lauantai 23. helmikuuta 2013

Kolme BB-voidetta: Lumene, Dr.Jart ja Missha


Minun on jo pitkään pitänyt saada tämä postaus tehtyä ja nyt vihdoinkin sain sen aikaiseksi. Pahoitteluni kaikille niille, jotka eivät pidä pitkistä postauksista, koska tämä on todella pitkä postaus.

Tulin viime vuonna loppuvuodesta hankkineeksi pari BB-voidetta (nyttemmin niitä on ilmestynyt pari lisääkin) ja halusin kertoa teillekin kokemuksiani niistä. Ennen tätä kolmikkoa minun kokemukseni BB-voiteista rajoittui Garnierin vastaavaan.

Ensin hankin Lumenen Vitamin C+ Heleyttävän BB-voiteen jota käytin suht tyytyväisenä muutaman kuukauden. Seuraavaksi ostin Dr. Jartin Black Label Detox Healing BB Creamin ja Misshan M Perfect Cover BB Creamin sävyssä 21. Jälkimmäistä olen käyttänyt toistaiseksi vähiten ja Dr. Jart syrjäytti Lumenen käytöstä niin, että en siihen muutamaan kuukauteen edes vilkaissut.


Kuten kuvastakin näkyy, on Lumenen voide tummin sävyltään. Se on itse asiassa minulle liian tumma. Lumenessa on lisäksi pieni oranssi vivahde, joka saa minulla kasvot herkästi näyttämään siltä, niin kuin olisin ottanut epäonnistuneen suihkerusketuksen tms. mikäli sitä lipsahtaa kasvoille yhtään liikaa. Ohutkin kerros on sellaisenaan liian tumma, mutta väri tasoittuu kun päälle huiskii vaaleata puuteria. Tiedä sitten josko se olisi kesällä sopivampi (mikäli sattuisin saamaan vähän väriä kalvakan kirjavaan nassuuni).


Tässä vielä samanmoinen kuva mutta hieman eri valaistuksessa (tai kuvakulmassa, miten sen nyt ottaa). Garnieriin verrattuna Lumene tuntui minusta kilpailukykyisemmältä noiden "aitojen" aasialaisten kaimojensa rinnalla. Siinä missä Garnierin BB-voide oli pehmeää ja notkeaa ja kasvovoidemaista niin Lumenen BB-voide oli paksumpaa ja jollain tapaa kuivemman tuntuista, jopa hieman jäykän oloista kasvoille levitettäessä. Samankaltaista jäykkyyttä ja kuivakkaa jähmäisyyttä olin havaitsevinani noissa aasialaisissa siskoissa.


Tässä naamari ilman mitään, kuvattuna ikkunan edessä luonnonvalossa. Tätä postausta varten ottamissani kuvissa on kasvoilla jatkossa vain nimeltä mainittu BB-voide, ei kasvovoidetta alla eikä puuteria, peitevoidetta tai mitään muutakaan päällä. Vaikka BB-voidetta pitäisikin voida käyttää ohjeiden mukaan ilman alle laitettavaa kosteusvoidetta, niin minä en siihen normaalikäytössä kykene vaan laitan aina myös BB-voiteen alle kosteusvoiteen normaaliin tapaan (poikkeuksena Lumenen BB).

Ihoni on herkkä sekaiho (ja ongelmainenkin se tuntuu aika ajoin olevan) ja ainoastaan nenän aluetta voisi kuvailla rasvoittuvaksi. Muutoin iho on joko normaali tai kuiva. Nenän rasvaisuustaipumuksesta huolimatta se on myös kuivakka pielistään, joissa iho saattaa jopa hilseillä. Hilseilyä esiintyy herkästi myös leuassa ja jonkin verran poskissa nenän vieressä. 


