perjantai 1. lokakuuta 2010

Mineraalimeikit: Essentia Naturale

Päätinkin tehdä näistä ihan omat postaukset. Todennäköisesti teen sitten vielä lopuksi jonkinlaisen yhteenvedon kunhan olen saanut kokeiluni kokeiltua. Aloitan siis Essentia Naturalesta.


Essentia Naturalen kotisivuilla ei varsinaisesti kerrota valmistetaanko sivuilla myytävät mineraalimeikit Suomessa ja kuka ne valmistaa. Merkin omistaa PV-Ceuticals Oy, josta ei ainakaan Google osannut sanoa oikeastaan mitään. Kotisivuilta löytyy postilokero-osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Heidän valikoimiinsa kuuluu mineraalimeikkipohjat, poskipunat, luomivärit, primer-puuteri ja viimeistelypuuteri, huulikiillot, rajauskynät (joskin ovat tämän kirjoittamisen hetkellä poistumassa valikoimasta) sekä Provida Organics ihonhoitosarja. Lisäksi löytyy joukko meikkisiveltimiä. Itse tilasin mineraalimeikkipohjan, peitevärin, primer- ja viimeistelypuuterin sekä kaksi rajauskynää (meikäläisessä kun on tuota Sulo Vilenin vikaa eli kun halvalla sai!). Provida Organics ihonhoitosarja vaikuttaa tutustumisen arvoiselta, siihen täytynee joskus myöhemmin vielä palata.


Peiteväri, tässä tapauksessa väri on Light, on pakattu pieneen neliskulmaiseen purkkiin, se maksaa normaalisti 14.90€, kirjoittamisen hetkellä tarjouksessa 9.90€. Minulla on tapana irrottaa puuterimaisista tuotteista vain osa muovisesta suojakalvosta ettei tuotetta hulahtele miten sattuu ulos. Tässä riittää hyvin kun vapauttaa kolmesta reiästä yhden.


Mielestäni tuote on suht hintavaa, koska purkissa on ainoastaan 2 g tuotetta. Toki se on riittoisaa mutta silti hinta ja määrä eivät tässä oikein tunnu olevan järkevässä suhteessa toisiinsa nähden. Peitevärin purkki on tehty antamaan vaikutelma, kuin se olisi isompi kuin onkaan. Tuotepakkausten pohjatarrasta käy ilmi, että PV-Ceuticals on tuotteiden valmistuttaja mutta niistä ei käy ilmi missä ne on tehty.


Vasemmalla viimeistelypuuteri Veil Light ja oikealla Primer eli pohjustuspuuteri, hintaa primerilla 14.90€/8g (kirjoittamisen hetkellä tarjouksessa 9.90€) ja Veililla 11.90€/6g (kirjoittammisen hetkellä tarjouksessa 8.90€). Molemmat ovat todella hienojakoisia ja silkkisiä. Itse ostin Veil Lightin mutta minulle olisi varmaankin sopinut yhtä hyvin, ellei paremminkin, myös aavistuksen tummempi sävy Veil Medium.

Suojamuovia oli hankala poistaa niin, että olisin saanut vapautettua vain muutaman reiän, joten nyt ei purkkeja parane kovasti heitellä koska puuteria tulee helposti melko runsaasti välikannen alta. Ei sillä että minulla olisi tapana jonglöörata meikkituotteillani.


Tilasin itselleni alunperin pohjustuspuutereista vaaleimman sävyn, Silky Way Fair (vasemmalla) mutta se osoittautui liian vaaleaksi. Tilasin sitten seuraavaksi toisiksi vaaleimman sävyn sille kaveriksi, Silky Way Lightin (oikealla), mutta se osoittautui puolestaan ihan aavistuksen liian kellerväksi. Ei tosin niin paljoa ettenkö sitä pystyisi käyttämään. Päätin kuitenkin kokeilla sekoittaa noita kahta ja olin melko tyytyväinen lopputulokseen. Minun tarvinnee vielä tehdä pari kokeilua saadakseni selville onko 1:1 paras sekoitussuhde vai olisivatko toisenlaiset suhteet paremmin ihooni uppoavia.

Normaalihinta meikkipohjille on 18.90€/8g mutta omani ostin kirjoittamisen hetkellä olevalla tarjoushinnalla 14.90€. Halusin myös kokeilla heidän peitevärisivellintään (lähinnä OSTOLAKOSSA blogin Virven suositusten innoittamana) joten tilaa päräytin myös sen. Koska olen enemmän ja vähemmän hulluna siveltimiin ja sitä mieltä, että meikkisiveltimiä ei voi koskaan olla liikaa, ostin myös Deluxe Bufferin, joka on siis litteäpäinen bufferisivellin (siveltimen varressa tosin lukee Flat Bronzer).

