sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Mineraalimeikkipuuterin käytöstä ja levityksestä osa III

Jos sitten taas jatkettaisiin noista mineraalimeikkipuuteriasioista. Mineraalimeikkipuuterin levitykseen käytetyn siveltimen ei aina tarvitse olla mitenkään erityisen iso, pienelläkin siveltimellä saa yhtä lailla hyvän pohjan aikaiseksi, se vaatii vain vähän enemmän työstämistä ja aikaa. Everyday Mineralsilla on aivan huippu pikkukabuki, Eye Kabuki Brush, joka nimensäkin perusteella lienee tarkoitettu silmämeikin tekoon, mutta itse käytän sitä esim. silmänalusille tai peitepuuterin levitykseen. Minun silmilleni se on aivan liian iso silmämeikin tekoon. Joskus tuo pikkukabuki on armollisempi iholle jos iho sattuu olemaan tosi kuivassa kunnossa. Tällä siveltimellä voi halutessaan tehdä koko meikkipohjankin ja esim. töissä kuljetan usein vain tätä meikkipussissa ja korjailen kasvoni tarvittaessa sillä.


Toinen todella mahtava sivellin on niin ikään Everyday Mineralsin Eye Kabuki Junior, joka sekin on "virallisesti" tarkoitettu luomiväreille, mutta joka mielestäni toimii lähes täydellisesti peitesiveltimenä. Silmämeikin tekoon en sitä ole tainnut koskaan edes kokeilla. Sillä saa parhaan peittotuloksen ikinä puuterimaisia peitetuotteita käytettäessä. Runsaahkosti puuteria töpötellen siveltimeen, ja sitten töpöttelyä jatketaan kasvoilla peittoa vaativaan kohtaan, sivellin kohtisuoraan ihoa vasten. Ei sivelyä eikä pyyhkiviä liikkeitä vaan töpöttelyä.

Tällä siveltimellä ja töpöttelymetodilla olen saanut todella hyvää peittojälkeä aikaiseksi myös nestemäisen tai voidemaisen peiteaineen/meikkipohjan päälle (myös sormet toimivat erinomaisen hyvin yhdistettynä töpöttelytekniikkaan). Eye Kabuki Junior on aivan ehdottomasti ja kiistattomasti minun HG-peitesiveltimeni. Hehkuttamani Real Techniquesin pikkusivellin on sekin mainio, mutta se toimii kuitenkin parhaiten voidemaisen tai nestemäisen tuotteen kanssa. Olen käyttänyt menestyksellisesti myös muiden merkkien niin sanottuja kynäsiveltimiä pohjameikin tekemisessä, toimivat erinomaisen hyvin nekin.


Silloin kun haluan vain kevyen mineraalimeikkipohjan tai haluan käyttää mineraalimeikkipuuteria viimeistelemään nestemäisellä tai voidemaisella meikkipohjatuotteella tehdyn meikkipohjan, käytän aika usein isoa ja suht löysää sivellintä. Mitä löysempi sivellin, sen kevyempi jälki. Isollakin puuterisiveltimellä on mahdollista tehdä mineraalimeikkipuuterilla myös pohjameikki, mutta siitä ei tule niin peittävä kuin kabukilla tai vastaavalla siveltimellä tehtynä (tai no, peittäväkin pohja on ihan mahdollinen saada aikaan, mutta vaatii melko pitkällistä työstöä). Jos iho on hyvässä kunnossa eikä peitettävää ole paljon, niin isommalla siveltimellä tehty mineraameikkipuuteripohja on todella kauniin ja luonnollisen näköinen.


Kahdessa ylemmässä kuvassa Everyday Mineralsilta iso kasvosivellin (ei taida olla enää valitettavasti myynnissä, en löytänyt heidän sivuiltaan aivan vastaavan näköistä sivellintä), kaksi Eye Kabuki Brushia ja Eye Kabuki Junior.

