torstai 11. marraskuuta 2010

L’Oréal Paris Star Secrets Quad Pro Linda Evangelista

Short summary in English at the end of this post.

Olen hyvä kaveri Sattuman kanssa ja meillä on useita kohtaamisia vähän väliä ja tämän tästä. Viimeisin sellainen tapahtui L’Oréal Paris Star Secrets Quad Pro meikkipaletin merkeissä, tarkemmin sanottuna paletti numero 323:n; Linda Evangelistan nimikkopaletin. En juurikaan välitä L’Oréalista ja mieluummin olen ostamatta sitä ja hassaan vähät rahani johonkin muuhun. Tätä en kuitenkaan voinut vastustaa. Syynä ei suinkaan ollut erityisen kiva väriyhdistelmä tai erityisen kiva laatu tai erityisen myyvä mainos tms. Kyseiset julkkisten nimillä mainostetut luomiväripaletit osuivat sattumalta kohdalle ja tämä mieliteko, joka lopulta johti ostokseen, menee ihan suorilta vain ja ainoastaan Linda Evangelistan piikkiin.

En ole koskaan varsinaisesti ollut kiinnostunut catwalkeista ja mallimaailmasta mutta Linda Evangelistaan ihastuin heti ensimmäisestä näkemästäni kuvasta lähtien vuosia sitten. En tiedä mikä minua Lindassa viehättää, hän vain on minun silmääni uskomattoman kaunis nainen. Niinpä kun törmäsin hänen nimikkoluomiväripalettiinsa ja se sattui vielä olemaan tarkoitettu korostamaan harmaita silmiä, olin jo myyty.


Periaatteessa väreillä ei ollut kauheasti väliä mutta onneksi ne sattuivat sopimaan omalle mukavuusalueelleni. Ehkä vähän nippa nappa mutta kuitenkin. Metsästin palettia neljästä eri kaupasta ja ajattelin jo, että ehkä kyseinen paletti on ollut kausituote, kun sitä ei missään ollut. Onneksi kuitenkin löysin sen. Hiplasin toistakin palettia, jota alkoi tehdä mieli (en muista enää kenen nimikkopaletti se oli, erittäin pastellinen vaaleasävyinen...).

En pidä lainkaan siitä miten luomivärit ovat yhtä ja samaa "kakkua". Niitä on hankala käyttää, kun pitää varoa olla sotkeutumatta toiseen väriin. Ne eivät ole mielestäni erityisen pigmenttisiä, mutta eivät toisaalta mitään onnettomiakaan, ihan hyvää keskiluokkaa.

Meikkaan enemmän yksittäisillä luomiväreillä kuin varsinaisilla paleteilla. En itsekään tiedä miksi, saattaa olla, että kapinoin valmiiksi määrättyjä kaavoja vastaan ja koen, että valmiiksi suunnitelulla on tylsää meikata. Poikkeuksena tietysti useamman värin paletit. Totta kai rajoja voi rikkoa ja värejä käyttää justiinsa niin kuin itse haluaa.

Eipä sillä, löydettyäni kosmetiikkablogit olen saanut myös todeta olevani todella huono meikkaamaan. Siihen osaltaan vaikuttanee myös iän mukanaan tuomat muutokset; enää ei voikaan meikata samalla tavalla kuin vaikka viisi vuotta sitten. ;-(

Kolmen puuterimaisen luomivärn lisäksi paletissa on kullanpinkki voidemainen luomiväri, joka ei varsinaisesti ole väri vaan kimalle. Luomivärit on numeroitu ja paletin pohjassa on todella pienellä printillä ohjeet mitä numeroa minnekin on tarkoitus sutia.


Olen täysi noviisi ja aivan surkea meikkikuvien ottaja. En myöskään osaa tehdä tarpeeksi voimakasta meikkiä niin, että valokuva ei söisi värejä. Lisäksi kun huomioi vuodenaikaan liittyvän valo-ongelman niin meikkikuvani eivät välttämättä ole lainkaan hyödyllisiä. Mutta koittakaa kestää, ehkä minäkin vielä kehityn. ;-) En yleensä koskaan meikkaa tähän tyyliin, eli paletissa ohjeistettiin käyttämään tumminta sävyä 1 rajauksen tapaan, keskimmäistä sävyä 2 koko luomelle ja vaaleaa sävyä 3 kulmaluulle korostukseksi. Voidemaista kimalletta ohjeistettiin laittamaan silmän sisänurkkaan.

