perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ponitukan ylläpitoa ja uusi ponitukka

Ihmettelen täällä itsekseni miksi minulta vei yli 20 vuotta sisäistää, että harmaa ei ole paha vaan harmaa on HYVÄ! Parinkympin jälkeen minun luonnostaan blondit hiukseni alkoivat tummua ja muuttua siksi surullisen kuuluisaksi maantienharmaaksi jota opin kammoamaan ja pitämään hyvin huonona ja ei toivottuna asiana. Sen verran sentään olen aina ymmärtänyt, että keltainen, oranssi ja punainen eivät ole minun juttuni, mutta kaikenlaisen harmaan tai siihen viittaavan olen tyrmännyt jo ennen ajatuksenkaan muodostumista. 

En ole varmasti koskaan saanut niin paljon kehuja hiuksistani kuin mitä ponitukaksi värjäämisen jälkeen olen saanut. Lisäksi kehut ovat olleet vähän erilaisia kuin aikaisemmin. Tai no, silloin kun leikkasin lyhyeksi niin kehuttiin myös paljon ja jo silloin tuli muutama kommentti "toi sopii sulle tosi hyvin!", mutta ponitukan myötä noi sopimis-kommentit ovat lisääntyneet todella paljon ja mukaan on tullut kommentteja joissa kehutaan hiusteni värin sopivan minun ihonsävyyni ihan täydellisesti. Olen itsekin sitä mieltä. Pastellihöttöhattarahiusten myötä olen myös ymmärtänyt sen, että harmaa ja harmaaseen vivahtavat sävyt ja erityisesti kunnolla viileät sävyt ovat justiinsa se minun juttuni joka sopii minun väritykseeni erinomaisen hyvin!

Hiuksiin tehtiin siis ensimmäisellä kerralla ennen karkkivärejä värinpoisto jonka seurauksena ne olivat enemmän ja vähemmän kirkkaan vaaleat mutta keltaiset. Keltaisuutta poistettiin jollain, olisiko ollut joku harmaanvioletti helmiäissävy joka teki hiuksista vaalean violetihtavat. Siihen pohjaan sitten lätkittiin pinkkejä ja violetteja raitoja. Pohjan vaalea violettisuus alkoi pesuissa kulua pois suhteellisen nopsaan ja raidatkin vaalenivat harmillisen haipakkaa. Yleissävy kuitenkin säilyi vaalean violehtitavana.

Ostin Prismasta KC Professionalin uusia Color Mask Paint-suoravärejä ja Color Mask shampoon ja hoitomaskin sävyssä Pearl. Jälkimmäisillä on tarkoitus ylläpitää viileyttä ja pitää keltaisuus poissa. Ensin ostin arastuksissani Painteista vaaleat Pinkadelic ja Lavender mutta ne olivat aivan liian vaaleita raitoihin. Sitten ostin Hot Pinkin ja Deep Purplen ja johan alkoi Lyyti kirjoittamaan! 


Olen nyt pariinkin otteeseen vahvistanut kampaajani tekemiä raitoja noilla kahdella viimeksi mainitulla ja Lavenderia ja Pinkadelicia olen käyttänyt muualle hiuksiin sävyttämään niitä. Lavenderilla niihin tuli hentoinen hopeaisen laventelinen sävy ja Pinkadelicilla melko selkeän vaaleanpunainen häivähdys. Oman väriseen juurikasvuun niillä ei juurikaan ollut havaittavaa vaikutusta. Raitojen tekeminen itse omaan päähän niin sanotusti vapaalla kädellä on ollut hiukan haasteellista ja lopputulos onkin ollut enemmän värisekamelska kuin raidat.


Hiusten pesuun olen käyttänyt KC Professionalin uutta Pearl shampoota ja aina välillä muhittanut hiuksia saman merkin hoitavalla Pearl Color Maskilla. Olen ollut erittäin tyytyväinen kaikkiin tuotteisiin. Mitään halpaa lystiä nuo KC Professionalin tuotteet eivät ole olleet, mutta toisaalta, olen nauttinut höpöhattarahiuksistani aivan suunnattoman paljon joten eipä ole juurikaan kirpaissut.


Yllä kuva viimeisimmästä itse tehdystä päivityksestä (alkuperäisen ponituksen ja tämän välissä olin  käynyt jo kertaalleen leikkauttamassa hiukset), hiuksia ei siis ole kuvassa vielä pesty kertaakaan värjäyksen jälkeen, värit haalistuvat heti ensimmäisessä pesussa kyllä ihan havaittavasti.

Kävin muutama päivä sitten päivittämässä hiukset kampaajalla ja lopputulos oli tällä kertaa selkeä blondi ilman vaalean violettia yleisilmettä. Niska jäi aavistuksen kellertäväksi omaan makuuni ja mietinkin josko iskisin koko päähän tuota Lavenderia. Asia muhii vielä ajatuksen tasolla. Samoin kuin uusien värien lisääminen, esimerkiksi turkoosi voisi olla aika ihana tuolla seassa. Noin muuten tykkään kovasti myös tästä tosiblondista versiosta, tyvikasvu vain hieman mietityttää. Vaalean violetihtavan sävyn kanssa oma harmahtava tyvikasvu ei näyttänyt ollenkaan pahalta.



Samalla reissulla tuli poikettua MACin tiskillä ja mukaan lähti ihana uusi huulipuna, Violetta, jota kuvissa huulilla. Ostin myös mätsäävän huultenrajauskynän sävyssä Magenta. Violetta on laadultaan Amplified Creme ja aivan ihana!


10 kommenttia:

  1. Tosi ihana hiukset, toi huulipuna on napakymppi, istuu myös hiusten kanssa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! Juu, en olisi varmaan ikinä tullut edes harkinneeksi noin sinertävää ja selkeästi violettia punaa ilman näitä hiuksia. ;-)

      Poista
  2. Lyhyttukkaisena itsekin täällä kommentoin että on muuten hyvä leikkaus myös! Ja tietysti nuo värit - kyllä, kyllä sopii mainiosti :) Hirveän kalliiksi tuo tyyli kyllä tulee, mutta sitähän se on lyhythiuksisen elämä ilman ponisävyjäkin - kaikki raha menee kampaajalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, kalliiksi tulee lyhyet hiukset. Mutta olin pitkään pidemmillä hiuksilla ja kävin todella harvoin kampaajalla joten minulla on "säästössä" kampaajarahastossa sen takia. :-D

      Poista
  3. Aivan uskomattoman upeen värinen toi puna <3

    VastaaPoista
  4. Hei ihan törkeän hyvät nää uudet hiukset!! Tykkään ihan simona, tosi nätit! Ja kuten tuossa kommentoitiinkin, niin todella hyvä leikkaus. Sulla on hyvä kampaaja :)

    Ja Violetta on ihan mielettömän hyvä myös..! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Minulla todellakin ON hyvä kampaaja ja vaikka ei ihan edullisimmasta päästä olekaan niin koska hän on niin taitava niin mielelläni maksan erinomaisen hyvälaatuisesta työstä!

      Poista
  5. Hello! You have a very nice blog and a lot of useful reviews. I would like to try this product to dye hair. It's a pity that we don't have this cosmetic brand in my country - Poland:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much for your comment! These are so called alternative colours, they don't damage hair the same way as normal hair colouring products. I'm sure there are similar products available in Poland. These are so fun to play with, I'm getting more and more excited about them the more I use them. ;-)

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.