tiistai 31. joulukuuta 2013

Vielä ehtii osallistua!


Tämä päivä on vielä aikaa osallistua Viva La Divan Nudie-paletin arvontaan, kipin kapin osallistumaan!


Kiitos kaikille blogini lukijoille jälleen yhdestä menneestä vuodesta ja oikein mukavaa vuoden vaihdetta teille kaikille siellä jossain sekä paljon onnea tulevaan vuoteen 2014!

 http://www.freeimages-photos.com/freeimages-crf/fireworks/Fireworks-10.jpg

tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: luukku 24

jouluk5

Kauneusbloggaajien joulukanlenteriin osallistuneissa blogeissa julistetaan tänään joulurauhaa. Siihen samaan julistukseen yhdyn minäkin.

Kirjoittelen tätä postausta töissä, yövuorossa. Aamulla kun suuntaan kotiin on tiedossa vielä kauppareissu ainakin ruokakauppaan ja kaikenlaista jouluista puuhastelua, mm. porkkanalaatikon tekoa ja "pieni" paketointiurakka. Jossain välissä pitäisi vetäistä pienet torkutkin ja sitten olisi vielä kinkunpaisto-operaatio edessä. Meillä on tänä vuonna hieman "amerikkalainen" joulu; syömme jouluaterian ja jaamme lahjat vasta joulupäivänä, koska silloin olemme kaikki rakkaat vasta yhtäaikaa koolla. Vietän joulua äitini, oman perheeni ja sisarusteni perheiden kanssa.

En ajatellut kauheasti netissä notkua, vaan nauttia täysin sydämin minulle niin rakkaiden ihmisten seurasta ja muutamasta vapaapäivästäni ihan vain olemalla ja nauttimalla olostani. Toivottavasti mahdollisimman monella on mahdollisuus viettää joulunsa itselle parhaiten sopivalla tavalla!

Jouluaaton kalenteriluukusta paljastuu tässä blogissa pieni arvonta, palkintona on Viva La Divan Nudie-luomiväripaletti. Koska en ole ehtinyt taaskaan kuvaamaan palkintoa niin tässä muutama linkki joita seuraamalla pääsette näkemään millaisesta ihanuudesta on kyse.

Karkkipäivän Sanni kirjoitteli juurikin kokemuksistaan Nudiesta.
Kauniimpi maailma-blogin Elena on kirjoittanut arvostelun Nudiesta.
Mustaa kajalia-blogin Heidillä on myös ollut muutamakin sananen sanottavana Nudiesta.

Arvonta on blogini lukijoille ja voit osallistua siihen kertomalla millaiset postaukset kosmetiikkablogeissa sinua kiinnostavat eniten ja jos sinulla on minulle jotain terveisiä (risuja tai ruusuja) niin voit samalla rustailla nekin niin halutessasi. Laita mukaan sähköpostiosoitteesi jotta saan sinuun yhteyden mahdollisen voiton osuessa kohdalle. Arvonta päättyy 31.12.13. Onnea arvontaan!

Lucian päivän arvontaan osallistui kaksi osanottajaa ja jouluinen kauluri arpoutui Anonyymille, jolle on laitettu sähköpostia aiheesta, onnittelut!

Tässä vielä lista joulukalenteriin osallistuneista blogeista kalenteriluukkuineen:

1. Lazy Dynamite 
2. Miss Aria
3. Keyword: Love
4. Pirita's Beauty Blog
5. Dixi
6. Eyeshadow and Flame
7. Pitkät Kynnet
8. Deathlicious Kisses
9. Kosmetiikkaobsessio
10. Polishaholic ja Wasting Lifestyle
11. Meikkileikkejä
12. Miten niin liikaa? & Piece Of Panda
13. Ripsarit poskilla & Pakolliset - tai ainakin melkein!
14. Kahvia ja kosmetiikkaa
15. Siamese Lipstick
16. Kvartsiharakka
17. Dazzling Glow
18. Fashioned in Finland
19. One of Beauty's Daughters
20. Va Va Voom
21. Tyttö ilman helmikorvakorua
22. Pieni Nutturapää
23. Juille's
24. Kaikki yhdessä

Kiitos kaikille kivoista luukuista, tässä projektissa oli mukava olla mukana! Kiitos vielä Ilonalle  kalenteribannerista.

Oikein ihanaa ja rauhaisaa joulunaikaa kaikille siellä näyttöjen äärellä! 

