).

1. = varjostus Meow Skinny Dipper Korat Medium
2. = korostus Meow Sunsplasher Chartreux Light
3. = Liikuvan luomen nurkassa Buff'd Cosmetics bronzer Honey
1. = bronzer Lily Lolo Waikiki ja South Beach sekoitus

Huulilla on ihan vain huulirasvaa (taisi olla Labellon kevyesti roosan sävyinen) ja tuputellen vähän Buff'd Cosmeticsin kullanhohtoista Honey bronzeria.

Olemattomissa ripsissä Sensain perus 38:ia, väri ruskea. Kulmat harjattu kevyesti muotoonsa ja paranneltu hieman Make Up Storen Tri Brow paletin vaaleimmalla sävyllä.

Itse pidän tästä kesämeikistä todella paljon ja sen tekemiseen ei mene älyttömästi aikaakaan. Lisäksi jos kassiin ei mahdu turhan suurta meikkipussia niin tässä käytetyt meikit eivät kovin suurta meikkipussia vaadi.

Tällä meikillä saan kasvoille ihanaa tervettä hehkua ja se korostaa kivasti silmiä. Meikki on todellakin luonnollinen ja sopivassa valossa näyttää meikittömältä. Toki lähempää katsottuna näkee, että kasvoilla on meikkiä koska tuotteet ovat kohtalaisen hohtavia, varsinkin jos käyttää tuota Buff'd Cosmeticsin kultaisena hohtavaa bronzeria.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Meow:n Skinny Dippereita ja Sunsplashereita, aivan ihania!! Korostus ja varjostus sujuu noilla mielestäni suorastaan naurettavan helposti ja kasvot saavat aivan uudenlaista hehkua.


This is my no makeup-make up look for summer days. I apologise for bad pictures, I made a bad camera choice and the sun was teasing me (shining and then hiding behind the clouds and shining again etc.). But I decided to post the pictures anyway, even though you can't see much difference in them.

My make up base is Meow's Pampered Puss Frisky Chausie. First I apply Meow's Skinny Dipper Korat Medium as a shadow (I make that fish face by sucking my cheeks in and that makes it easy to find the right place for the shadow colour). I also apply it along the edges of my face, in the sides of my nose and in the crease. 

Then I highlight with Meow's Sunsplasher Chatreux Light, I apply it above my cheekbones, to the back of my nose, in the middle of my forehead and in the middle of my chin. I also use Sunsplasher as an eyeshadow.

Then I take a fluffy brush, put a few pinches of Lily Lolo's bronzers Waikiki and South Beach to a clean porcelain plate and with that mix I go around about the same places where I applied my shadow (except the sides of my nose). I use the brush lightly and use more wider motions than when applyind the shadow colour.  I also use it as a blush, onto apples of my cheeks. After that I again apply a little Sunsplasher to finish my look.

If I want a bit more bling bling (even though this make up isn't suppose to look too obvious) I apply some Buff'd Cometics' bronzer Honey to the corners of my eyelids (it has a very beautiful golden shimmer). 

To my lips I just put some lipbalm and patted some Honey bronzer. I used Sensai basic 38 brown mascara and finished my brows with Make Up Store's Tri Brow's lightest brown. I love this look, it's easy, fast and gives a pretty and healthy glow to my face and still looks natural.

I really recommend to try out Meow's Skinny Dippers and Sunsplashers. Making contouring and highlighting is so easy with them, I just love them!!

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Keittiökosmetiikkaa, osa III

Kokeilin tällä kertaa kaakao-banaaninaamiota. Ihan vain haarukalla mössäsin niin mössöksi kuin sain noin 5 cm:n pätkän (reilun kaupan) banaania, joukkoon sekoitin pienen lorauksen luomusitruunaöljyllä maustettua hunajaa ja taisin lorauttaa joukkoon pari teelusikallista luomukermaakin. Sitten sopivasti täyttä luomukaakaota sen verran, että sain seoksesta aika tahnamaisen.

Heh, ei näytä kauhean kauniilta mutta tuoksussa ei mielestäni ollut mitään valittamista. Siitä sitten vaan kauhoin mössön kasvoille, laitoin aika reilusti. Annoksesta riitti myös miehen ja jälkikasvun kasvoille.

