tiistai 12. lokakuuta 2010

Mineraalimeikit: Lily Lolo

Testailuni mineraalimeikkien parissa jatkuvat. Minusta on kovasti kummallista miten mineraalimeikkipohjat voivatkin olla niin erilaisia ja kuitenkin kaikissa on suunnilleen täsmälleen sama sisällysluettelo. Senkin olen tässä huomannut noita jauheita kasvoilleni sutiessa, että sillä todellakin on väliä millä niitä sutii! Saattaa olla, että joudun tekemään jonkinlaisen uusintakierroksen ainakin joidenkin tuotteiden kanssa voidakseni muodostaa lopullisen mielipiteen niistä.

Tällä kertaa esittelyvuorossa on siis Lily Lolo. Kyseessä on englantilainen firma, joka esitteli mineraalimeikkinsä ensi kertaa vuonna 2005. Tilasin ensiksi muutaman näytteen ja heidän peitesiveltimensä. Meikkipohjanäytteet maksavat Lily Lololla £1.25 (~ 1.45€/0.75g) ja poskipunat sekä peitevärit £0.75 (~ 0.90€/1/4 teelusikallista). Niistä riittää useampaan kokeilukertaan.


Meikkipohjista tilasin samplet sävyissä Blondie, Candy Cane, Warm Peach ja Barely Buff. Tilasin samplen myös viimeistelypuuterista Flawless Silk.


Lisäksi tilaukseen sisältyivät peitevärisamplet sävyissä Blondie, Barely Beige ja Nude sekä vihreä, punaisuutta peittävä Blush Away. Poskipunista halusin kokeilla sävyjä Ooh La La ja Candy Girl.


Meikkipohjasamplet tulevat Lily Lololta pienissä rasioissa mutta ilman siftereitä eli niiden kanssa saa olla aika tarkkana, että ei tule turhaa sotkua ja näyte mene hukkaan. Meikkipohjissa ei ole eri versioita, niitä löytyy vain yhtä laatua. Kuten näkyy, peitevärit ja poskipunat tulevat pienissä minigrip-pusseissa.

Saatuani poskipunanäytteet käsiini olin aluksi kovasti pettynyt Ooh La La-sävyyn. Se oli mielestäni ihan erilainen kuin Lily Lolon sivuilla ja olin silmämääräisesti pussia vilkaistuani sitä mieltä, että se on aivan liian oranssinen ja lämminsävyinen minulle. Candy Girl taas vaikutti lupaavalta, joskin enemmän bileposkipunalta kuin arkikäyttöön sopivalta. Se on näennäisen "väritön" karkkipinkki pinkillä shimmerillä mutta tarpeeksi kerroksia lisäämällä silläkin saa kyllä oikein hyvin väriä poskelle.


Ooh La La osoittautui poskilla oikein nätiksi ja sopivaksi. Ihan pikkuisen sitä vieläkin vierastan mutta se ei iholla ole ollenkaan niin lämmin kuin mitä näytepussi antaa ymmärtää. Sitä myydään mattana mutta siinä on kyllä nätti satiininen kiilto. Väriltään se on valosta riippuen hieman malvahtavan semi lämmin roosa. Kuitenkin minun silmääni selkeästi viileä sävy kokonaisuudeltaan.

Myöhemmin hommasin pari näytettä lisää; Doll Facen, Rosebudin ja Rosy Applen. Doll Face on todella vaalea, minun mielestäni enemmän erittäin kiiltävä highlighter ennemmin kuin poskipuna. Rosebud on kaunis, vanhahtavan roosahko pinkillä shimmerillä ja Rosy Apple on aavistuksen roosahtava, vaalea ruskeahko kultaisella shimmerillä. Ei kuitenkaan erityisen lämmin sävy mielestäni.
Jos kiilto ja shimmer ei ole se omin juttu niin en suositteleLily Lolon shimmerpunia koska ne todellakin ovat sitä. Kyse on siis todellakin shimmeristä, ei mistään glitteristä eli kiiltoa/hohtoa ja "himmerrystä" (onko se edes oikea sana?) poskelle mutta ei yletöntä blingblingiä kuitenkaan. Minä pidän mutta rajoitan varmaan enimmäkseen kuitenkin iltamenoihin ja arkeen riittää mattapunan tuoma vieno satiinisuus.
Lähdin testailemaan meikkipohjasävyjä ensin käteen ja sitten tein puolikkaan kasvoja yhdellä sävyllä ja toisen puolen toisella sävyllä. Mikään tilaamistani näytteistä ei tuntunut oikein istuvan. Blondie oli periaatteessa hyvä mutta se teki kasvoista kuitenkin aavistuksen liian kalpeat. Candy Cane olisi periaatteessa juurikin hyvin lähellä täsmälleen oikeata mutta minulla on kellertäviä pisamia kesän jäljiltä ja ihon huonon kunnon takia se on muutenkin turhan punakka. Warm Peach taas oli selkeästi liian keltainen ja Barely Buff muuten aikas hyvä mutta liian tumma. Meinasin jo pettyneenä luovuttaa kunnes kokeilin sekoittaa sävyjä. Yllättäen paras yhdistelmä tuli Blondiesta ja Barely Buffista. Siitä seurasikin sitten tällaista:


