sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Herbina; Biohajoava Kasvosaippua ja Biohajoava Ruusuvesi kasvoille

Innostuin kokeilemaan Herbinan uusia biohajoavia Kasvosaippuaa ja Ruusuvettä. En muista koska minulla olisi viimeksi ollut kasvosaippuaa käytössäni. Liekö koskaan... Herbinan biohajoavan kasvosaippuan kaikkien raaka-aineiden kerrotaan hajoavan luonnossa. Pakkauksessa lukee luomuruusu "etuseinässä" mutta en löytänyt muualta pakkauksesta mitään mainintaa luomusta eikä myöskään Herbinan nettisivuilla puhuta kasvosaippuan yhteydessä mitään luomusta. Tiedä sitten mitä meinaa.

Pidän saippuan pakkauslaatikosta, sen väritys on mieleeni ja jotenkin se vain miellyttää olemalla kompakti neliömäinen paketti. Se on jotenkin söpö.

Listasin saippuan ainesosat ja kirjoitin perään mitä mikäkin tarkoittaa. Lisäsin myös hymynaamat sen mukaan mitä Paula Begounin Cosmetics cop -sivuilla niille on hymynaamoja annettu.

Sodium Palmate  - emulgaattori, puhdistava aine :-(
Sodium Palm Kernelate - emulgaattori, puhdistava aine :-(
Aqua - vesi
Glycerin - humektantti (vettä sitova aine) :-)
Parfum - hajuste
Sodium Chloride - suola, toimii sideaineena :-)
Rosa Damascena (Rose) Flower Water - ruusuvesi
Sodium Benzoate - luontaisenkaltainen säilöntäaine, E211 :-)
Potassium Sorbate - kaliumsorbaatti, säilöntäaine, E202 :-)
Citric Acid - sitruunahappo, E330 :-)
Linalool - hajuste :-(
Limonene - hajuste :-(

Käytössä saippua osoittautui kovin epäkäytännölliseksi. Minun vessani on hyvin pieni eikä siellä ole yhtään ylimääräistä tilaa, turha siis kuvitellakaan, että onnistuisin saamaan kasvosaippualle ihan oman paikkansa missä sitä voisi helposti säilyttää niin, että se olisi kätevästi käden ulottuvilla. Palasaippua vaatii kuitenkin jonkinlaisen oman alustan koska se on käytön jäljiltä märkä ja, no, saippuainen.

Kasvosaippua pesee erityisen tehokkaasti ja saa ihon suorastaan narskumaan. En ole kuitenkaan kokenut, että se olisi erityisen kuivattava omalla ihollani. Saippualla pesu tuntuu miellyttävältä ja se on iholla ihanan pehmoista. Tuoksu on miellyttävä ja aika mieto. Alkuun se tuntui hieman liian saippuamaiselta mutta siihen tottui nopeasti. Vähemmän on tullut pestyä sillä meikkejä pois, olen käyttänyt sitä lähinnä aamuisin, mutta silloin harvoin, kun olen sillä meikkejä pessyt niin ainakin ihan perusmeikki on lähtenyt ihan hyvin saippualla pois. Tähän sopii sitten se sama mikä kaikkiin saippuoihin; joutuessaan silmiin se todellakin kirvelee. Olen kyllä ollut tyytyväinen saippuuaani ja tykkään pestä sillä kasvoni.

Saippua on muotoiltu ruusumaiseksi ja se on ihan nätti. Toisaalta se ei yhtään lisää sen käytettävyyttä, melkein päinvastoin. Jos Paula Begouniin on uskominen niin saippuan inci ei näytä erityisen hyvältä. Sodium Palmate ja Sodium Palm Kernelate voivat olla P.Begounin mukaan saippuassa käytettynä ihoa kuivattavia ja ovat yleensä pH:ltaan emäksisiä, mikä kuulemma saattaa kiihdyttää ihon bakteeritoimintaa. Ihan vaan kuriositeettina; Begounin listoilla Rosa Damascena Oil on ei-suositeltavien listalla. Toki öljy ja vesi ovat eri asioita.

Kasvovesi sitten. Tässäkin pidän värityksestä ja ulkonäöstä muutenkin. Herbina kehuu pullon korkkisysteemiä nettisivuillaan näppäräksi. Itse onnistun sen kanssa useimmiten loiskimaan kasvovettä ohi vanulappujeni mutta vika lienee ihan vaan käyttäjässä.

