keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Nettiostokset rapakon takaa

Long time no see - again! On tässä ollut tuota elämää elettävänä ja bloggaus jäänyt ihan alakynteen kaiken muun mennessä edelle. Työelämä on ollut ehkä suurin verottaja. Verottajasta minun pitikin muuten tällä kertaa kirjoittaa eli nettiostosten tullirajaa lasketaan ensi vuoden alusta.

Nykyäänhän on voinut ostaa tuotteita netistä EU:n ulkopuolelta enimmillään 43 eurolla ilman, että on ollut vaaraa tilausten joutua tulliin ja että päälle lätkäistään verot. Ensi vuoden alusta tuota summaa lasketaan 20 euroon. Voihan rähmä sanon minä. Ei kiva.


Minusta 20 euron yläraja on ihan naurettava. Johan siitä menee lähes puolet postikuluihin useimmissa puljuissa. Jäljelle jää noin 10 € shoppailurahaa. Jiihaa! Johan sillä juhliikin. Todella harmillista mielestäni.

Kosmetiikasta ei mene tullimaksuja ja kun tilauksen arvo postikuluineen ylittää voimassa olevan tullausrajan, lisätään hintaan ALV joka on nykyisellään 23 %, erillistä tullausmaksua ei siis kosmetiikasta peritä. Olen kerran joutunut maksamaan ALV:n tulliin ja se kävi todella näppärästi ihan kotoa käsin nettipankin kautta ja lähetyksen hain maksamisen jälkeen ihan normaalisti omasta postista. Sinänsä tullaaminen ei siis (ehkä) hankaloita EU: ulkopuolelta tilaamista käytännössä. Se muuttuu vain kalliimmaksi.

Nyt on siis vielä tämän vuoden loppuun asti aikaa tilailla esim. rapakon takaa max 43 eurolla ilman pelkoa ALV-lisäyksestä hintoihin. Minulla ainakin taitaa olla kaikenlaista tilattavaa esim. iHerbistä ja Meow:lta....

Kuva täältä.

13 kommenttia:

 1. Tuo uusi raja on kyllä ihan naurettava :( Suomen markkinat on ihan törkeän ylihinnoiteltuja ja on niin paljon asioita, mitä ei ole edes Suomessa saatavilla. Eli todella huono juttu.
  Itsekin joutuu varmasti vähentämään ulkomailta tilailua, koska useimmiten olen nimenomaan jenkeistä tilannut, ja vaikka aika pieniä tilauksia useimmiten teenkin niin kyllä tuo n. 20 e on todella vähän. Ja vaikka tilaisia useammin ja pieniä tilauksia niin tulee yhtä kalliiksi, kun joutuu maksamaan useampia kertoja postimaksuja.

  Haluaisin kyllä kuulla monen tuotteen hinnalle Suomessa jonkun selityksen...Ymmärrän kyllä, että tuotteet eivät ole täsmälleen samanhintaisia kun esim. jenkeissä, mutta kyllä se monesti kolminkertainenkin hinta on aika vaikeasti selitettävissä ja varsinkin euron tullessa hinnat karkasi ihan pilviin, kun ilmeisesti markan merkit muutettiin suoraan euroiksi ja numero siihen eteen jäi ennalleen.

  VastaaPoista
 2. Tietenkin verotus Suomessa vaikuttaa aika paljon tuotteiden hintoihin, samoin kuin yrityksille tulevat muut kulut (työttömyysturva, sairausvakuutusmaksut jne.) joten väkisinkin lopullinen hinta nousee suht korkealle jos yrittäjä meinaa saada siitä vielä katettakin. Mutta onhan ne hinnat todellakin siitä huolimatta toisinaan melko pöyristyttäviä kun vertaa mitä sama tai vastaava tuote maksaa jossain muualla.