Kaikki siveltimet eivät ota yhtä paljon tuotetta itseensä eivätkä ne myöskään luovuta sitä iholle samalla tavalla. Siksi kannattaakin olla rohkea ja luova kokeiluissaan ja etsiä ennakkoluulottomasti se itselle juuri oikea sivellin. Ei todellakaan kannata sokeasti jumittaa siinä mitä sanotaan, vaan kokeilla erilaisia siveltimiä muuhunkin, kuin siihen tarkoitukseen mihin niiden sanotaan olevan tarkoitettuja. Olkaa rohkeita ja ennakkoluulottomia ja ajatelkaa niin sanotusti laatikon ulkopuolella.

Jos ihosi on kovin kuiva niin ei kannata heti alkuunsa heittää mineraalimeikkipuuterilla vesilintua, vaan yrittää löytää sopiva sivellin jolla tuotetta levittää. Kuivan ihon ongelma lähes tuotteen kuin tuotteen kanssa on kuivien ihokohtien korostuminen rumasti. Usein ajatellaan, että puuterimainen meikkipohja on huonoin mahdollinen kuivalle iholle, mutta asia ei välttämättä aina ole näin.

Kuivaihoisen kannattaa valita mineraalimeikkipuuterin levitykseen mahdollisimman pehmeä ja melko joustava sivellin, jopa löysä. Mitä kovempi ja jäykempi sivellin, niin sitä enemmän se "raapii" ihoa puuteria levitettäessä, ja samalla kuivat kohdat korostuvat. Vasemmalla olevassa kuvassa Real Techniquesin iso powder brush ja Everyday Mineralsin iso kasvosivellin, molemmat erinomaisia siveltimiä erityisesti kuivalle iholle mineraalimeikkipuuterin levitykseen. Toinen hyvä vaihtoehto kuivaihoiselle mitä kannattaa kokeilla, on pieni sivellin kuten ylempänä esitelty Everyday Mineralsin Eye Kabuki.

Kuivalle iholle mineraalimeikkipuuteri levitetään pehmeällä siveltimellä mahdollisimman kevyesti sivellen, kokeilemalla löytyy onko oikea tapa pyörivät liikkeet vai joku muu. Isolla ja pehmeällä siveltimellä ei tokikaan välttämättä saa yhtä peittävää jälkeä aikaan, kuin kabukilla tai vastaavalla siveltimellä, kuten yllä jo kerran todettu. Suosittelen kuivaihoisia kokeilemaan myös yllä mainittua töpöttelytekniikkaa isommalla siveltimellä koko kasvoille.

Alla vielä kuva mainituista isoista kasvosiveltimistä päältä katsottuna.  EM:n sivellin vasemmalla, RT:n sisvellin oikealla. Ihanan muhkeita molemmat.Mikäli tuntuu, että siveltimellä ei pysty puuteria levittämään millään konstilla ilman, että kuivat kohdat korostuvat niin kannattaa kokeilla sientä ja painella puuteri kasvoille. Ei siis hieroa sientä ihoa vasten eikä vedellä, vaan nimenomaan painella ja töpötellä. Myös sormin voi kokeilla lisätä puuteria kasvoille.

Meikkisieni on muuten erinomainen väline ihan tavallisenkin irtopuuterin lisäämiseen kasvoille. Puuterivippaa en ole henkilökohtaisesti koskaan kokeillut mineraalimeikkipuuterille mutta voisin kuvitella, että saattaisi toimia sekin ja voisi olla erityisesti kuivaihoiselle hyvä vaihtoehto. Kunhan muistaa painella puuterin ihoon, ei vedellä vippaa pitkin poikin. Mineraalimeikkipuuterille on myös ihan omiakin meikkisienimäisiä sieniä olemassa. Itse olen ollut niihin ihan tyytyväinen mutta mielestäni ne kuluttavat puuteria paljon enemmän kuin siveltimet.

