keskiviikko 12. elokuuta 2015

Pari kuluneen kesän suosikkia

Eipä ole tullut kesällä kauheasti reviteltyä meikkirintamalla, aika helpolla ja yksinkertaisella setillä olen hiihdellyt sen mitä meikannut olen. Joitakin selkeitä kesäsuosikkeja on kuitenkin ilmaantunut.

Dermosilin kesäprimer Meikinpohjustusvoide Blossom SPF 20 - joka siis myynnissä ilmeisesti vain kesäaikaan - on ollut ahkerassa käytössä. Tilasin jo varatuubinkin ja mietin, että pitäisikö hamstrata vielä toinen varakappale kaappiin varuilta nyt kun sitä vielä saa. Tuubissa on tuotetta vain 20 ml eli ei mitenkään erityisen paljoa. Hintaa sille tulee 5,90€.


Dermosil lupaa tuotteen antavan suojakertoimen 20, valmistavan kasvot meikkiä varten ja pitävän meikin raikkaampana ja lisäävän sen kestoa lämpiminä kesäpäivinä. Sen luvataan tekevän ihosta mattapintaisen ja imeytyvän nopeasti. Sitä voi käyttää myös yksinään ilman meikkiä aurinkosuojana.

Voiteessa on mieto tuoksu johon en ole erityisemmin kiinnittänyt huomiota. Se ei siis ole häiritsevä eikä jää ainakaan minun nenääni levityksen jälkeen leijumaan. Väriltään voide on valkoista hieman vihertävällä sävyllä (tai siltä se minun silmissäni näyttää) mutta kasvoille levitettynä häviää ihoon. Voide imeytyy nopeasti ja on koostumukseltaan melko kevyttä ja ohutta. Minun ihoani se ei jätä täysin mattaiseksi mutta tekee sellaisen semimattaisen vaikutelman enkä osaa arvioida pidentääkö se meikin kestoa vai ei tai sen raikkautta, mutta ei se ainakaan tilannetta huononna niin kuin aika moni muu primer minulla tuntuu tekevän. Minua ihastuttaa tuotteessa siis jo pelkästään se, että se toimii minulla moitteetta.


Koostumukseltaan se ei ole samalla tavalla silikoninen kuin useimmat meikinalusvoiteet eikä minun silmäni INCI-listasta silikonia bongannut. Meikinalusvoide Blossom tuntuu ja näyttää tavalliselta kasvovoiteelta. Se levittyy vaivattomasti eikä lähde rullautumaan. Kasvomeikki on helppo levittää sen päälle. Suuri syy ihastukseeni tuotetta kohtaan on sen aurinkosuojakerroin ja olen käyttänyt voidetta muutamia kertoja myös pelkiltään ilman meikkiä juurikin aurinkosuojana.

Kesähuulet olen tänä kesänä verhoillut enimmäkseen Clarinsin Instant Light Lip Balm Perfectorilla. Alunperin tulin hankkineeksi ensimmäisen kappaleen kyseistä huulituotetta vähän vahingossa, tarkoitus oli nimittäin hankkia saman merkin Daily Energizer Lovely Lip Balm (jonka hankinkin sitten vähän myöhemmin).


Kyseessä on värillinen huulirasva eli kaunistamisen lisäksi se myös hoitaa huulia. Tuote ei ole kovin runsaspigmenttinen ja esimerkiksi ensin hakkimani sävy My Pink ei erityisesti erotu varsinaisena värinä ainakaan minun huuliltani, mutta se tekee niistä paremman näköiset. My Pink on minulle vähän niin kuin MLBB eli my lips but better-tuote. Myöhemmin ostin myös sävyn 05 Red. Siinä onkin sitten selvästi enemmän sävyä mukana kuin My Pinkissä ja sillä saa todella kauniit punahuulet aikaiseksi. Väri ei ole kuitenkaan peittävä siinäkään vaan sellainen ihanan raikas, kuultava ja pehmeä.


Tuote antaa mukavasti kiiltoa, ei mitään wet lookia kuitenkaan vaan kivan, melko luonnollisen oloisen kiillon. Se tuntuu huulilla mukavalta ja pehmeältä ja siinä on hyvin miellyttävä tuoksu. Se maistuu aavistuksenomaisesti joltain makealta. Ylemmässä kuvassa varsinkin My Pinkin kiilto tulee hyvin esiin. Se ei tunnu huulilla tahmealta kiillostaan huolimatta vaan enemmänkin siitä tulee mieleen liukas huulirasva. Tuntu on kevyt ja liukkauskin häviää suht nopsasti ajan kanssa. Väri pysyy huulilla suhteellisen lyhyen aikaa eikä se kestä syömistä/juomista kovin hyvin mutta huulivoiteeksi kesto on silti ihan kohtuullinen.