Lumene Vitamin C+ Heleyttävä BB-voide SPF 20, 01 Light

Käytin tätä muutaman kuukauden lähes yksinomaisena meikkivoiteenani töissä. Minulle muodostui tavaksi laittaa ensin tätä, sitten mineraalimeikkipuuteria isolla puuterisiveltimellä päälle. En varsinaisesti buffannut puuteria ihoon, vaan ihan vaan sivelin ja ihan kevyesti pyörittelin sen BB-voiteen päälle. Minulla oli pari sopivan vaaleata puuteria joilla sain Lumenen liian tummaa sävyä häivytettyä vaaleammaksi.


Kuvastakin näkee, että sävy ei ole minulle ihan oikea. Lisäksi näyttäisi siltä, että Lumenen BB- voide korostaisi silmänalusia, mihin en kyllä käytännössä ole kertaakaan kiinnittänyt huomiota. Liekö tässä vain valo tehnyt kepposiaan... Lumene tasoittaa ihonsävyä ja tekee siitä kuulaamman näköisen. Olin Lumenessa erittäin tyytyväinen sen kestoon; teen pitkiä työpäiviä (pisimmillään 12,5 tuntia) enkä juuri koskaan ehdi työpäivän aikana korjailla meikkiä mitenkään sen kummemmin ja en muista, että työpäivän aikana tai sen päätteeksi olisi pitänyt kauhistella peilistä takaisin pällistelevää tyyppiä (ainakaan siis kasvomeikin takia).

Lumene käyttäytyi erinomaisen hyvin ihollani eikä se korostanut kuivia kohtia lainkaan. Lumenea käytin enimmäkseen ilman kosteusvoidetta sen alla, BB-voide tuntui kosteuttavan ihoa hyvin ihan pelkiltäänkin ja koska se ei korostanut ihon kuivia kohtia niin en kokenut tarvitsevani sen alle mitään. Nenä alkaa juu kiiltämään jonkin verran päivän mittaan mutta ei mitenkään liian häiritsevästi. Voide ei minulla kulkeudu juonteisiin eikä ala rullautua/hankautua pois iholta kesken päivää.

Mikäli minun pitäisi kuitenkin pitkän työpäivän jälkeen lähteä samalla naamalla vaikkapa istumaan iltaa ystävien kanssa, tekisin uuden pohjan tämän päälle mineraalimeikkipuuterilla ja virkistäisin meikkini muiltakin osin. En ole kertaakaan kokeillut miten homma toimisi jos tuohon päälle lätkisi vain uuden kerroksen BB-voidetta. Minulle se ei ehkä sopisi, koska Lumenen voiteessa on se oranssi vivahde.

Näin sitä kuvataan Lumenen nettisivuilla:
"Heleyttävää luonnollista kosteutta ihollesi uuden Lumene Vitamin C+ Heleyttävän BB-voiteen avulla! Kaiken ikäisille sopiva BB-voide sopii erityisen hyvin naisille, jotka elävät ”kiireisimpiä” vuosiaan ja jotka haluavat suojata ihoansa ikääntymisen ensimerkkejä vastaan, ja joille käyttömukavuus, nopeus ja helppous ovat tärkeitä ominaisuuksia. Kun halutaan yhden tuotteen ratkaisevan kaikki ongelmat; kosteuttavan, suojaavan auringolta, häivyttävän ihon pikkuvirheet ja olevan myös luonnollisen näköinen meikkivoide.

Tuote sopii kaikille ihotyypeille. BB-voiteen C-vitamiini tukee ihon omaa kollageeninmuodostumista, joka parantaa ihon kimmoisuutta, kosteuttaa ja kirkastaa. Lumene Vitamin C+ Heleyttävä BB-voide tasoittaa ihon sävyä ja peittää pienet virheet - ihosi näyttää tasaisen kauniilta ja luonnolliselta."

Kaiken kaikkiaan olisin tähän voiteeseen aivan erinomaisen tyytyväinen jos siitä vain olisi saatavilla minulle sopivampi sävy. Minusta tuotteen kuvaus on ihan osuva. Sitä en tosin osaa oikein kommentoida, että vaikuttiko voide ihoani kirkastavasti ja sen kimmoisuutta lisäävästi, mutta ainakin se tuntui kosteuttavalta ja näytti hyvältä. Hintaa tällä voiteella taitaa olla normaalisti pari kymppiä ja tuubissa on tavaraa 50 ml. Tuubi on ihan normaali puristettava voidetuubi kierrekorkilla.


