tiistai 3. helmikuuta 2015

Ponitukkaa tuutin täydeltä!

En ole itse sitä ikäluokkaa joka olisi leikkinyt My Little Pony-leluilla enkä koskaan niitä tullut hankkineeksi lapsillenikaan (ne eivät silloin sopineet siihen "leluideologiaan" joka minulla oli). Viime aikoina olen alkanut kiinnittämään huomiota siellä sun täällä näkyviin kuviin ja/tai mainintoihin ponitukasta eli pastellisävytteisistä hiuksista. Niin vain huomasin sitten yhtäkkiä himoitsevani ponitukkaa itsellenikin.

Ajatus kyti jossain takaraivon perukoilla aika pitkään, lähinnä sellaisena pienenä epätodellisena haaveena jonka sitkeästi dumppasin aina ajatuksella, että enhän minä nyt sellaista voi! Sitten näin kuvan aivan täydellisestä ponitukasta ja jotakin vaan napsahti ja päätin, että voinpas! Todellakin voin!



Siinä se nyt on, meikäläisen ponitukka! Siitä ei pitänyt tulla violettia vaan vaalea pastellisilla raidoilla. Vaalennuksen jälkeen väri oli kuitenkin aikas keltainen ja kampaaja halusi taittaa siitä keltaisuuden pois (ja jos ei hän olisi sitä itse tehnyt niin olisin varmaan ehdottanut koska keltaiset hiukset eivät ole minun juttuni). Lopputulos on kuulemma nyt violetimpi kuin hetken päästä, violettisuus kun ilmeisesti kuluu pesuissa pois ja hiukset muuttuvat hopeaisen vaaleiksi. Saa nyt sitten nähdä.

Aluksi hiukset tuntuivat tosi oudoilta ja olin ehkä vähän järkyttynytkin lopputuloksen violettisuudesta. Silmä kuitenkin tottuu nopeasti ja nyt jo tykkään uudesta ponitukastani kuin hullu puurosta. Sävy on todella kaunis ja nyt alan jo pikkuhiljaa kallistua sille kannalle, että ei ehkä kauheasti haittaisi vaikka tuo violettisuus ei pahemmin kuluisikaan pesuissa pois...

Ainoa asia mikä näissä hiuksissa vähän enemmän mietityttää ja jännittää on töihin meno ja miten siellä mahdetaan suhtautua minun uuteen hempeyteeni. Niin ja joo, sekin ehkä vähän arveluttaa osaanko itse laittaa hiukset yhtä nätisti kuin mitä ne kuvissa ovat kampaajani jäljiltä vai näytänkö tulevan hiustenpesun jälkeen ainoastaan omituiselta sekopäältä.


Tässä on melko lyhyen ajan sisällä ollut parissakin blogissa pohdintaa ikääntymisestä ja siitä mitä kaikkea voi, saa ja/tai pitää tehdä iässä X tai siihen mennessä ja mitä mahdollisesti ei ehkä ole ihan soveliasta enää tehdä kun ikä Y on saavutettu jne. Noh, tällainen pastellihattarakuontalo ei ehkä ole se vakiokampaus minun ikätovereillani eli keski-ikäisillä, yli 40-vuotiailla naisilla mutta entäs sitten! Minut saa huoletta niputtaa yhteen vaikka Pirkko Liinamaan kanssa jos asia jotakuta vaivaa tai ihmetyttää. :-) Niin että siitä vaan kaikki keski-ikäiset, ponitukasta haaveilevat lukijani rohkeasti kipin kapin kampaajalle sellainen hankkimaan!

Se ongelma tässä uudessa hiusvärissä on, että sen ylläpito saattaa olla melko hankalaa ja todennäköisesti myös harmillisen hintavaa, mikäli siinä haluan pidempään pysyä. Myöskään hiuspohjani ei kauheasti tykännyt käsittelystä, että saattaa käydä niinkin, että tämän hiusvärin ylläpito ei tule olemaan mahdollista kovin pitkään. No, en murehdi sitä asiaa nyt, vaan nautin hetkestä ja uudesta hattarapäästäni. Scarlet O'Haraa lainatakseni: "I can't think about that right now. If I do, I'll go crazy. I'll think about that tomorrow"  :-)



44 kommenttia:

