sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mineraalimeikkipuuterin käytöstä ja levityksestä osa I

Tarkoitukseni oli kirjoittaa yksi postaus aiheesta mutta postaus paisui kuin pullataikina joten päädyin jakamaan sen osiin. Koska alkuperäinen ajatus oli vain yksi postaus niin tässä sarjassa tulee olemaan ainakin kuvien osalta jonkin verran toistoa eri postauksissa, johtuen siitä, että kuvasin eri siveltimiä sekä yksin että yhdessä. Todennäköisesti joukkoon tulee myös myöhemmin kuvattuja täydennyskuvia. Niin ja iiiiiiik!! Saattaa sisältää kuvamateriaalia "likaisista" siveltimistä! Olkaatten varoitettuja.

Minulla on useita eri mineraalimeikkipuutereita useilta eri merkeiltä. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, niin eri sävyjäkin on useita, siis samoilta merkeiltä, ei vain eri merkeiltä. Älkää suotta pyörtykö tai muuten vaan kauhistelko tuota kuvaa "Mohnin kootut Meow-mineraalimeikkipuuterit", kyllä niille on kuulkaa enemmän ja vähemmän käyttöä kaikille. ;-) Toki tuossa Meow-läjässä on yksi tai kaksi hutiakin ja lisäksi parista sävystä on tuplat; iso "kotipurkki" ja pienempi munchkin-koko meikkipussiin. Tunnustan; kuvasta puuttuu pari purkkia... ;-)


Hassuinta kai lienee, että en edelleenkään edes oikein tiedä, mikä loppujen lopuksi on se minun omin sävyni. Minun kokemukseni mineraalimeikkipuutereista on se, että sävyn ei tarvitse olla välttämättä ihan justiinsa vaan pikkuisen "vääränkin" sävyinen puuteri saattaa istua yllättävänkin nätisti omaan ihonsävyyn. Lisäksi jos sävyvalikoimaa löytyy useamman sävyn verran, niin niitä voi käyttää vaikkapa kasvojen varjostamiseen ja korostamiseen tai "värivirheiden" korjailuun. On myös näppärää jos on vaihtoehtoja eri vuodenajoille. Omalla kohdallani oikean sävyn valitsemista ja löytämistä hankaloittaa suuresti se ikävä fakta, että kasvojeni iho on ajoittain kovinkin kirjava.

Luonnollisesti, koska puutereitakin on useita, niin "tarvitsen" myös useita erilaisia siveltimiä niiden levittämiseen. Lisäksi siveltimen tyyppi vaikuttaa myös puuterin levittyvyyteen ja lopputulokseen eli miltä se näyttää kasvoilla. Itselläni kesti jonkin aikaa tajuta, että mineraalimeikkipuuteria ei todellakaan ole pakko levittää sillä lyhytvartisella perinteisellä kabukilla.


Aika moni kauppias sitä perinteistä kabukia kuitenkin markkinoi ja antaa ymmärtää sen olevan pitkälti se ainoa oikea sivellin mineraalimeikkipuuterin levitykseen. Ihan niin kuin helposti saa myös sen kuvan, että puuteri on aina buffattava ihoon huolella, ehdottomasti pyörivin liikkein ja pienen ikuisuuden verran. Minun kantani asiaan on: tee justiinsa niin kuin itsestä parhaalta tuntuu ja näyttää!

Kaikki siveltimet eivät ota yhtä paljon tuotetta itseensä eivätkä ne myöskään luovuta sitä iholle samalla tavalla. Siksi kannattaakin olla rohkea ja luova kokeiluissaan ja etsiä ennakkoluulottomasti se itselle juuri oikea sivellin. Oikean siveltimen löytämiseen voivat vaikuttaa myös ihotyyppi ja/tai ihon kunto.

Mihin ja miten mineraaalimeikkipuuteria sitten voi ja tulee käyttää? Minä olen oppinut käyttämään sitä ihan miten haluan. Alkuunsa käytin sitä lähes pelkästään niin kuin ohjeet ohjasivat, sellaisilla välineillä kuin ohjeissa käskettiin käyttää. Kabuki-siveltimellä ja kasvoille huolella pyöritellen, kiltisti juurikin niin kuin joka paikassa ohjeistettiin. Kerrostin varovasti, mieluummin useita ohuita kerroksia kuin pari paksua, koska mielestäni ohuilla kerroksilla lopputulos näyttää kauniimmalta ja luonnollisemmalta kuin muutamalla paksulla.

Käytin mineraalimeikkipuuteria lähes ainoana meikkipohjanani noin kahden vuoden ajan, satunnaisesti silloin tällöin käytin myös "oikeita" meikkivoiteita. Sitten hurahdin BB-voiteisiin ja nyttemmin olen hurahtanut selektiivisiin meikkivoiteisiin ensin mainittujen ohella. Mineraalimeikkipuuteri kulkee siitä huolimatta koko ajan mukana, käytän sitä nimittäin BB- ja meikkivoiteiden päällä vähän kuin mitä tahansa irtopuuteria. Toisinaan teen meikkipohjan sekä neste- tai voidemaisella meikkivoiteella että päälle kerrostan mineraalimeikkpiuuteria samalla tavalla kuin tekisin pelkän mineraalimeikkipuuteripohjan. Toki käytän edelleen myös pelkkää mineraalimeikkipohjaa.


Mahdollisuudet ja yhdistelmät ovat lähes loputtomia. Vain mielikuvitus on rajana ja mitä kokeilunhaluisempi sekä rohkeampi kokeiluissaan on, sitä enemmän iloa voi mineraalimeikkipuuteristaan - ja miksei mistä tahansa muustakin meikkituotteestaan - löytää. Luovuus on elämän suola, niin myös meikkauksessa.