Dr. Jart Black Label Detox Healing BB Cream

Tätä voidetta olen käyttänyt myös noin pari kuukautta pääasiallisena meikkivoiteenani. Tämän kanssa toimin samoin kuin Lumenen voiteen eli päälle huiskin kevyesti mineraalimeikkipuuteria. Eivät nämä kaiketi mitään puuteria päällensä tarvitsisi mutta jotenkin sen pois jättäminen tuntuu mahdottomalta, niinpä siis huiskin puuterini nassuun ihan vain tottumuksesta.


Tohtori Jartin voiteessa on minulle melko hyvin sopiva sävy, joka tosin tummuu päivän aikana aavistuksen verran, mikä on minulle hieman liikaa vaikka pelkkä aavistus onkin. Tätä ei tietääkseni kai ole kuin tämä yksi vaihtoehto edes tarjolla. Voide on koostumukseltaan aika paksuhkoa ja alkuun hyvinkin pehmeän ja kermaisen ja rasvaisen tuntuista, mutta sitten kun sitä alkaa levittämään kasvoille se muuttuu hieman karheahkon oloiseksi. Tuoksu on mielestäni mieto ja ihan miellyttävä eikä se tunnu kuin voidetta levittäessä.

Pysyvyys on hyvä eikä tämänkään BB:n kanssa ole tarvinnut pitkänkään työpäivän jälkeen hävetä peiliin katsoessaan, vaikka ei olisikaan päivän aikana ehtinyt meikkiä korjailla. Mutulla sanoisin, että verrattuna Lumeneen tämän kanssa tulee kiilto esiin ehkä hieman nopeammin ja päivän aikana saattaa tulla mieleen meikin korjailu, jos vain töiltänsä ehtii.

Näin voidetta kuvataan Sephoran sivuilla:
"What it is:
A purifying face cream that provides age defense, and hides uneven skintone and blemishes.

What it is formulated to do:
- Botanical Formula to purify and calm blemish prone or sensitive skin while also combating dark spots and pollutants for an enhanced radiance
- Features SPF 25 sun protection
- Comes in one universal shade

Perfect and protect skin instantly with this all-in-one multifunctional Beauty Balm. This triple-action formula naturally covers blemishes and uneven skintone, and contains botanical actives to purify and calm blemish-prone or irritated skin. Arbutin works to erase unwanted dark spots, while caviar extract and antioxidants protect skin from inner and outer pollutants for an enhanced radiance. Lightweight with sunscreen protection for simple, one-step neutralizing coverage, this soothing cream delivers optimal results for both women and men" 


En osaa ottaa kantaa siihen onko kyseinen voide parantanut ihoni vointia tai vaalentanut siinä olevia tummempia jälkiä. Ainakaan se ei ole huonontanut ihoni kuntoa, mikä on iso plussa! ;) Olen tykännyt tästä voiteesta kovasti. Se ei kuitenkaan lopulta päätynyt suosikikseni ja annoin sen siskolleni, jonka ihonsävyynkin se todennäköisesti paremmin sopii. Ei tässä ollut mielestäni mitään valittamista ja oikeastaan ainoa syy miksi tuubistani luovuin enkä osta uudestaan oli tuo sävyasia.

Voisin kuvitella, että tämä olisi enemmän vähän kuivemman ihon omaavien mieleen eikä  välttämättä sovi yhtä hyvin helpommin rasvoittuvalle ihotyypille.