Väriyhdistelmäkin on tällaisena minulle vähän outo. Kuvissa meikki näyttää todella haalealta mutta IRL se oli paljon tummempi. Silmieni väri on omituinen, se ei ole suorastaan harmaa mutta ei myöskään vihreä eikä sininen. Pieni ripaus ruskeaa pupillin ympärillä saa silmäni näyttämään toisinaan vihreiltä ja yleensä korostan tuota vihreän illuusiota.

Nämä luomivärit kuitenkin todellakin korostivat harmautta ja se oli jotenkin jännittävää mutta samalla myös oudon ja vieraan tuntuista. En ole vielä osannut päättää, mitä ajatella asiasta, pidänkö vaiko enkö...

Toisaalta värit saivat silmäni näyttämään mielestäni jotenkin punaisilta ja suttuisilta. Jälkimmäiseen vaikuttanee myös onneton meikin toteuttaminen ja ensimmäiseen huonosti nukutut yöunet. Olen kuitenkin vähän ihastunut tähän Linda Evangelistan nimikkopalettiin ja se kiehtoo mieltäni. Haluan ehdottomasti leikkiä sen kanssa lisää!

Värit ovat sopivan viileitä, ei liikaa lämmintä punaisuutta. Voidemaisen kiilteen aavistukseen kultaan vivahtava pinkki kimallus vähän harmittaa, siinä pastellisessa paletissa kyseinen väri oli myös pinkki mutta siinä kimallus vivahti siniharmaaseen. Se olisi miellyttänyt enemmän, joskaan se ei olisi tieysti istunut noihin luomiväreihin yhtä hyvin.

Tuosta voidemaisesta kiilteestä (kuvassa vasemmassa reunassa) en oikein osaa sanoa mielipidettä. Voidemaisena pysyvyys on ilmeisesti parempaa mutta käyttö vielä hieman tökkii, en ole tottunut käyttämään voidemaisia luomivärejä. Synteettisellä melko jäykällä siveltimellä sitä sudin, hyvin onnistui ja kimalle tarttui ongelmitta ihoon (kimallus ei tule meikkikuvissa kunnolla esiin.).

En ole tyytyväinen kuvissa esiintyvään meikkiin, pitää harjoitella vielä lisää! Tosin kokeilussa ollut mineraalimeikkipohjakin oli ärsyttävästi väärän värinen mutta en jaksanut alkaa sen kanssa säätämään. Sekin on varsinaisesti oma kokeilu; sekoitus eri sävyistä koska minun tuntuu olevan todella vaikea löytää oikeaa sävyä valmiista meikkipohjasävyistä. ;-(

Huulipuna on Artdecon High Performance puna sävyssä #464 Italian Rosé (joskin tässä kuvassa sävy näyttää aivan liian punaiselta) ja se olisi saanut olla vaaleampi. Tosin se sopi IRL paremmin meikkiin, kuin kuvassa.

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen ostokseeni, vaikka se olikin hetken mielijohteen tulosta ja olisin varmasti pärjännyt aivan mainiosti ilmankin! Tämä ostos taisi kuitenkin olla niitä tietynlaisia päähänpistoja, joista ei pääse eroon ennen kuin on toteuttanut ne...

EDIT: Kokeilin vähän erilaista meikkiä, liikkuvalle luomelle tuota vaaleinta, ihan ulkonurkkaan tumminta pikkuisen ja samaa luomivakoon ja varjostus keskimmäisellä. Pehmeä rajaus tummimmalla.Tuli tosi kiva. Tosta kuvasta nyt ei taas näe hevonkukkua mutta laitoin kuitenkin. Se on ihan eri värinenkin, kun oli niin hitsin pilvistä ja pimeää ja valo ihan harmaata. Vähäisen valon takia taisi tulla turhan suurella ISO-arvolla (oli vissiin automaatilla) ja se on kovin rakeinenkin. Mutta ehdottomasti aion jatkaa testailua, ajattelin jopa yhden semijuhlameikin tällä paletilla tehdä tuossa marraskuun lopussa. Se pitää vielä sanoa, että tosi kiva kun kerrankin on jotakin harmaille silmille suunnattua, yleensä joka paikassa aina puhutaan vaan siitä, mikä korostaa sinisiä, vihreitä ja ruskeita silmiä. Harmaasilmäiset on sellainen väliinputoajajoukko.It was pure happenstance that I bumped into this eyeshadow palette from L’Oréal and I have to say, that it wasn't because of the pretty colours, outstanding quality or a very well made and selling advertisement or anything else like that, that made me buy it. What made me want it badly was Linda Evangelista, plain and simple. This palette is named after her and I've always loved her and thought she is such an incredibly beautiful woman. Of course it helped too, that this palette was designed to enhance grey eyes.