Jätin naamion kasvoille aikas pitkäksi aikaa, en katsonut kellosta mutta varmaan ainakin tunnin taisin toikkaroida naama mustana. Naamio kuivui lähes mustaksi siis ja muuttui sellaiseksi mattapintaisen näköiseksi "kuoreksi" kasvoille. Ei kiristänyt muutoin paitsi jos yritti ilmeillä ja liikutella kasvojen lihaksia.

Kuvassa naamio tuoreeltaan, ei ole vielä ehtinyt kuivua. Mies ja jälkikasvu poistivat naamion suoraan pesemällä ja ainakin mies kommentoi, että oli hankala saada kaikki pois. Noh, parransänki saattoi osaltaan vaikeuttaa hommaa mutta oma veikkaukseni on, että vaikein poistettava oli banaani, joka kuivuessaan jämähtää melko tehokkaasti mihin vain. Lämmin vesi lienee tehokkainta.

Oman naamioni poistin "kuorimalla". Tai no, hieromalla mutta oletan naamion samalla kuorineen ihoa jonkin verran. Mielestäni se oli helppo poistaa varovasti hieromalla ja loput vähät mitä kasvoille jäi huuhtelin pois lämpimällä vedellä enkä kokenut poistoa ollenkaan hankalaksi.

Naamion jäljiltä iho tuntui heleältä ja pehmoiselta. Tykkäsin todella paljon ja aion tätäkin kokeilla vielä toiste, tai ainakin sekoitella kaakaon kanssa jotain. Näiden kotinaamioiden jäljiltä iho on mielestäni ollut selkeästi pehmoisempi ja kosteudeltaan jotenkin tasapainoisempi. Aion jatkossakin suorittaa näitä hauskoja experimenttejäni, homma on itse asiassa aikas kivaa! ;-)

Tässä tullee taas pieni pakollinen tauko postauksiin, kun joudun taas olemaan viikon verran poissa kotikoneen ääreltä. Ihania aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!!

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Vihreää ja pinkkiä silmiin

Halusin pitkästä aikaa tehdä vihreä-pinkin silmämeikin. Jossain välissä harrastin näitä enemmänkin mutta ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä. En meikkaa päiväsaikaan kovin kirkkaasti mutta iltamenoihin tykkään sitten meikkailla sitäkin enemmän. Yksi motivaattori oli toki uusi silmänrajausväri jonka kävin Seppälästä poimimassa.

Kyseessä siis Wet'n Wildin nestemäinen vihreä Mega Liner. Tosin värin nimi on Turquoise mutta minusta se on kyllä vihreä. ;-) Olin sitä hiplannut joskus aika päiviä sitten (taisi olla jo viime vuoden puolella) ja nyt päätin sen käydä hakemassa pois mieltä painamasta.

Meikki on kuvissa keskeneräinen mutta koska tuli kiire ja jouduin jo lähtemään kotoa (tyttöjen ilta tiedossa, hyvin pystyy jatkamaan loppuun perilläkin) piti ottaa kuvat siitä mitä oli siihen mennessä saanut valmiiksi. 

Kasvot:
primer - Meow Equilibrium Balancing Powder
mineraalipuuteri - Meow, sekoitus flawless Frisky Abyssinian ja pampered puss Frisky Chartreux
poskipuna - Lily Lolo Ooh La La
varjostus - Meow Skinny Dipper Korat medium

Silmät:
ulkonurkassa ja varjostuksessa - Grimasin tummanvihreä #487
keskellä - Grimas kirkas vihreä #485 + Meow Sexy Pants (Wild Child kokoelmasta)
sisänurkan puolella - Grimas helmiäinen pinkki #752 + Meow Fur Coat (Modern Eyes kokoelmasta)
ihan sisänurkassa - Grimas helmiäinen valkoinen #704
kulmaluulla - Grimas helmiäinen valkoinen #704
rajausväri - Wet'n Wild #E863 Turquoise

Huulet ja kulmat kuvissa laittamatta, lisäksi silmämeikkiin tuli myöhemmin vielä pikkuisen lisää väriä Meown Fur Coatilla kulmaluun ja vihreän varjostuksen väliin ja häivytysten pehmennystä. Ripsethän meikäläisellä on aivan onnettomat, kuvissa vasta yksi kerros vedenpitävää Lumenen Blue Berrya, ystävältä tuli sitten lainattua myöhemmin toista ripsaria jolla vetelin vähän lisää tavaraa ripsiin (vaikkei saisikaan, tiedetään!).

