maanantai 29. heinäkuuta 2013

Asiaa ripsipermanentista

Kuten olen moneen kertaan maininnut, niin minulla on luonnostaan vaaleat (osittain värittömät ja lasimaiset), lyhyet ja tönköt ripset. Joskus teini-iän kynnyksellä asia vaivasi paljonkin ja kerran jopa leikkasin ripseni saksilla lyhyemmiksi, koska päättelin, että jos kerran hiuksetkin kasvavat paremmin ja pidemmiksi kun niitä välillä leikkaa, niin varmaan sitten ripsetkin. Leikkaamisen jälkeen luin tai kuulin jostakin, että ripsien leikkaamisella olisikin aivan päinvastainen vaikutus ja itkuksihan se taisi mennä. Tiedä sitten mikä on oikeasti totta ja mikä ei....


Ripsipidennyksiä en halua. En vain halua. Joutuisin värjäämään ripsiäni jatkuvasti välttääkseni tyvikasvun (hehee, tyvikasvu ripsissä!) enkä siksi toisekseen ole valmis maksamaan pidennysten ylläpidosta, syydän nekin rahat mieluummin vaikka tuoksuihin ja/tai meikkeihin. Sitäpaitsi jäisin niihin kuitenkin koukkuun enkä halua niitä senkään takia, että meikkaaminen olisi sitten hankalampaa (lähinnä sen meikinpoiston takia, kun pitäisi se tehdä niin varovaisesti jne.). Olen laiska ihminen enkä halua mitään ylimääräistä vaikeuttamaan helppoa (!?) elämääni. Toisin sanoen olen valintani tehnyt ripsipidennyksien saralla ja vastaukseni on yksiselitteisen yksinkertaisesti ei. Vaikka nuo räpsyttimeni aivan onnettomat ovatkin.


Taisi olla joskus lukioaikoina kun kävin ensimmäisen kerran värjäyttämässä ripseni ja kulmani. Ripset oli ihan jees mutta kulmiin en meinannut tottua millään. Olin tuolloin vielä oikeasti vaalea ja kulmistani tehtiin aiiiiiiiivan liian tummat. Niinpä sen jälkeen kävinkin värjäyttämässä vain ripset. Kunnes aloin kestovärjätä niitä itse kotona. Lopputulos ei itse värjätessä tosin ole ollenkaan niin hyvä kuin jos toinen värjää, koska en ikinä saa väriä tarttumaan ihan ripsien tyvestä asti eikä tummuusastekaan ole ollut ikinä yhä hyvä, jostain syystä väri ei vain aina tartu kotona niin hyvin (taitaa tosin olla aineissakin eroa).

Kävin toissa kesänä ensimmäisen kerran elämässäni ripsipermanentissa, kävin Kauneushoitola Pumpulissa (Pellavatehtaankatu 19 B, 33100 Tampere). Värjäystä en saanut koska kosmetologi oli sitä mieltä, että samaan aikaan ei voi ripsipermanentin kanssa värjäystä tehdä. Itse permanentti onnistui mielestäni hyvin ja ylitti odotukseni. Taisin sitten itse värjätä ripset kotosalla.

Nyt halusin kokeilla permanenttia uudestaan ja kävin sen laitattamassa ripsiini Kauneushoitola Sinisessä Huoneessa (Suvantokatu 13, 33100 Tampere). Pumpulissa ripset taivutettiin todennäköisesti pienemmillä rullilla joten kaaresta tuli terävämpi, jolloin ripset taipuivat jyrkemmin ylöspäin. Tällä kertaa rullat olivat isommat ja kaari loivempi, minun makuuni se oli jo vähän ehkä turhankin loiva. Tällä kertaa sain värjäyksen samalla kertaa.

Prosessi kesti noin tunnin värjäyksineen ja suurimmaksi osaksi makasin silmät kiinni. Ihan miellyttävä kokemus. Värjäysvaiheessa ainetta pois pyyhittäessä sitä meni hieman silmiin, niin kuin varmaan joka kerta ja kaikilla, mutta ei mitenkään pahasti ja kirvelyä kesti vain sen pienen hetken. Lopputulos oli kiva, joskin jäin sitä kaarevuutta kaipaamaan lisää.

Tässä vielä kuva ennen värjäystä ja permistä.


Tässä jälkeen värjäyksen ja permiksen.

