keskiviikko 15. elokuuta 2012

Asiaa geeliputsareista

Olen kovasti tykästynyt geeliputsareihin. Ensimmäinen (jonka muistan, voi olla, että niitä on ollut muitakin) geeliputsarini oli Dermosilin Meikinpoistogeeli, jota ei välttämättä tarvitse pestä pois eli sopii siis myös vedettömiin olosuhteisiin. Sitä ei kuitenkaan jostain syystä ole tullut hankittua parin purnukan jälkeen uudestaan, vaikka mielessä on ollutkin ja siitä kovasti tykkäsin. Dermosilin geeli on ollut ainoa geelimäinen putsari jota olen käyttänyt meikinpoistoon.

Erisanin Hoitava puhdistusgeeli taisi olla seuraava geeliputsarituttavuus ja olen siitä tykännyt heti ensikosketuksesta lähtien. Pidän nykyään yksinkertaisesta ja simppelistä ja Hoitavan puhdistusgeelin INCI on juurikin sitä.

Erisanin geeliputsarista olen kirjoittanut enemmän tässä postauksessa. Erisan sopii ymmärtääkseni kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Se on avainlipputuote ja kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa.

Seuraavaksi tutustuin Freemanin päärynäputsariin eli Facial Refining Cleanseriin, josta olen kirjoitellut tarkemmin tässä postauksessa. Freemanin päärynäputsarissa minua puoleensa veti sen sisältämä salisyylihappo, joka jossain vaiheessa oli melko suurenkin kohinan blogistaniassa aiheuttanut ainesosa. Erittäin riittoisaa tavaraa, johon olen edelleen kovasti tyytyväinen. Freemanin päärynäputsaria suositellaan normaalista rasvoittuvalle iholle ja sen luvataan pitävän epäpuhtaudet loitolla ja ihon puhtaana.

Uusin geeliputsarituttavuus on Lumenen Natural Code Clear It Up Deep Purifying Gel Wash, joka niin ikään sisältää salisyylihappoa. Clear It Up on suunniteltu nuorelle iholle (eli en siis todellakaan kuulu tuotteen kohderyhmään), mutta halusin siitä huolimatta sitä kokeilla ja olen tykästynyt siihen todella paljon. En osaa kovin tyhjentävästi kuvailla miltä tämä Lumenen geeliputsari tuoksuu, mutta itseäni tuoksu miellyttää erityisen paljon ja se on yksi iso syy sille, että se on ajamassa itseään ykkössuosikin paikalle.

Lumenen geeliputsarin kerrotaan sisältävän 90 % luonnon raaka-aineita ja siinä on mukana suomalaista ratamoa. Sen luvataan vähentävän säännöllisellä käytöllä näppyjä ja epäpuhtauksia iholta. Sen sanotaan sopivan normaalille, seka- tai rasvoittuvalle iholle.

Erisanin ja Lumenen tuotteiden nimissä esiintyy sana geeli, Freemanin ei. Erisanin koostumus eroaa kahdesta muusta ollen kirkkaan sijasta vaaleata ja emulsiomaista, kun taas Freeman ja Lumene ovat selkeästi geelimäisiä ja koostumukseltaan kirkkaita. Erisan on kolmikon hellävaraisin ja omasta mielestäni kosteuttavin, Freeman taas "kuivattavin", joskaan ei sekään sekalaisesti käyttäytyvää ihoani ole varsinaisesti kuivattanut, mutta iho alkaa Freemanin jälkeen helpommin kiristellä ja kysellä nopeammin kosteutuksen perään.

Kaikki ovat mielestäni puhdistustehoiltaan hyviä, ainakin jos puhutaan kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheesta ja aamuisesta kasvojen puhdistuksesta. Meikkejä en näillä geeliputsareilla yleensä puhdista. Freeman ja Lumene sopivat Erisania paremmin rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle tehokkaamman puhdistustehonsa takia (ja koska ne on myös suunnattu epäpuhtaan ihon puhdistukseen). Erisan sopii kuitenkin paremmin herkän ihon puhdistukseen. Voin käyttökokemusteni perusteella lämpimästi suositella kaikkia kolmea!

Kaikki kolme tuubia sisältävät 150 ml tuotetta. Erisan ja Freeman ovat hinnaltaan halvimmat, hinta vaihtelee paikasta riippuen, mutta se lienee molemmilla keskimäärin 4-5 euroa. Lumenen geeliputsaria saa tarjoushinnalla aina välillä, jolloin se maksaa vajaan kuusi euroa. Normaali hinta on noin 7€.

Halusin tehdä pienen INCI-vertailun näille tuotteille, tässä se teillekin silmäiltäväksi. Yhdelle ainesosalle en löytänyt selvitystä. Laitoin hymynaamat kaikkien niiden aineiden perään, jotka löysin Paula Begounin hymynaamalistalta. Suurin osa sielä löytyikin ja vain muutamaan osui ei hymyilevä ainesosa, jotka nekään eivät olleet itkunaamoja. Lumenessa ja Freemanissa oli hajusteitkunaamat, Erisanhan on hajustamaton.

