tiistai 5. syyskuuta 2017

Kohta se taas alkaa; nimittäin jääkiekon SM-liiga!

En ole kovin innokas penkkiurheilija ja nykyisellään jää urheilun seuraaminen melko pintapuoliselle tasolle ja kuulopuheiden varaan. On kuitenkin yksi laji jota rakastan ja seuraan ja se on jääkiekko. En tosin kotimaista SM-liigaa ja Suomen Leijonia laajemmin eli esimerkiksi änärit ei niin jaksa kiinnostella, saati muut vastaavahkot karkelot.


Jääkiekko on kuulunut elämääni aina ja minulle ainoa oikea ja paras kaikista on Tampereen Ilves! Olen kannustanut Ilvestä pienestä siittiöstä lähtien ja elänyt koko lapsuuteni ja esiteini-ikäni jääkiekon ympäröimänä. Isä valmensi, veli pelasi ja minä kuljin maskottina mukana poikien pelireissuilla. Isällä ja Vaarilla oli kausikortit Hakametsään ja pienen pienestä pitäen hilluin hallilla katsomassa Ilveksen pelejä. Pikkuteininä kävin parina kautena katsomassa lähes kaikki Ilveksen kotiottelut.


Varsinaisessa teini-iän tiimellyksessä jääkiekon tilalle tuli sitten kaikenlaista muuta; pojat, tupakka, alkoholi, hevimusiikki, limudiskot, coolina oleminen ja yökerhot (juu, aloitin alaikäisenä baarissa luuhaamisen). Koskaan en kuitenkaan ihan täysin jääkiekkoa unohtanut, se vain meni jotenkin säästöliekille.


Sitten tuli perhe, aloitin opiskelemaan. Jossain kohtaa jääkiekkoliekki alkoi kuitenkin ajoittain taas vähän loimotella ja nyt se on viime aikoina taas roihahdellut ihan kunnon liekillä. Olen blogin alkuaikoina postannut yhden postauksen teemakynsistä liittyen aiheeseen.

Vuonna 2010 lähdin muutaman ystävättäreni kanssa katsomaan jääkiekon MM-kisoja Kölniin. Harmillisesti Suomi ei tuolloin päässyt mitalipeleihin asti mutta reissu oli siitä huolimatta todella hauska ja oli huippua päästä kokemaan jääkiekon MM-tunnelma.





Kiipesimme Hohe Domkirche St. Peter und Maria'n eli Kölner Dom'in eli Kölnin tuomiokirkon tornin näköalatasanteelle ja olipahan rappuset! Ihan tuli hiki matkalla, 98 metriä ja 533 askelmaa! Maisematkin kyllä olivat aika hulppeat.


Viime kaudella tuli sitten käytyä Ilveksen peleissä vähän useamminkin ja tälle kaudelle on kausikortti hommattuna. Ilveksellä ei ole jääkiekon osalta sujunut pitkiin aikoihin kovin kummoisesti, mutta minulle Ilves on niin paljon enemmän, kuin pelkästään hyvää tai huonoa menestystä. Viime kevään hurja puolivälieräsarja paikallisen arkkivihollisen Tapparan kanssa oli mielettömän hieno rutistus ja herätteli myös Ilveksen kannattajia pienestä horroksesta upeisiin kannustustunnelmiin.



Tottahan sitä pitää varsinkin peleissä tunnustaa väriä (eikä se ole ongelma muutenkaan, värien tunnustaminen nmittäin) ja minulla olikin kaikissa kevään peleissä joita kävin katsomassa Ilves-henkinen silmämeikki ja teemakynnet. Kaikkia meikkejä eikä kynsiä tullut kuvattua mutta tässä postauksessa "jokunen" kuva kahdesta eri meikistä ja kaksista kynsistä.

Minulla on Ilveksen takki jostain 80-luvulta (isäni vanha) ja tietysti ylpeänä siihen pukeudun, ei ole kovin monella moista aarretta! Kaulassa pitää tietty olla myös Ilveksen huivi!




