lauantai 11. helmikuuta 2012

Garnier; BB Cream Miracle Skin Perfector

Sain mahdollisuuden testata Garnierin BB-voidetta (en toisin sanoen ole itse ostanut tätä tuotetta) ja tässä siis minultakin pikku pläjäys kyseisen tuotteen tiimoilta.

Tällaista Garnier BB-voiteensa lupaa tekevän (teksti Garnierin nettisivuilta):

1. Mineraalipigmentit sulautuvat ihoon hetkessä häivyttäen epäpuhtauksia ja tehden ihosta virheettömän näköisen.
2. Lipiduren ja Hyaluronihapon mikrokapsulointi tuplaa kosteuden iholla, pitäen sen kosteutettuna ja terveen näköisenä.
3. Tasoittaa välittömästi ihon mikropintaa antaen luonnollisen vaikutelman.
4. Antioksidanttinen C-vitamiinijohdannainen antaa iholle kauniin ja heleän sävyn.
5. Aurinkosuojakerroin 15 auttaa suojaamaan ihoa estäen auringon haitallisia säteitä.


Herkälle iholle sopiva, ylellinen kevyt koostumus peittää epäpuhtaudet ja heleyttää ihon. Suojaa ja kosteuttaa ihoa ja antaa luonnollisen, sädehtivän kauniin olemuksen.


Tällaista sain sillä aikaan (vasemmalla au naturel, oikealla kerros BB Creamia):


Sävy on 02 Light eli se kahdesta markkinoilla olevasta sävystä vaaleampi. Minun ihonsävyni on melko vaalea mutta en ole mikään lakana kuitenkaan. Lisäksi minulla on pisamia (ja valitettavasti myös muutama pigmenttiläiskä löytyy). Pakko siispä vähän ihmetellä, että mitä Garnierilla oikein on ajateltu kun tuotteesta on lanseerattu kaksi sävyä joista jo se vaaleampi on keskivertosuomalaiselle ihan liian tumma...

Sitten noihin lupauksiin.
1. Nope. Ihosta ei todellakaan tullut virheettömän näköinen. Myönnän toki, että ihoni on alunperin kovasti korjauksen tarpeessa, että sikäli erittäin haasteellinen sarka BB Creamille mutta toisaalta, Garnier ei määrittele millaisen ihon tuote saa virheettömän näköiseksi.
2. Tiedä tuosta kosteuden tuplauksesta mutta voide kyllä tuntuu miellyttävältä ja jättää ihon pehmoisen tuntuiseksi. Iho myös näyttää hyvältä.
3. Jestas mitä sanaleikkiä; ihon mikropintaa. Just. No, ihonväri toki tasoittuu jonkin verran ja lopputulos on luonnollisen näköinen (kun käyttää tarpeeksi mielikuvitusta ja poistaa liian tummuuden).
4. Tjoo-o, kaippa se iho siitä heleytyy...joo.
5. No näin varmaan tapahtuu. Oletan niin tapahtuvan koska suojakerroin on 15. Mikä on mielestäni oikein mainio ominaisuus.

Kuvassa vertailun vuoksi Lumenen sävyttävä kosteusemulsio (joka sekin minulle liian tumma)

Tuosta kevyestä koostumuksesta tekisi mieli sanoa, että ei ole sitä minun mielestäni. Toisaalta voide on kevyt mutta toisaalta ei. Meikkivoiteeksi se olisi kevyt, sävyttäväksi päivävoiteeksi himpun paksuhkoa. Garnier BB Cream ei kuitenkaan ole kumpikaan noista. Garnier itse nimittää voidettaan "Daily 5-in-1 moisturiser" eli "päivittäin käytettävä 5 yhdessä kosteuttaja". Eli siis kosteusvoide...ko? Koostumus on joka tapauksessa mielestäni paksuhko, joskin tunne kasvoilla levityksen jälkeen on miellyttävän kevyt ja tasainen. Voisin jopa sanoa tunnetta suorastaan miellyttäväksi.


