maanantai 25. heinäkuuta 2011

Queen Helene; The Original Mint Julep Masque

Sain kipinän kokeilla tätä kasvonaamiota ensin Charming Nailsin blogista, joka puolestaan johdatti minut googleen ja kosmetiikkablogien ihmeelliseen maailmaan selvittämään lisää käyttökokemuksia. Vaikka ihoni ei olekaan erityisen rasvainen halusin silti kokeilla tätä, siitäkin huolimatta, että ihoni osaa olla todella ärsyttävän herkkis ja nirppanokka nirsoilija niin halutessaan.

Olen ikäni kärsinut mustapäistä. Niitä on lähinnä nenän alueella ja jonkin verran leuassa ja satunnaisesti otsassa ja yksittäisiä hassuja muuallakin kasvoissa. Eivät todellakaan ole suuria vaan ihan sellaisia pikkuisia, joita ei koskaan niinä harvoina kertoina, kun olen kosmetologilla käynyt kasvohoidossa, ole yksikään kosmetologi lähtenyt edes yrittämään poistaa. Luulin aina, että se johtuisi siitä, että niitä oli niin paljon mutta ilmeisesti syy onkin siinä, että ovat niin pieniä. Hommassa menisi todennäköisesti ikä ja terveys niin kosmetologilta kuin minultakin.

Itseäni on aina ottanut suunnattomasti päähän se, että vaikka miten hyvin huolehtisin ihoni puhtaudesta ja hoitaisin, puunaisin ja tuunaisin sitä, niin noita är-syt-tä-viä pieniä mustapäitä on ja on ja on ja on. Niihin ei auta mikään. Juu, ei auttanut myöskään Mint Julep Mask. No, ehkäpä jos joskus jaksaisin kunnolla höyryttää kasvoni ennen naamiota niin sitten....

Toisaalta, Mint Julep Mask ei suinkaan ole täysin hyödytön! Voisin kuvitella, että se on erittäin tehokas vähän rasvaisemmalle iholle. Jos ihohuokoset ja mustapäät ovat yhtään isompia niin varmaankin toimii ihan kiitettävästi. Kyllä minäkin huomaan eron ihossa ennen ja jälkeen naamion mutta nuo pikkuruisimmat mustapääni vaan taitavat olla liian pikkuruisia tällekin tehomaskille.

INCI on seuraavanlainen: Water, Kaolin, Bentonite, Glycerin, Zinc Oxide, Propylene Glycol, Sulfur, Chromium Oxide Greens (CI #77288), Fragrance, Phenoxyethanol, Methylparaben. Ei siis mikään kilometrien pituinen ja itse asiassa kaikin puolin melko hyvän kuuloinen. Ainoa mikä (minua) hieman tökkii on tuo rikki. Rikki (sulfur) on aine joka voi pahimmillaan ärsyttää ihoa todella paljon. Se on antibakteerinen mutta sillä on korkea pH-arvo, mikä ainakin P. Begounin mukaan voi edistää bakteerien kasvua iholla. Tiedä sitten miten nuo kaksi faktaa sopivat yhteen. Joka tapauksessa rikki iholla ei jotenkin kuulosta minun korvaani hyvältä.

Rikkiä on kuitenkin käytetty jo vuosituhannet ja ihonhoidossa sitä on käytetty ihovoiteissa lievittämässä mm. syyhyä, ihon sienitulehduksia, ekseemaa, psoriasista ja aknea. Jos ihosi on kovin herkkä tai tiedät, että ihollasi on taipumus reagoida voimakkaasti vahvoihin aineisiin niin en ehkä suosittele kokeilemaan Mint Julep Maskia. Lueskellessani netistä toisten käyttökokemuksia jäi niistä päällimäisenä mieleen, että suurin osa kertoi naamion pistelevän, polttelevan tai kihelmöivän. Toisilla tuntemukset olivat niin voimakkaita, että he joutuivat pesemään naamion lähes välittömästi pois.

Minullakin naamio nipistelee ja kihelmöi iholla aluksi joka kerta. Nipistely kuitenkin vähenee melko nopeasti eikä se ole missään vaiheessa niin voimakasta, että se tuntuisi sietämättömältä tai että edes harkitsisin naamion ennenaikaista pesemistä. Mint Julep Mask on mielestäni laskettavissa savinaamioiden kastiin ja se myös kuivuu savinaamioiden tapaan. Näin kesällä, kun ihoni on paljon paremmassa kunnossa eikä lainkaan niin kuiva kuin talvella, pystyn tätä naamiota käyttämään harvakseltaan ja mielestäni se on erittäin tehokas. Talvella veikkaan sen olevan liian kuivattava iholleni. Nytkin tarvitsen hyvän tasapainotuksen ja kosteutuksen naamion käytön jälkeen.

Naamio on, kuten sanottua, savimainen ja koostumukseltaan paksua ja pehmeää. Ohjeissa kehoitetaan levittämään sitä kasvoille runsaasti jonka jälkeen sen annetaan kuivua noin 15 minuuttia, ennen kuin se pestään pois lämpimällä vedellä ja pesulapulla. Tuoksu on minttuinen ja hyvin hammastahnamainen. Incin mukaan tuotteessa ei kuitenkaan ole minttua.

Parhaimmillaan Mint Julep Mask lienee epäpuhtauksiin taipuvaisella ja melko rasvaisella iholla säännöllisesti käytettynä. Tuubin takana lukee sen soveltuvan erinomaisen hyvin myös niille onnekkaille yksilöille jotka eivät kärsi iho-ongelmista, koska "se on virkistävä hoito joka helpottaa rentouttamaan väsyneet lihakset ja lievittämään jännityksestä johtuvia juonteita kasvoilla ja kaulalla". Voisin kuvitella tämän naamion olevan aivan ihana runsaasti rasvoittuvalle iholle. Toki sitä voi käyttää myös paikallisesti ja/tai vain T-alueella jolloin vähän kuivempi ihoinenkin voi siitä hyötyä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että tämä kasvonaamio saattaa herkistää ihon ja aiheuttaa ärsytystä.

3 kommenttia:

  1. Eiköhän se minttu piiloudu eteerisenä öljynä tuohon inciin.

    VastaaPoista
  2. Eli hajusteeseen vai? Eikö eteeriset öljyt pitäisi mainita erikseen? _Minä_ en siis tiedä pitäisikö mutta jotenkin oletan automaattisesti, että pitäisi. Vai voidaanko mitä vaan - esimerkiksi eteerinen öljy - lisätä tuotteeseen ja mainita INCIssä vain yksinkertaisesti hajuste? Olen tuota pohtinut ennenkin, että millä perusteella joku aine voidaan INCIin merkitä yksinkertaisesti hajusteena spesifioimatta sitä sen tarkemmin.

    VastaaPoista
  3. Tämä naamio on huippu rasvoittuvalle / akneiholle mutta kovin herkälle iholle en minäkään suosittelisi. On niin ärtsyä kamaa :)

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.