 
Kuva Ilona
Teksti Elisa, Miten niin liikaa?

perjantai 20. joulukuuta 2013

Keittiökosmetiikkaa: Jouluinen kasvonaamio

Tämä on ollut esillä blogissani jo aikaisemminkin (kirjoitin siitä noin kaksi vuotta sitten) ja olet saattanut törmätä siihen myös muissa blogeissa, mutta koska kyseessä on vain niin ihana kasvonaamio ja se sopii niin hirmuisen hyvin joulunaikaan, niin halusin kirjoittaa siitä uudestaan. Alunperin luin tästä Mirssiinan Pretty Sweet-blogista ja innostuin sitten kokkailemaan erilaisia versioita oikein urakalla.

Lemppariksi on muodostunut seuraavanlainen sekoitus (määrät itselläni ovat aina aika epämääräisiä, kokeilemalla löydät itsellesi sopivat):
 - hunajaa
 - muskottia
 - kanelia
 - neilikkaa


Kaikki sekoitetaan yhteen ja seos levitetään kasvoille ja sen annetaan vaikuttaa sopivaksi katsomansa aika. Itse tuppaan istumaan naamio kasvoilla pitkiäkin aikoja ja koska se tuoksuu aivan mielettömän ihanalle ja jouluiselle, niin ihan mielellään sen antaa kasvoilla olla vaikka vähän pidempäänkin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana; jos hunajaa on liikaa niin naamio valuu kasvoilta ja aiheuttaa todella tahmean sotkun ja tuntuu muutenkin hieman epämiellyttävältä. Kannattaa aloittaa pienistä määristä ja lisätä aineksia pikkuhiljaa matkan varrella.



Kyseinen sekoitus on todella vahva ja suosittelen varsinkin herkkäihoisia kokeilemaan aluksi ihotestillä naamion sopivuus ennen kuin sitä levittää koko kasvojen alueelle. Naamio pestään pois sopivan lämpöisellä vedellä ja kasvot saattavat jonkin aikaa punoittaa pesun jälkeen.

Itselläni naamio hieman pistelee/polttelee kasvoilla ollessaan. Mikäli seosta hieroo kasvoille sitä pois pestäessä, niin ainakin herkimmillä se voi tuntua jopa kirvelevän polttavana (ainakin minun neilikkajauheeni on sen verran karkeaa, että sörsseli toimii myös kuorintana niin haluttaessa, mutta saattaa olla aika raapiva herkkäihoisille).

Naamiota voi halutessaan tuunata loputtomiin. Siihen voi sekoittaa mukaan lisäksi esim. rahkaa tai maitoa/kermaa, kaakaojauhetta (itse olen käyttänyt luomua tummaa kaakaota), aloe veraa, glyseriiniä ja/tai omenaviinietikkaa. Mausteita ei ole pakko laittaa kaikkia kolmea, yksi tai kaksi on sekin ok. Oikeat suhteet löytyvät kokeilemalla, aina kannattaa tosiaan aloittaa pienillä määrillä. Mitä juoksevampaa hunajaa käyttää, sen tarkempi saa olla määrien kanssa.

Kuvissa näkyy mausteiden ja hunajan lisäksi lusikassa hieman glyseriiniä, omani olen tilannut iHerbistä. En tiedä minkä verran se oikeasti kosteuttaa ihoa tällä tavalla käytettynä, mutta olen sitä toisinaan kasvonaamiohini lisännyt.


Sekoitan itse tekemäni naamiot aina posliinilautasella ja muovisella lusikalla. Metallisia sekoitusvälineitä ei kannata käyttää, ei varsinkaan jos sekoittelee savinaamioita ja käyttää omenaviinietikkaa. En tiedä onko välineillä väliä tällaisia hunajaisia maustenaamioita sekoitettaessa, mutta olen pitänyt saman linjan kaikkien kanssa, varsinkin, kun sitä omenaviinietikkaa tulee toisinaan käytettyä muidenkin kuin savinaamioiden kanssa.


Muistathan olla aina varovainen omien kokeilujen kanssa ja varsinkin allergisena/herkkäihoisena testailla kokkauksesi ensin pienelle ihoalueelle ennen kuin levität mitään koko kasvoille.