I really don't like how the colours are in one big "cake", all together. It annoys me to have to be very careful all the time not to mess with the other colours when using one of them. Colours aren't  particularly pigmented I think, but they aren't bad either. Easy to apply. I like that they are more colder tones than warm.

There are three powdery eyeshadows and one pink and gold toned creme eyeshadow, which is more of a shimmer than colour. I haven't actually decided whether I like it or not. I suppose it has better staying power than powdery shadows.

I'm not satisfied with the make up, it looked a bit messy to me and I sure need more practice. I'm also trying on a mixture of mineral foundation which turned out to be wrong colour for me, so that adds to my negative impact. But the colours of this palette did enhance the greyness in my eyes, which I find intriguing since I usually enhance the illusion of greenness my eyes have (they are not green, they just sometimes look green). The lipstick I have on is Artdeco's High Performance #464 Italian Rosé and IRL it really isn't that red at all. 

All in all I really like this palette and want to play around with it more. I bought it quite impulsively, I just suddenly had to have it but this time it seems to be pretty nice purchase and I'm not regretting getting it!  Oh yes, I also wanted to say that my pictures are poor quality, I'm still learning how to take nice make up photos. Also the colours in those pictures seem somewhat washed compared how they really looked, I just don't know how to make a good photographic friendly make up. But maybe I will learn and get better at both of them. ;-)

6 kommenttia:

 1. Tuota voidemaista juttuahan voi ilmeisesti käyttää myös noiden muiden luomivärien alla pohjustuksena (en tiedä teitkö juurikin niin). Se ainakin auttaisi saamaan intensiivisemmän lopputuloksen. Mutta älä suotta murehdi taidoistasi tai kuvien laadusta. Molemmat tuppaavaat kehittymään blogin myötä (kokemuksen syvä rintaääni) ja hauskanpitohan tässä on tärkeintä. :) Paletin värit ovat tosi herkkuja ja sopivat silmiisi mahtavan hyvin.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Nekku! Ja kiva kun jaksat kommentoida mun riipustuksia! ;) Editoin tuohon tämän päiväisestä kokeilustani ja täytyy sanoa, että tykästyn tuohon palettiin koko ajan vain enemmän. Enpä olisi uskonut! Varsinkin kun se oli ihan päähänpisto-ostos. ;-) Joskus vaan ilmeisesti kannattaa seurata myös päähänpistoja. =)

  En ollut tullut ajatelleeksi, että sitä kimalletta voisi tosiaan käyttää pohjustuksena. Tuossa ekassa kokeilussa käytin pohjustuksena Essentia Naturalen primer puuteria. Tänään käytin Meown i-primea. Eipä hirveästi ollut eroa. Ei ole muuten erityisen hyvä primer tuo jälkimmäinen. Menettelee, mutta aika pettynyt olin siihen kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Rajaus tummanruskealla on todella onnistunut :)Itse tykkään ihan muotoilla silmiä tummilla mattaluomiväreillä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Syysviiru ja kiva kun kommentoit! :-)

  VastaaPoista
 5. Hei, myös _minä olen digannut Lindaa ihan teinistä lähtien! Ehdottomasti yksi maailman kauneimpia naisia!

  Meikkisi Smoky Chestnut -paletilla on tosi onnistunut, ja niinkuin .Nekkukin. kommentoi, sopii erittäin hyvin sun silmien väriin!

  Luitko muuten taannoin blogistani YO-juhlameikkipostauksen, jossa käytin samaa Linda-palettia?

  http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/05/17/tutorial-yo-juhlameikki/

  Ehkä postaus voi olla nyt Linda-paletin omistajana sulle suurempi kuriositeetti...! ^_^

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sanni mukavasta kommentista! Hauskaa, muitakin Linda-faneja!!

  Piti käydä ihan tarkistamassa, että olenko muka ohittanut tuon postauksesi mutta en ollut. Tämä mun innostushan ei lähtenyt noista väreistä vaan nimenomaan Lindasta, joten kun aikaisemmin luin tuota sinun postaustasi en sen suuremmin huomioinut tuota palettia. Nyt koko postausta luki ihan uusin silmin! ;-)

  Yritin ennen hankintaani hakea googlesta arvioita tuosta paletista mutta laihoin tuloksin. En osannut hakea tuolla Smoky Chestnut-nimellä tosin, kun en tiennyt sillä sellaista olevan, voisikin yrittää sillä vielä hakea.

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.