keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Vuoden 2015 kasvot (tai oikeastaan hiukset)

Hyvää alkanutta vuotta 2016! Olkoon se itse kullekin toivotunlainen ja jos toiveita ei ole niin ihan vain hyvä. Itse en ole toiveita tai lupauksia tälle tuoreelle vuodelle tehnyt, katsotaan nyt ihan rauhassa mitä se tuo tullessaan. Tosin tässähän mennään jo kohta maaliskuuta ja tuntuu, että vuodenvaihteesta olisi aikaa jo tosi kauan.

Viime vuosi ei jää minun muistojeni kirjaan mitenkään erityisen hyvänä vuotena, siihen mahtui paljon ahdistusta, huolta ja murhetta. Onneksi viime vuonna tapahtui muutama oikein superihanakin asia, jotka vähän tasapainottivat kokonaisuutta. Ja tulihan sitä muutamaan otteeseen otettua suht rennosti ja levon kannalta myös. Tässä yksi näyte jälkimmäisistä. On muuten ihan täysin normaali nukkuma-asento meidän boksuttimella. Yksi niistä. ;-)


Ajattelin postailla viime vuoden kasvot uuden vuoden alkajaisiksi (ja postausta tehdessäni huomasin tämän olevan enemmänkin viime vuoden hiukset-postaus), postauksen piti tulla ulos jo....no, vähän enemmän alkuvuodesta, mutta tässä on ollut tätä kaikenlaista jyystöä. Vaihteeksi.

Osa kuvista on jo kertaalleen blogissa nähtyjä mutta mukana on myös kansioiden uumeniin jääneitä kuvia jotka on alunperin tarkoitettu postattaviksi esimerkiksi jonkun tuotteen esittelyn yhteydessä, mutta kyseinen esittelypostaus on jäänyt tekemättä (tai odottaa edelleen vuoroaan). Osa kuvista on jäänyt julkaisematta (turhan?) kriittisen tarkastelun jälkeen ja unohdettu sen siliän tien. Jokunen käsiteltykin kuva on mukaan eksynyt joiden eí varsinaisesti ole koskaan ollut tarkoituskaan blogiin ilmestyä. Mutta menköön nyt. Tämä on sitten kovin kuvapitoinen postaus, be warned!

TAMMIKUU



Ylärivin vasen on yövuoron päätteeksi otettu kuva, sen oli tarkoitus demonstroida MAC'in Pro Longwear Foundationin kestävyyttä, jonka tulin hankkineeksi vuosi sitten itselleni synttärilahjaksi. Viereisessä kuvassa lienee huulilla theBalmin omppupaletista joku sävy, niin kenties myös alarivin vasemmanpuoleisessa kuvassa. Alin oikeanpuoleinen kuva esittelee Dermosilin luomiväripalettia ja ripsiväriä, joista jälkimmäinen ei todellakaan sopinut minulle ja joista postaus jäi kokonaan tekemättä (löytynee edelleen luonnoksista).


HELMIKUU


Helmikuussa tuli ponitukka joka tuntui heti tosi omalta ja johon ihastuin ikihyviksi, mutta joka vaati hieman etsiskelyä ja totuttelua sen suhteen miten sen kanssa pitäisi olla ja elää.



MAALISKUU


Maaliskuussa oli ensimmäinen hiustenleikkaus kampaajalla ponihiuksilla ja sinne lähti vasemmanpuoleisen näköinen täti ja palasi oikeanpuoleinen, tehtyään pienen ekskursion MAC'in tiskille josta käteen jäi ihana huulipuna Viva Glam Miley Curys (ja vähän muutakin) sekä uitettuaan itseään maaliskuisessa megalumisateessa.

Seuraavaksi kuvioihin astuivat KC Professional ja Color Mask Paintit ja hiustenkäsittelyrytmiksi muodostui seuraava: joka toinen kampaamokäynti sisälsi pelkän hiustenleikkuun ja joka toinen sekä lyhennyksen että vaalennuksen ja ponituksen. Väliajat värittelin hiuksiani itsekseni noilla suoraväreillä sen miten taisin. Kampaamokäynnit siis noin 5-6 viikon välein, joskus jos hermo kesti niin saattoi venyä pidemmäksikin.




