torstai 21. lokakuuta 2010

Mineraalimeikit: Buff'd Cosmetics

(There is a short summary in English at the end of this post)

Buff'd Cosmetics oli mineraalimeikkifirma, johon törmäsin sattumalta. Etsiskelin taas kerran jotakin Googlesta ja päädyin heidän sivuilleen. Olen aina tykännyt tukea vähän pienemmän luokan yrityksiä ja mieluummin yksityisyrittäjiä kuin suuria konserneja. Tykkään ajatella olevani ajatteleva kuluttaja, ainakin jossain määrin. Tosin se on sitten ihan toinen asia, ovatko ajatukseni aina ihan fiksuja. ;-)

Buff'd Cosmetics on kanadalainen yritys (joskaan en enää tähän hätään löytänyt mitään informaatiota itse yrityksestä, mielestäni olen kyllä aikaisemmin jotakin siitä jostakin lukenut). Heillä on todella laaja valikoima kaikenlaista kivaa, myös huulipunia mikä ainakin minua kiinnostaa kovasti. Jonain päivänä haluan ehdottomasti kokeilla heidän mineraalihuulipuniaan, varsinkin Raspberry ja Orchid näyttävät kivoilta. He myyvät sivuillaan myös siveltimiä ja tyhjiä muovipurkkeja sifterillä (koot 7g, 14g ja 21g). Hinnat ovat mielestäni ihan kohtuullisia (CAD eli kanadan dollareita, kirjoittamisen hetkellä 1CAD on noin 0.70€). Buff'd myy myös refill-pusseja jotka ovat muutaman dollarin halvempia kuin rasialliset meikkipohjat, eikä aina tarvitse ostaa siis uutta rasiaa (jos mineraalimeikkinsä saa joskus kulutettua ylipäätään loppuun).


Samplet tulevat neliön mallisissa pienissä uudelleen suljettavissa pusseissa. Määrä ei ole suuren suuri mutta kyllä esimerkiksi yhdestä meikkipohjapussillisesta tekee useamman meikin ja luomiväreistä jne. riittää myös mainiosti useampaan kertaan käytettäväksi. Kun tilaa pelkkiä sampleja ovat postikulut halvemmat mutta normaalitilaukseen lisätään postikuluja $8.65.

Tilasin Buff'd:silta useamman meikkipuuteripohjanäytteen ($1.75/ 1/2 tl), yhden luomivärinäytteen ($1.25/ 1/4 tl) ja kolme pigmenttinäytettä ($1.25/ 1/4 tl) sekä valopuuterinäytteen ($1.25/ 1/4 tl) ja vihreän peitevärinäytteen ($1.25/ 1/4 tl). Saatuani tuotteet huomasin, että heillä on bloggaajille jonkin aikaa voimassa oleva tarjous jossa tarjosivat näytteitään blogiarvostelua vastaan. He kertoivat, että heillä on nettisivuillaan sivu, jonne kokoavat eri blogeissa esitetyt arvostelut. Laitoin heille sähköpostia ja kerroin, että olen jo ehtinyt itse tilaamaan näytteitä ja olen kirjoittamassa arviota heidän tuotteistaan ja jos haluavat, niin voisin laittaa sitten linkkiä tulemaan, kun olen arvioni kirjoittanut. Buff'd vastasi, että mielellään linkittävät blogini ja olen tervetullut osallistumaan myös tuohon ilmaisnäytekampanjaan. Niin sain sitten vielä 10 näytettä lisää, joskin oli vaikeaa valita kahta meikkipohjaa niiden 7:n kaveriksi jotka olin jo tilannut (jep, olen melko perusteellinen). ;-)


Pidin poskipunista todella paljon, Tricky oli enemmän persikkainen pinkki ja Petal taas sitten pinkimpi pinkki. Molemmat melko hentoisia ja shimmerpunia eli minun mielestäni enemmän juhla- ja iltakäyttöön kuin ihan arkimeikkiin. Sopivat varmasti siihenkin, tämä on vain oma hassu mielipiteeni. Candlelight Illuminating Dust oli hyvä ja käyttökelpoinen kullanhohtoinen korostuspuuteri, ei sen huonompi tai parempi kuin muutkaan kokeilemani. Honey Mineral Bronzer oli hyvin aikas kiiltävä bronzer (mikä toi on suomeksi??) mutta juhla- ja iltameikissä varmasti oikein paikallaan. Ei negatiivista sanottavaa siitäkään. Omalle vaalealle, viileäpohjaiselle ihonsävylleni ihan sopivia.