Melkein hävettää näitä tänne laittaa, kun netti on täynnänsä oikeasti taitavia meikkaajia mutta laitoin nyt kuitenkin. En ollut loppujen lopuksi meikkiin kauhean tyytyväinen, siitä tuli liian vihreä ja pinkki olisi saanut olla kirkkaampi mutta en ehtinyt kirkkaampaa etsiskelemään.

Wet'n Wildin nestemäiseen rajaukseen olin erittäin tyytyväinen, helpon tuntuinen sivellin, pehmoisen ja silkkisen tuntuinen väri ja taisi ne rajaukset paikoillaan pysyä aamuun asti (en tosin ihan varmaksi vanno...). Ihanan shimmerinen ja väristä tykkään aivan valtavasti!

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Keittiökosmetiikkaa osa II

Ja taas tulisi vähän tuota keittiökosmetiikkaa. Kirjoitin aikaisemmin ruokasoodakuorinnasta ja öljyn käytöstäni. Teen edelleen harvakseltaan soodakuorintaa yhdistellen siihen esim. öljyä, hunajaa, maustamatonta jogurttia, mitä nyt milloinkin mieleeni tulee. ;-) Se on mielestäni erittäin tehokas ja miellyttävä mekaaninen kuorinta, ei liian raapiva vaan sellainen pehmeän ja tasaisen tuntuinen. Myös ihoni on tykännyt soodakuorinnasta.

Tällä kertaa kokeilin kuitenkin hyvin yksinkertaista kasvonaamiota. Nappasin jääkaapista (maustamattoman) rahkapurkin ja otin siitä pari teelusikallista pieneen kippoon. Sitten valuttelin joukkoon luomusitruunaöljyllä maustettua hunajaa pari teelusikallista ja sekoitin sopivasti sekaisin.

Seoksen levittelin kasvoille ja vähän kaulalle ja dekolteellekin isohkolla meikkisudilla (siitä on varsi irronnut, olen säilyttänyt sutiosan tällaisia juttuja varten). Seos ei ole juoksevaa mutta ei kovin kiinteääkään. Kun sitä huolella sivelee kasvoille niin sitä saa laitettua ihan reilustikin kunhan vain malttaa olla kärsivällinen ja odottaa välillä, että seos ehtii asettua kunnolla iholle.

Saatuani rahkahunajasörsselin kasvoille hieroin avokadoöljyn hiuksiin ja hiuspohjaan ja siirryin tähän koneelle kirjoittelemaan tätä juttua siksi aikaa, että naamio vaikuttaa ja öljy kosteuttaa hiuspohjan. Naamio imeytyy aika hyvin ihoon (ainakin minulla) ja kuivuu vähän kalvomaisen tuntuiseksi. Se ei kuitenkaan kiristä. Annoin naamion vaikuttaa reilu puoli tuntia ennen suihkuun menoa.

En suorilta huuhdellut naamiota pois vaan kostutin ensin kädet ja hieroin sitten kostein sormin kevyesti kasvoja. Naamiosta tuli unelman pehmoinen, kerrassaan ihanan tuntuinen! Huuhtelin sen kokonaan pois vasta nautittuani aikani sen pehmeydestä.

Naamion jäljiltä iho tuntui kosteutetulta ja pehmoiselta ja mielestäni ihohuokoset olivat pienentyneet. Iho tuntui pitkään jotenkin eri tavalla ihanalta, rauhoittuneelta. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla toistekin!

Hunajaa on käytetty tunhansia vuosia. Sitä on käytetään yleisimmin ravintona mutta myös lääkinnässä ja kauneudenhoidossa. Hunajassa on yli 200  eri ainetta joista suurin osa on erilaisia sokereita ja vettä. Lisäksi hunajassa on mm. proteiineja, vitamiineja, kivennäisaineita, entsyymejä, orgaanisia happoja ja aminohappoja. Hunajan pH on yleensa alle 5 eli se luokitellaan happamaksi. Hunaja sisältää bakteerien lisääntymistä estävää glukonihappoa. Hunajan sanotaan kosteuttavan ihoa tehokkaasti, taistelevan ryppyjä, aknea ja kuivuutta vastaan ja olevan ihoa rauhoittava. Hunajaa voi sivellä pieniin palovammoihin ja haavoihin helpottamaan kirvelyä.

