Tauer Perfumesin sivuilta:
HEAD NOTES
A fresh citrus accord with mandarines and clementines .
HEART NOTES
Juicy lemon grass and clean orange flowers.
BODY NOTES
A rich ambergris base with Tonka beans and hints of vanilla.
A fresh take on citrus. Discover a rich citrus fragrance with a clean orange flower in its heart, and a soft elegant base that seems to last forever.
Hmm, tämä olikin aika vaikea arvioitava minulle. Kun ihan ensimmäisen kerran kokeilin tätä oli ensireaktioni "en tykkää!". Olin samalla kovin pettynyt koska yleensä pidän sitruksisista tuoksuista ja se oli yksi syy miksi valitsin samplesettiini juuri Orange Starin.
Orange Star tuntuu alkuun kovin pistävältä. Se vie minut jonnekin lapsuuteeni, mieleeni nousee mielikuva isästäni. Voimakas ja mielen lävistävä tuoksu muistuttaa minua jostakin mutta en saa millään kiinni, että mistä. Voisikohan se olla joku isäni käyttämä partavesi... Tai ehkä joku saippua tai pesuaine...
Taas olen hieman eri mieltä Tauer Perfumesin oman kuvauksen kanssa; en todellakaan sanoisi tätä raikkaaksi. En myöskään saa oikein kiinni mandariineista saati klementiineistäkään. Mehukas sitruunaruoho ei myöskään saavuta minun nenääni enkä löydä appelsiininkukkaakaan. Tai sitten en vain osaa etsiä.
Ambra ja tonkapapu ovat minulle vähän vieraampia tuoksuja mutta oletan sen olevan nimenomaan ambran joka tunkee nenääni kaiken muun edellä. Vaniljaa on mukana vain aavistus, sen verran, että se pehmentää tuoksua ainakin nimellisesti. Vanilja tuo tuoksuun mukaan myös lämpöä.
Orange Star on minun ihollani ja minun nenässäni aluksi voimakkaan pistävä ja epämääräisine muistikuvineen jopa hieman häiritsevä. Pistävä alkutuoksu tuo kaiken muun lisäksi mieleeni pyykinpesuaineen. Nimenomaan jauhemaisen sellaisen. Alkutuoksu ei ole mielestäni erityisen miellyttävä. Alun pistävyyden hävittyä suht nopeasti muuttuu Orange Star miellyttävämmäksi. Se pehmenee ja toden totta muuttuu pikkuhiljaa hienostuneemmaksi.
Tässä välissä oli pakko pitää taukoa ja suihkaista sitten uudestaan tuoksua iholle. Edelleen ensituoksu singahti terävänä jonnekin otsalohkon taakse saaden pyykinpesujauhelaatikot tanssimaan silmieni edessä. Hetken päästä, ensituoksun terävyyden laimennettua, minusta tuntui jonkin aikaa, että voisin jopa tykätä tästä. Kunnes se alkoi taas potkimaan vastaan. Pakko se on vain myöntää; Orange Star ei ole minun tuoksuni. Se on kaunis tuoksu enkä koe sen eri osien riitelevän keskenään millään lailla mutta en vain pääse millään eroon sen luomasta pesuainevaikutelmasta.
Mitä pidemmälle tuoksun elinkaari etenee sitä miellyttävämmäksi se muuttuu mutta ei tarpeeksi miellyttäväksi minulle. En osaa kuvata tuoksua mitenkään järkevästi. Väriltään se on minusta keltaisen oranssi, liikkuva, elävä, lämmin. Se on kuumana paahtava aurinko ja kuivana väreilevä ilma. Hiekkadyynejä ja lämmintä tuulta. Loppua kohden se muuttuu pikkuhiljaa väreileväksi kangastukseksi, pehmeän utuiseksi. Se säilyttää kuitenkin osan särmästään hiekan pistellessä paljaissa varpaissa.
Orange Starin kestävyys on hyvä, joskaan ei mielestäni yhtä hyvä kuin Zetalla. Tämä voisi mennä iltatuoksusta. Päivälläkin ihan käytettävä kunhan tämänkin kanssa muistaa annostella kohtuudella.
Moi,
VastaaPoistaMulla on vaikea suhde sitrustuoksuihin, tykkään niistä vain toisinaan. Ongelma on että sekä niitä että sitruunaruohoa käytetään tosi paljon kaikissa eri kodin puhdistustuotteissa. Helposti alkaa tuoksua aggressiivisesti vaikka liedenpuhdistusaineelta. Tai sitten thaikanakeitolta.
Arvioin tänään yhden killersitruksen ja huomenna tulee toinen (mainstreamia molemmat).
Niche-hurahduksesta: kun Tauerit on haisteltu, eteenpäin pääsee hyvin esimerkiksi lontoolaisen Les Senteursin kautta. Sieltä saa viisi puntaa kappale max 4 eri tuoksua kerralla, ei postikuluja. Testeri riittää melko pitkään ja valikoima on melkoinen, joskaan saitti ei ole erityisen informatiivinen. Itse olen melkein kokonaan luopunut kokonaisten tuoksupullojen hankkimisesta, parin millilitran testerikoko on niin paljon kätevämpi, ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa ja huti ei harmita hirveästi.
Terv. Gogol