torstai 1. syyskuuta 2011

Keittiökosmetiikkaa, osa IV

Tuossa kesän korvilla satuin sattumalta poikkeamaan Punnitse & säästä kaupassa. En ollutkaan siellä aikaisemmin vieraillut. Mukaan tarttui muutama sata grammaa aivan ihania luomuviikunoita ja lisäksi bongasin hyllyiltä kaikenlaista kivaa jota voi hyödyntää ihonhoidossa!

Mukaan lähti kuitenkin vain kolme tuotetta, kuivattua puolukkaa, mustaherukkaa ja vadelmaa. Jälkimmäisen ajattelin olevan aivan ihanaa turkkilaisen jogurtin kanssa mutta eihän se sitten ollenkaan maistunut sillä lailla vadelmalle kuin olin kuvitellut. ;-( Kasvonaamioihin siis päätyi vadelmakin.

Joskus tuli ostettua sitruunalla maustettua hunajaa ja olen sitä käyttänyt kasvonaamioissa ja ihan pelkiltäänkin kasvonaamiona. En tiedä tekeekö se sitruuna mitään mutta ainakin iho on tykännyt ja tuote on muutenkin tuntunut hyvältä kasvoilla.

Hunajaan olen yhdistänyt mm. noita ostamiani kuivattuja marjoja. Olen tehnyt naamioita marjajauheista yhdistämällä niitä myös turkkilaiseen jogurttiin ja rahkaan, tehnyt aika kamalan näköistä mutta ilmeisen toimivaa sörsseliä sekoittamalla kaurahiutaleita, hunajaa, kuivattua marjaa ja ripauksen maustamatonta jogurttia. Jälkimmäisestä saa myös kuorinnan kun naamion vaikutusajan jälkeen hieroo mössöä kevyesti kasvojen iholla.

Marjajauheet eivät olleet hinnalla pilattuja, muutaman euron maksoivat. Toiset olivat arvokkaampia kuin toiset eli kaikki eivät yhtä halpoja olleet. Lisäksi olisi ollut kuivattuja yrttejä mutta ne jätin vielä toistaiseksi rauhaan mutta aion kyllä jossain vaiheessa käydä niitä ostamassa ja kokeilla mitä kivaa niistä saisi aikaan.


Punaisempi on puolukkaa, tummempi mustaherukkaa. Jostain syystä olen tykännyt tuosta puolukasta eniten. Vadelmasta ei ole kuvia, se on sellaista marjapuuron väristä vaaleanpunaista ja sitä myytiin muovipussiin pakattuna isommassa erässä kuin noita kahta, jotka oli pakattu pieniin lasipurkkeihin.


Olen ollut todella tyytyväinen löytöihini ja myös siihen miten hyvin tällainen keittiökosmetiikka toimii ihollani. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos vaan yhtään kiinnostaa itse kokkailla omia kasvonaamioita! Minun ihoni todellakin kiittää näiden naamioiden jälkeen ja sen sekä tuntee, näkee että kokee.

Erityisen kauniiltahan nämä kotitekoiset naamiot eivät juurikaan näytä mutta jos ei kanssaeläjiä haittaa niin väliäkös tuolla! Kuvassa taitaa olla ihan vaan puolukka-jogurtti-naamio, osittain kuivunut. Itse tykkään lykätä kasvoille välillä jotakin joka ei ole käynyt lävitse mahdotonta jalostusmyllyä ja ole täynnä keinotekoisia luontaisenkaltaisia tai ihan kokonaan täysin kemiallisia tuotoksia, erilaisia hajusteita ja säilöntäaineita ja ties mitä.

Netti on pullollaan ohjeita ja vinkkejä kotitekoiseen kauneudenhoitoon, kannattaa googlailla ja poimia itseä eniten miellyttävät vinkit ja ohjeet talteen! Minäkin aina toisinaan näistä kirjoittelen, niin kuin näkyy. ;-)

4 kommenttia:

  1. Tämän harrastuksen olet onnistunut tartuttamaan minuun! On kiva käyttää sekoituksia, joiden raaka-aineet varmuudella tuntee.

    Yhtenä päivänä olin antioksidanttinaamiota vailla ja pengoin keittiön kaappeja. Ja takuuvarmoja antioksidanttejahan sieltä löytyi: macha-jauhetta, hunajaa, askorbiinijauhetta. Sekoitin niitä rasvaiseen jogurttiin, ja tuloksena oli erinomainen naamio.

    Kaikki raaka-aineet ovat syötäviä, ja yhdistelmä vieläpä niin maukas, että ylimääräisen tahnan voi vaikka syödä, ellei koira ehdi ennen :D

    VastaaPoista
  2. Hihii, myös koira varmasti tykkää näistä! ;-) Hauskaa, että sinäkin olet innostunut. Tuo askorbiinihappo minua kiinnostaisi kovasti, pitäisi käydä sitä metsästämässä.

    VastaaPoista
  3. Säilöntään käytettävää askorbiinijauhetta löytyy apteekeista. Jotenkin järkeilin, että se säilöisi tämän tädin naamankin :D

    VastaaPoista
  4. Jep, apteekista löytyy ja sehän on siis C-vitamiinia eli tekee varsin hyvää kasvoille! Oikein järkeilty siis. ;-)

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.