Kaikkien silmämeikkien pohjalla käytin tätä Inglotin nelikkoa joka sisältää sävyt M 353, DS 474, M355 ja M340. Apuna joitakin muita sävyjä muista paleteista, joita en valitettavasti muista.




Viimeisiin kevään peleihin askartelin nimettömiin Ilves-siirtokuvat ja siinä olikin hommaa! Yrityksen ja erehdyksen kautta sain lopulta aikaiseksi lopputuloksen johon olin tyytyväinen (tai ainakin tarpeeksi tyytyväinen, täydellisethän niistä ei tullut), mutta kahden kynnen tekemiseen meni aikaa muutama tunti ja tuskanhikeä sai pyyhkiä otsalta. Vaikka hetkittäin turhauduin  epäonnistumisiin ihan huolella ja ärräpäitäkin taisi ilmoille päästä niin en halunnut luovuttaa! Hyvä niin! Muuten alla olevassa kuvassa olevat lakkaukset ei niin minun lempparit olleet, mutta muista ei tullut noiden siirtokuvien kanssa otettua kuvaa.


Alla kuvia toisesta meikistä, jossa käytin myös ainakin Urban Decayn Vice 4-paletista hohtavaa vihreää Grasshopper. Kuvat on otettu yöllä eli pelin jälkeen on piipahdettu lasillisella (ja varmaan toisellakin) joten meikki on jo vähän kulunut. Harmi etten ehtinyt meikkiä kunnolla kuvaamaan paremmassa valossa koska se oli melko lailla onnistunein kaikista. No, kohta pääsee taas taiteilemaan lisää, josko sitä vaikka innostuisi kokeilemaan jotain vähän erilaisempaakin, tämä vihreän ja keltaisen yhdistelmä on nyt aika lailla koluttu!


  

 

Kiekkokausi 2017-18 alkaa Ilveksen osalta kotiottelulla porkkanapöksyjä vastaan 8.9. eli siis ihan pian! Jee! Täytyy toivoa, että Ipan tuleva kausi olisi menestyksellinen, se olisi niiiiin ansaittua!


Onko siellä muita jääkiekon ystäviä?


4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia susta, wau <3 IFK-fani täällä moi, tosin fanius on hiipunut Jokrujen siirryttyä KHL:n, jotenkin se jännitys nyt vaan kaikkosi. Mutta olisi mahtavaa päästä MM-ottelua seuraamaan ulkomaille, uskon että olisi ihan uskomaton elämys. Ulkomailla varmaan tunnelmakin on katsomossa tiiviimpi, kuin Suomessa.

    Kivaa lätkäkautta Mohn <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, jäänyt taas vastaamatta, mutta vastaanpa nyt sitten pienellä viiveellä. ;-) Kiitos kommentista! Olihan se vähän erilaista tuo MM-kiekko, kuin kotimainen liigatouhu, mutta tunnelmaa on kyllä mun mielestä molemmissa, se on vaan ehkä vähän erilaista. Kiitos toivotuksista, olisihan se tähän asti paremminkin voinut mennä tämä kausi, mutta josko suunta olisi vain ylöspäin... :-) Kaikkea hyvää Tiia loppuvuoteen! <3

      Poista
  2. Hei, en lukenut juttua kun en todellakaan ole jääkiekkofani, mutta katselin kuvat ja totesin taas että sussa on jännästi samaa näköä kuin Marilyn Monroessa. Varsinkin silmien muodossa, mutta muutenkin kasvoissa on paljon samaa. Ja ilmeissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh, eipä se jääkiekko kaikkia kiinnosta eikä tarvitsekaan. ;-) Kiitos Sari kommentista! Juu, olen kuullut jokusenkin kerran kommenttia tuosta jonkin sortin yhdennäköisyydestä Marilynin kanssa. :-) Kerran jopa hyvä ystäväni sekoitti minun ja Marilynin kuvan (luuli siis Marilynin kuvaa minusta otetuksi).

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.