En oikein tykkää tuosta korkkisysteemistä. Siitä on vaikeaa saada voidetta ilman, että korkki sotkeutuu. Tunnustan syntini ja paljastan olevani nipottaja ja pikkutarkka meikkituotteideni siisteyden suhteen. Esimerkiksi tämän kräämin osalta korkin on näytettävä tuolta sen jälkeen kun olen sitä käyttänyt. En halua enkä voi sulkea korkkia mikäli tuo ulostuloaukon ympärys on sotkuinen. Laiskana ihmisenä en jaksaisi sitä erikseen siistiä. Annostelen tämän kaltaiset tuotteet aina ensin kämmenselälle ja toivoisin, että annostelu onnistuisi ilman sotkuisia korkkeja. Jep, neuroosinsa kullakin. ;-D

Tällaisenaan Garnierin BB Cream ei ole minulle käyttökelpoinen koska saan sillä aikaan ruman ruskean naaman. Puuteri auttaa hieman, sen kanssa saan jopa julkiskelpoista jälkeä aikaan. Ehkä tämä 02 Light menee kesällä kun kasvot saanevat vähän väriä pintaansa.

En kuitenkaan halunnut luovuttaa vähällä ja testasin tuotetta uudestaan. Sekoitin BB Creamiin kosteusvoidetta (tässä tapauksessa Dermosilin Rauhoittava Kasvovoide) suunnilleen suhteessa 50/50 ja levitin sitten seoksen kasvoille. Lopputulos oli parempi, joskin ennestäänkin vähäiset peittotehot vähenivät entisestään. Sävy oli melko lailla sopiva, lopputulos hyvin luonnollisen näköinen ja tunne iholla hyvin miellyttävä.

Kasvoilla lisäksi Meown mineraalimeikkipuuteria (lisätty kevyesti pyyhkien isolla viimeistelysiveltimellä, ei siis buffattu ihoon), hempeän roosaa poskipunaa ja varjostussiveltimen jämät (en siis ottanut siveltimeen lisää tuotetta vaan käytin mitä edelliskerrasra oli siveltimeen mahdollisesti jäänyt). Edelleen peittotehot aika olemattomat mutta ihonsävyä BB Cream kyllä tasoittaa nätisti.

Kaiken kaikkiaan BB Cream vaikuttaa mukavalta tuotteelta. Iso miinus tulee liian tummasta sävystä. Mikä on harmillista. Koen BB Creamin kosteuttavammaksi kuin esim. Lumenen sävyttävän kosteusemulsion. Jos vertaan sitä Dermosilin sävyttävään päivävoiteeseen niin aika tasoihin menevät mutta BB Creamissa vaakakuppiin tuo lisäpainoa aurinkosuojakerroin. Lisäksi Dermosilin tuote on selvästikin sävyttävä päivävoide, kun taas BB Cream ei ole oikein lintu eikä kala. BB Cream oli myös miellyttävämpi käyttää kuin kaksi edellä mainittua, sitä pystyi lisäämään kerroksittain ilman, että alempi kerros lähti rullaamaan.

Vaan ei BB Cream mikään ihmevoide taida olla. Tai ehkä se on sitä henkilölle jolla on hyväkuntoinen, virheetön iho jo valmiiksi. Voide jättää mielestäni ihon kauniin näköiseksi, heleyttää ja tasoittaa ja tuo kuulautta joten hyväihoiselle henkilölle BB Cream saattaisi ollakin todella helppo pikakaunistaja. Näin ihovirheiselle henkilölle kuin minä siitä ei ole kuitenkaan mitään iloa ihovirheiden peittämisen suhteen. Yleisesti ottaen pidän tästä voiteesta kovasti sävyttävän päivävoiteen tapaisena tuotteena ja käyttäisin sitä hyvin mielelläni mikäli värisävy ei olisi niin tumma.

En kuulu BB Creamin kohdeyleisöön pahvipakkauksen takakannessa olevan ikäryhmäsuosituksen perusteella. En tiedä miksi voiteen on katsottu palvelevan parhaiten juurikin alle nelikymppisiä, varsinkin kun sen mainostetaan vähentävän ryppyjäkin. ;) Nimi BB Cream on mielestäni harhaanjohtava koska kyseessä ei ole perinteinen BB-voide vaan jonkinlainen meikkivoidemainen ihovoide jonka ainoa ihoa hoitava ominaisuus on sen kosteuttavuudessa.