Mukavia jouluntuoksuisia kasvonaamiohetkiä!

tiistai 17. joulukuuta 2013

BFD eli Bad Face Day ja kuinka siitä selvisin - tällä kertaa

Päätin kokeilla uutta ihonhoitosarjaa. En ole koskaan elämässäni käyttänyt yhtä ainoaa ihonhoitosarjaa niin, että kaikki käyttämäni tuotteet olisivat samasta sarjasta. Kokeilu ei päättynyt onnistuneesti ja se jäi myös lyhyeksi. En vain pystynyt enää jatkamaan sitä. Tuotteet sinänsä eivät ole huonoja enkä usko, että vika varsinaisesti oli niissä. Käyttäjä ei vain joko osannut tai ymmärtänyt. Ehkä niin yhtäkkinen muutos oli lisäksi liian suuri rasittavan nirppanokkaiselle ja mahdollisimman vaikealle iholleni. Palaan tuotteisiin jossain vaiheessa mutta soveltaen ja jatkan taas hyväksi toteamaani sekakäyttölinjaa.
Kyseessä oli luomu luonnonkosmetiikkamerkki Sophyto ja haluan todellakin painottaa, että todennäköisesti vikaa oli enemmän käyttäjässä kuin tuotteissa. On aina niin helppoa jossitella jälkeenpäin, mutta nyt kun mietin reaktioita iholla ja käyttäjässä niin joitakin asioita olisin voinut tehdä toisin jo heti alkuunsa. Mutta kirjoittelen todennäköisesti noista yksittäisistä tuotteista ja muutenkin kokemuksistani ja ajatuksistani Sophyton ihonhoitosarjasta myöhemmin ihan oman postauksensa. Tämä postaus on aiheesta bad face day ja miten siitä selvisin.

Ilman meikkiä tilanne oli tämä:

Ei kovin mieltä ylentävä näky. Iholla oli useita kuivia, paranemassa olevia näppylöitä ja tuoreita kipeitä ja tulehtuneita näppylöitä ja lisäksi muutama tulehtunut "kraateri". Kaikki jotka ovat joskus joutuneet kuivia rupia ja tulehtuneita ihokohtia meikkaamaan tietävät, että ei ole kivaa. Tehtävästä on lähes mahdotonta selviytyä niin, että lopputulos näyttäisi nätiltä. Se on kuitenkin mahdollista saada näyttämään siedettävältä ja siihen pyrin tälläkin kertaa.

Mitä paksumpi meikki, sen rumempi lopputulos. Minun mielestäni minun kasvoillani. Mutta miten saada kaikki kirjavuus ja punaisuus ja muu ällötys piiloon ilman sentin meikkikerrosta? Niinpä, siinäpä vasta kysymys!

Tällä kertaa käytin aseinani Innisfreen ongelmaiholle tarkoitettua Jejubija Anti-trouble BB-voidetta ja Everyday Mineralsin jojoba-mineraalimeikkipuuteria. Lisäksi sipsuttelin hieman Meow Cosmeticsin peitepuuteria sävyssä Angora. Koska Innisfree on mielestäni sävyltään kovin keltaista (tarkoitus varmaan peittää juurikin punaisuutta vähän tehokkaammin), sekoitin joukkoon jonkin verran Holika Holikan Petit BB Cream Moisturea.

Meikkipohjan levittelin tällä kertaa kasvoille Real Techniquesin Stippling Brushilla, koska iholla oli sen verran tuota kaikenlaista röpelöä, että sormin levittäminen tuntui turhan väkivaltaiselta ajatukselta. Sen jälkeen kun BB-pohja oli levitetty siveltimellä, töpöttelin sitä sormenpäällä vielä hieman ekstrapeitoksi haluamiini kohtiin. Peitevoidetta en siis tähän meikkipohjaan käyttänyt lainkaan. Päälle Pure Luxe Cosmeticsin silkkipuuteri ja Everyday Mineralsin jojoba mineraalimeikkipuuteri sävyssä Alabaster ja pienesti tupsutellen Meow Cosmeticsin peitepuuteria sävyssä Angora (keltainen).

Pelkkä pohja.

Full face eli ei ihan niin näppyläisen ja kirjavan näköinen nassu = parempi mieli.

No eihän se meikkipohja todellakaan täydellinen ollut, kuivat kohdat kyllä näkyivät ja kohoumat ja muut eli kasvot eivät todellakaan olleet tasaiset eikä peittokaan täydellinen. Mutta kauempaa katsoessa näytti ihan nätiltä ja kirjavuus oli huomattavasti peittynyt meikin alle. Aavistuksen pakkelimaisen kuiva meikkipohjasta tuli vaikka kevyttä yritin saada aikaan, mutta toisaalta, kuten ylläkin jo totesin niin kovin kevyellä on vaikea saada minkäänlaista peittoa aikaan.