HUHTIKUU

Huhtikuussa päivitettiin hiuksia vaalennuksella ja kampaajan laittamalla ponivärityksellä. Kas kummaa, jalat jotenkin kuljettivat taas MAC'in tiskin kautta ja huulille päätyi ihana Violetta.


Kauhean montaa viikkoa eivät hiukset pysy kuosissaan näin lyhyinä, kasvavat mokomat kauheaa kyytiä ja rehottavat sitten enemmän ja vähemmän miten sattuu. Vika voi olla tietysti (laiskassa) laittajassakin. ;-)


Huhtikuun päätteeksi vappuaattona innostuin kokeilemaan hieman keväisempää meikkiä.





TOUKOKUU

Toukokuussa hiuksiin hiipi enemmän punaisuutta. Se aiheutti vähän ristiriitaisia fiiliksiä, itse en siitä niin kauheasti välittänyt vaikka se ihan hauskaa vaihtelua toikin.


Huulipunavallankumousta vietettiin taas toukokuussa. Hyvin näkee kuvasta miten nopeasti hiusten värit haalistuvat ellei niitä vahvista säännöllisesti.




KESÄKUU


Kesäkuussa hiukset saivat osakseen palan sateenkaarta. Kahdessa yläpuolen vasemmanpuoleisessa kuvassa huulilla bloggaajakollegalta ostettu upea Diorin 786 Mauve Mystère.


Kesäkuun kansioista löytyi myös jokunen meikkikuva, yllä olevissa kuvissa esiintyvästä meikistä ei ole mitään käryä, että mitä on käytetty.


Nämä kuvat sen sijaan löytyivät kansiosta joka oli nimetty MadaraFace joten oletan, että tarkoitus on ollut esitellä Mádaran ihana, sävyttävä ja hehkua tuova päivävoide Tinting Fluid josta minulla on sävy Moon Flower, ja jota käytän usein tuomassa hehkua mineraalimeikkipuuterin tai nestemäisen meikkipohjan alla. Luomilla on todennäköisesti ainakin Zuii Organicsin Solo luomiväriä sävyssä Raspberry (saatu blogin kautta), joka oli yksi viime vuoden käytetyimmistä luomiväreistäni. Kuten tulette huomaamaan.


HEINÄKUU

Heinäkuun loppupuolella sateenkaari oli haalistunut jo melko olemattomiin joten hiuksia piti taas vähän itse virkistellä.


Melkoisella väri-iloittelulla siis kesä-15 tuli hilluttua, mutta yllättävän paljon kehuja tuli vaikka konservatiivisimmat varmasti silmiään selän takana pyörittelivätkin. Kertaakaan ei kukaan muuten kysellyt mahdollisesta mielipiteenilmauksesta mitä hiusten väritykseen tuli, vaikka olin siihen vähän varautunutkin.




ELOKUU

Innostuin kesällä hatuista. Hetkeksi. Tavallaan olen edelleen hatuista innostunut mutta jostain syystä hatun käyttäminen on minulle haasteellista. En nimittäin syystä X osaa olla rento hattu päässä, jännitän jotenkin niska- ja/tai hartialihaksia niin, että yhtään pidempi hattusessio ja vähintään niskajumi, pahimmillaan migreeni on väistämätön seuraus. Harmi juttu!



Aloin pidentää vaalennuskertojen välejä ja välillä niskahiukset saivat olla ihan omanvärisensä maantienharmaat. Elokuussa hiustenleikkuun lomassa paljastui takaraivolta vähän harmillinen yllätys. Kampaajani oli jo ehtinyt lyhentää oikealta niskahiuksia reilulla kädellä kun vasemmalta sitten paljastui pieni pyöreä kalju!