Nimessä oleva Perfector viittaa ilmeisesti tuotteen lupaukseen tehdä huulista täyteläisemmät. En osaa varmaksi sanoa onko näin mutta kaippa se jotakin tekee koska useampaan kertaan sen jälkeen kun My Pinkiä huulilleni aloin sivellä, muistan ihmetelleeni peiliin katsoessani, että mitäs minulla taas olikaan huulilla kun näyttää niin hyvältä. :-)

Itse huulivoiteesta en keksi yhtään moitteen sanaa. Sen sijaan hylsystä keksin. Uutena tuote on varsin kivan näköinen, alaosa kuvastaa tuotteen väriä ja yläosassa on siisti kullan värinen korkki. Sangen tyylikäs kombo. Pidän huulirasvaani yleensä farkkujen taskussa, en juurikaan harrasta käsilaukun kanssa kulkemista arkioloissa. Clarinsin huulirasvan korkki kulahtaa todella nopeasti melko ruman näköiseksi farkkujen taskussa asuessaan eikä siihen tarvita edes muuta roinaa taskun täydeltä.


Hylsy on kapea ja sievä mutta se tarkoittaa sitä, että myös huulirasvan osuus hylsystä on ohut ja hentoinen. Se taas tarkoittaa sitä, että joka kerta huuliaan rasvatessaan saa pikkuisen pelätä, että meneekö se poikki. Huulirasvapötkylä hylsyn sisällä hinkkaa myös herkästi hylsyn reunoihin. Massa on liukasta, pehmeää ja melko sulavaisen oloista ja tietty farkkujen taskussa se mukavasti lämpiää ja muuttuu vielä pehmoisemmaksi. Harmillisesti joka kerta tuotetta huulilleni lisätessäni minua aavistuksen ärsyttää pakkauksen epäkäytännöllisyys.


Ohuessa hylsyssä on tuotetta vain 1,8 grammaa, ei siis erityisen paljon. Sokoksen verkkokaupassa Instant Light Lip Balm Perfector maksaa normihinnalla noin parikymppiä, mikä normaalisti olisi meikäläisen mittapuulla jo yli kipurajan huulirasvasta puhuttaessa. Olen kuitenkin ostanut sävyä My Pink jo toisen kappaleen koska se on vaan niin helppo, nopea, vaivaton ja näyttää huulilla nätiltä.




4 kommenttia:

  1. Aivan ihanat nuo Clarinsit! Clarins on merkki johon olen heikkona, tuntuu vaan kolahtavan kaikki mitä heiltä tulee. Tilaa ihmeessä varatuubin varatuubi, sillä kerran loppui kokonaan Dermosilillä lemppari huulikiilto, tilasin varmaan viisi tuubia.

    Kiitos niin hienoista kommenteista blogini puolella. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ei ihan hirmuisen paljon ole Clarinsia kertynyt mutta huomaan tykkääväni oikeastaan kaikesta siitä mitä on, niin aikas paljon. ;-) Juu, tarttee varmaan vielä yksi tuubi hommata, onhan talvellakin jokunen aurinkoinen päivä (kai) tulossa ja (mahdollinen) lumihankikin vielä heijastaa auringonvalon takaisin. Kiitos sinullekin kommenteista, on aina kivaa kun joku kommentoi! :-)

      Poista
  2. Onpas mielenkiintoinen tuo Dermosilin meikinpohjustusvoide, varsinkin se, että siinä on suojakerroin! Itse tykkään Zuiin pohjustajasta kesällä, se on vähän kuin seerumia iholle levittäisi yhtä kevyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en tiedä olisinko näin tykästynyt siihen ilman tuota suojakerrointa...vaikka eipä silti, kivan tuntuinen tuote se on ilmankin sitä. Pari kertaa olen lätkäissyt meikkipohjan nassuun niin, etten ole tuota primeria laittanut ja heti on jotenkin tökkinyt se levittäminen.

      Minulla on edelleen Zuii kokeilematta isommassa mittakaavassa, yksi luomiväri minulla on joka on kyllä aivan ihana!

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.