Hinnaltaan tämä BB on hieman kalliimpi kuin esim. meillä myytävät marketti-BB:t, enkä osaa sanoa mitä eroa on esim. yllä mainitun Sephoran myymällä, $36 maksavalla voiteella ja korealaisen nettikaupan myymällä, $26.49 maksavalla voiteella. Tuubeissakin näyttää olevan eroa. Oman Dr.Jartini olen ostanut tuolta korealaisesta putiikista (joka on muuten aivan ihastuttava nettikauppatuttavuus, palvelu on erinomaisen hyvää, kiitos miljoonasti Kamichalle vinkistä!).


 Missha M Perfect Cover BB Cream # 21

Misshan voide teki minuun vaikutuksen heti siltä seisomalta kun sitä ensi kerran kasvoilleni laapin. Olin aivan rakastunut ja ihastunut ja onnessani. Ikävä kyllä onneni oli harmillisen ennenaikaista. Sävyltään # 21 on muuten aikas sopiva minulle, mutta siinä on aavistus punertavuutta jonka kylläkin saa puuterilla peittymään. Missha on kolmikon vaalein kasvoilla punertavuudestaan huolimatta ja sillä on mahdollista kerrostamalla saada aikaan jopa kalpea vaikutelma.


Tätä olen käyttänyt vasta melko vähän. Syynä ehkä alun ehdottoman ihastuksen jälkeinen pieni pettymys. Kun kokeilin tätä ensimmäisen kerran töihin niin loppupäivästä (tai oikeastaan yöstä, koska olin tuolloin yövuorossa) vessassa käydessäni olin hieman järkyttynyt ja kauhistunut, kun katsoin itseäni peilistä. Leukani alueelta, joka tuolloin oli vähän kuivakka, oli voide tavallaan "kuoriintunut" pois, jättäen leukani oikean puolen laikukkaan näköiseksi ja iho näytti ikään kuin "repaleiselta". Minulla oli mukana vain mineraalipuuterini jolla yritin tilannetta korjata, mutta ei se muistaakseni oikein sujunut.

Misshan voide on tunnultaan melko kermaisaa ja siinä on minusta suht voimakas tuoksu, joka muistuttaa perinteisen Nivea Creamin tuoksua. Koska koostumus levitettäessä tuntuu niin kermaisalta, lähes rasvaiselta, niin oletín automaattisesti, että tuote olisi erittäin kosteuttava eikä ihon paikallisesta kuivuudesta muodostuisi ongelmaa. Mutta niin vain toisin kävi. Sanoisin, että Missha on varmasti aivan ihana BB-voide normaalille iholle. Ehkä se toimisi myös rasvoittuvalla iholla?

Näin tuotetta kuvaillaan Cosmetic-Love.comin sivuilla:
"It provides excellently concealing any types of pigmentation or discoloration area on face including acne, couperose, vitiligo, age spots, sun spots and dark circles.
- For all skin type even for acne skin type
- It can be used as a makeup base or foundation.
- Containing substances for Soothing the skin (Na-complex)


MISSHA M Perfect BB Cream Contains natural ingredients that do not damage or irritate the skin. With Continuous use, your sensitive skin will be calm, protected from redness and keep its health.
MISSHA M BB Cream is a natural care cream for sensitive skin, naturally covering the irregularities on the skin as well as improving skin texture. Botanical ingredients, such as mugwort and pumpkin, and the nutritional ingredients keep skin moist and silky. MISSHA M BB Cream is a multifunctional product that can be used instead of makeup base and foundation."

Allekirjoitan hyvän peittokyvyn, joskaan kokonaan ilman erillisiä peiteaineita ei ehkä pärjää jos peitettävät alueet ovat haasteellisia. Mutta BB-voiteeksi tämä peittää mielestäni ihan kiitettävästi. Ihastuin suin päin tämän BB:n jättämään jälkeen. Se ei valitettavasti tule kuvassa lainkaan niin hyvin esille kuin livenä. Heti levittämisen jälkeen kasvojen iho vain näyttää yksinkertaisesti ihanalta. Harmi, että lopputulos ei ole pidemmän päälle kovin kestävä, ei ainakaan siis kuivakkuuteen taipuvaisella omalla ihollani ollut.