Rahkan ja jogurtin (maustamaton) sanotaan pehmentävän ja puhdistavan ihoa ja taistelevan aknea ja ihottumaa vastaan ja pienentävän ihohuokosia. Maitohapolla on ihoa kuoriva ominaisuus. Rahkaa tai jogurttia voi laittaa auringonpolttamalle iholle helpottamaan oloa.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Lääkekaappikosmetiikkaa eli Aspirinkuorinta

Törmäsin netissä pyöriessäni ilmiöön nimeltä aspiriinikuorinta. Se liittyy läheisesti siihen tosiseikkaan, että salisyylihappo on laajalti ihonhoidossa käytetty, tehokkaaksi ja toimivaksi todettu ainesosa. Ensimmäiseksi taisin lukea aiheesta Terhenin Sensaisti blogista. ja sitten jotakin kautta päädyin etsimään tietoa Freemanin Pineapple Enzyme Maskista ja google johdatteli minut Nekun Lazy Dynamite blogiin tähän postaukseen.

Olin valmis kokeilemaan kaikkea mahdollista, koska ihoni oli todella ikävässä kunnossa. Enkä tiedä miksi. Iän mukanaan tuomia muutoksia ehkä, hormonien tekosia, vähemmän terveelliset elämäntavat, stressi...onhan noita syitä ja selityksiä. Oli syy mikä tahansa, halusin ihoni jälleen kuntoon ja normaaliksi. Niinpä innostuin minäkin tästä ilmiöstä nimeltään aspiriinikuorinta.

Salisyylihappo ja asetyylisalisyylihappo

Kyseiset kaksi ainetta eivät ole sama asia. Ne ovat keskenään kemiallisesti samankaltaisia mutta eivät samanlaisia. Salisyylihapon kemiallinen kaava on C7H6O3 ja asetyylisalisyylihapon C9H8O4.

Salisyylihappo esiintyy luonnossa pajun kuoressa, pajuahan käytettiin jo ammoisina aikoina tuomaan helpotusta kuumeeseen ja särkyyn. Sitä alettiin valmistaa myöhemmin syneettisesti mutta sillä oli ikäviä sivuvaikutuksia joten sen käyttö ei ollut kovin laajamittaista. Asetyylisalisyylihappo on salisyylihapon synteettinen johdannainen ja se syntyi ensimmäisen kerran vuonna 1853. Vasta vuonna 1899 oltiin siinä pisteessä, että Bayer laski markkinoille Aspirin-nimisen särkylääkkeen.

Salisyylihappoa käytetään vaikuttavana aineena myös muissa lääkkeissä mutta niissä on Aspiriniin verrattuna enemmän ns. apuaineita. Aspirin sisältää asetyylisalisyylihapon lisäksi vain selluloosajauhetta ja maissitärkkelystä.

Aspirinkuorinta

Olin jo valmiiksi innostunut Freemanin ananasnaamiosta ja Nekun postaus vain lisäsi kiinnostustani. Niinpä sitten hommasin sen hyppysiini ja kokeilin aspiriini+ananaskuorintaa Nekun ohjeilla. Olen kärsimätön luonne ja kyllästyn helposti. Niinpä kun mitään mullistavaa ei alkanut tapahtua tuolla yhdistelmällä aloin horjua päätöksessäni jaksaa testata komboa kunnolla ja pitkään.

En muistaakseni jaksanut tehdä kuorintaa kovin kuurimaisesti ja taisi ihokin siitä aluksi tykätä vähän huonoa koska se oli todellakin paikka paikoin aika tulehtunut eikä kuorinta rikkinäiselle iholle ole kaiketi järin hyväksi. Ei sillä että olisin pahimpia kohtia varsinaisesti kuorinut missään vaiheessa, kunhan varovasti taputtelin ainetta iholle ja pesin sitten vedellä pois.

