keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Pikkujoulumeikki aikuisten naisten pikkujouluihin

Tämän piti alunperin olla aiheena Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin luukussani, mutta olosuhteiden pakosta en ehtinyt sitä toteuttaa. Minun oli siis tarkoitus harjoitella pikkujoulumeikkiäni etukäteen ja tehdä siitä kenties jopa jonkin sortin tutorial. Harjoittelu ei olisi ollut lainkaan pahitteeksi, jouduin nimittäin tekemään varsinaisen pikkujouluisen silmämeikkini kahteen kertaan koska visio ja käytäntö eivät sitten oikein kohdanneet.

Olin taannoin Kuopiossa kosmetiikkabloggaajien tapaamisessa Make Up Storella ja saimme valita kotiinviemisinä joko glitterin tai stardustin. Vaikean ja pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin mustanpuhuvaan glitteriin sävyssä Lajka. Visio meikistä muodostui musta-vaaleanpunaiseksi kokonaisuudeksi jossa toinen pääosanesittäjä olisi ollut niin ikään Make Up Storen stardust sävyssä Funky, johon palavasti ihastuin sitä tapaamisessa hiplatessani, ja jonka sitten myöhemmin kävin Sokokselta kotiuttamassa taatakseni itselleni mielenrauhan.


Noh, ajatus oli hyvä, mutta toteutus ei sitten onnistunutkaan yhtä helposti kuin ajatus oli muodostunut. Jouduin pesemään ensimmäisen yritelmän pois ja aloittamaan alusta hieman erilaisella suunnitelmalla. Sudin koko luomelle kulmiin asti pohjustajan (theBalm Put A Lid On It) päälle Urban Decayn Naked 3-paletista vaaleinta sävyä Strange. Luomivakoon laitoin theBalmin Meet Matt(e) Trimony paletista tummaa luumuista Matt Moskowitziä ja liikkuvan luomen ulkonurkan pohjustin vielä Urban Decayn ruskealla Glide On 24/7 -kynällä, koska se nyt sattui osumaan sopivasti silmiin ja hyppysiin (tein sillä myös tightliningin). Sen päälle lisäsin vielä Matt Moskowitziä. Silmän sisänurkkaan laitoin Make Up Storen stardust Funkya.


Luumuisen Mattin päälle laitoin Naked 3-paletista Blackheartia jonka häivyttelin myös luomivakoon. Rajauksen tein Indelible Gel Eye Linerilla sävyssä Black Cherry (joka ei loppujen lopuksi juurikaan kaiken muun alta edes näkynyt). Rajauksen päälle tuputtelin Make Up Storen glitteriä sävyssä Lajka. Koko komeuden kruunasivat Selfridgesin joulukalenterin ykkösluukusta tulleet Eyluren irtoripset. Kulmissa Artdecon kulmakynää Eye Brow Designer sävy 5 Ash Blond (saatu blogin kautta) ja Milanin Easybrow Tinted Fiber Geliä sävyssä Dark Brown.


Taisi muuten olla ensimmäinen kerta kun käytin täyspitkiä irtoripsiä, olen tähän asti tyytynyt puolikkaisiin ripsinauhoihin silmien ulkonurkissa. Eyeluren ripset olivat suhteellisen helpot laittaa ja omiin silmiini varsin sopivat, en joutunut niitä trimmaamaan ollenkaan.


Kuvat jouduin räpsimään keinovalossa (joka kyllä sentään päivänvalolamppu), koska päivänvaloa ei enää ollut siinä kohtaa, kun meikki oli valmis. Valotusjutskat eivät taida olla ihan joka kuvassa justiinsa kohdillaan, mutta oli jo hieman kiirus ja, ja, ja.... Kuvissa meikki näyttää mielestäni violettisemmalta kuin mitä se oikeasti oli, mutta saattoihan se noin violettinen ollakin, en pahemmin tullut itseäni katselleeksi. Lisäksi näissä kuvissa silmät vähän punoittavat, en tajunnut hoitaa sitä pois päiväjärjestyksestä ennen kuvaamista.


Odotukseni kimalluksen suhteen olivat suuremmat, kuin mitä todellisuus osoitti. Kaunis kimallus luomilla silti oli. Ensimmäinen versio silmämeikistä meni puihin osittain sen takia, että taisin käyttää liikaa Make Up Storen Mixing Liquidia kiinnittämään glitteriä ja stardustia ja varsinkin jälkimmäinen näytti meikäläisen ryppyisillä lurppaluomilla aika rumalta. Stardustit eivät kuulemma tosin tarvitse välttämättä kiinnitysainetta, mutta itse koin, että ilman minkäänlaista kiinnittäjää niistä varisi kaikki se ihana irtokimalle ympäri naamaa. Päädyin kiinnittämään stardustin Too Faced'in Glitter Gluella ja glitterin tuolla Mixing Liquidilla. Harmi ettei kimallus oikein näy kuvista.