INCI-listojen mukaan eniten puhdistavia aineita sisältää Freemanin geeli, joskin siinä on vain yksi puhdistava aine enemmän kuin Lumenessa. Freemanissa on eniten eri ainesosia (mielestäni siinä on myös eniten "turhia" aineita) ja Erisanin INCI puolestaan on kolmikon lyhyin. Se on myös INCINsä perusteella miedoin näistä kolmesta geeliputsarista.

ERISAN HOITAVA PUHDISTUSGEELI:
AQUA = vesi
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE = pehmentävä aine, vaikuttaa viskositeettiin :)
GLYCERIN = kosteuttava aine :)
DECYL GLUCOSIDE = mieto puhdistava aine :)
ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER = kalvonmuodostaja, säätää viskositeettia, stabiloi :)
PANTHENOL = hoitava aine :)
SODIUM HYDROXIDE = lipeä, säätää pH-arvoa, puhdistava aine :|
SORBIC ACID = säilöntäaine :)
CAPRYLYL GLYCOL =  hoitava aine :)
PHENOXYETHANOL = säilöntäaine :)

LUMENE NATURAL CODE CLEAR IT UP DEEP PURIFYING GEL WASH 
AQUA= vesi
SODIUM COCOAMPHOACETATE = puhdistava aine :)
PROPANEDIOL = liuotin, säätää viskositeettia
LAURYL GLUCOSIDE = puhdistava aine, pinta-aktiivinen aine :)
COCAMIDOPROPYL BETAINE = pinta-aktiivinen aine, säätää viskositeettia, hoitava ja puhdistava aine :)
ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER = kalvonmuodostaja, säätää viskositeettia, stabiloi :)
GLYCERIN = kosteuttava aine :)
SODIUM COCOYL GLUTAMATE = puhdistava aine :)
SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE = puhdistava aine :)
SALICYLIC ACID = salisyylihappo, BHA-happo ;)
SODIUM BENZOATE = säilöntäaine :)
POTASSIUM SORBATE = säilöntäaine :)
SODIUM HYDROXIDE = lipeä, säätää pH-arvoa, puhdistava aine :| 
BUTYLENE GLYCOL = hoitava ja kosteuttava aine, säätää viskositeettia :)
PLANTAGO MAJOR LEAF EXTRACT = ratamouute, hoitava aine
HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE = hajuste
PARFUM = hajuste :-(

FREEMAN FACIAL REFINING CLEANSER PEAR:  
WATER = vesi
SODIUM LAURETH SULFATE = puhdistava aine :)
HYDROXYETHYLCELLULOSE = kalvonmuodostaja, sideaine, säätää viskositeettia, stabiloi :)
PYRUS COMMUNIS (PEAR) FRUIT EXTRACT = päärynäuute, ihoa hoitava aine
PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT = omenauute, ihoa hoitava :)
SALICYLIC ACID = salisyylihappo, BHA-happo :)
PEG-80 SORBITAN LAURATE = pinta-aktiivinen aine, puhdistava aine :)
COCAMIDOPROPYL BETAINE = pinta-aktiivinen aine, säätää viskositeettia, hoitava ja puhdistava aine :)
SODIUM TRIDECETH SULFATE = puhdistava aine :)
SODIUM LAUROAMPHOACETATE = puhdistava ja vaahtoava aine :)
PEG-150 DISTEARATE = emulgaattori, säätää viskositeettia :)
SODIUM LAURETH-13 CARBOXYLATE = puhdistava aine :)
CITRIC ACID = sitruunahappo, AHA-happo, säätää pH:ta :)
POLYSORBATE 20 = emulgaattori, pinta-aktiivinen aine, puhdistava aine   :)
DMDM HYDANTOIN = säilöntäaine, formaldehydin vapauttaja :|
PROPYLENE GLYCOL = kosteuttava ja hoitava aine, säätää viskositeettia :)
TETRASODIUM EDTA = kelatoiva aine :)
METHYLPARABEN = säilöntäaine :)
PROPYLPARABEN = hajuste, säilöntäaine :)
BENZYL BENZOATE = hajuste
HEXYL CINNAMIC ALDEHYDE =  ? ?
FRAGRANCE (PARFUM) = hajuste :-(
BLUE 1(CI 42090) = väriaine :)
YELLOW 5(CI 19140) = väriaine :)

11 kommenttia:

  1. Minustakaan geeliputsareissa ei ole suuria eroja. Tosin Lumenella on sinisessä pakkauksessa putsari, joka tuoksuu pahalta, sitä en tahdo saada kulumaan :(

    En tykkää narskuvasta ihosta, siksi käytän kaksoispuhdistuksessa joskus hyvin rasvaista saippuaa, oliiviöljysaippuaa tai muuta simppeliä tuotetta.

    VastaaPoista
  2. Tuo Erisan on kivan pehmoinen, siitä ei ainakaan mulla jää iho narskuvaksi. Ei varsinaisesti noilla kahdella muullakaan, mutta Erisan on selkeästi pehmein noista.

