sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Parfum d'Empire

Parfum d'Empire on korsikalaista syntyperää olevan Marc-Antoine Corticchiaton perustama tuoksutalo. Jo pienestä pojasta saakka ratsastusta intensiivisesti harrastanut Marc-Antoine harkitsi uraa ratsastuksen parissa mutta kiinnostus aromaattisia tuoksuja kohtaan ajoi hänet opiskelemaan kemiaa.

Saatuaan tohtorin paperit Marc-Antoine jatkoi opiskelua kansainvälisessä parfyymikoulussa ISIPCA:ssa Ranskassa. Hän aloitti uransa aromaterapeuttisten tuoksujen parissa mutta huomasi pian olevansa enemmänkin kiinnostunut parfyymeistä ja perusti oman yrityksensä Parfum d'Empiren.

"Driven by passion for the most beautiful raw materials and their use in different cultures, he seeks out the most complex yet great empire, the realm of the senses..."

Parfum d'Empiren sivuilta voi tilata joko kolmen tuoksun samplesetin tai kolmentoista tuoksun setin kohtuulliseen hintaan. Ensin mainittu maksaa postikuluineen 10€, jälkimmäinen 22€.

Itse tilasin tuon isomman setin. Se saapui isossa kirjekuoressa, kuninkaallisesti arvokkaan väriseen paperiin verhoiltuna kera kirjekuoren, johon oli kirjoitettu vastaanottajan nimi. Tyylikästä mielestäni.

Kirjekuoressa oli niin ikään käsin kirjoitettu tervehdys ja kiitokset mielenkiinnosta Parfum d'Empiren tuoksuja kohtaan. Edelleen tyylikästä.


Itse tuoksut tulevat yksittäin pieniin pahvisiin "rasioihin" pakattuina. Takakannessa on tuoksujen INCI-lista. Tuoksut ovat pikkuisia, vajaan 2 millilitran vetoisia muovisia "atomizereita".


Kirjekuoressa oli lisäksi vihkonen jossa kerrotaan lyhyesti tuoksutalosta ja sen luojasta ja siinä on myös luhyt kuvaus jokaisesta tuoksusta. Lopussa esitellään myös tuoksukynttilöitä.Mielestäni erittäin tyylikäs kokonaisuus, erinomaisen hyvää PR:ää! Varmasti tulen tilaamaan myös kokonaisen tuoksun jossain vaiheessa, tiedä vaikka innostuisin lähipiiriä jopa lahjomaan Parfum d'Empiren jollain tuotteella.

Olen nyt tuoksutellut osan tuoksuista kertaalleen, joitakin pariinkiin kertaan ja osa vielä odottaa kokeilua. Tulen kirjoittamaan näistä arvioita harvakseltaan mutta sen verran voin paljastaa, että joukkoon mahtuu rakkautta ensi nuuhkaisulla ja myös yksi yököttävimmistä tuoksuista joita olen ikinä nuuhkinut.

9 kommenttia:

 1. Jännää! Odotan kiinnostuneena! Minulla on tuo sama setti, pitkälti korkkaamatta, joten voin vaikkapa nuuhkia sitä samaan tahtiin kanssasi, tai jotain.

  Kerro jos haluat minun nuuhkivan vaikkapa jonkun tietyn tuoksun johonkin tiettyyn aikaan - kokeilimme Vasilisan kanssa simultaaniarvioita ja se oli hauskaa ja opettavaista. Eikö Vasilisallakin BTW ole tämä setti?

  VastaaPoista
 2. Juu, on Vasilisalla myös kyseinen setti. Hihii, mites olisi simultaaniarviointi triplana? ;-) No, triplana tai tuplana niin kuulostaa hauskalta yhtä kaikki. Minulle sopii milloin vain, otan ehdotuksia vastaan!

  VastaaPoista
 3. Auts, lisää houkutuksia.

  Hauska logo tällä firmalla, tulee mieleen Julius Caesar Asterix-sarjiksessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, Asterix! ;-) Vaikka eiköhän logo juurikin yritä kuvata jonkunlaista keisarivallan imperiumia. Jos tuoksut yhtään innostaa niin kannattaa kyllä kokeilla!

   Poista
 4. Triplaarviointi voisi olla hauskaa! Olen fiilistellyt Empiren tuoksuja hiljalleen, mutta ihastunut so far vain pariin hajuveteen. Minulla tökkii herran rakkaus salmiakintuoksuiseen coumariiniin (oletan?), höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mielenkiintoista! Minun nenäni ei ole poiminut salmiakkisia sävyjä. Noh, mikäs otetaan ensimmäisenä käsittelyyn? Ehdottakaa jotain!

   Minä olen poissa oman koneen ääreltä torstaihin saakka eli voisin itse aikaisintaan torstai-iltana päästä julkaisemaan arviota, sanotaan vaikka klo 22. Loppuviikko minulla onkin sitten käytettävissä vapaasti. Mikä teille sopisi?

   Poista
 5. Hei leidit,
  Valitkaa tuoksu, päivä ja aika tripla-arviointiin, niin ruvetaan hommiin! (Itse ottaisin ehkä Ambre Russen, mutta kaikkihan tuossa ovat työn alla.) Miten olisi pe-ilta tai la-ilta - jos silloin ei ole kotona, blogin voi kyllä helposti ajastaa lallattamaan laulu itsekseen. Gogol

  VastaaPoista
 6. Ambre Russe käy minulle oikein hyvin ja perjantai-ilta kuulostaa myös buenolta. Splondi tunnustaa ettei ole koskaan ajastanut mitään eikä osaa sitä tehdä (lue: ei ole viitsinyt opetella). Kellonajalla ei väliä.

  VastaaPoista
 7. Hei, viimeviikkoinen kommentteni ei ollut ilmeisesti mennyt läpi. En olisi valitettavasti ehtinyt Ambre Russen tripla-arviointiin viikonloppukiireiden takia. Simultaaniarvioin Empireä tai muuta mielelläni lähitulevaisuudessa!

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.