  Eniten minua harmittaa tässä asiassa se, että juurikin sellaisten tuotteiden hankinta kallistuu mitä ei Suomen markkinoilta saa. Ymmärrän tavallaan päättäjien halun ohjata suomalaisten rahavarojen pysymisen Suomessa, mutta en toisaalta kyllä ymmärrä miksi se tapahtuu tällä tavalla. Onko tosiaan pienen yksityisen kansalaisen pienet alle 43 euron ostokset niin suuri rahavirta ulkomaille, että sitä todellakin pitää alkaa näin radikaalisti rajoittamaan? Ihmettelen kyllä.

  VastaaPoista
 3. Kiva että sultakin tulee postaus pitkästä aikaa:) Ja kyllä, olen samaa mieltä tuosta tullirajan muutoksesta, tosi syvältä. Harmittaa vietävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ollut tosiaan vähän kaikenlaista. Yritän parantaa tapani ja kehitellä postattavaa useammin. =)

   Poista
 4. Piti hetken oikein aivoitella, ennen kuin käsitin, että kyse on ostoksen + postimaksun yhteenlasketusta hinnasta.

  Veikkaan, että free shipping -tarjoukset yleistyvät. Tuntuu, että niitä tippuu postiin jo nyt tavallista enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nimenomaan ostokset + postikulut yhteensä eivät saa ylittää sitä tullirajaa tai muuten napsahtaa ALV:t maksuun. Jonkin verran on juu nettikauppoja jotka tarjoavat postikulut, mutta todella monissa paikoissa postikulut ovat aivan älyttömän suuria. Vaikka postikulut olisivatkin ilmaiset niin 20 euroa on silti todella vähän.

   Noh, kaippa kaikkeen tottuu ja todennäköisesti jonkin aikaa uuden tullirajan voimaantulon jälkeen ihmiset tekevät iloisesti nettiostoksiaan entiseen tapaan ja maksavat mukisematta sen 23 % enemmän ja kenties tilaavat jopa enemmän kuin ennen....

   Poista
 5. Mä luulen että mulle käy nimenomaan niin, että jatkan ostoksia entiseen tapaan - paitsi että ostan kerralla enemmän. Toistaiseksi ku oon aina rajoittanut ostoskorin just tohon 43 euron alle, vaikka ostoslista olisikin ollut suurempi.
  Mun tarvii ehkä vielä pistää yksi Makeup Geek tilaus menemään, kun verottomana saa.

  VastaaPoista
 6. Sen verran pitää tarkentaa tota summaa se on 22€ ei 20€

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa kun asiasta uutisoitiin, niin uutisissa puhuttiin noin kahdestakymmenestä eurosta. Ihan niin kuin nykyinenkin tulliraja on noin 43 euroa.

   Poista
 7. iherb vitamiinit ja hivenaineet luokitellaan elintarvikkeiksi joten niistä menee pienempi alv. Elikkä jatkossa voi kyllä tilata isommalla summalla kuin tuo 22€

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtaisesti en osta iHerbistä vitamiineja enkä hivenaineita, vaan lähinnä kosmetiikkaa, joten se noin kahdenkymmenen euron tulliraja pätee minun kohdallani. Tai no, olen minä kerran ostanut biotiinia tuolta, mutta siinäpä se. ;)

   Poista
 8. http://us.aliexpress.com/snapshot/207956150.html?isRedirect=false
  tilasin juuri tuon ja se taitaa muuten mahtua tulevaan tullirajan alapuolellekin.
  Deal extremestä on posti tuonut tänä vuonna monta pakettia-ilman postimaksua.

  VastaaPoista
 9. Kommentoin tähän vanhempaan postaukseen, että olen tämän vuoden puolella (2013) tehnyt kaksi tilausta iHerbistä, joiden arvot noin 33 dollaria ja 44 dollaria. Kummatkaan eivät jääneet tulliin, vaikka niissä oli kosmetiikkaa. Jommassa kummassa taisi olla vähän teetä, mutta pääasiassa kosmetiikkaa siis molemmissa. En ymmärrä oikein tuota logiikkaa, että mikä menee tullin ja mikä ei vai onko se vähän tuurista kiinni... :(

  Äsken tilasin noin 30 eurolla kosmetiikkaa cosmetic-love.comista, saapa nähdä kuinka sen paketin kanssa käy.

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.