perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Luukku 13

http://1.bp.blogspot.com/-lJuwrg36ICw/Upt5wv2A21I/AAAAAAAACpE/v7RDkg20Pno/s640/1476036_10201901949404481_901912898_n.jpg

Hyvää Lucian päivää itse kullekin! Tervetuloa lukemaan kauneusbloggaajien joulukalenterin kolmattatoista luukkua, tälle päivälle on myös toinen luukku Ripsarit Poskilla-blogissa. Tässä vielä linkit menneisiin luukkuihin:

1. Lazy Dynamite 
2. Miss Aria
3. Keyword: Love
4. Pirita's Beauty Blog
5. Dixi
6. Eyeshadow and Flame
7. Pitkät Kynnet
8. Deathlicious Kisses
9. Kosmetiikkaobsessio
10. Polishaholic ja Wasting Lifestyle
11. Meikkileikkejä
12. Miten niin liikaa? & Piece Of Panda

Lucian päivää on Suomessa perinteisesti vietetty enimmäkseen ruotsinkielisen väestön parissa. Itse olen täysin suomensuomalainen, neljännen polven hämäläinen, mutta Lucian päivää olen viettänyt esikoululaisesta lähtien. Tai no, lukion jälkeen sen viettäminen on ollut lähinnä päivän tiedostamista ilman sen suurempaa juhlintaa, mutta Lucian päivä on kuitenkin ollut minulle lukionkin jälkeen aina tietyllä tavalla merkityksellinen.

Meillä oli koulussa perinne, että joka vuosi tietty luokka valmisti Lucia-kulkueen, joka kiersi koko koulun lävitse. Kaikissa luokissa sammutettiin valot kulkueen tullessa ja luokan valaisivat ainoastaan Lucia-kulkueen kynttilät. Kulkue lauloi kulkiessaan ihanaa Soi iltakellot-laulua ja kaikille luokassa jaettiin piparkakku.

En löytänyt suomenkielistä esitystä niin tässä ruotsinkielinen. Kyseinen joululaulu kuuluu omiin lemppareihini.

Kaikenlaisia asioita sitä jääkin pienen ihmisen mieleen, muistan olleeni hyvin, hyvin pettynyt kun en saanut olla meidän luokkamme Lucia, vaikka minulla oli kaikista tytöistä pisimmät hiukset. Jostain syystä oletin, että hiusten pituudella olisi erityisesti merkitystä, kun opettaja valitsee Lucian. Asiaa hieman kompensoi myöhemmin se, että esikoiseni sai olla oman luokkansa Lucia. ;-)

Lucian päivä on valon juhla, nimi Lucia merkitsee valotarta. Lucia on alunperin yksi katolisen kirkon pyhimyksistä ja häntä pidetään erityisesti sokeiden ja näkövammaisten pyhimyksenä. Suomeen Lucian päivän juhlistaminen on kulkeutunut Ruotsin kautta mutta se ei ole koskaan varsinaisesti yltänyt Suomessa koko kansan juhlapäiväksi. Vuosittain valitaan kuitenkin Lucia-neito Folkhälsanin ja Hufvudstadsbladetin organisoimana.

julia_hanhikoski_lucianeito_2012
Viime vuoden Lucia-neito Julia Hanhikoski. (kuva)

Luciaan yhdistetään valkoinen puku ja punainen vyö sekä kynttiläkruunu. Minun tarkoitukseni oli tehdä punavalkoinen talvinen meikki, mutta valitettavasti minulla on meneillää jonkin sortin naamaräjähdys ja tästä pizzapohjasta ei kuvattavaksi ole. Nyyh ja harmistus, odotin kovasti Lucian päivän meikin tekoa, olin niin sanotusti inspiroitunut! ;-( Katsotaan josko sen innostuisin myöhemmin toteuttamaan.

Tästä päivän luukusta paljastuu kuitenkin väriensä puolesta pieni vuodenaikaan ja teemaan sopiva arvonta, joka ei tosin liity lainkaan kosmetiikkaan. Palkintona on punavalkoinen kauluri lämmittämään talven pakkaskeleihin. Paksu kauluri on neulottu (omin kätösin) kaksinkertaisesta Novitan Nalle-langasta (75 % villaa, 25 % polyamidia) ja Red Heartin Shimmer-langasta (97 % polyamidia, 3 % polyesteriä). Siinä on hieman kimallusta mukana tuomassa pientä blingblingiä arkeen (joka valitettavasti ei juurikaan näy kuvissa).Jos haluat osallistua kaulurin arvontaan niin kommentoi tähän postaukseen ihan mitä vaan ja liitä mukaan sähköpostiosoitteesi josta saan sinut kiinni. Arvonta sulkeutuu noin viikon kuluttua, riippuen vähän miten joulukiireiltäni ehdin fortunan virkaa toimittamaan. ;-)

 Tässä vielä linkit tulevien luukkujen blogeihin:

14. Kahvia ja kosmetiikkaa
15. Siamese Lipstick
16. Kvartsiharakka
17. Dazzling Glow
18. Fashioned in Finland
19. One of Beauty's Daughters
20. Va Va Voom
21. Tyttö ilman helmikorvakorua
22. Pieni Nutturapää
23. Juille's
24. Yllätysluukku

2 kommenttia:

  1. Onpas ihanan jouluinen kauluri, sopisi hyvin koristamaan mustaa pukeutumistani. :) Omat käsityötaitoni eivät näin kauniiseen kutomistyöhön riitä, siksi arvostan kovasti toisten omin käsin tekemiä ihanuuksia.

    beylakraal @ gmail.com

    VastaaPoista
  2. Ihana kauluri. Jos en voita, olisi kiva saada ohje, niin voisin pyytää äitiäni neulomaan tuollaisen. Itse en kuitnekaan onnistuisi pitsireunuksen teossa.

    virpiyv(at)gmail.com

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.