Pohjameikki: Lioelen Dollish Cera-V CC-voide pohjustuksena, korostukseen Lumenen uutta nestemäistä valopisara Nordic Light Rosy Dawnia, sitten ohut kerros Kat Von D:n lock-it tattoo -meikkivoidetta sävyssä 42, kiinnitys Lily Lolon mineraalimeikkipuuterilla sävyssä China Doll. Silmien alla Joe Blascon Orange Highlighter (en muista onko 1 vai 2, merkintä kulunut pohjasta, varmaan 2, saatu blogin kautta), peitevoiteen virkaa muualla naamassa taisi vetää tuo Kat Von D.

Varjostukset NYXin varjostus- ja korostuspaletilla, korostukset Illamasquan valkoisella mattaposkipunalla ja juurikin Jolie-boksista tulleella Alima Puren highlighterilla sävyssä Whisper. Poskipuna Yves Rocherin 04 Rose Fuchsia, johon olen ollut viime aikoina vähän koukussa. Huulet rajattu Yves Rocherin Automatic Lip Liner -kynällä sävyssä Mauve Boisé ja huulipuna Lancômen Rouge in Love sävyssä 240M Rose en Déshabillé.


Itse olin todella tyytyväinen lopputulokseen ja minulla oli aika voittajafiilis, kun onnistuin saamaan nuo irtoripset kertalaakista asiallisesti luomille ja koska ylipäätään uskalsin ne silmissä kylille lähteä enkä antanut silmieni epäsymmetrian häiritä itseäni vaikka ripset sitä ehkä vähän korostavatkin. Että näin sitä 44-vuotias käytti tällä kertaa glitteriä ja kimalletta, jotka vissiin virallisesti ovat tämän ikäisiltä "kiellettyjä" (as if I cared! ;-) ).


8 kommenttia:

  1. Upeat silmät:) Sävyt mätsää hienosti yhteen ja ripset kyllä on piste iin päällä. Nehän kuuluukin juhlalookkiin. Itse en osaa käyttää, mutta ehkä opin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noiden ripsien käyttö on kyllä mahdollista oppia, vaatii vaan harmillisesti myös niitä pieleen menneitä treenikertoja. Itsekin olen useampaan kertaan heittänyt ripsillä vesilintua ja harmistuksissani yrittänyt paikata meikkiä takaisin siistiksi kun olen irroitellut irtoripsiä siinä lähtökiireissäni, kun ei vaan ole osunut kohdilleen. Itselläni alkoi sujua vähän paremmin kun ensin harjoittelin niillä puolikkailla ripsillä. Kannattaa kyllä vaan kokeilla ja harjoitella jos yhtään irtoripset hotsittaa!

      Poista
  2. Voi miten kaunis olet ja aivan ihana meikki! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna kehuista! Itsekin tykkäsin meikistä sitten loppujen lopuksi. Siinä kohtaa kun pesin sitä ensimmäistä yritelmääni pois niin ehti vähän harmittaa, onneksi tämä sitten onnistui!

      Poista
  3. Upea lopputulos! Ihanat hiukset ja superkaunis meikki <3 ei kai ne nyt kiellettyjä ole mutta itse kyllä kammoksun tälläisenä ryppyluomena. Sinä näytät niin nuorekkaalta joten meikki vaan korostaa sitä entisestään <3 itsehän en ikinä uskaltaisi irtoripsiä liimailla joten ihailen vaan muilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin, ei kai ne varsinaisesti olekaan kiellettyjä, mutta yleensä joka paikassa suositellaan, että "aikuiset naiset" ei hohtavia ja kimaltavia juttuja käyttäisi. Mullakin on luomissa ärsyttävää löysyyttä ja varsinkin sisänurkasta näyttää helposti ryppyiseltä, lisäksi tuo luomen yläosa laskeutuu jo ihan selkeästi luomen päälle, joten myönnän kyllä, että joskus esimerkiksi hohtava luomiväri silmän sisänurkassa vain korostaa ongelmaa. Olikohan se Wayne Goss kun jollain videollaan pahoitteli jotain aikaisempia sanomisiaan ja yksi oli tuo hohtavien luomivärien "kielto" jo vähän vanhemmilta naisilta. Olikin nyt sitä mieltä, että näyttääkin hyvältä ja käyttäkää vaan! ;-)

      Irtoripset on loppujen lopuksi helpompi juttu kuin alkuun luulisi, vaatii vaan sen harmillisen erehdyksien kautta voittoon-osion. Kuten sanottua niin ne puolikkaat ripsinauhat on oikein hyvä aloituskohde, itse leikkelin tavalliset irtoripset puolikkaiksi ennen kuin löysin valmiiksi puolikkaita. Rohkeasti vaan kokeilemaan! :-)

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.