Seuraavassa osasssa enemmän siveltimistä.

2 kommenttia:

 1. Mahtavaa :D Minulla vähän samantapainen historia mineraalien kanssa. Ensin tein kiltisti ohjeiden mukaan, mutta nykyään olen eksynyt niistä aika kauas. Pitkään pyörittelyä en välttämättä kyllä koskaan edes osannut. Sutaisen äkkiä ja yleensä vain yhden kerroksen, suunnilleen samaan tapaan kuin irtopuuteria. Varsinaisen meikkipuuterin alla minulla on kyllä peitejauhetta melko laajoilla alueilla, ja sen kanssa tuherran kauemmin. Minäkin käytän useita sävyjä, peitejauheesta jopa kolmea sävyä samaan meikkiin :) Sekoittelen niitä vähän fiiliksen mukaan, mutta sitä yritän välttää, että kasvojen vertikaalinen keskiosa (jossa on eniten tarvetta peitejauheelle) olisi vaaleampi kuin kasvojen reunat. Minusta se näyttää vähän pöhköltä, vaikka jotkut kauniit julkkiksetkin ilmeisesti oikein tarkoituksella luovat kasvoihinsa sellaisen kovastikin "valoisan" keskipalkin...

  Käytän Lily Loloa, ja ensimmäiset hankintani olivat aivan liian vaaleita sävyjä. Olen kuitenkin jatkanut niiden käyttämistä tummempiin sekoitettuna. Käytän kylmää, "tummanvaaleaa" sävyä Popsicle, joka saattaa olla minulle hiukan liian tumma (muiden mielestä?), joten olen nyt talvella ikään kuin kompromissina olettamalleni yleiselle mielipiteelle sekoittanut siihen hieman vaaleinta peitejauhetta. Erillisenä peitejauheena käytän toiseksi ja kolmanneksi vaaleimpia peitejauheita. Peitejauheita ei LL:lla edes ole kuin neljää sävyä, joten se kolmas on luultavasti tarkoitettu Välimeren ihmisille tai siitä eteläisemmillekin, mutta kun se vain on minun silmääni lähinnä omaa ihonväriäni, vaikka ihonvärini on jotakuinkin keskivertosuomalainen! Tätä olen kyllä todella kummastellut. Voisiko olla niin, että mineraalimeikeissä ei päde samat säännöt kuin meikkivoiteissa? Meikkivoiteista minulle sopii yleensä parhaiten se vaalein vaihtoehto, mutta mineraalimeikeissä on minusta parempi erehtyä liian tummaan kuin vaaleaan! Ainakin minulla vaaleat sävyt korostavat enemmän kaikkia epäkohtia: kuivuutta ja muita röpelöitä, näppylöitä, ihohuokosia ja ryppyjä. Lisäksi näytän vaaleissa sävyissä sairaalta.

  Meikki/BB-voiteen ja mineraalimeikin yhdistäminen vaatiikin jo taitoa! Respect :) Löysin blogisi hiljattain ja olen ihastellut meikkaustaitojasi. Toivottavasti kerrot pian tarkemmin tekniikoistasi!

  VastaaPoista
 2. Mineraalimeikkipuuterit todellakin ovat ihan eri maailmansa kuin nestemäiset/voidemaiset sisarensa. Lisäksi eri merkkien puutereissa on mielestäni selkeästi eroja eli juurikin tuo sopivan sävyn löytyminen ei aina ole ihan yksinkertaista ja se miltä puuteri näyttää purkissa ei välttämättä ollenkaan vastaa sitä miltä se näyttää iholla. Toisaalta se mahdollistaa sen sekoittelun ja vaikka puuteri olisikin hieman "väärää" sävyä niin se silti sulautuu iholle mielestäni mukautuvammin kuin nestemäinen tai voidemainen "väärän" sävyinen meikkivoide.

  Itse olen ollut huomaavinani tuon saman eli että vaaleat peitepuuterit ennemminkin korostavat kuin peittävät ja minullakin on toisinaan tapana käyttää astetta tummempia peitepuutereita kun peitän pieniä alueita kasvoilla. Tummemmat toimivat mielestäni hyvin myös viimeistelyssä mutta silloin saa olla aika tarkkana ettei levitä kovin isolle alueelle, muuten ainakin minulla ne jättävät selkeän "läiskän".

  Kasvojen keskiosan vaaleus on mielestäni ihan käypä kaunistuskeino mutta vain jos se on tehty sopivan huomaamattomasti. Minäkään en pidä siitä jos se hyppää silmille, se ei enää ole mielestäni kaunista. Taiten tehtynä se kuitenkin tuo kasvoihin valoa ja moniuloitteisuutta. Toisaalta myös varjostukset ajavat saman asian ja niiden kanssa on ehkä helpompi välttää se keskiosan palkki. ;-)

  Kiitos kehuista ja mukavaa, että olet löytänyt blogiini! Noista tekniikoista on jotenkin vaikea kirjoittaa kun omat tavat meikata on itselle niin rutiinia ja jotenkin itsestäänselvyyksiä. Videopostaus varmaan olisi paras ja selkein mutta en ole vielä opiskellut videoiden tekoa tarpeeksi osatakseni sellaista tehdä, ehkä joku päivä. :-) Yritän kyllä niitä tekniikkajuttujakin teksteihin ujuttaa ja ainakin näihin mineraalimeikkipuuteripostauksiin niitä varmaan tuleekin vähän enemmän.

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.