Deluxe Buffer on ihanan iso ja jämäkkä kädessä, joskaan itselleni pitkästä varresta ei varsinaisesti ole suorituksen kannalta oleellista hyötyä. Vaan ei se haittaakaan ja tykkään sen tunnusta kädessä. Soopelin karvaiset harjakset ovat suhteellisen pehmeät, joskin minun herkkä hipiäni alkaa vienosti protestoimaan jos oikein antaumuksella sitä Deluxe Bufferilla hinkkaan. Olen kuitenkin tyytyväinen ostokseen, sivellin  maksoi tarjouksessa 10.90€ (normaalisti 14.90€) ja sillä hinnalla se lunastaa paikkansa oikein mainiosti. Olen tyytyväinen myös siveltimen aikaansaamaan jälkeen.


Peitevärisivellin on sopivan kokoinen, sopivan jämäkkä mutta kuitenkin myös sopivan siloinen ja tuntuu iholla miellyttävältä. Sillä on näppärä levittää peiteväriä erityisesti silmänalusiholle. Henkilökohtaisesti tykkään hinkuttaa peiteväriä muille kasvojen alueille vähän pörhömmällä siveltimellä jota voi vähän pyöritellä samalla. Tämä sivellin toimii parhaiten lappeella työskenneltäessä. Hinta oli kohtuullinen, normaalisti 11.90€ ja nyt tarjouksessa 9.90€.

Ihoni kunto ei edelleenkään ole kovin kummoinen, joten en luultavasti ole paras saati myyvin henkilö esittelemään miltä Essentia Naturalen mineraalimeikkipohja näyttää iholla mutta tässä nyt kuitenkin jokunen kuva aiheesta:Valitettavasti ennen-kuvia ei nyt ole tarjolla mutta ihoni on vain aavistuksen paremmassa kunnossa näissä kuvissa, kuin edellisen postauksen ennen-kuvissa. Käytin pohjalla Primer-puuteria ja peiteväriä. Varsinaista meikkpuuteria tuli sudittua - taas kerran, ehkä minäkin vielä joskus opin - vähän liikaa mutta toisaalta halusin saada mahdollisimman peittävän lopputuloksen. Tässä kuvattuna vähän viileämässä ja suoremmassa luonnonvalossa:


Yllä olevasta kuvasta erottuu selkeästi paranemassa olevia arpia ja kuivumassa olevia näppylöitä. Minulla on myös pisamia kuten näkynee ja ne eivät Essentia Naturalella peity. Tosin en haluaisikaan niitä kokonaan peittää, että sikäli tuote sopii minulle sen puolesta oikein hyvin. Ihoni on erittäin pintakuivahko tällä hetkellä ja siksipä en tällä kertaa laittanut viimeistelypuuteria. Olen sitä kuitenkin kokeillut jo muutaman kerran aikaisemmin ja pidän siitä. Sillä saa mukavan loppusilauksen tehtyä ja tulee ihanan huoliteltu olo. Se on koostumukseltaan erittäin kevyttä ja silkkistä mistä pidän kovasti.

Ihoni pinta näyttää melko puuteriselta ja täydeltä mutta se ei johdu suoranaisesti tuotteesta vaan kuten sanoin, minä taas liioittelin puuterikerrosten kanssa. Mielestäni Essentia Naturalella tehty meikkipohja on on mattainen, kevyt ja luonnollinen (tai siis olisi jos olisin osannut lopettaa kerrostamisen ajoissa) ja sen peittävyyteen olen suhteellisen tyytyväinen. Tai pitäisi kai olla erittäin tyytyväinen siihen nähden mikä on ihoni kunto. Näin lyhyellä käytöllä ja tämän hetken ihon kunnolla sanoisin, että tuote on minulle juuri nyt ehkä vähän turhan kuivakka. Pysyvyys on mielestäni erinomaisen hyvä, en tosin ole kuin ollut eli varsinaista rasitustestiä en siis ole tehnyt. Kaikenkaikkiaan olen tuotteeseen tyytyväinen.

Essentia Naturalen värivalikoima on mielestäni melko suppea ja esimerkiksi itselleni ei mikään heidän valmiista meikkipohjistaan ole minun iholleni juuri se oikea. Nyt kun katselen noita kuvia niin tuntuu, että se 1:1 sekoitus noista kahdesta vaaleimmasta ei sekään ole ihan nappiosuma. Askartelemaanpaskartelemaan siis oikeata sävyä....

Unohdin vallan kehua palvelua, eli tilaukseni on toimitettu todella nopeasti, siinä ei kauaa nokka tuhissut kun postilaatikko jo kolisi!

J.k. Näköjään noita samoja siveltimiä saa (aika paljon) halvemmalla Coastal Scents-nimisestä Floridalaisesta puljusta, jos haluaa tilata ulkomailta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.