Ilmaisnäytteissä oli kaksi luomiväriä, Gracious ja Steel ja yksi rajausväri, Stormy. En ole juurikaan käyttänyt aikaisemmin violetin sävyisiä luomivärejä ja oli oikeastaan aika hauskaa kokeilla noita. Todella kauniita sävyjä mielestäni. Minusta tuntuu, että en oikein osaa vielä käyttää jauhemaisia luomivärejä, työvälineet niiden levittämiseen ovat vähän hakusessa ja varmaan tekniikassakin olisi hiomista. Lähinnä ongelma tuntuu olevan värien pysyvyys, ne tuntuvat kuluvan melko nopeasti ja samalla koko silmämeikki "haalistuu". Toisaalta ne eivät kulu sitä tiettyä pistettä pidemmälle. Olen täysi noviisi näissä meikkiasioissa mitä tulee bloggaamiseen, erityisesti valokuvattavan silmämeikin tekoon. Tässä melkoisen huono kuva tekemästäni silmämeikistä (hävettää sitä laittaa esille mutta menköön nyt):


Se oli alunperin intensiivisempi ja varjostus nousi todellakin ylemmäksi mutta värit vain hävisivät jonnekin. Osaksi toki valokuvakin hukkasi osan väreistä. Luomen sisänurkassa Gracious ja noin puolivälistä ulkonurkkaan ja ylös luomivakoon häivyttäen Rabid. Luomen ulkonurkassa ja luomivaossa ja osittain ylemmäs häivytettynä Storm. Häivytyksen yläosassa ja kulmaluulla sipaus Gracious:ta. Rajaus tehty nestemäisellä Stormilla. Ripsiväri Sensain 38. Kulmiin älkää kiinnittäkö suotta huomiota. Erityisesti pidin tuosta Stormista, se on varsinkin märkänä todella kaunis tumma violetti. Ei mikään kirkas eikä täysin matta, tumma mutta häivähdyksellä vähän kirkkaamman violettia. Pidin luomivärien tunnusta ja ne olivat mukavan semishimmerisiä luomilla, ei mattoja mutta ei mitään hirmuisen kimaltaviakaan. Kestävyyskin oli ihan ok. Oma teoria värien "laimentumiselle" on laittajan osaamattomuus.Illuminating Dust Flutter oli hyvin saman oloinen korostuspuuteri, kuin mitä Candlelightkin mutta pinkihtävämpi yleissävyltään. Pigmenttivärejä Baby Doll ja Cream Soda käytin muistaakseni yhdessä silmämeikissä viikko sitten, Turqoisea ja Steeliä en ole vielä käytännössä kokeillut. Buff'd kertoo pigmenttiensä olevan puhtaita mica-mineraaleja joita voi käyttää niin kuin haluaa; luomivärinä, poskipunana, varjostukseen, korostukseen. Niitä voi käyttää kuivana jolloin väri on hennompi tai kosteana, jolloin väri muuttuu kirkkaammaksi. Buff'd:in pigmenttejä voi halutessaan lisätä esimerkiksi kynsilakkaan tai huulikiiltoon.

En ole toistaiseksi kokeillut niitä märkinä. Kuivana Baby Doll ja Cream Soda olivat kauniita hempeitä vaaleanpunaisia. Steel on todella kaunis, intensiivinen vaaleansininen. Minulla on hakusessa täydellinen, kirkas turkoosi ja tuon otin se mielessä. Minulle Steel on kuitenkin selkeästi sininen. Turquoise taas on minulle selkeästi sinivihreä.


Buff'd tarjoaa kolme eri meikkipohjavaihtoehtoa; Original, Light ja Concealing.
- Originalin kertovat olevan täysin peittävän meikkipohjan joka imee rasvaisuutta iholta ja antaa luonnollisen UV-suojan. Pohjan INCI: titanium dioxide, zinc oxide, mica, iron oxides, ultramarines.

- Lightin kertovat olevan erityisesti heille, jotka pitävät parempana vähän kevyempää meikkipohjaa, jota voi kuitenkin kerrostaa ja joka myös imee tehokkaasti rasvaisuutta iholta. INCI: mica, titanium dioxide, zinc oxide, iron oxides, ultramarines

- Concealingin kertovat sisältävän kaoliinia mikä takaa paremman peittävyyden ja vielä paremman kyvyn sitoa rasvaisuutta itseensä. Ideaali sekaihon ja rasvaisen ihon omaaville ja peittää tehokkaasti näpyt. INCI: titanium dioxide, zinc oxide, iron oxides, kaolin clay, mica, ultramarines 

