sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Yläripsirajan rajaaminen

Minulla on aina ollut ihan olemattomat ripset. Vaaleat, tönköt ja lyhyet. Niinpä pelkkä normaali silmien rajaus ei ole koskaan ollut tarpeeksi esim. vähän intensiivisempää meikkiä tehdessä. Arkena minulle riittää useimmiten ripsiväri ja ehkä kevyt, normaali rajaus, yleensä luomivärillä tai kynällä. Arkenakin tosin jos haluan intensiivisemmän katseen niin saan sen pelkällä yläripsien sisärajauksella + ripsivärillä. Helppoa, nopeaa ja tehokasta!

Aloitin rajaamaan yläripsien "sisäpuolta" jo joskus teininä, silloin kun meikkausta aloin opettelemaan. Silloin "keksin" sen ihan itsekseni ja ihmettelin usein hiljaa mielessäni miksi kukaan muu ei tee niin tai miksi siitä ei koskaan kuule/näe missään mitään. No, siihen aikaan ei ollut nettiä ja puhelimetkin oli sidottu johdolla seinään. ;-)

Kyseiselle rajaukselle on ihan oma terminsäkin; tightlining. En tiedä tosin onko sille suomeksi mitään sen kompaktimpaa nimitystä, itse puhun joskus yläluomen vesirajan rajauksesta, yleensä kai vaan yläluomen sisärajauksesta. Oikeastihan en rajaa yläluomen vesirajaa, vaan rajaus tulee yläripsien lomaan. Useimmiten pyyhin ylimääräiset rajausvärit sieltä vesirajasta pois, koska en halua niiden kulkeutuvan alaluomelle (ellen sitten tarkoituksella rajaa myös alaluomen sisäpuolta).

Olen tähän asti tehnyt tuon rajauksen aina kynällä. Nostanut yläluomea vasemman käden sormella ja hinkuttanut oikeassa kädessä olevalla kynällä väriä ripsien tyveen luomen alapuolelta. Jostain syystä sain taannoin kuningasajatuksen kokeilla rajausta geelivärillä ja tylpällä rajaussiveltimellä. Mahtavan helppoa ja nopeaa. Kynällä hinkkaaminen ei aina oikein tunnu kivalta ja se vaikuttaa muutenkin jotenkin "väkivaltaisemmalta" kuin siveltimellä kevyesti tökkiminen. Toki riippuu kynästäkin, pehmeällä kynällä homma sujuu vähemmällä hinkuttamisella kuin kovalla kynällä.Geelirajaus näissä kuvissa Artdecon Dita Von Teese Gel Eyelinerilla. Ripsiväriä ei ole rajaamattomissa eikä rajatuissa silmissä, kasvoilla ainoastaan jonkinlainen pohjameikki (veikkaan että Maybellinen Fit me-meikkivoide).

Ero on minun tapauksessani huomattava (joskaan se ei tule kuvissa yhtä voimakkaasti esille kuin livenä). Se huono puoli tightliningissa on, että silmämeikin poisto hieman hankaloituu, silmiä joutuu "hinkkaamaan" enemmän. Vanupuikko olisi varmaan näppärä, itse laiskana käytän ihan vaan sitä samaa vanulappua millä muunkin silmämeikin poistan.

Erityisen paljon pidän sisärajauksen tekemisestä jollain värillisellä kynällä, vihreällä teen sen yleensä, mutta toisinaan kirkas kontrastiväri tuo mukavan säväyksen. Se ei näy mitenkään erityisen paljon, varsinkaan jos tekee ripsien yläpuolelle suht voimakkaan rajauksen mutta kivan säväyksen se silti tuo.

Jos omaa vaaleat ripset niin kuin allekirjoittanut, niin toisinaan ripsiväriä on tosi hankala saada aivan ripsien juureen ja ne jäävät usein vaaleiksi. Sitten kun tekee tumman rajauksen ripsien yläpuolelle jää rajauksen ja ripsien väliin ikään kuin vaalea raita, vaikka sen rajauksen olisi kuinka tehnyt ihan ripsien tyveen. Tightlining on vastaus tähänkin ongelmaan, se hävittää sen ikävän vaalean raidan kokonaan.