Levittäessäni kasvoille ensin Aspirin-tahnan ja perään ananaskuorinnan jälkimmäinen muuttui kovin nestemäiseksi. Se oli siis senkin takia pestävä heti pois. Ryhdyin vaihtelun vuoksi tekemään niin, että levitin ananasnaamion ensin kasvoille ja annoin sen vaikuttaa ohjeidensa mukaisen ajan. Sen jälkeen vasta hieroin aspirinin kasvoihin ja huuhtelin sitten hetken päästä kaiken pois.

Sitten sain käsiini The All Natural Facen aivan ihanan mansikka- ja kookosmaitokasvopesun. Se ei kaiketi ole varsinaisesti naamio eikä kuorinta. En usko sen myöskään toimivan esimerkiksi meikattujen kasvojen puhdistajana. Itse käytän sitä naamion tapaan eli sekoitan sopivan määrän jauhetta sopivaan määrään vettä ja levitän puhtaille kasvoille ja annan vaikuttaa tarpeelliseksi katsomani ajan ja pesen sitten pois. Rakastan tätä tuotetta, aivan ihana ja tekee ihostakin aivan ihanan!!

Keksin myös toisen tavan saada tabletti käyttöön, kuin ensin vedellä liuottamisen. Laitan tabletin pienelle lautaselle ja murskaan sen varovaisesti lusikan pohjalla hienoksi jauhoksi.


Jossain vaiheessa mieleeni tuli sekoittaa aspiriinijauhe ja mansikkakasvopesu keskenään. No, tuumasta toimeen ja kokkailemaan! Kuvissa on hieman turhan vähän tuota mansikka-kookosjauhetta, sitä olisi saanut olla vähän enemmän. No, kun olen saanut jauhot sekaisin lisään joukkoon sopivasti vettä. Tuossa vikassa kuvassa sitä on lisättynä vähän liikaa eli seoksesta tuli tuolla kertaa pikkuisen turhan litkuista.


Sitten laapin seoksen sormin kasvoilleni ja annan sen vaikuttaa ennalta määräämättömän ajan. Olen yleensä hetken aikaa koneella ja annan seoksen kuivahtaa kasvoille. Sitten käyn pesemässä sen pois ja samalla hieron kasvoja saadakseni myös kuorintaefektin.

Tuo mansikkasörsseli ei ole mitenkään erityisen näkyvää kuten kuvasta huomaa, aspirinjauhe sen sijaan erottuu paremmin (huulipuna siksi, että testasin samaan aikaan yhtä TANF:in huulipunasamplea =) ). Mansikkakasvopesu on siis kookosmaitojauhetta ja kuivattua mansikkaa ja kuvassakin leuassa näkyvä punainen juttu on juurikin vähän isompi mansikan palanen. Jauhe tuoksuu minun nenääni pyörryttävän ihanalle ja rakastuin siihen päätäpahkaa ja halusin käyttää sitä innokkaasti päivittäin aika pitkäänkin. Mielestäni jo pelkkä mansikkakasvopesu teki todella hyvää iholleni.

Mene ja tiedä mikä lopulta vaikutti eniten. Samoihin aikoihin, kun aloitin käyttämään näitä kaikkia aineksia minulla helpotti elämässäni eräs erittäin suurta stressiä aiheuttanut asia ja saattaahan se olla, että kasvojeni järkyttävä ja koko ajan paheneva näppylä- ja tulehdusreaktio oli osittain suuren stressin syytä. Oli syy mikä tahansa aion jatkossakin käyttää aspirinkuorintaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Ihoni on tällä hetkellä erinomaisen hyvässä kunnossa verrattuna viime vuoden loppuun. Ikäviä punaisia arpiahan siitä jäi muistoksi mutta mieluummin niin kuin edelleen näppyläinen ja tulehtunut iho!

Kokeilin muuten jonkin aikaa sellaistakin, että liuotin pari aspirinia kasvoveteen ja pyyhin kasvojani sitten sillä päivittäin jossain välissä. Lisäksi aina joskus murskaan aspirinin kanssa yhden kofeiinitabletin tuomaan lisäpiristystä iholle. Minulla ei nyt ole tähän valitettavasti tarjota teille näppyläistä kuvaa ja tämän hetken ei-näppyläistä kuvaa.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan noita TANFin kasvopesuja. Niitä on useampia erilaisia, itse olen kokeillut mansikkaa, sitruunaa sekä mangoa. Pidän kaikista, joskin mansikka on aivan ehdoton suosikkini!