Tällä hetkellä ihoni on suorastaan hyvässä kunnossa (kop, kop), joten täytyisi varmaan ottaa Missha nyt tehotestaukseen, josko se vähän nostaisi pisteitään minun silmissäni kokonaisuutta ajatellen. Hinnaltaan Missha on varsin edullinen, omani ostin jo mainitusta Cosmetic-Love-nettikaupasta ja otin 50 ml:n vetoisen pumppumekanismilla varustetun tuubin, joka maksaa siis $14.87.
Mitään näistä BB-voiteista ei tarvitse hölvätä kasvoille suuria määriä, ne ovat kaikki hyvin riittoisia. Itse pidän muutenkin vähän kevyemmällä kädellä levitetystä meikkivoiteesta kuin paksusta pakkelikerroksesta ja olen ollut näiden kaikkien peittävyyteen hyvin tyytyväinen. Ohuellakin kerroksella ne tasoittavat kasvojen sävyä nätisti. Kuitenkin ainoastaan Misshan BB-voide on tehoiltaan sellainen, että sillä voisi pärjätä silloinkin, kun on oikeasti peitettävää. Minulle kelpaa useimmiten ihon värin tasoittuminen enkä useinkaan arkikäytössä välitä vaikka ihan kaikki ihon pikkuvirheet eivät olisikaan täydellisesti peitossa. Itse levitän BB-voiteeni käsin, minusta se on varsin nopeaa, näppärää ja lopputuloskin on mielestäni ihan kohtuullinen.

Näistä mikään ei ole suosikkini BB-voiteista, vaan sen löysin tilaamalla Cosmetic-Lovesta tämän BB-voiteiden kokeilusetin. Sekään ei ole tosin varmaa, kuinka kauan kyseinen BB pitää suosikin titteliä hallussaan. Suosikistani teen varmasti jossain välissä jonkinlaisen postauksen siitäkin.


Kuvat täältä, täältä ja täältä.

10 kommenttia:

 1. Mää en vaihda omaa Dr. Jartin Silver Labelia mihinkään ja se ei ainakaan mun iholla hapetu ja tummu päivän aikana yhtään. Itse asiassa se on mulla eka meikkipohja joka sopii täydellisesti ihon sävyyn :)
  Nuo Dr. Jartin pakkaukset taidettiin muuttaa aika vasta, niin varmaan sen takia Sephoran ja tuon korealaisen kaupan purkit näyttää olevan erit. Ihan samaa tavaraa se varmaan kuitenkin on.
  Mulla oli tuo sama Missha kans aiemmin kokeilussa, mutta Dr. Jart vei kirkkaasti voiton paremmalla peittävyydellä ja sävyllä :)

  VastaaPoista
 2. Silver Label on vissiin suunnattu vähän rasvaisemmalle iholle siinä missä Black Label kuivemmalle, luulisin. Eikä tuokaan mulla paljoa tummu, todella aavistuksen vain. Tosin en tiedä voiko kyse olla siitäkin, että ae on alunperinkin sen aavistuksen liian tumma ja sitten kun siihen lisää kasvopuuterin, varjostukset ja poskipunan, niin se "tummuus" vain korostuu. Tiedä häntä. Mutta erittäin hyvä BB se kyllä on!

  Kiitos tuosta pakkausinfosta, en tiennytkään, että ero johtui siitä. Mikä toki on ihan loogista. ;-) Minusta Missha on peittävämpi, mutta se tosiaan kuluu iholta nopeammin. Eli loppujen lopuksi olisko Dr.Jart sitten loppuviimein kuitenkin peittävämpi. =)

  VastaaPoista
 3. Silver Label on tosiaan kai suunnattu rasvaisemmalle iholle, mutta ainakin Lazy Dynamiten Nekku rakastaa sitä, vaikka Nekun iho on mun käsittääkseni aika kuiva ja herkkä.
  Mun mielestä tosiaan Dr. Jart on selvästi peittävämpi kuin Missha, mutta voihan noissa Silver Labelissa ja Black Labelissa ollakin eroa ja Silver peittävämpi kuin Black.