Aluksi olin pettynyt tuoksuun, se oli jotenkin ihan liian mieto. Kuitenkin käytön myötä ihastuin siihen kovin ja nyttemmin tykkään nuuskutella tuoksua aina kasvovettä käyttäessäni. Herbinan mukaan kasvovesi rauhoittaa, kosteuttaa ja vähentää ihon punoitusta. Jälkimmäisestä minulla ei ole mitään "punoitus väheni silmissä"-kokemusta mutta arvelen sen vähentävän punoitusta. ;) Rauhoittava ja kosteuttava tuntu siinä ainakin on ja sitä tekisi mieli ottaa kämmeniin ja pläjäyttää kunnolla kasvoille veden tapaan.

Tämän INCI näyttää jo aikas mukavalta ja sieltä löytyy ainoastaan pari Begounin surunaamaa:
Aqua - vesi
Rosa Damascena (Rose) Flower Water - ruusuvesi (Herbinan mukaan 10% tuotteesta)
Glycerin - humektantti (vettä sitova aine) :-)
Allantoin - ihoa rauhoittava, :-)
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil - emulgaattori, pehmentävä :-)
Sodium Benzoate- luontaisenkaltainen säilöntäaine, E211 :-)
Potassium Sorbate - kaliumsorbaatti, säilöntäaine, E202 :-)
Parfum - hajuste
Linalool - hajuste :-(
Limonene - hajuste :-(
Citric Acid - sitruunahappo, E330 :-)
 
Kasvosaippuaa en varauksetta suosittele, varsinkaan kovin herkkäihoisille enkä sellaisille, jotka eivät pidä saippuan tuomasta pesutunteesta. Se on kuitenkin kiva tuttavuus, jota ilmankin tosin tulisin aivan hyvin toimeen enkä ole oikein varma haluanko ostaa uudestaan (tosin saippua on käytössä hyvin riittoisaa, että ihan äkkiä tuskin tulee minun käytössäni loppumaan). Niin, siinä kai se on kovin tylsästi kiteytettynä; kiva tuttavuus. Kasvovettä sen sijaan voin suositella kaikille, varsinkin herkkäihoisille. Tosin en tiedä miten tuo ruusuvesi, onko se kenties joillekin esimerkiksi allergisoiva ainesosa tms. Itse pidän tästä kasvovedestä paljon.

Aluksi tuo biohajoavuus meni minulla syntyjäni blondilla vähän hukkaan, ihmettelin vain mitä hyötyä biohajoavuudesta on kasvoilleni. ;-) No, hyödyn kai on kuitenkin ajateltu tulevan luonnolle ja ympäristölle, viemäriinhän se saippua kasvoilta huuhdellaan jne., ei siis suinkaan käyttäjän kasvoille. No, joka tapauksessa mukava ajatus.

2 kommenttia:

 1. Mä olen jo pitkään miettinyt näiden ostoa, mutta en ole sitten vain saanut aikaiseksi. Täytyy varmaankin laittaa ostoslistalle seuraavaksi ainakin tuo kasvovesi. Ite en noille palasaippuoille kauheasti lämpeä, koska ne nyt vaan ovat niin epäkäytännöllisiä.
  Oli muuten oikein kiva tällainen postaus, jossa erittelet tuon incin. Mä en itse ole vielä opetellut aivan kunnolla näitä incejä lukemaan, joten auttoi ainakin mua. Kiitokset :)

  Ainiin, ja et todellakaan ole ainoa, joka sottaa noiden Herbinan kasvovesien kanssa. Mulla se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että kaadan niistä aina osan vanulapun ohi lattialle :D

  VastaaPoista
 2. Hih, kiva kuulla, etten ole ainoa höveli. ;-) Jotenkin se korkin muoto tai jokin on mulle hankala hahmottaa tai jotain ja jos yhtään huolimattomasti kallistelee pulloa niin johan loiskahtaa.

  Niin ja en minäkään noita INCEjä osaa vielä kunnolla ulkoa lukea. Olen ottanut tavaksi kirjoitella itselleni niitä paperille ja ajattelin sitten, että samapa tuo jos kirjoitan ne postauksiin. Sillä tavalla niitä pikkuhiljaa oppii muistamaankin sitten.

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.