    Freemanin Moisturizing Cleanser Kiwi & Yogurt on muuten putsari jolla ei takuulla jää iho narskuvaksi! Se on minun makuuni ehkä jopa liiankin kosteuttavan tuntuinen, se jättää ihon todella pehmoiseksi, mutta minussa se aiheuttaa epäilyn siitä, että tulikohan nyt varmasti kaikki huuhdeltua pois...iho jää jotenkin "öljyisen" tuntuiseksi. Siitäkin on tulossa postaus jossain vaiheessa, kunhan kerkiää. ;-)

    VastaaPoista
  3. En tajua. Käytin Erisania joskus aikaisemmin ja tykkäsin, mutta nyt pitkän tauon jälkeen ostin sitä taas ja se tuntuu ihan erilaiselta. Kirvelee, jos hieroo kauan iholle, ja on liian pesevä. :/ Ehkä ihoni on sitten huomaamatta muuttunut kuivemmaksi tai jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti just kommentoida, että Erisanin sisältämä acrylaatti on todella allergisoiva myrkky. Ennen kuin huomasin anonyymin kommenttia edes. Se on suomeksi sanottuna liima, jota käytetään mm. maalien sideaineena yms. Lattiavahoissakin sitä on. Sille voi tulla allergiseksi (pahasti). Kannattaa lopettaa käyttö ja muutenkin vähän katsoa, ettei tule käyttäneeksi sitä sisältäviä tuotteita jatkossa.

      Johanna

      Poista
    2. Toisaalta se on Paula Begounin listoilla merkitty positiivisella hymynaamalla ja sen käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. Mikäli se olisi todella allergisoiva myrkky niin sen käyttöön todennäköisesti sisältyisi rajoituksia, ja myös P. Begoun hyvin todennäköisesti mainitsisi sen allergisoivuudesta. Sitä käytetään muokkaamaan tuotteen koostumusta ja se toimii myös niin sanottuna kalvonmuodostajana eli jättää esim. ihon pinnan pehmeän ja sileän tuntuiseksi. Filminmuodostajat voivat toimia ihoa jonkin verran herkistävinä.

      En kuitenkaan löytänyt pikaisella etsinnällä mitään mikä viittaisi akrylaatit/C10-30 alkyyli akrylaatti crosspolymerin olevan myrkyllinen, päinvastoin sen mainittiin olevan myrkytön ainesosa. Liimasta en löytänyt mitään mainintoja. Olisin kuitenkin kiinnostunut lukemaan aiheesta lisää, josko voisit Johanna linkata joitakin sivuja mistä tuosta myrkyllisyydestä voisi saada enemmän tietoa?

      Poista
  4. hei ei liity postaukseen mitenkään, mutta mitä meikkivoidetta käytät?:) näyttää niin täydelliseltä toi sinun iho noissa aiempien postausten kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! Ihonihan ei siis todellakaan ole täydellinen, mutta ilokseni se on nykyään paljon parempi kuin aikaisemmin. Edellisen postauksen meikissä olen käyttänyt Bourjoisin healthy mix-meikkivoidetta ja päälle sutinut vielä Meow Cosmeticsin mineraalimeikkipuuteria. Aika monessa postauksessa taitaakin olla kerrottuna mistä meikkipohja koostuu.

      Yleensä teen meikkipohjan nykyään Meow:n mineraalimeikkipuuterilla tai laitan alle jotain Bourjoisin meikkivoidetta tai sävyttävän päivävoiteen (käytössä tällä hetkellä Logonan Organic Rose & Aloe sävyttävä päivävoide). Satunnaisesti käytän myös Grimasin meikkivoidetta. Bourjoisin meikkivoiteista teen postauksen toivottavasti vielä tämän vuoden puolella, olen ollut niihin kovasti tyytyväinen.

      Poista
  5. Heips!
    Oletko koskaan kokeillut Bion-tuotteita?
    Oman käyttökokemukseni perusteella suosittelen niitä kaikille ongelma-ihoisille!!
    Olen 40-kymppinen, koko aikuisikäni finneistä ja epäpuhtauksista kärsinyt ihminen! Omaan rasvoittuvan pintakuivan ihon.Olen käyttänyt Bion-tuotteita vajaan vuoden, enkä vaihda sarjaa mihinkään! Tämä on oikeasti toimiva ihonhoitosarja!! Itse tilaan tuotteet Vitobeautystä ja sieltäpä löytyy muutakin tietoa ihonhoidosta.

    t. mimuli

    VastaaPoista
  6. Hei mimuli, kiitos kovasti vinkistä! Bion on minulle ennestään tuntematon, mutta vaikutti kyllä todella mielenkiintoiselta ja tutustumisen arvoiselta sarjalta! Täytyy varmaan jossain vaiheessa testailla.

    VastaaPoista
  7. Hei,
    Satuin vahingossa (talven kuivattamalle iholle) sopivan putsarin etsinnöissä löytämään tämän tekstin. Kiitos tästä, auttaa hahmottamaan myös oman ihon tarpeet eri vuoden aikoina ja kevääksi sekä kesäksi sainkin jo pari kokeiltavaa vinkkiä lisää. Kiitos tästä :)
    -Jaana

    VastaaPoista
  8. Olepas hyvä! Tosi kiva kuulla, että postauksesta on ollut hyötyä, kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.