tiistai 31. tammikuuta 2012

EcoTools; Recycled Retractable Kabuki ja Bamboo Bronzer Brush

EcoTools tuotiin markkinoille vuonna 2008 ja se on osa Paris Presents Incorporated-yhtiötä. Paris Presents on yritys jossa vuonna 2007 päätettiin ryhtyä sanoista tekoihin ympäristöystävällisemmän imagon ja käytännön puolesta. He kertovat sivuillaan sponsoroivansa ja tukevansa monia hyväntekeväisyysjärjestöjä jotka keräävät rahaa ja lisäävät tietoisuutta naisiin ja lapsiin liittyvissä asioissa ja ympäristönsuojelussa.

EcoTools, joka valmistaa meikkisiveltimiä, kylpytuotteita, kosmetiikkalaukkuja sekä ihonhoitotuotteita, on osa 1% For the Planet -verkostoa. Siihen kuuluu 1443 yhtiötä ympäri mailman jotka ovat sitoutuneet luovuttamaan yhden prosentin myyntituloistaan erilaisille ympäristön hyvinvointia edistäville ja ympäristöä suojeleville järjestöille, joita 1% For the Planetin verkkosivujen mukaan on tällä hetkellä 2786 kappaletta mukana projektissa.

Tässä videossa on lisää tietoa 1% For the Planet -verkostosta ja sen tominnasta. Aika upea systeemi mielestäni!
[one percent] of the story from 1% for the Planet on Vimeo.


Ainakin minuun tällaiset jutut vaikuttavat positiivisesti ja olen mielelläni mukana kuluttajana käyttämässä tuotteita, joiden tuotosta osa menee ympäristön hyväksi. Oli se kyseinen ympäristö sitten missä päin maailmaa tahansa.

No, jos sitten menisi itse asiaan. Luin EcoToolsin siveltimistä ehkä joskus vuosi sitten ensimmäistä kertaa, jostain blogista. Kiinnostuin kovasti. Luin lisää arvosteluja useista muistakin blogeista. Kiinnostuin vielä enemmän. Varsinkin, kun kaikki kirjoitukset olivat niin positiivisia ja ylistäviä. Eniten innostuin Recycled Retractable Kabukista joka on siis kierrätetystä alumiinista valmistetussa kotelossa oleva "matkakabuki". Olinkin etisinyt mineraalipuuterille sopivaa kabukia jota voisi kuljettaa vaivattomasti mukana esimerkiksi käsilaukussa.

Tilasin omani iHerbistä mutta EcoToolsin tuotteita saa ostaa myös Suomesta ja ihan vallan kaupasta, ainakin Stockmannilla niitä on kuulemma myynnissä ja myös Emotionissa (jonka takia oletan, että myös Sokos myy EcoToolsia). EcoToolsin siveltimet on valmistettu bambusta, kierrätetystä alumiinista ja synteettisestä taklonista. Takloniset harjasosat ovat eläinystävällisiä koska harjakset ovat todellakin synteettisesti valmistettua "karvaa".Harjasosa on siis kotelon sisällä ja kun korkin avaa, sieltä paljastuu  ujosti kurkkiva siveltimen pää. Pohjaosaa työnnetään sivellinosaan päin ja sivellin työntyy kokonaan näkyviin.


Kun sivellintä ei enää tarvitse niin kädensijaa vetämällä siveltimen saa vetäytymään takaisin koteloonsa ja sitten vain korkki kiinni. Näppärää, eikö vain?
Tämä on ihan kiva kabuki. Se ei kuitenkaan vastannut minun odotuksiani, niitä jotka olin luonut sen jälkeen, kun olin ensin lukenut useita ylistäviä ja toisinaan jopa suorastaan hehkuttavia arvosteluja siveltimestä. Minusta siveltimen systeemi on aika rimpula ja aluksi minusta tuntuikin, että hajotan sen varmaan pian, että se ei mitenään voi kestää ehjänä kovin pitkään.

