keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Keittiökosmetiikkaa: ihana jouluinen kasvonaamio

Ihanan suloinen Mirssiina kirjoitti Pretty Sweet-blogissaan parhaasta tee-se-itse-naamiosta ja minähän tietenkin innostuin siitä täysillä! Tuumasta toimeen ja kokeilemaan! Alkuperäisessä ohjeessa käytetään hunajaa, kanelia ja muskottipähkinää. En tiedä vaikka meillä muskottipähkinää olisikin mutta en jaksanut alkaa kaivelemaan kaappien perukoita, joten korvasin omassa naamiossani muskottipähkinän neilikalla.

Voi jestas sitä ihanaakin ihanampaa ja jouiluista tuoksua jonka sain kasvoilleni levittää!! Aaah, aivan mielettömän ihana joulunaamio! Kuvia ei valitettavasti ole tarjota kun kamerat edelleen huitelee missä lie ja on niin pimeätäkin.... Mutta se tuoksu joka nenään leijailee kun naamion antaa vaikuttaa on kerrassaan joulumielen tuova. Ihana, ihana, ihana!

Kannattaa käydä lukaisemassa naamion teko-ohje Mirssiinan blogissa.


Muskotin sanotaan auttavan hävittämään vanhoja aknearpia. Yhdessä hunajan tai maidon kanssa siitä voi tehdä tahnan jota voi levittää arpien päälle, tai vaikka koko kasvoille, ja antaa vaikuttaa noin 20 minuuttia ja huuhdella sitten haalealla vedellä pois. Käsittelyn pari kertaa viikossa pitäisi olla tehokas.
Aloita pienellä määrällä muskottia koska liika muskotti yhtäkkiä saattaa ärsyttää ihoa voimakkaasti.

Neilikan sanotaan vaikuttavan iholla rauhoittavasti, olevan antioksidanttinen ja antiseptinen ja hoitavan ärtynyttä ja/tai tulehtunutta ihoa.


Neilikka toimi naamiossa oikein hyvin muskotin sijasta ja tuoksu oli tosiaan mitä jouluisin yhdistettynä kanelin tuoksuun.  Suosittelisin annostelemaan myös neilikkaa alkuun aika varovaisesti koska sekin saattaa ärsyttää ihoa.

Myös kaneli on antibakteerinen ja ehkäisee esim. sienien kasvua. Kanelilla sanotaan olevan ihoa hoitavia ominaisuuksia. Kuten muskotti ja neilikkakin niin myös kaneli voi ärsyttää ihoa joten aloita senkin käyttö mieluummin pienistä annoksista.


Halutessasi voit toki yhdistää vaikka kaikki kolmekin samaan naamioon mutta suosittelen aloittelemaan yksinkertaisesti ja pienillä määrillä, erityisesti ja varsinkin jos sinulla on herkkä iho. Kaikki kolme maustetta voivat saada ihon kihelmöimään ja kuumottamaan ja nipistelemäänkin. Mikäli tunne on mielestäsi häiritsevä, huuhtele naamio heti pois. Muista naamion jälkeen kunnon kosteutus kasvoille.

Itse ihastuin tähän konseptiin aivan totaalisesti! Muskottipähkinä menee ostoslistalle mikäli en sitä kaapeistani löydä ja tulen varmasti kokeilemaan erilaisia versioita näistä kaikista kolmesta. Suunnittelin jo jos jonkinlaisia naamioita joita haluan kokeilla näihin liittyen! ;-)

Edit: Kirjoittelin tekstiä sen verran myöhään ja väsyneenä, että unohtui sitten se oleellisin eli käyttökokemukset. Olen nyt pari kertaa kokeillut hunajaista maustenaamiota ja ihoni on tykännyt kovasti. Minulla ei tällä hetkellä ole juurikaan näppylöitä joiden takia näin tymäkkää naamiota pitäisi käyttää mutta ei pieni tehovirkistys näppylättömällekään iholle varmaan pahaa tee.

Naamiostahan saa myös melko tehokkaan kuorinnan jos haluaa eli ennen pois pesemistä voi mössöä hieroa kevyesti iholla. Minä en juurikaan tuota kuorintaa ole kokeillut. Naamion käytön jälkeen iho on ollut aivan ihanan pehmoinen! Hunaja jättää iholle ihanan kosteutetun olon ja mausteet puhdistavat ja virkistävät ihoa ja vilkastuttavat pintaverenkiertoa. Kasvojen iho näytti käytön jälkeen hehkuvalta ja sopivan kosteutuksen jälkeen olo oli suorastaan ylellinen.

Joillakin näin voimakkaat aineet saattavat aiheuttaa ihon punoitusta, eli ota se huomioon kokeillessasi. Punoituksen pitäisi kyllä laskea mikäli se johtuu ihan vain normaalista ihon pintaverenkierron vilkastumisesta. Se voi johtua myös esim. allergisesta reaktiosta tai siitä, että ihosi on niin herkkä, että mausteet ovat olleet liian tujuja sille ja "polttaneet" ihoa. En siis voi korostaa liikaa pienen testauksen merkitystä ennen kuin kokeilet tällaisia naamioita kasvoille.

Kuvat täältä ja täältä.

4 kommenttia:

 1. Ainiin, tuo ohje kuulostikin herkulliselta! Hyvä kun postasit tästä. Kokeilenkin Mirssiinan ohjetta varmaan jo illalla :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin ajattelin kokeilla tänään, rohkeasti kolmen mausteen cocktaililla. :) Vaikuttaa ainakin tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, mulla oli tarkoitus kommentoida tätä heti, mutta sitten jouluhääräämiset veivät mukanaan :)

  Mutta todella mahtavaa että tykästyit tähän naamioon! Muutenkin on kivaa, että itsetehdyt naamiot ovat usein toimivampiakin kuin kaupoissa myytävät ja lisäksi ne ovat vielä halvempiakin :)

  VastaaPoista
 4. Tämä on kyllä ollut niin mielettömän ihana naamio, että oksat pois! Käytän tätä säännöllisesti ja ihoni on tykännyt todella, todella paljon. Harmittaa vähän, kun tuolla on ihan kaupastakin ostettuja naamioita joita ei enää juurikaan tekisi mieli käyttää ollenkaan mutta sulovileninä en voi niitä käyttämättäkään jättää.

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.