keskiviikko 23. marraskuuta 2011

YSL Paris Fleur de Parfum

Rakastan hajuvesiä. Toisaalta olen voimakkaille tuoksuille yliherkkä. Minulla on migreeni jonka jotkut tuoksut ja hajut tuntuvat toisinaan laukaisevan (onneksi hyvin harvoin). Useimmiten homma menee kuitenkin niin päin, että pää on jo tulossa kipeäksi ja siinä vaiheessa kaikenlaiset tuoksut ja hajut suorastaan tunkeutuvat aivoihini pienien tikarien lailla.

Noh, ei ehkä helpoin yhtälö ratkaistavaksi mutta itse olen saanut kyllä homman toimimaan. En käytä esimerkiksi hajuvesiä päivittäin enkä varsinkaan silloin jos tuntuu, että päänsärky voisi ehkä yllättää. Olen varannut hajuvedet tiettyihin tilanteisiin, esimerkiksi kun lähden illalla ulos, juhliin, johonkin erityiseen tilaisuuteen tai kun minusta tuntuu, että voisi olla hyvä tuoksahtaa jollekin hajuvedelle.


Suosin melko miedosti tuoksuvia deodorantteja (käytin pitkään kristallikiveä, toisinaan se on suosikkini edelleen) ja suihkiessani hajuvettä ylleni yritän asemoida sen niin, että tuoksuvin kohta ei olisi kovin lähellä omaa nenääni.

Tästä johtuen minulla on joitakin melko iäkkäitä tuoksuja. En omista hyllymetreittäin hajuvesiä ja yleensä, kun jonkun tuoksun hankin niin todella pidän siitä. Lisäksi elämässäni oli useamman vuoden pituinen vaihe jolloin en juurikaan käyttänyt muita hajusteita kuin erittäin mietoja deodorantteja tai hajutonta kristallikiveä.

Jaahas, josko sitten menisin vihdoin itse aiheeseen! Yksi "ikivanhoista" tuoksuistani on Yves Saint Laurentin Paris. Pullo on 50 ml ja siitä on kulutettu suhteellisen pieni määrä. Nettiä kolutessani jäin siihen uskoon, että kyseessä olisi "alkuperäinen" Paris ja sitä vahvistaa tuoksun laatu, se on nimittäin Fleur de Parfum.

En ole mikään tuoksuasiantuntija joten en osaa sanoa miksi se on Fleur de Parfum eikä Eau de Parfum. Olin ymmärtävinäni tutkimusretkelläni, että se olisi kenties voimakkaampi kuin Eau de Parfum mutta en ole lainkaan varma asiasta. Jos joku teistä ihanista osaa selittää mistä on kyse niin mielelläni kuulisin.

Parisistahan on tehty näitä nykyisin kovin suosittuja uusintaversioita jotka ovat vähän niin kuin alkuperäinen tuoksu mutta ei kuitenkaan sama. Itse en ole ollenkaan ollut kiinnostunut tämän tuoksun eri versioista enkä ole niitä käynyt haistelemassa enkä siis yhtään tiedä monta niitä on tullut markkinoille tai mitään muutakaan.

Minun pulloni on kultakorkkinen ja netissä seikkaillessani huomasin, että kultakorkkisesta pullosta puhuttiin vintagena. Huhhuh, vai on meikäläisen biletuoksu vintagea...eli minäkin olen siis vintagea...? No joo, ehkä en kuitenkaan ole ihan vielä museoon parkkeeraamassa. ;-)


Paris on tyypillinen 80-luvun tuoksu. Voimakas ja aika raskas vaikka onkin kukkaistuoksu. Jostain syystä rakastuin siihen viime viikolla uudestaan. Minun Parisini on vuosikaudet majaillut pimeässä ja viileässä vaatehuoneessa. Nykyään se majailee tyttäreni tekemässä ihanan sinisessä puisessa lippaassa, omassa pahvilaatikossaan ja valolta suojassa. Kuitenkin käden ulottuvilla. Olen onnessani tuoksutellut sitä muutamana päivänä ihan vain kotioloissa. Sitä ei todellakaan tarvitse laittaa paljoa, vähän on tässä tapauksessa enemmän. ;-)

En osaa kuvailla sen tarkemmin tuoksun elementtejä, paitsi että se on ruusutuoksu. Netistä löytyy kyllä kattavia kuvauksia Parisista. Ehdottomasti se kuuluu niihin tuoksuihin joita ei voi suihkia suihkimisen ilosta vaan sen laittamisen kanssa täytyy olla varovainen. Liian raskaalla kädellä annosteltuna Parisista muodostuu ympäristöhaitta.

Ihan niin kuin aika monesta muustakin 80-luvun tuoksuluomuksesta. Tähän voisi joku näppärä lisätä, että ihan niin kuin monesta 80-luvun luomuksesta ylipäätään...

Vuodet ovat toki saattaneet tuoda oman lisänsä tuoksuuni mutta niin tai näin niin tällä Fleur de Parfumilla on kyllä mieletön stamina! Olen laittanut tuoksua ranteeseeni tätä kirjoittaessani yli 10 tuntia sitten ja rannetta nuuhkaistessani tuoksu on edelleen erittäin selkeästi havaittavissa. Se on toki pehmennyt ja sekoittunut eikä luonnollisestikaan enää niin terävä mutta erittäin hyvin löydettävissä.

Innostuin taas tuoksuista vähän enemmän lueskeltuani 
Vasilisan Nuuh Beibe! -blogia ja Tiian Oopiumiluola -blogia. Tuoksut on ihana asia! Mikä sinun lempituoksusi tällä hetkellä on ja tuleeko sinulle tuoksujen kanssa kausia jolloin et käytä jotain tuoksua juuri lainkaan ja sitten taas välillä et muuta käytäkään? Vai käytätkö aina yhtä ja samaa tuoksua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.