Poskilla Too Faced Full Bloom Ultra Flush Blush sävyssä Sweet Pink, Illamasqua Powder Blusher sävyssä Intrigue, MAC Mineralize Skin Finish sävyssä Petticoat ja varjostuksessa Too Faced Chocolate Soleil. Huulilla Yves Rocher Grand Rouge sävyssä 11 Rose pétillant.


Silmissä Inglotin luomivärejä; sisänurkassa uusin rakkauteni DS 467, ulkonurkassa AMC SHINE 15 ja varjostuksessa 344 M, kulmaluulla 353 M. Kulmissa Artdeco Eye Brow Designer sävyssä 5 Ash Blonde, ripsissä joku Lancôme.


Kasvojen iho on onneksi hyvää vauhtia paranemassa, saa tosin nähdä montako uutta arpea jää. Tulipahan taas todistettua, että ihoni on raivostuttavan herkästi reagoiva ja todellakin naurettava nirppanokka. Täytyisi yrittää pitää mielessä myös tuo kosteutus versus rasvaisuus, koska näköjään rasvaisuus on mun iholleni ihan ehdoton ei. Tai ainakaan suurin osa rasvaisista tuotteista ei sovi...

Niin ja kuvat on otettu ihan vessan loisteputken valossa koska luonnonvalo ei meinaa riittää joten värimaailmaaltaan aika keltaisia kuvia (vaikka päivänvaloloisteputki onkin, mutta muovisuoja loisteputken edessä on ärsyttävän kellertävä). Tässä yksi otos ikkunan edessä otettuna mutta valoa on sen verran vähän, että kovin on rakeinen. Lisäksi tässä on sitten ongelmana valon sinisyys...


perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Luukku 13

http://1.bp.blogspot.com/-lJuwrg36ICw/Upt5wv2A21I/AAAAAAAACpE/v7RDkg20Pno/s640/1476036_10201901949404481_901912898_n.jpg

Hyvää Lucian päivää itse kullekin! Tervetuloa lukemaan kauneusbloggaajien joulukalenterin kolmattatoista luukkua, tälle päivälle on myös toinen luukku Ripsarit Poskilla-blogissa. Tässä vielä linkit menneisiin luukkuihin:

1. Lazy Dynamite 
2. Miss Aria
3. Keyword: Love
4. Pirita's Beauty Blog
5. Dixi
6. Eyeshadow and Flame
7. Pitkät Kynnet
8. Deathlicious Kisses
9. Kosmetiikkaobsessio
10. Polishaholic ja Wasting Lifestyle
11. Meikkileikkejä
12. Miten niin liikaa? & Piece Of Panda

Lucian päivää on Suomessa perinteisesti vietetty enimmäkseen ruotsinkielisen väestön parissa. Itse olen täysin suomensuomalainen, neljännen polven hämäläinen, mutta Lucian päivää olen viettänyt esikoululaisesta lähtien. Tai no, lukion jälkeen sen viettäminen on ollut lähinnä päivän tiedostamista ilman sen suurempaa juhlintaa, mutta Lucian päivä on kuitenkin ollut minulle lukionkin jälkeen aina tietyllä tavalla merkityksellinen.

Meillä oli koulussa perinne, että joka vuosi tietty luokka valmisti Lucia-kulkueen, joka kiersi koko koulun lävitse. Kaikissa luokissa sammutettiin valot kulkueen tullessa ja luokan valaisivat ainoastaan Lucia-kulkueen kynttilät. Kulkue lauloi kulkiessaan ihanaa Soi iltakellot-laulua ja kaikille luokassa jaettiin piparkakku.

En löytänyt suomenkielistä esitystä niin tässä ruotsinkielinen. Kyseinen joululaulu kuuluu omiin lemppareihini.