Tarrafobia

Ihan pikainen pieni postaus tähän väliin. Tunnustaako kukaan muu olevansa hintalappufobisti? Eikä sen tarvitse olla edes hintalappu vaan mikä tahansa tarra tuotteessa. Minä en nimittäin kestä katsella hintalappuja enkä viivakoodeja ostamissani tuotteissa.

Tämä tyttö irrottaa kyllä kaikki rumat tarrat ja turhakkeet ostamisen jälkeen välittömästi. Jos viivakoodi on jo alunperin kiinni tuotteessa kuten esimerkiksi Mavalan kynsilakoissa niin en minä sitä ala kiskomaan irti mutta kaupan omat päälle liimatut viivakooditarrat ja hintalaput ym. irrotan heti.



Minun tekisi mieleni irrottaa laput myös ystävieni meikeistä, kun toiset tuppaavat jättäämään ne paikalleen. Ongelmansa kullakin mutta jotenkin en usko olevani ainoa... ;-)

Edit: Unohdin mainita; lakat siis Mavalan ja sävyt vasemmalta oikealle #144 Mango Orange, #127 Volcanic Orange, #128 Acid Yellow,  #126 Electric Green, #130 Aqua Blue. Tässä vielä kuva viime kesältä: 

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Ystäväkirja

Harmillisesti joudun pitämään vielä  vähän aikaa hiljaiseloa olosuhteiden pakosta. Joudun olemaan enemmän ja vähemmän kokonaan ilman nettiä seuraavat pari viikkoa. ;-( Jos hyvin käy saan käyttööni läppärin ja nettitikun mutta se on erittäin epävarmaa käykö niin. Se taas tarkoittaa jälleen hiljaisuutta mutta tällä kertaa palaan sentään nopeammin takaisin. ;-)

Mutta, mutta, kopsasin Nekun Lazy Dynamite-blogista (toivottavasti on ok?) tähän väliin tällaisen ystävänpäivän ystäväkirjapläjäyksen. ;-) Vaikka ystävänpäivä oli ja meni aikoja sitten.

1. Nimi: Mohn

2. Ikä:yli 30, alle 40 (täytyyhän naisella olla salaisuutensa ;-) )

3. Asuinpaikka:Pirkanmaa

4. Silmien ja hiusten väri: Vihervän harmaat aavistuksella rusehtavaa ja vaalea maantien rusehtava (jota raidoitan/sävytän)

5. Harrastukset: Satunnainen pyöräily, blogit, lukeminen, neulominen, virkkaaminen, ompelu, valokuvaus ja kuvankäsittely (olen todellakin vain harrastelija), Sims 2 (joka on tosin ollut tauolla jo pidempään), ammattiin liittyvät asiat. Varmaan kaikenlaista muutakin harrastelen mikä ei nyt tule mieleen ja olen nopea innostumaan kaikenlaisesta joten useat 'harrastukset' vähän niin kuin tulevat ja menevät.


6. Lempiväri: Sininen värimaailma, punainen värimaailma, vihreä värimaailma (ei mitenkään pysty nimeämään yksittäisiä värejä koska rakastan värejä ylipäätään)

7. Idoli: Minulla ei taida olla yhtään julkkisidolia, sen sijaan eletty elämä on tuonut mukanaan muutaman.

8. Lempiruoka ja -juoma: Huh, en ole hyvä tässä 'nimeä yksi suosikki'-jutussa.... Hyvät liharuoat, ihanat salaatit, rahka ja turkkilainen jogurtti. Alkoholittomista kivennäisvesi ja paheeni cola-juomat, alkoholijuomista siiderit (ei kuitenkaan kuivat) ja puolimakea tai makea valkoviini.

9. Hauskin kouluaine: Englanti (ja saksa ja ruotsi ja ranska ;) ), käsityöt (sekä tekninen että rättikässä), äidinkieli, kuvaamataito.