Ripset näyttävät varmaankin kaikkien muiden mielestä ihan tavallisilta ja normaaleilta, mutta minulle ne ovat ihan erityistä ekstrahienoutta verrattuna meikäläisen normaaliin "ei ripsiä ensinkään"-lookiin. Lopputulos ei ole mitenkään dramaattinen, mutta minulle ero normaaliin on mieletön ja vaikka ei voikaan vaatia kauhalla kun on lusikalla annettu, niin olen lopputulokseen ollut kaikenkaikkiaan kovasti tyytyväinen! Nyt ei tarvitse välttämättä laittaa ripsiväriä lainkaan kun haluaa ulos kämpästä! ;-)

Lisäbonuksena ripsentaivutinta ei välttämättä tarvitse ja ripsivärin kanssa ripset tulevat vielä enemmän esille. Niin ja taivutus pysyyyyy! Tästä minä voisin jopa maksaa sen noin 50€ säännöllisesti, eri asia sitten kestäisivätkö ripset säännöllistä permanentti+värjäys-rumbaa....

Edit: Ripsipermanentti ja värjäystulos kestävät sen noin 4-6 viikkoa, eli kun vanhat ripset pikkuhiljaa tipahtelevat pois niin uudet kasvavat entisenlaisina tilalle.

Tietääkö joku myydäänkö jossakin jotain kotipermissettiä ripsille? Ei varmaankaan.....

4 kommenttia:

 1. Oon miettiny kanssa ripsien värjäämistä, kun mun silmät on niin herkät, että ne ärsyyntyy monista ripsareista ja mieluummin olisin mahdollisimman udein ilman. Mulla on onneksi jo valmiiksi aika tummat ripset, mutta ne vaalenee kärkiä kohden, joten värjääminen saisi ne näkymään koko pituudessaan ja tummempana tietysti.

  Mua vaan vähän epäilyttää tuo väriaine, kun en oikein tiedä miten herkät silmäni siitä tykkäisivät ja jos sitä vielä menee vähän silmiinkin värjätessä. Toisaalta oon miettiny että se saattais kuitenkin rasittaa silmiä vähemmän kun ne saa sitten olla ns. pidempään rauhassa :D

  Onko sulla miten herkät silmät ja oisko sulla yhtään hajua kannattaisko mun testata värjäämistä ja ehkä permistäkin? :) Ei haittaa jos et tiedä, ajattelin vain kysäistä, kun postasit sopivasti aiheesta. Niin ja mielenkiintoinen postaus muuten, kiitos!

  VastaaPoista
 2. No siis nykyisellään musta tuntuu, että mun silmät on ärsyttävän herkät, alkavat vuotamaan helposti jos yhtään menee mitään ainetta silmiin, varsinkin vasen silmä. Siksi etukäteen vähän jänskätti, että miten tossa hommassa käy, koska se väriaine ainakin kirvelee minulla ihan tautisesti jos sitä silmään menee.

  Mutta, kaippa se on kiinni vähän laittajastakin, että osaako laittaa niin huolella ettei aineita sinne silmään mene. En muista, että kummallakaan kerralla olisi siinä permanenttivaiheessa kirvellyt silmiä ollenkaan, vaikka se toki tuntuukin hetken vähän pelottavalta, kun ripset "liimataan" luomen päälle laitettavaan pieneen puolaan ja tulee olo, että ihan varmasti kaikki mahdolliset aineet menee silmään.

  Kyllähän mulla on silmät aina punoittaneet värjäyksen jälkeen ja tuntuvat loppupäivän vähän oudoilta. Kertaakaan ei ole värjäyttäminen onnistunut niin, etteikö viimeistään siinä loppuvaiheessa olisi silmiä kirvellyt. Se kirvely on ainakin minulla hyvin voimakkaan tuntuista mutta tosiaan, se on tullut vasta siinä poistovaiheessa ja siinähän sitä jo helpotetaan oloa. Kerran tai kaksi olen joutunut huuhtelemaan silmäni vesikupissa, kun pelkkä märillä vanulapuilla peseminen ei ole riittänyt.

  Että sikäli jos silmät ovat kovin herkät, niin ainakin se kannattaa sitten mainita heti aluksi tekijälle, että osaa olla ihan ekstrahuolellinen. Ja sitten vaan sanoo rohkeasti kesken prosessin jos alkaa tuntumaan siltä, että homma ei vaan suju. Ja voisihan sitä kai ajatella sun kohdalla, että väriä ei edes levitettäisi ihan juureen saakka, jos juuret kerta ovat itsessään jo tummat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti vastauksesta! Täytyypi miettiä tuota hetki lisää ja ainakin laittajan taitoihin mun täytyy sitten voida luottaa, että uskaltaudun toimenpiteeseen.
   ...Niin, sitä minäkin ajattelin, että jos sitä väriä ei tarvitsisi laittaa ihan tyviin asti, niin jos se vähentäisi ärsyyntymisen mahdollisuutta! :)

   Poista
 3. Kivalta näyttää! Itse olen kosmetologi ja kyllä permanentin yhteydessä voi laittaa kestovärjäyksen, niin kuin olit sitten toisessa paikassa saanutkin.

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.