Kaikenlaisia asioita sitä jääkin pienen ihmisen mieleen, muistan olleeni hyvin, hyvin pettynyt kun en saanut olla meidän luokkamme Lucia, vaikka minulla oli kaikista tytöistä pisimmät hiukset. Jostain syystä oletin, että hiusten pituudella olisi erityisesti merkitystä, kun opettaja valitsee Lucian. Asiaa hieman kompensoi myöhemmin se, että esikoiseni sai olla oman luokkansa Lucia. ;-)

Lucian päivä on valon juhla, nimi Lucia merkitsee valotarta. Lucia on alunperin yksi katolisen kirkon pyhimyksistä ja häntä pidetään erityisesti sokeiden ja näkövammaisten pyhimyksenä. Suomeen Lucian päivän juhlistaminen on kulkeutunut Ruotsin kautta mutta se ei ole koskaan varsinaisesti yltänyt Suomessa koko kansan juhlapäiväksi. Vuosittain valitaan kuitenkin Lucia-neito Folkhälsanin ja Hufvudstadsbladetin organisoimana.

julia_hanhikoski_lucianeito_2012
Viime vuoden Lucia-neito Julia Hanhikoski. (kuva)

Luciaan yhdistetään valkoinen puku ja punainen vyö sekä kynttiläkruunu. Minun tarkoitukseni oli tehdä punavalkoinen talvinen meikki, mutta valitettavasti minulla on meneillää jonkin sortin naamaräjähdys ja tästä pizzapohjasta ei kuvattavaksi ole. Nyyh ja harmistus, odotin kovasti Lucian päivän meikin tekoa, olin niin sanotusti inspiroitunut! ;-( Katsotaan josko sen innostuisin myöhemmin toteuttamaan.

Tästä päivän luukusta paljastuu kuitenkin väriensä puolesta pieni vuodenaikaan ja teemaan sopiva arvonta, joka ei tosin liity lainkaan kosmetiikkaan. Palkintona on punavalkoinen kauluri lämmittämään talven pakkaskeleihin. Paksu kauluri on neulottu (omin kätösin) kaksinkertaisesta Novitan Nalle-langasta (75 % villaa, 25 % polyamidia) ja Red Heartin Shimmer-langasta (97 % polyamidia, 3 % polyesteriä). Siinä on hieman kimallusta mukana tuomassa pientä blingblingiä arkeen (joka valitettavasti ei juurikaan näy kuvissa).



Jos haluat osallistua kaulurin arvontaan niin kommentoi tähän postaukseen ihan mitä vaan ja liitä mukaan sähköpostiosoitteesi josta saan sinut kiinni. Arvonta sulkeutuu noin viikon kuluttua, riippuen vähän miten joulukiireiltäni ehdin fortunan virkaa toimittamaan. ;-)

 Tässä vielä linkit tulevien luukkujen blogeihin:

14. Kahvia ja kosmetiikkaa
15. Siamese Lipstick
16. Kvartsiharakka
17. Dazzling Glow
18. Fashioned in Finland
19. One of Beauty's Daughters
20. Va Va Voom
21. Tyttö ilman helmikorvakorua
22. Pieni Nutturapää
23. Juille's
24. Yllätysluukku

tiistai 10. joulukuuta 2013

Arvonnan voittaja




Vintage Christmas Holly Clipart

Pahoitteluni pienestä viivästyksestä voittajan julkistamisen suhteen, tässä oli pari muuttuvaa yllätystekijää ja niinpä voittaja julkistetaan nyt vasta.

Onnetar suosi Anskua, paljon onnea! Anskulle on lähtenyt myös sähköpostia.

Kiitos kaikille osallistujille ja kiitos myös kivoista jouluun liittyvistä muistoista ja muista kertomuksista, niitä oli todella mukava lukea ja ainakin minä sain niistä hyvää mieltä ja lisäinnostusta joulunodotukseen. :-)

Lisää arvontoja on tulossa blogini lukijoille jossain hamassa tulevaisuudessa, eli pysykääs kanavilla! ;-)


Vintage Christmas Holly Clipart


Kuvat täältä.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kauneusbloggaajien joulukalenteri starttaa tänään!

Joukko kauneusbloggaajia haluaa tänä jouluna ilahduttaa koko blogosfäärin lukijakuntaa tekemällä lukijoille oman joulukalenterin. Joka päivä aukeaa vähintään yksi joulukalenterin luukku jossakin kosmetiikka-aiheisessa blogissa aina jouluaattoon saakka.

Ensimmäinen luukku aukeaa Nekun Lazy Dynamitee-blogissa. Jokaisen luukun yhteydessä on linkki seuraavaan luukkuun, sitä ei siis tarvitse onneksi omin päin summamutikassa lähteä etsimään. ;-) Toivottavasti kaikille sen lukijoille on iloa tästä vähän erilaisesta joulukalenterista, itse ainakin odotan sitä innolla!