Olin peitevärin osalta päätynyt sävyyn Barely Beige ja viimeistelypuuteri Flawless Silkiin olin erittäin tyytyväinen. Niinpä kun tilasin sekä Blondien että Barely Buffin täysikokoisina, otin myös nuo kaksi ensin mainittua täysikokoisina. Täysikokoinen meikkipohja maksaa £12 (~ 14€) ja sitä on 10g. Peiteaine maksaa £7 (~ 8€) ja rasiassa on 5g.

Ja tässä vielä muistutusta siitä miten karmea allekirjoittaneen testihenkilön iho on lähtötilanteessa ja vieressä naamanpuolikas meikattuna. Valitettavasti valo on hieman erilainen mutta muuten molemmat kuvat on otettu samoilla kameran asetuksilla eikä niitä ole käsitelty kuvankäsittelyohjelmalla.


Pohjustus siis tehty Blondien ja Barely Buffin sekoituksella (suhde noin 2 osaa Blondieta ja 1 osa Barely Buffia). Poskilla Ooh La La, luomilla Everyday Mineralsin Love Letters, ripsissä Sensain 38 ja huulilla ohut kerros Candy Girlia ja Artdecon väritöntä huulikiiltoa.

Tässä vielä kuvat pelkästä meikkipohjasta. Lily Lolo ei peitä kaikkea täydellisesti niin kuin kuvistakin selkeästi näkee. Itseäni se ei haittaa, voin käyttää muita tuotteita sen alla ja päällä niin halutessani ja saada lähes värivirheettömän lopputuloksen. Sitäpaitsi iho näyttää tasaisemmalta vähemmän julmassa valossa, nämä kuvat on otettu kirkkaassa luonnonvalossa.

Voidakseni vaivatta sekoittaa ja käyttää omaa Lily Lolo sekoitustani minun piti hankkia sitten tämä; ohuehko peilirasia jonka voi täyttää haluamallaan meikkipuuterilla. £9 (~ 11€).Mukana tulee tuollainen pieni puuterivippa, jolla meikkipuuteria pitäisi voida myös levittää. En ole kokeillut, vippa tuntuu imevän itseensä runsaahkosti puuteria ja pihinä ihmisenä levitän sen mieluummin siveltimellä ettei mene turhaan hukkaan hyvää ainetta! ; )


Rasiassa on vipan alla reiät joista puuteria voi annostella. Itse poistin suojamuovin vain neljän reiän päältä koska en halua sitä tulevan liikaa. Olen rasiaan muuten hyvin tyytyväinen mutta sen kanssa on kovasti hankalaa soveltaa normaalia 'pyöritä, kopauta, buffaa'-rutiinia koska systeemissä ei ole irrotettavaa kantta missä puuteria voisi siveltimeen pyöritellä. Peililläkin on ihan muu funktio kuin toimia puuterinpyörityspohjana.


Tilasin noiden täysikokoisten mukana pari samplea lisää, aurinkopuuterit sävyissä Waikiki ja South Beach ja shimmerpuuteri Star Dustin. Ne tulevat samanlaisissa pikku purkeissa kuin meikkipohjanäytteet ja maksavat saman verran.Waikiki on enemmänkin shimmeri myös kuin varsinainen aurinkopuuteri. Se tekee todella kauniin kultaisen hehkun. South Beachin kanssa joutunen tekemään vielä vähän töitä ennen kuin osaan sanoa pidänkö siitä vaiko enkö. Se on ehkä aavistuksen liian kellervä minun makuuni. Mutta katsotaan, katsotaan. Star Dustia en ole vielä ehtinyt sen paremmin tutkailemaan, siitä myöhemmin lisää.

