perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kesägraffitit

Tein vähän vahingossa melkein samanlaiset crackle-kynnet kuin Charming Nailsilla oli juurikin esittelyssä blogissaan. Aloittaessani lakkausta siitä ei pitänyt ensinnäkään tulla crackle mutta koska en ollut ollenkaan tyytyväinen lakkaukseen niin heitin IsaDoran keltaisen Graffiti Nailsin päälle.

Tämä postaus on aika kuvapainotteinen, pahoitteluni hitaammilla yhteyksillä nettiä selaaville! En vain osannut päättää mitä kuvia laittaa ja mitä jättää pois niin päätin sitten pläjäyttää hirveän määrän kuvia.

Pohjalla on Rimmelin 5 in 1 alus+mitäkaikkeaonkaan lakka ja muuten kaikissa kynsissä wet'n wildin kaupanpäällisiksi saamaani minilakkaa sävyssä #E211A Club Havana paitsi nimettömissä samaisen puljun niin ikään minilakka sävyssä #E210B Tropicalia.

Tämä oli nyt toinen kerta kun kokeilin noita wet'n wildin lakkoja. En ole aikaisemmin tutustunut kyseisen merkin lakkoihin paria glitterlakkaa lukuunottamatta ja olin positiivisesti yllättynyt.

Lakat levittyvät todella kivasti ja pehmeästi, liukuvat hyvin kynnellä ja levittyvät tasaisesti. Tai no, Club Havana oli ehkä vähän haasteellinen, se tuntui jotenkin vähän raidoittuvan helpohkosti. Ilmeisesti laatu on creme (minä en niin näistä erilaisista lakkalaaduista osaa oikein sanoa).

Oranssi on minulle aika vieras väri, minulla ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan esimerkiksi oransseja vaatteita. Se ei vain ole mun juttu. Niin nytkin tuo Club Havana sitten alkoi tökkimään kynsissä vaikka oikein nätti sävy onkin. Jotain piti keksiä äkkiä ja sehän oli Isadoran keltainen Graffiti Nails sävy #804 Yellow Crew.

Saattaa olla, että tökkimiseen vaikutti myös hieman epätasainen lakkauksen jälki joka piti saada jollain nopeasti peittoon. Tropicalia sen sijaan miellytti kovastikin ja väriyhdistelmänä Club Havana+Tropicalia oli mielestäni aika herkku. Joo, todella tylsän tavallinen ja ilmeinen setti mutta tykkäsin silti kovasti.

IsaDoran Yellow Crew on näitä väärässä pullossa majailevia graffiti lakkoja. Ahneena ihmisenä valitsin sen vaikka olisi ollut niitä oikeitakin pulloja tarjolla koska olen sitä mieltä, että nuo lainapullot ovat isompia kuin graffitilakkojen omat pullot. Niissähän on 6 ml lakkaa. Vertailun vuoksi nuo wet'n wildin minipullot väittävät vetävänsä 6,5 ml...

Muuten ihan kiva mutta sen lisäksi, että pullot ovat erilaiset niin myös siveltimet ovat erilaiset. Alkuperäisissä graffitipulloissa on leveä ja melko jämäkkä sivellin, lainapulloissa sen sijaan kapea ja lötköhkö. Käytännössä ero on minusta melkomoinen; kapealla ja lötköhköllä siveltimellä on nopeasti kuivuvaa crackle-lakkaa vaikeampi saada nätisti kynnelle.


Crackleissa on mielestäni se hyvä puoli, että niillä voi piristää jo vähän kuolluta tai muuten vaan huonovointista lakkausta ja taas pääsee laiska lakkaaja pari päivää eteenpäin ilman sen suurempaa vaivaa. ;-).

Lempparilakkaukseni crackleilla on itseasiassa monivärinen lakkaus alle ja siihen cracklet päälle ja ihan parasta on jos siellä alla on vielä vähän glitteriä joka sieltä raoista kivasti kimaltelee.

Itse olen vähän kevyemmän cracklen ystävä, tykkään nätistä ja pienestä ja mielellään vaikka vähän sellaisesta 'maalauksenomaisesta' jäljestä. On vähän raskaammallakin kädellä levitetty crackle ihan paikallaan toisinaan mutta mielelläni itse yritän saada crackle lakan mahdollisimman kevyehkösti ja pienehköllä halkeamisella. Se on toisinaan aika haastavaa mutta harjoitus tuntuu tässäkin asiassa tekevän mestarin.


Ainoa mietityksen ja pohdinnan paikka cracklelakoissa on omalla kohdallani käyttääkö päällyslakkaa vaiko eikö. Joskus tuntuu, että päällyslakka on ihan ehdoton ja parantaa lakkausta huomattavasti mutta sitten taas joskus päällyslakka tuntuu vievän kokonaan koko cracklen viehätyksen. Löytyykö jotain toistakin, joka olisi pohdiskellut tätä samaa asiaa?                                                                                 

Näissä kynsissä on päällimäisenä Wild and Crazy:n väritön lakka, joka ei ole ihan niin kiiltävä kuin varsinainen päällyslakka tai esimerkiksi Mavalan Minute Quick Dry,  jota itse käytän todella paljon koska en jaksa odottaa lakkojen kuivumista. Mielestäni päällyslakka korostaa todella kivasti värejä silloin, kun cracklen alla on esimerkiksi glitteriä ja/tai monivärinen lakkaus.

Olen myös ollut huomaavinani, että ainakin IsaDoran Graffiti Nails kuluu suhteellisen helposti ja nopeasti ilman päällyslakkaa. Toisaalta tykkään sitten taas siitä mattaisesta ulkonäöstä mikä tulee, kun päällyslakkaa ei laita.
2 kommenttia:

  1. Hihi, hienot kynnet :) minä laitan aina Crack lakkojen kanssa päällyslakan kun en osaa vaan olla ilman :) onko näissä kuvissa jokin vaaleanpunainen auto? Mutta mikä? Yritin tunnistaa mittaristosta mutta en tunnistanut...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Niinpä, minustakin on vaikeaa olla ilman päällyslakkaa. Hassua sinänsä. Mutta joskus se cracklen rouhea mattaisuus on just se joka miellyttää niin silloin ei tee ollenkaan mieli laittaa päällyslakkaa joka sitten hävittää sen mattaisuuden.

    Auto on alunperin ollut punainen mutta se on nähnyt jo melkoisen monta vuotta elämää eli pinta on päässyt suurimmaksi osaksi haalistumaan. Kyseessä on Datsun 100 A. ;-D

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.