  1. Ihan sairaan hyvä!! :)) Ihanaa että repäisit, toi on tosi kiva :)

    Ja nyt taas härskisti mainostan niitä Color Maskin Paint - suoravärejä, sieltä se Lavender ja/tai Pinkadelic olis sun tukalle ihan ässät tuotteet kotihoitoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Martina! Ja kiitos härskistä mainostuksestakin, pitääpä tutustua! ;-)

      Poista
  2. OOO ÄMM GEE!! Siis niin hieno!!! Todellinen ponitukka ja sopii sulle upeasti! Nyt et sitten arvaa miten vaikea on vastustaa oman tukan ponittamista :P Just kun olen puolitoista vuotta kasvattanut omaa väriä takaisin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja joo, mitä pidempään tätä olen nyt ihmetellyt niin sitä enemmän tästä itsekin tykkään ja juu, jotenkin omituisesti tää istuu mulle ihan täydellisesti! Hihii, siitä vaan ponittamaan! :-) Voithan kokeilla ihan vaan muutamaa raitaa, sekin tekee jo paljon eikä tarvitse koko kuontaloa värjätä.

      Poista
  3. Mun mielestä on mahtavaa kun ihmiset uskaltaa repästä iästä huolimatta! Näin vähän aika sitten jonkun vanhan rouvan jolla oli kirkkaan violetit hiukset ja näytti tosi hyvältä. Ei pidäkkään kangistua kaavoihin liikaa. Hienot ponihiukset on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, suosittelen kyllä lämpimästi uskaltautumaan rikkomaan rajoja, tää on aivan mahtavan kivaa! :-D

      Poista
  4. Ihanat, mä just meinasin, että sä olet varmaan erittäin piristävä ilmestys työpaikallasi. Takuulla saat vähintään yhden hymyn päivässä hiuksistasi. Takaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! Olit muuten oikeassa! Työpaikalla työkaverit oli ihanan ihastuneita mun uusiin hattarahiuksiin, sain todella paljon aivan ihania ja aidon spontaaneja ihastuksen täyteisiä kehuja, tuli todella hyvä mieli! :-)

      Poista
  5. No eipähän jää kaduttamaan, ettet kokeillut!

    Hieno on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, kyllä kannatti kokeilla! Jotenkin näin "vanhemmiten" olen tullut paljon rohkeammaksi kokeilemaan kaikenlaista, liekö sitten itsevarmuus tässä iässä jo päässyt kasvamaan kunnon mittoihin. ;-)

      Poista
  6. Voi miten hauskannäköinen! Nyt kunnon ponimeikkejä myös peliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy ehdottomasti kokeilla jotain ponimeikkejä! Toistaiseksi olen pitäytynyt aika lailla hiusten kanssa harmonisissa sävyissä ja nekin on kyllä näyttäneet todella hyvältä mutta pakko testailla myös muita ponimaisia sävyjä. ;-)

      Poista
  7. Tää on ihan superhieno, tykkään! :)

    VastaaPoista
  8. OHO! Onpas muuten aika ihana tukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi, ja on kyllä aika oho mutta myös aivan ihana!

      Poista
  9. Ja heti perään piti tulla myös kommentoimaan, että sun iho näyttää ihan sairaan hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi hyvä just nyt, antibiootteja takana pari kuukautta ja yksi jäljellä, kauhulla odotan mitä sitten tapahtuu kun ne loppuu. Kirjavuuttahan ja vanhoja arpia ihossa on tietenkin edelleen mutta ei yhtään näpyn näppyä!

      Poista
  10. Sopii sulle tosi hyvin! Kumpa itellä ois pokkaa edes samantapaiseen mutta tiedän, että aika perus setillä lähetään kampaajalta perjantaina kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina! No, toisaalta, jos yhtään on epävarma tai epäileväinen niin lienee turvallisinta pitäytyä siinä perussetissä. Kyllä se oma fiilis kuitenkin parhaiten kertoo mikä on ok ja missä on hyvä olla.

      Poista
  11. Mielettömän upea!! Sopii sulle todella hyvin. Mun mielestä täytyy pitää juuri sellaista tukkaa kuin tykkää, iästä viis! Näytät paljon nuoremmalta!!