10. Lempikirja(t): Taru sormusten herrasta, Sininen linna...olen hyvin kaikkiruokainen, nautin lukemisesta todella paljon!

11. Suosikkiartisti(t): Hmm, niitä on niin tuhottomasti niitäkin. Whitesnake, David Coverdale, Rush, Billie Holiday, Anastacia, Rammstein, Iron Maiden, Paul Anka, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Dio, Scorpions, Deep Purple, Norah Jones, Sade. Tossa jotain, olen myös musiikin suhteen hyvin laajaskaalainen.

12. Parhaat elokuvat ja TV-sarjat: elokuvat: Clint Eastwoodin elokuvat (sekä näyttelemät että ohjaamat), Yksi lensi yli käenpesän (ja Jack Nicholson muutenkin), Agora, Pieni suuri mies, Kramer vs Kramer (ja Meryl Streep muutenkin), Hohto, Casablanca (ja Bogart muutenkin), Englantilainen potilas, Taru sormusten herrasta... Kaikki ihanat Audreyt sun muut klassikot.
Televisiosarjat: Greyn anatomia, Teho-osasto, Taisteluplaneetta Galactica, Robin Hood, Taistelupari,Sinkkuelämää, Rimakauhua ja rakkautta. Ei jaksa muistaa kaikkia. ;-)

13. Lemmikit: Jackrusselinterrieri 


14. Paras jäätelömaku: Suklaa Aino

15. Parasta minussa: Olen empaattinen ja rauhallinen mutta myös erittäin impulsiivinen ja tehokas (jos vain haluan).

16. Minusta tulee isona: Toivottavasti onnellinen ja rakastettu isoäiti ;-)

17. Terveiset: Ihania aurinkoisia kesäpäiviä kaikille, olen niin iloinen, että olette jaksaneet roikkua mukana huonosta päivitystilanteesta huolimatta!




perjantai 3. kesäkuuta 2011

Ihanaa sitruunaa!

Short summary in English at the end of this post.

Kaikenlaista kosmetiikka ym. kokeillessaan sitä aina ilahtuu kovasti jos ja kun sattuu löytämään tuotteen joka ihan oikeast toimii ja sopii juuri itselle ja täyttää lisäksi ne kriteerit jotka ovat olleet hakusessakin. Aina joskus sitä törmää myös tuotteisiin jotka eivät ehkä toimi sen kummemmin mutta joista vain tykkää ja jotka ilahduttavat muuten vaan.

Pidän oikein kovasti sitruunasta ja innostuin Everyday Mineralsin uusista sitruunaisista huulikuorinnasta ja kynsinauhavoiteesta. Minulla on ikuisen vanha Body Shopin huulikuorintapuikko ja olen lisäksi kuorinut huulia kotikonstein sokerilla. Ihan hyvin molemmat ovat toimineet mutta tuo sitruuna nyt vaan houkutteli niin, että se oli pakko saada. Kynsinauhavoiteita tai vastaavia minulta ei turhan paljon löydy ja halusin kokeilla millainen tuo EM:n voide on.


Purkit ovat pieniä ja ne tulivat pakattuina omiin pieniin pussukoihinsa. Ihan hauska ja iloisuutta luova pieni yksityiskohta mielestäni.

Ehkä vähän turhakkeita nuo pussukat mutta hauskat ne ovat yhtä kaikki. ;-)


Molemmissa purkeissa on näppärä välikansi, joka saa minulta plussaa. Toisaalta se lisää pakkausmateriaalin määrää sekin mutta siitäkin huolimatta se on minusta hyvä asia.

Plussaa tulee myös kivoista etiketeistä ja lisää plussia ropisee nimistä:


Citrus and Vanilla Sitting in a Tree K.I.S.S.I.N.G

Lemon Symphony No. 1 The Romance of the Cuticle


 Jos jotain negatiivista haluaa välttämättä hakemalla hakea niin näin perfektionistina minua ihan vähän häiritsee huulikuorinnan vinoon liimattu etiketti. ;-)

Huulikuorintaan tykästyin todella paljon! Tuoksu on vaniljaisen sitruunainen, makeahko.