Lily Lolo sai minusta helposti fanin. Ainakin mitä tulee meikkipohjaan, poskipuniin ja viimeistelypuutereihin. Meikkipohja ei ole täysin mattapintainen mutta ei myöskään mitenkään häiritsevän kiiltäväkään. Jos pientä satiinisuutta haluaa vähemmälle niin aina voi sutia päälle mattapintaisen viimeistelypuuterin. Peittävyyteen olen ihan tyytyväinen. Kuten aikaisemminkin jo totesin, saan muilla tuotteilla paikkailtua sen mikä jää Lily Lololta tekemättä. Lopputulos kokonaisuutena on kuitenkin minulle tärkein ja tämän kanssa olen siihen erittäin tyytyväinen! Tässä vielä kuva joka osoittaa, että sopivassa valaistuksessa pelkkä Lily Lolokin pystyy lähes ihmeisiin! 


Tilasin meikkipohjien kaveriksi myös siveltimen, Super Bufferin; £14 (~ 16€). Se tuli pakattuna sopivan kokoiseen muoviseen "suojapussiin", mikä helpottaa sen ottamista reissuun mukaan. Olen todella tyytyväinen tähän siveltimeen. Se on oikeastaan varrellinen kabuki. Super Buffer on sopivan pehmoinen herkälle iholleni ja se ottaa mielestäni juuri sopivasti puuteria itseensä ja vapauttaa sitä iholle tasaisesti.


Voin lämpimästi ja varauksetta suositella sekä Lily Lolon meikkipuuteripohjaa että Super Buffer sivellintä! Myös heidän peitevärisiveltimensä on hyvä mutta koska minulla on aika paljon peitettävää, levitän peitevärit mieluummin vähän paksummalla siveltimellä. Molemmat siveltimet tuntuvat laadukkailta ja pidän niiden ulkonäöstä sekä tunnusta ja hinta-laatusuhde on kerrassaan loistava. Tulen varmasti hankkimaan sieltä lisää siveltimiä sitten joskus, kun kukkaronnyörit antavat periksi. Mainittakoon vielä, että Lily Lolo tekee siveltimensä ainoastaan synteettisestä karvasta. (Pieni korjaus; yksi luomivärisivellin on luonnonharjaksinen)


Näistä esittelemistäni tuotteista minulla ei ole negatiivista sanottavaa. Olen erittäin tyytyväinen! Meikkipohja tuntuu herkällä ja aika ajoin hyvinkin pintakuivalla ihollani hyvältä ja luonnolliselta eikä se tunnu ärsyttävän jo ärtyneitä ihoalueita eikä lisäävän näppylöitä. Asiakaspalvelusta tulee vielä ekstraplussaa, se on ystävällistä, asiantuntevaa ja nopeaa. Tilauksesta tuotteen saapumiseen on mennyt keskimäärin 4 arkipäivää. Maksun olen suorittanut Visa Electronilla koska en omista luottokortteja. Vaivatonta, helppoa ja nopeaa ja todellakin hintansa väärti!

9 kommenttia:

 1. Onpa kauniita poskipunia! Melkein tekisi mieli tilata... Omalle iholleni sopivin meikkipohjakombo on löytynyt Blondiesta terästettynä ripauksella In the Buffia, joka yksinään on ihan järkyttävän tumma kasvoillani. Ja Blondie taas liian vaalea.

  Nyt en ole uskaltanut pitkään aikaan tilata LL:n sivuilta, kun keväällä osteltuani joku oli pöllinyt luottokorttini numeron. :( Ei firman vika tietenkään, mutta olen vainoharhainen...

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos tästä arvostelu- ja infopaketista, tilasin juuri ensimmäiset lily loloni (samalla ensimmäiset mineraalini!) ja nyt olen etsinyt sitten tietoa hullun lailla näistä ihanuuksista. Tämä oli tosi hyödyllinen! Varsinkin, kun vielä hiukan epäilin noiden kykyä peittää punaisuutta ja näppylöitä, joita omastakin ihosta ajoittain löytyy enemmän tai vähemmän. Näiden kuvien myötä voi olla vähän huojentuneemmalla mielellä, mun mielestä noissa ekoissa kuvissa näyttää jo peittävyys olevan tosi hyvä :)

  -Lotta

  VastaaPoista
 3. Hei Lotta! Vähän näin viiveellä kommentoin. Onpas kiva jos tekstistäni on ollut iloa! Mineraalimeikkien kanssa kannattaa ihan rauhassa harjoitella, alkuun voi tuntua, että hommasta ei tule mitään, ei varsinkaan sellaista miltä muiden kuvissa näyttää. Tosin olet jo tainnut harjoitellakin jo hyvän tovin. ;-) Toivottavasti olet päässyt sinuiksi Lily Lolojesi kanssa!