    Minäkin hiplasin niitä uusia pastellihoitsikoita. Mutta en ala tätä punaista vaalentamaan koska tässäkin on aika ylläpito kotona. Niin pastellissa on varmasti enemmän hommaa ja ei varmaan pysy 8 viikkoa joka mulla on parturiväli :) hienohan se silti on ja voihan sitä haaveilla ja ihastella sun upeaa tukkaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos CN taas ihanasta kommentista! Olen kokeillut kerran myös sellaista väriä jossa olo ei ollut ollenkaan hyvä enkä viihtynyt ja todellakin, se vaikuttaa koko olemukseen. Nyt kun tykkään hiuksistani ihan mielettömästi ja tuntuu, että ne myös sopivat minulle todella hyvin niin olo on kokonaisvaltaisesti todella hyvä!

      Harmillisesti mun hiuspohja reagoi tosi voimakkaasti, minkä huomasin sitten vasta kotona eli taitaa olla pakko jättää näin voimakkaat värikäsittelyt tulevaisuudessa tekemättä. :-( Surettaa jo valmiiksi koska tää tuntuu just nyt todella omalta! Mullakin parturiväli on normaalisti suunnilleen toi 8 viikkoa ja se on oikeastaan vähän liian pitkä jo, mutta kun en raaskisi useammin käydä kun se on kuitenkin aika hintavaa lystiä.

      Poista
  12. Upea tukka! Sopii sulle loistavasti!

    VastaaPoista
  13. Ihana tukka!!!! I love it! <3 Sopii sulle hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna, mäkin niin rakastan tätä, se vaan tuntuu jotenkin tosi omalta!

      Poista
  14. UPEA!! :) Mahtavaa, että uskalsit hankkia pinkin ponitukan ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin olen ihan supertyytyväinen, että uskalsin!

      Poista
  15. Wau! Onpa hieno, tosi kiva tukka. Erittäin onnistunut väri & leikkaus.

    T. Mimuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimuli! Mun kampaaja on todella taitava ja hyvä leikkaamaan ja vaikka lopputulos taisi olla meille molemmille pieni yllätys ja vähän sellainen "kokeillaan ja katsotaan mitä tulee" tuon värin osalta niin aivan napakymppi tuli! ;-)

      Poista
  16. Ihana ja sopii sun omiin väreihisi tosi hyvin! Se violetti kyllä valitettavasti lähtee vaaleasta tukasta ihan muutamassa pesussa, veikkaan. Ellei sitä ylläpidä värinaamioilla. Tummaksi värjätyssä tukassa taas violetti ei meinaa millään lähteä, siis jos se on tullut vahingossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä tosiaan sopii mun omaan väritykseen ihan kummallisen hyvin! En ikinä olisi varmaan uskaltanut lähteä värjäämään tällainen lopputulos tietoisesti tarkoituksena joten onneksi se tuli vähän "vahingossa". Saa nyt nähdä mihin päädyn noiden värinaamioiden kanssa, ehkä uskaltaudun kokeilemaan jotain... :-)

      Poista
  17. Ihanat hiukset. <3 Täällä 40+ ilmoittautuu, apua lähempänä jo 50:ntä kuin 40:ntä. ;) Kivaa löytää oman ikäisen naisen meikkiblogi. <3

    Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kun liityit lukijaksi, lämpimästi tervetuloa seurailemaan sekalaisia jorinoitani! :-) Oikein aurinkoista viikonloppua sinullekin!

      Poista
  18. Aivan mielettömän ihanat noi sun hiukset ja todella sopii sulle!
    Ottaisin tuon värin itsellekin mielellään, jos mulla ois vara käydä värjäyttään hiukset ja ylläpitää sitten väriä. Ehkä mää joskus vielä saan kans ponitukan ja mää oonkin aina niin kaikesta muodista jäljessä, että ei haittaa jos silloin ei oo enää ponihiukset in :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johis! Onhan se kampaamossa ramppaaminen kallista lystiä! Ja mäkin olisin ehkä mieluummin vähän muodista jäljessä kuin ihan terällä, en ole tottunut sellaiseen. ;-)

      Poista
  19. Aivan ihana tukka! Sopii uskomattoman hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin tykkään tosi paljon! Nyt on tosin jo uusi kierros menossa, kävin juurikin päivittämässä hiukset ja nyt ei tullut yleisilmeestä violetti vaan blondi.

      Kiva tääkin on, joskin mun makuuni ehkä aavistuksen turhan kellertävä. Jos ei hopeashampoo auta parin pesun jälkeen niin täytyy varmaan hetkeksi heittää laventelia koko päähän. ;-)

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.