Kalju kohta oli noin 2-euron kolikon kokoinen ja lähes täysin sileä. Ympärillä kasvoi selkeästi valkoisia hiuksia. Kampaaja ei osannut arvata mistä voisi olla kyse, bloggaajakollegat ehdottivat pälvikaljua. Minulla on kerran ennenkin ollut vastaavanlainen ilmestys aika lailla samassa kohdassa, mutta siitä on aikaa jo useampi vuosi. No, ei siinä mikään auttanut, hiukset oli leikattava yhtä lyhyeksi molemmin puolin. Muutamia kyselyjä tuli esim. työkavereilta mikä ihmeen kalju läntti minulla päässäni on, mutta heitin vitsillä, että aivoleikkaus, en jaksanut alkaa asiaa kenenkään kanssa sen enempiä pohdiskelemaan. Hiukset kasvoivat ajan myötä kaljuun kohtaan normaalisti, joskin alkuunsa hieman tummempina, nykyisellään takaraivo näyttää ihan tavalliselta.



Elokuussa muistui mieleen unohtunut kesäpuna ja kehitin himotuksen vaaleanpunaiseen huulipunaan.



SYYSKUU

Syyskuun alussa osallistuin kauneusbloggaajien tapaamiseen, kivaa oli ja mukaan tarttui kaikenlaista ihanaa. Harmillisen vähäiseksi on jäänyt postailut siitä kaikesta, mitä kivaa korruptiokasseista paljastui. Kuvakansiosta löytyi kyllä muutamia kuvia siitä mitä saaduilla tuotteilla tuli kikkailtua, tässä Lumenen syksyn kokoelman luomivärejä ja huulipuna. Varsinkin syyskokoelman huulipunat olivat valtavan ihania!



Kokeilin myös Dermosilin lehden mukana tullutta meikkivoidenäytettä ja sekä meikki että kuvat onnistuivat älyttömän hyvin, siitäkin huolimatta, että meikkivoide oli sävyltään medium, joka on aavistuksen liian tumma minulle. Innostuin meikkivoiteesta siinä määrin, että tilasin sitä sekä sävyssä light että medium, mutta aika vähälle käytölle se on erinomaisuudestaan huolimatta jäänyt. Postauskin jäi tekemättä. Siitäkin.



Silmämeikin rajaukset on tehty blogin kautta saadulla Lushin nestemäisellä rajausvärillä sävyssä  Control. Täytyy myöntää, että en odottanut siltä suuria mutta yllätyin todella positiivisesti. Kestävä, helppokäyttöinen ja todella kauniin sininen rajausväri jota innostuin siltä kokeilulta käyttämään pari viikkoa putkeen.


Syyskuussa intoilin toisestakin meikkivoiteesta, nimittäin Guerlainin Lingerie De Peau'sta, mistä siitäkin on läjäpäin kuvia mutta postaus tekemättä. Lingerie De Peau'n kaveriksi valikoitui hyvin samantapainen silmämeikki kuin Dermosilin kuvissa, tässäkin rajauksessa Lushin Control.


Hiukset vaihtuivat syyskuussa melkoisen sinivoittoisiksi niin kuin näkyy, tykkäsin tuosta sinivioletista kovasti! Pinkki luomiväri kovasti rakastamani Zuiin Raspberry (saatu blogin kautta).


Ja vielä muutama harvinaisempi ulkona iltasella otettu kuva. On se Lingerie De Peau vaan nätti!



Syyskuun loppuun osui vielä hiustenfreesaus kampaajalla, vaalennus ja ihanaa sinistä!
 



LOKAKUU

Lokakuussa tuli laitettua bloggaajakollegalta ostettu Kat Von D:n meikkivoide kunnon testiin, kun vähän vahingossa meikit istuivat nassulla vuorokauden ympäri. Näissä kuvissa se on ollut kasvoilla "vasta" noin 16 tuntia.


 Kat Von D lock-it tattoo foundation pääsi lokakuussa toistamiseen kuviin (tästäkin meikkivoiteesta on pitänyt postaus tehdä) ja luomilla yllättäen mm. Zuiin Raspberry (se blogin kautta saatu).



Päivitin lokakuussa myös lukulasini, edelliset olivatkin jo vuodelta miekka ja kivi. Olen ollut ostokseeni hyvin tyytyväinen! Ja kappas vaan, luomilla yllätys, yllätys; Zuiin Raspberry! Joka on siis saatu blogin kautta.


Marraskuulta ja joulukuulta ei sitten olekaan niin yhtään mitään, taisin juosta sen verran pää kainalossa ja kieli vyön alla, että ei paljon ehtinyt kuvailla. Tai jos jossain välissä olisikin ehtinyt niin ei ollut valoa minkä ääressä kuvata.