Tässä lopullinen naama. ;-) Muuta rajausta ei tässä meikissä ole kuin tightlining. Tyypillinen meikäläisen normimeikki, kevyt ja monen makuun lähes huomaamaton.


8 kommenttia:

 1. Erinomainen vinkki meille ohut- ja vaalearipsisille, kiitos! Eron näkee kyllä kuvissa todella selvästi, täytyy heti itsekin kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanasti pompsahtaa silmät sille :).

  Minulla on taasen ihan läpikuultavat vaaleat pitkät ja paksut ripset :D.

  VastaaPoista
 3. Melkoinen vaikutus pienellä asialla! Täytyy itsekin käyttää tuota useammin. Mullakin on tosi vaaleat ripset, vaikka hiukset on luonnostaan tummat.

  VastaaPoista
 4. Minäkin keksin teininä alkaa rajata tightlinea. En tosin tajunnut hinkuttaa sitä ripsien väliin vaan putsailin aina koulupäivän lopussa silmän ulkonurkasta valunutta rajausväriä. :P

  VastaaPoista
 5. Tätä pitää ehdottomasti alkaa hyödyntämään useammin :) Olen vaan yleensä niin kauhean laiska! :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista, on aina hauska lukea muidenkin kokemuksia ja ajatuksia! Itseäni naurattaa nyt katsella noita kuvia ja myös tuon seuraavan postauksen kuvia, kun olen niissä ihan angry bird. Mun perusilme taitaa olla kulmat kurtussa, niin kuin kulmien välisistä uurteistakin voi päätellä.

  Juille, loppujen lopuksi se rajauksen tekeminenhän on tosi nopea juttu, ei mene kauaa ja itse ainakin tykkään, että lopputulos on vaivan arvoinen. Mutta tosiaan se poistaminen on oma juttunsa...sen takia en aina viitsi yläripsirajausta tehdä joka meikkiin. Laiska mikä laiska siis täälläkin. ;-)

  VastaaPoista
 7. Heissan! Satuin tähän postaukseen jotakin kautta, ja kommentoin nyt kun tää on kans mun salainen ase :) Ja todella tarpeellinen, vaikka mulla on tummat ripset. On vaan sen malliset silmät että jotenkin rajaus leijuu avaruudessa ja ripset myös, jos niitä ei 'sido' tuolla tightliningilla. Mäpäs kokeilenkin sitten myös tuota geelirajausta siihen. Olen tähän mennessä useimmin tehnyt sen niin, että otan kynästä siveltimeen ja sillä laittelen. Geelillä olis taatusti nopeampi :)Mulla on myös tuo 'vesiraja' eli se limakalvoalue aika näkyvä ja senkin sais mielellään väritellä, mutta läheskään aina en sitä tee, kun se todellakin menee myös alaluomelle ja silloin se pitäis laittaa sinnekin ettei oo vaan töhryä ja alkaa olla vähän turhan intensiivinen lookki töihin sitten.

  Ei muuten nykyäänkään (vaikka puhelimet ei enää seinässä kiinni olekaan) tule kovin usein vastaan tuo tightlining missään, esim. tutorialeissa. Päättelen siitä, että kaikille se ei ole tarpeellinen. Ihmettelen vaan aina, että noinko helposti se käy, tosta noin vaan ylärajaus ja ripsiväriä ja kaik on tiptop, siis ei näy mitään ihokaistaleita... Lucky them :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun satuit paikalle ja kiva kun kommentoit! :-) Geeli on todellakin ihanan nopea ja helppo, joskin se on myös sotkevampi jos on yhtään huolimaton. Riippuu tietty vähän geelistäkin, jos on kovin pehmoista ja liukasta niin sitten varsinkin voi tulla sotkua jos ei ole tarkkana. Mutta silti geeli on kyllä varsin miellyttävä vaihtoehto kynälle.

   Silloin tällöin olen törmännyt tightliningiin blogeissa ja vlogeissa mutta eihän se ihan jokapäiväistä ole. Jos ihmisellä on tarpeeksi tuuheat ja tummat ripset, niin sehän näyttää jo ihan ilman meikkiäkin meikatulta, ainakin minun silmissäni, joten tightlining on aika turha, vähän niin kuin torta på torta. ;-) Todellakin, lucky them!

   Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.