Kuorinta tapahtuu sokerin avulla ja parasta on tietysti se, että vaikka ainetta joutuisi vahingossa suuhunkin niin se maistuu makealle. ;-)

Aine kuorii tehokkaasti ja kuorinnan jälkeen huulet ovat ihanan pehmoiset ja hoidetun tuntuiset tuotteen sisältämien öljyjen ja rasvojen ansiosta.

Melkein tuntuu siltä, että ei edes haluaisi mitään huulivoidetta kuorinnan jälkeen laittaa. Tuotetta on purkissa 17 gr ja se maksaa 7$, joka on tämän hetken kurssilla noin 4.80€.

 Kynsinauhavoidetta on purkissa vain 10,5 gr eli ei mitenkään hurjasti. Se maksaa 4$ mikä tämän hetken kurssilla tekee noin 2.75€. Voide sinänsä ei tuntunut olevan tehokkuudeltaan sen huonompi tai parempi kuin muut vastaavat kokeilemani.

Se imeytyy hyvin ja tuntuu miellyttävältä, omassa käytössäni en ole kokenut sitä sotkevaksi. Tiedä sitten johtuuko tehokkaasta imeytymisestä vai mistä mutta toisinaan jään kaipaamaan kosteuttavampaa jälkifiilistä. ; )

Vaikka pienet purkit ihanan symppiksiä ovatkin niin kynsinauhavoiteelle se ei ehkä ole käytännön kannalta paras ratkaisu. Varsinkin pitkäkyntisillä voiteen ottaminen pikkuruisesta purkista voi olla hankalaa. Vaikka voihan sitä toki sillä kynnenkin kärjellä sieltä siivutella...

Voide on hennosti kellervän väristä ja tuoksuu öljyiselle sitruunalle. Minun nenääni tuoksu  miellyttää kovasti.

Olen aivan ihastunut molempiin! Nämä ovat molemmat minulle sellaisia hyvänmielen tuotteita joiden toimivuudella ei niin ole väliä (vaikka ne molemmat ovatkin ihan toimivia ! ;-) ). Sympaattiset pikkuiset purkit saavat hyvälle mielelle ja iloiset etiketit ilahduttavat. Minusta on kiva ihan vain nähdä nämä purkit!

Tässä vielä EM:n sivuilta kopsatut INCI-listat:
Huulikuorinta/Lip scrub:
Sugar, Helianthus Annuus (Sunflower*) Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Butyrospermum Parkii (Shea*) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba*) Seed Oil, Astrocaryum (Murumuru) Butter, Vanilla Planifolia Fruit Extract,Citrus Tangerina (Tangerine) Peel Oil, Citrus Sinensis Dulcis (Orange*) Peel Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Tocopherol (Vit. E). *Indicates Organic.

Kynsinauhavoide/Cuticle balm:
Simmondsia Chinensis (Jojoba*) Seed Oil, Theobroma Grandiflorum Seed (Cupuacu) Butter, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Cucurbita Pepo (Pumpkin*) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea*) Butter, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Argania Spinosa (Argan*) Kernal Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon*) Peel Oil, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil, Tocopherol (Vitamin E), Leptospermum Petersonii (Lemon Tea Tree) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract. *Indicates Organic

I love lemon! So naturally I had to have those new citrus-products from Everyday Minerals. They have a nice lemony lip scrub and cuticle balm. I love those cute little jars and the labels make me smile. They both came inside a litlle pouch, which is not that necessary but a nice gesture I think.  And I love those names; Citrus and Vanilla Sitting in a Tree K.I.S.S.I.N.G and Lemon Symphony No. 1 The Romance of the Cuticle.  

I love the lip scrub! I can do home scrub with sugar just on my own too but I really like this ready lemony product. It really works and leaves my lips soft and well moisturised, I actually don't even miss any lip balm afterward. Vanilla gives it a nice sweet scent together with lemon. If you accidentally get it in your mouth it only tastes sweet. ;-)

Cuticle Balm is nice, I like the scent of oily lemon. It didn't blow my mind but it is as good as any. It sinks in fast and I haven't been able to make a mess with it. Sometimes I'm left with a feeling that I would like it to be more moisturising but I suppose it is because the balm sinks in so well.


Even if they didn't work I would love them because they make me feel good and they make me happy every time I glance at them. They are both very happy products! ;-)