Varsin toimiva ja kerrassaan loistava kikka kuivaihoiselle on suihkaista kasvoille vettä tai kasvovettä mineraalimeikkipuuterikerroksia työstäessään sekä vielä ihan viimeiseksi. Eli jokaisen meikkikerroksen väliin kasvojen suihkauttelu. Mitä hienojakoisempi suihke, sen parempi. Se auttaa sitomaan ja kiinnittämään puuterin kasvoille ja samalla se tasoittaa puuterin pintaa ja häivyttää kuivuutta optisesti. Mikäli kasvosuihketta ei ole juurikin meikkaushetkellä käytettävissä, voi mineraalimeikkipuuteria auttaa sulautumaan ihoon paremmin lämmittämällä sitä painamalla kämmeniä kasvoihin.

Pieniin kuiviin kohtiin voi auttaa kun niitä töpöttelee varovaisesti kostealla vanupuikolla tai paremman puutteessa kevyesti kostutetulla vessapaperilla/käsipaperilla tai muulla vastaavalla, tässäkin kokeilu auttaa löytämään itsellä parhaiten toimivan systeemin ja yhdistelmän. Kevyt emulsiomainen voide pienen pienissä määrin töpöteltynä voi sekin auttaa häivyttämään kuivuutta pois. Tässä - kuten niin monessa muussakin asiassa - kannattaa noudattaa ajatusta "less is more" ja pitäytyä aluksi hyvin pienissä määrissä/kevyessä kosteudessa.

Itse käytän ahkeraan myös pinsettejä ja nypin varovasti kuivia "ihoriekaleita" niillä pois, varsin tehokas tapa sekin "vähentää" kuivuutta kasvoilta. Kannattaa tosin muistaa olla hyvin varovainen ettei vahingossa repäise liikaa ihoa kuolleen ihon mukana, jolloin tuloksena on pahimmillaan verenvuotoa ja kuivuutta rumempi rupi.

EDIT: Nyt niin suositut meikkimunat ovat erinomaisia mineraalimeikkipuuterin levitykseen. Nimenomaan kosteana (kuivanakin voi kokeilla) ne toimivat todella hyvin kuivan ihon kanssa. Itse olen toiminut niin, että teen varsinaisen pohjatyön siveltimien kanssa mutta lopuksi lisään kevyen kerroksen mineraalimeikkipuuteria kostealla meikkimunalla töpötellen, tulee todella kaunis pinta! Jos käytän muuta meikkipohjaa kuin mineraalimeikkipuuteria niin usein viimeistelen senkin kostealla meikkimunalla ja mineraalimeikkipuuterilla.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, kiitos että jaksoit laatia näin perusteellisen opastuksen! Olen käyttänyt mineraaleja jo jokusen vuoden ja tykkään niistä ehdottomasti enemmän kuin meikkivoiteista. Sama pätee myös peiteaineisiin (jauhemaiset sopii minulle paremmin kuin nestemäiset), mutta siihen tarkoitukseen on mulla ikuisesti hakusessa jokin parempi sivellin tai levitystapa. Pikkukabukia olen ajatellutkin, ja tämä mitä kirjoitit vahvisti että hankin sen seuraavaksi. Nauratti ja jotenkin hellytti tässä kirjoituksessasi myös rakkaan äidinkielemme värikkyys ja ilmaisuvoimaisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Minusta tuntuu, että se paremman tavan ja siveltimen etsiminen on todellakin ikuisuuskysymys. Itselläni ainakin sivellin vaihtelee usein - toki sekin vaikuttaa mitä on puhtaana ;-) - ja joskus tulee huomattua miten hyvä jokin sivellin on jota ei ole sattunut hetkeen aikaan käyttämään. Kunnes sitten taas ihastuukin johonkin toiseen hetkeksi aikaa. Nuo pikkukabukit ovat kuitenkin sellainen iki-ihastus ja niitä tulee käytettyä lähes jatkuvasti.

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.