  VastaaPoista
 4. tästä oli huimasti apua! olen jo vähän aikaa suunnitellut siirtoa mineraalimeikkien puolelle. syynä suurimmaksi osaksi on ehkä se, ettei se tuki huokosiani samalla tavalla kuin tavallinen meikki :) pari päivää olenkin juuri tiiraillut lily lolon sivuja, mutta kädetön kuin olen, en ole onnistunut vielä mitään tilaamaan. sivuilta tilatessa on ilmeisesti mahdollista tilata pieniä sampleja? saanko kysyä sulta, mitä tuotteita itse käytät mineraalimeikkiin? voiko sen alle laittaa ihan perus pohjustusvoidetta? :D oon ihan pikkuisen vaan lost koko touhun kanssa! :D

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla, että oli apua emmi! Lily Lololta voi tilata noista meikkipohjista samplet. Niistä riittää useampaan kertaan, kannattaa käyttää niin, että vaikka teelusikan varsipäällä ottaa aina pienen nokareen puuteria ja laittaa sen posliinilautaselle ja pyörittelee sitten siinä kabukiin.

  Kannattaa aloittaa mieluummin todella vähällä määrällä ja kerrostaa kärsivällisesti, usein alkuun tulee laitettua liikaa kerralla ja lopputulos on pakkelinen ja monelle pettymys.

  Voi laittaa alle ihan tavallista pohjustusvoidetta, itse olen käyttänyt L'oréalin Studio Secrets Professional meikinalusvoidetta, joskin yleensä aina käytän Meow Cosmeticsin puuterimaista primeria josta teinkin juuri postauksen.

  Pohjalla voi käyttää myös esimerkiksi värillistä päivävoidetta tai jopa kevyttä meikkivoidetta jos haluaa lisää peittävyyttä mutta lopputulos ei sitten näytä eikä tunnu ihan samalta kuin pelkällä mineraalimeikillä. Riippuen meikkivoiteesta voi mineraalipuuterin levitysvaiheessa tulla lisäksi yllätyksiä (jotkut kabukit on sen verran jämäköitä/kovia, että "kuorivat" sitä meikkivoidekerrosta ja jotkut meikkivoiteet voi muuten vaan sietää huonosti kabukilla "hieromista" oli se miten pehmeä tahansa).

  Itse käytän meikkipohjaan mineraaleista peitevärejä, silmänaluspuuteria (Meow Cosmeticsilla on erikseen, se on hienoisempaa puuteria kuin meikkipuuteri), meikkipuuteria, poskipunaa sekä varjostus- ja korostusvärejä ja joskus myös aurinkopuuteria. Lisäksi minulla on viimeistelypuuteria ja jotain hohtopuutereita, jälkimmäistä käytän vain iltamenoissa. Myös osa luomiväreistä on mineraalimeikkejä.

  Alkuun pääsee oikein mainiosti hankkimalla meikkipuuterin ja peiteaineen (minulla on sekä vihreä että ihonvärinen käytössä sekä kellertävä) ja siinäpä se. Sen jälkeen voi pikkuhiljaa lisäillä arsenaaliinsa muita tuotteita ja vaikka vähän hifistelläkin. ;-)

  Toivottavasti tästä oli iloa ja apua, kysy vain lisää jos heräsi uusia kysymyksiä. Vastaan mielelläni jos vain osaan. Aurinkoisia päiviä sinulle emmi!

  VastaaPoista
 6. Heei, mistä löysit tuon tyhjän puuterirasian? :)

  VastaaPoista
 7. Ostin sen Lily Lololta mutta heillä ei näyttänyt enää olevan sitä valikoimissaan kun kävin äsken kurkkaamassa. Olen sitä kyllä nähnyt myynnissä muuallakin mutta en valitettavasti yhtään muista missä. ;-(

  VastaaPoista
 8. Voi sua :c onko toi ihan akne vai.. ?` Miten oot saanut hoidettua? Kyllä tuo meikki on ihmeaine ;)

  VastaaPoista
 9. En tiedä mitä oli. Aika paljon pahempikin kyllä aika ajoin oli tilanne, en käynyt koskaan lääkärille näyttämässä, minulla kun ei ole tapana pienistä käydä itkemässä.

  En tiedä millä tilanne korjaantui. Vaihdoin ihonhoitotuotteita mahdollisimman luonnollisiin ja mietoihin, aloin käyttämään mineraalimeikkejä ja viimeisin pelastaja on ollut kemialliset kuorinnat (AHA, BHA). Nykyään kärsin hotmonaalisista iho-ongelmista, mutta tilanne on huomattavasti paljon parempi kuin muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.