Itselläni oli kokeiltavana vain Original ja Concealing (tai noissa ilmaisnäytteissä toinen pohja oli kyllä Light mutta se oli niin paljon väärän sävyinen, että ei kasvoilleni päätynyt). Concealing on todellakin enemmän peittävä ja sillä sain aika hyvin kaikenlaisia sotkuja peittoon käyttämällä sitä peitevärin tavoin. Vihreä peiteväri ei mielestäni ollut sen parempi tai huonompi kuin muillakaan kokeilemillani merkeillä ja se oli ihan suht ok mielestäni. Tosin minun ihollani tuo vihreä ei oikein tuntuisi toimivan erityisen hyvin, se jää helposti harmillisen selvästi alta kuultamaan. Tai oikeastaan se muutaa peitettävän punaisuuden tavallaan tummemmaksi. Hankala selittää. Tässä taas surkeaa valokuvausta, pieni kollaasi meikkipohjasta, mukana myös kuva onnettomasta meikittömästä versiosta (voi minun nassuparkaani):


Pahimpien sotkujen peittämiseen käytin ihan vähän Buff'd:in vihreää peiteväriä, jonka päälle sitten sudin vähän Lily Lolon Nude Cover Up:ia. Sitten meikkipohja Concealing Cool Medium Lightilla, jota käytin myös lopuksi peitevärin tavoin. Lopputulos mielestäni ihan ok peittävä olematta kuitenkaan hirveän tunkkaisen ja pakkelisen näköinen. Poskilla Petal Blush, huulilla Petal Blush + Artdecon väritön huulikiilto. Laitoin myös Honey bronzeria ja Candlelight korostuspuuteria, jotka ei tosin näissä kuvissa taida juurikaan näkyä. Kaiken kruunaa Favor Finishing Powder, joka ajaa asiansa hyvin.

Mielestäni Originalilla ja Concealingilla ei ole käytännössä hirveästi eroa muuten, kuin että jälkimmäinen on peittävämpi. Koska ihoni ei ole erityisen rasvainen, en osaa sanoa mitään siitä, vaikuttaako noiden erilainen koostumus siihen, miten pian tai hitaasti rasvaisemmalla iholla rasva puskee meikkipohjan läpi. Original on ehkä jollain tapaa "hellemmän" ja kevyemmän oloinen iholla, kuin Concealing mutta ero ei ole suuren suuri. Peittävyydenkään suhteen erot eivät ole mielestäni mitenkään silmiinpistävän suuria mutta jos on runsaasti peitettävää niin suosittelen Concealingia. Kuvan meikissä en ole käyttänyt muita peitetuotteita mutta yhdistämällä vähän tujumpiin peiteaineisiin saa Buff'd:in mineraalimeikkipohjalla oikein kivan ja hyvin peittävän meikin aikaan, joka kuitenkin näyttää vielä suht luonnolliselta. Tässä vielä isompi kuva meikkipohjasta (pahoittelen hieman epätarkkaa tarkennusta):


Ei mielestäni lainkaan huono lopputulos, kun huomioi mikä on lähtötilanne. Olen erittäin tyytyväinen Buff'd:in mineraalimeikkipohjaan. Jos vertaan sitä kahteen edelliseen niin se asettuu Essentia Naturalen ja Lily Lolon välimaastoon, ensin mainitun ollessa 'kuivempi' ja puuterisempi ja jälkimmäisen 'kosteampi' ja hehkuvampi. 

Short summary in English. I got some samples from Buff'd Cosmetics, a Canadian mineral make up company. They have a great variety of products, including mineral lipsticks that sure sound and look good. I'm having a hard time with my skin at the moment, it is very ruddish, irritated and sort of acneish (I won't admit having acne, never have had it so I'm blaming stress and hormones and cosmetic products and what not for my skins condition). 

I tried two of their foundation formulas; Original and Concealing, former being slightly lighter and "gentler" and latter being more concealing and sort of heavier. The differences are not big though, but if you have lots of covering to do I would recommend Concealing. My skin is not oily, so I can't tell how they would suit with oily skin but they are fine with a bit dryish skin like mine, even though Concealing is said to be especially good for more oilier skin.

As you can see from the pictures, the coverage is not totally perfect but I think it is pretty darn good compared to what I look like without any make up. Plus it doesn't look like I have a mask on, as I usually do when trying to use liquid make up. I'm wearing Concealing Cool Medium Light.

The blushes are lovely, I really like them. The bronzer and illuminating powder are nice, not better or worse than other I have tried from other brands, as is the finishing powder too. I like the eyeshadows too, pretty colours and they feel nice. They seem to wear off easily right after applying but I reckon it is mostly because I'm not very used to using mineral make up. I'm sure someone more skilled would get more out of those colours. I haven't tried them wet yet, except for Stormy liner, which I like  a lot.

All in all I'm very pleased with Buff'd and their products. I usually prefer bit smaller companies over bigger ones and like to think myself as a conscious consumer. I personally would be happy to shop with Buff'd Cosmetics.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.