Aikamoista kampaajalla ramppaamista ja suoravärien kanssa kotona lotraamista on viime vuosi ollut eikä sille näillä näkymin ole loppua tulossa. Viihdyn edelleen erinomaisen hyvin lyhyissä hiuksissani, joskin niiden järjetön kasvuvauhti vie välillä hermot, kun leikkaus pysyy kuosissaan maksimissaan noin 3 viikkoa, jonka jälkeen on olo, että päässä on epämääräinen reuhka. Ei ne vaan kasvaneet yhtä kiivasta tahtia silloin, kun olivat pidemmät tai niitä yritti kasvattaa! Niin!

Tällä hetkellä hiukset ovat pinkit, inspiroiduin MaittaLy-blogin Maittan hiuksista todella kovasti hänen postattuaan kuvan aivan ihanista pinkeistä hiuksistaan (luomilla on muuten...ette ikinä arvaa mitä!).


Saa nähdä kauanko ne pysyvät pinkkeinä, olen jo kertaalleen kampaajalla käynnin ja kuvien ottamisen jälkeen (5.2.) joutunut värejä vahvistamaan ja jostain syystä en vaan onnistu saamaan pinkeistäni tarpeeksi eläväisiä, ne näyttävät omaan silmääni harmillisen tasapaksuilta ja vaikka olen yrittänyt värejä sötkötellä keskenään ja laimentaa, niin kovin tasapaksua purppuraista fuksiaa tuntuu tulevan. Kuvista ei sitä taida juurikaan erottaa, mutta kampaaja taikoi hiuksiin ihanan malvahtavan ja vanhan roosan sävyjä ja harmittaa, kun en osaa itse moisia luoda. Niin että katsotaan mitä tästä kehkeytyy, kun kohta taas lähden suoravärieni kanssa lotraamaan! :-)


11 kommenttia:

  1. Ihana, ihana, miten joku voi olla näin värikäs. <3 Muuten vaikka itse laitoitkin tohon huhtikuun lyhyen jälkeen noi "rehottavat" kolme kuvaa, niin mä diggaan sun hiuksista ihan sairaasti just niissä kolmessa kuvassa ennen vappukuvia. Jotenkin ihanan pehmeä kokonaisuus. Tykkäsin myös heinäkuun tummasta lookista paljon. Syyskuun lilalle kanssa monta sydäntä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! <3 Olen nauttinut todella paljon siitä, että näiden hiusten tuunaaminen on niin mahdottoman helppoa! Toki se värien kanssa puljaaminen on oma vaivansa, mutta silti, värin vaihtaminen ei ole mikään varsinainen ongelma. ;-)

      Poista
  2. Ihanan värikäs postaus :) minua himottaa tosi kovasti pinkki tukka mutta en tiedä onko se jo liikaa...kampaaja ei oikein suostu tekemään, tämä punainen kun on varmasti tiukassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mutta voisin kuvitella, että punaisesta pinkkiin tai ainakin pinkihtävään ei olisi ihan kauhean pitkä matka...lyhyiden hiusten yksi parhaista puolista on se, että jos ei olekaan tyytyväinen, niin kauhean kauaa ei tarvitse tyytymättömyydessä kärvistellä. Rohkeasti vaan kokeilemaan pinkkiä jos kovasti himottaa!

      Poista
  3. Oispa mullakin tollanen asiakas ♥ Mahtavaa väri-iloittelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on mun kampaajan kanssa todella pitkä historia, taisin ekan kerran käydä istumassa hänen penkissään kun olin vielä teini-iän puolella. ;-)

      Poista
  4. Ihania hiuksia!! Mun suosikkeja ovat helmikuu ja tämänhetkinen... Eli helmikuu :D Minusta tuo pinkki näyttää upealta sulla! Olen iloinen jos oon antanut vähän inspistä siihen suuntaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maitta, todellakin annoit inspistä! :-)

      Poista
  5. Mahtavia hiuksia, sininen muuten sopi ihan älyttömän hyvin silmien väriin. Näitä on kiva näyttää tyttärelle, sillä eipä aikakaan, kun naps naps se sivusiili. Mukavaa päivää Mohn <3

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.