  Aasialaiset BB:t on kyllä yleisesti ottaen ihan loistava keksintö. Länsimaisia en oo ees viitsinyt kokeilla, kun kädelle kokeiltuna kaikki on liian tummia eikä peitä tarpeeksi, ja ei eläinkokeettomia vaihtoehtojakaan juuri olis. Ainut mikä oikeesti kiinnostais kokeilla on se Too Facedin uusi BB, en tiedä oisko sekään "aito", mutta se kuulostaa joka tapauksessa hyvältä meikkipohjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista mitä olen kokeillut kasvoille ja/tai kämmenselkään niin ainoastaan Lumenen BB:ssä on mun mielestä ollut samaa fiilistä kuin aasialaisissa. Ja ne on tosiaan aivan järkyttävän tummia, ei pysty käyttämään.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen postaus! Itse olen Suomessa myytävistä tykännyt ehdottomasti eniten Lorkun Lumi...jotain -voiteesta mutta se on yksistään hieman liian tummaa joten optimaalisin sävy löyyy sekoittamalla siihen hieman Misshaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne vaan on ihan kauheen tummia noi täällä myytävät. En ole löytänyt yhtäkään tarpeeksi vaaleata (en toki ole ihan kaikkia edes kokeillut) ja olin hyvin hämmästynyt, että edes Lumene ei ole osannut tehdä tarpeeksi vaaleaa BB-voidetta.... o_O

   Poista
 5. Hyvä ja informatiivinen postaus, kiitos! :)

  Mua vähän harmittaa Lumenen punertava ja aavistuksen liian tumma sävy, muuten tykkäisin siitä arkikäytössä tosi paljon. Mutta mulla on tapana sekoittaa sitä Mizonin aavistuksen liian vaalean bb:n kanssa, päälle kun lisää vielä aavistuksen Cliniquen meikkipuuteria niin tulee tosi hyvä arkimeikkipohja.

  Dr Jartilta olen kokeillut ainoastaan Silver Labelia, joka on ihan ok, mutta ei herätä mitään suuria tunteita. Misshaa en ole kokeillut, mutta haluaisin! :) Mulla oli pitkään bb-ihastus meneillään, nyt olen vähän siirtynyt enemmän takaisin meikkivoiteisiin. Tosin uusimmasta, Estee Lauderin, bb-voiteestani tykkään tosi paljon. Mutta se saattaa olla vielä alkuihastusta kun on sen verran uusi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla mineraalimeikkipohja on se yksi ylitse muiden, siitä en luovu koskaan ja siihen aina palaan, ihan sama mitä kokeilen. Meikkivoiteista tämän hetken suosikki on Bourjois'n Healthy Mix mutta sekin on nyt jäänyt vähän BB-innostuksen jalkoihin. Jotenkin minusta vaan tuntuu, että noi BB:t olisivat parempia mun iholle...

   Lisäksi minusta on tullut ihan hurjan nipo sen suhteen miltä iho saa näyttää, karsastan jotenkin ihan hirmu paljon kovin meikatun näköistä ihoa ja minusta BB:t on siinä suhteessa aivan loistavia, että niillä saa todella luonollista jälkeä aikaan.

   Estee Lauderia on useampikin kehunut, en ole koskaan kokeillut. Varmasti tulee testattua jos joskus osuu kohdalle.

   Poista
 6. Misshan taidan joutua ostamaankin, testasin sitä ja se oli just passeli. Itse asiassa toi sama sävykin vieläpä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain välissä ajattelin, että Misshan # 21 olisi liian vaalea, mutta ei se sitten olekaan. Kesällä ehkä, mutta sen näkee sitten. Muhun pätee kyllä se yleinen olettamus, että ihmiset käyttää liian tummaa meikkipohjaa; en meinaa ikinä millään uskoa, että sen pitää olla oikeasti _vaalea_. ;-)

   Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.