Toinen huolenaihe oli, että pysyykö korkki kiinni käsilaukussa. Onneksi molemmat huolet ovat osoittautuneet turhiksi. En ole onnistunut kabukiani rikkomaan ja korkki on pysynyt oikein hyvin kiinni, kovassakin menossa. Minun makuuni kabukin harjasosa on vähän turhan lyhykäinen. Se on ihanan pehmoinen ja sopivan jämäkkkä mutta tuntuu minusta jotenkin pieneltä. Ihan kuin harjasosa jäisi jotenkin kesken, minun tekisi mieli kiskoa sitä lisää esille hylsystään.

Toimii hyvin tehtävässään mutta siveltimen lyhyyden takia en käytä tätä kabukia kuin reissussa ollessani tai iltamenoissa. Tosin jos iltariennoissa on mukana kovin pikkuruinen iltalaukku niin tämä on suhteellisen iso mötikkä ja vie pikkuruisessa iltalaukussa aika paljon tilaa. Olen tyytyväinen, että hankin tämän tuon kotelon takia, matkakabuki on minulle erittäin tarpeellinen tuote. Jos tämä olisi kuitenkin pelkkä normaali kabuki en luultavasti olisi siihen tyytyväinen tai se ei ainakaan olisi se kabuki johon mieluiten ja ensimmäisenä tarttuisin. Mikään rahareikä tämä sivellin ei ole ja hinta-laatusuhde on erinomainen.

EcoToolsin Bamboo Bronzer Brush on tällä hetkellä minun aivan ehdoton suosikkini mineraalimeikkipuuterin levittämiseen käyttämistäni siveltimistä. Tätä ennen ykkössijaa piti melko suvereenisti Lily Lolon Super Buffer (jota ei valitettavasti enää taida olla saatavilla).


Varsiosa on bambua mikä tekee siveltimestä kevyehkön vaikka se onkin paksu ja suhteellisen pitkä. Varsiosan paksuus oli aluksi ehkä vähän oudon tuntuinen käteen mutta siihen tottui nopeasti ja nyttemmin pidän siitä, että se on paksu. Siitä saa kunnon otteen ja se tuntuu kädessä tukevalta. Sivellinosa on ihanan pehmoinen ja todella tiivis ja sopivan jäykkä minun makuuni. Sivellin ottaa kivasti puuteria itseensä ja luovuttaa sitä myös eli jälki on hyvää eikä sivellintä tarvitse hinkata kasvoihin ikuisuuksia. Tämäkään sivellin ei ole hinnalla pilattu. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen mikäli käyttää mineraalimeikkejä.


Yllä vielä vertailukuva josta toivottavasti saa jotain käsitystä sivellinten koosta, alimmaisena normaalikokoinen huulipunahylsy (ehkä vähän ohuenlainen). Mainittakoon, että Bronzer Brushin sivellinosa ei sekään ole mikään erityisen pitkä mutta sen verran pidempi, että se tuntuu minusta juurikin sopivalta. En pidä kabukeista joissa on pitkä harjasosa joka saa ne tuntumaan lötköltä. Pidän jämäkämmistä kabukeista.


2 kommenttia:

  1. Itse olen todella tykästynyt EcoToolsin siveltimiin, ja juurikin tuohon bronzer brushiin! Käytän sitä tosin poskipunasiveltimenä, mutta ihanan pehmeitä ne ainakin ovat <3

    VastaaPoista
  2. Minulla on ihan kivasti muitakin EcoToolsin siveltimiä, pitääkin yrittää niistäkin saada jotain postausta aikaan. Pehmeitä ovat ja käyttäytyvät mielestäni hyvin. Olen ollut pääsääntöisesti erittäin tyytyväinen. Edullisia ja toimivia ja kaiken lisäksi ympäristöystävällisiä!

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.