tiistai 5. lokakuuta 2010

Kosteutta käsille

Käteni kuivuvat helposti, en luttaa niitä jatkuvasti vedessä mutta siitä huolimatta ne tuntuvat kuivuvan herkästi, varsinkin kylmän sään aikaan. Kynsinauhani ovat yleensä aina kuivat ja melko usein aika ruman näköiset. En muista rasvata käsiä päivän aikana kuin muutaman kerran, usein en muista/ehdi rasvata niitä kertaakaan ennen kuin illalla. Toki niinä päivinä kun tuntuu, että ihoa kihelmöi ja kiristää jatkuvasti, niin tulee rasvattua myös päivällä koska käsien iho muistuttaa rasvaamisen tarpeesta koko ajan.

En pidä rasvoista jotka jättävät kädet tahmaisiksi koska sitten ei voi koskea mihinkään, rasvaiset sormenjäljet eivät miellytä varmaan kenenkään silmää. En raaski ostaa kovin kalliita rasvoja, koska niitä kuluu välillä urakalla. Öisin saatan rasvata kädet niin, että niissä on todella paksulti rasvaa ja vedän puuvillahanskat käsiin. Silti käsien iho on erityisesti kämmenissä ja kynsien ympärillä aina parhaimmillaankin kuivakka. Öisin voin käyttää myös niitä tahmarasvoja koska silloin voin vetäistä nuo hanskat käteen.

Silmiini osui Tokmannilla söpö vaaleanpunasävyinen Natusanin käsirasva. Hintaakaan ei ollut kuin vajaa 3€, joten nappasin sen hyllystä mukaani. Olen käsirasvojen suurkuluttaja ja toistaiseksi en ole vielä löytänyt Sitä Oikeaa. Monta hyvää kylläkin.

Pidin Natusanin 24hour moisture hand cream käsivoiteesta, se on pehmoisen tuntuista käsissä, koostumus on mukavan kermaisa, ei mitään lirua. Voide jättää ihon pehmeän tuntuiseksi ja helpottaa kuivaa tunnetta iholla. Iho tuntuu tasaisemmalta. Voide imeytyy suht nopeasti kunhan malttaa olla hölväämättä isoja määriä. 
Ainoa miinus tulee tuoksusta. Se ei ole epämiellyttävä sinänsä mutta minun nenääni tuoksu tuntuu turhan voimakkaalta ja keinotekoiselta sekä jollain tapaa halvalta. Kokonaisuudessaan kuitenkin selkeästi positiivinen kokemus ja tätä tulen varmasti ostamaan jatkossakin tähän koneen nurkille hyllylle notkumaan.

Toinen purtilo joka tällä hetkellä notkuu hyllyllä tuossa käden ulottuvilla on saksalaisen Apo-rot nettiapteekin oma rasva, Hand Pflegecreme mit Hyaluron. Ostin sen ihan silkasta hetken mielijohteesta, hintaa oli 2.99€. 

Koostumus on emulsiomaisempi kuin Natusanin voiteessa ja helposti tulee ruutattua enemmän käteen kuin oli tarkoitus. Voide ei ole tuoksuton mutta tuoksu on suht miellyttävä eikä ollenkaan niin voimakas kuin Natusanin voiteessa. Se imeytyy suht nopsasti käsiin ja jättää ne pehmoisen tuntuisiksi. Ihan miellyttävä tuttavuus tämäkin!

Molemmat voiteet ovat kivoja päivävoiteita hyvän imeytyvyytensä ansiosta ja näillä on miellyttävä rasvailla käsiään pitkin päivää (jos muistaa). Kolmantena kaverina näillä on tuossa hyllynreunalla Erisanin Hoitava käsivoide, josta jo olenkin muutaman sanansen sanonut aiemmin.

Saa mielihyvin vinkata jos tulee mieleen joku omasta mielestä erityisen hyvä käsirasva, olen kroonisesti sellaisen tarpeessa! Ja edelleen vailla Sitä Oikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.