Olen nyt käyttänyt BB Creamia muutaman päivän peräkkäin enkä huomannut sen tukkivan ihoani tai aiheuttavan muitakaan ongelmia. Valitettavasti en taida viitsiä löträtä BB Creamin ja kosteusvoiteen kanssa viikkotolkulla eli pidempiaikaisen käytön tuloksiin saatan palata kesän jälkeen mikäli voiteen värisävy mätsää mahdollisen rusketukseni kanssa.

Lopuksi vielä onnittelut kaikille jotka jaksoivat lukea koko tekstin . =)

Ps. Tämän pitäisi kuulemma peittää myös tummia silmänaluksia. En valitettavasti päässyt tuota ominaisuutta testaamaan koska silmieni alta ei löydy aluksia. Bloggaaja pahoittelee. Aivan sama vaikka yksikkö olisikin silmänalus. ;-)

10 kommenttia:

  1. Olipas hyvä ja kattava arvio!

    Minulla on myös tuo BB Cream testausta varten, mutta vilkaisin kerran tuota vaaleinta sävyä ja siirsin testauksen suoraan kesään. Hyvin vaaleaihoisena minua harmittaa kovasti myös, että vaalein sävy on näin tumma. Pelkään hysteerisesti sitä, että kasvot näyttävät ruskeammilta kuin muu vartalo, joten ehkä loppukesästä aikaisintaan tuo sävy voisi sopia minulle. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pumpulipupu, kiitos! Ja eikö vain olekin ärsyttävää! BB Cream olisi mielestäni ihanan näppärä ja helppo ja ennen kaikkea iholla mukavan tuntuinen pikakaunistaja ja voisin hyvin kuvitella käyttäväni sitä mineraalimeikkipuuterin alla ellei tuo väri olisi niin pieleen. Höh ja pöh!

      Poista
  2. Jaksoin lukea kokonaan, ihan helposti. Tämä BB on melkoisen kommenttimytäkän aikaansaanut, markkinointipuoli voi olla tyytyväinen. Ei ole jäänyt huomiotta, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TylyMuija, kyllä vain, msrkkinointiin on panostettu ja saatu mylly pyörimään erinomaisin tehoin. En kuitenkaan voi lakata hämmästelemästä tuota värihommaa....ellei sitten Garnierin tarkoitus ole myydä ensin putkilotolkulla liian tummaa versiota ja saada ihmiset tykkäämään siitä ja tuoda sitten markkinoille vaaleampi versio ja näin tuplata myynti, koska ne jotka BB Creamin haluavat mutta eivät ole voineet käyttää liian tummaa ensiversiota ryntäävät kauppoihin ostamaan uuden vaaleamman version....

      Poista
    2. Jep jep..mietin itsekkin tuota kieroa mahdollisuutta että pykäävät sen "oikeesti vaalean" vielä jälkimättönä markkinoille. Kun ovat varmaan laaritolkulla saaneet (ansaitusti) palautetta nykyisistä värivaihtoehdoista. Surkeahan tuo valikoima on!Olisi todella mielenkiintoista tietää paljonko kumpaakin sävyä on myyty!?

      Poista
  3. Hihii, mulle ei ainakaan ollut mikään ponnistus lukea juttua loppuun :) Valmistajan antamista pöhköistä lupauksista on nimittäin hupia pitkäksi aikaa. Tätä voidetta on hypetetty niin paljon, että kyllä siitä sataa l'Orealin laariin, vaikka harva ostaisi toista putkiloa yhden kokeilun jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin. Tehokkaasti on varmasti saatu ihmiset tätä ostamaan ja pakko myöntää, että tässä alkaa kohta hiipiä suuhun pieni "huijauksen" maku. Pakkohan Garnierin on ollut tajuta, että vaaleinkin noista on suomalaiselle iholle tumma. Money Talks.

      Poista
  4. Tämä juttu ei mulle kuulu millään tavalla, mutta musta BB creamit yrittävät mahdottomia. Vaaleaihoisen on jo tarpeeksi vaikea muutenkin löytää sävyltään sopiva meikkivoide; jos haasteeseen vielä lisää sen että sen pitäisi sopia omalle ihotyypillekin, peittää, hoitaa ja luoja ties mitä, yritetään mahdottomia.

    Töpöttelen tosi paljon mieluummin kolme hyvää tuotetta erikseen kun otan yhden joka on jonnekin sinnepäin.

    VastaaPoista
  5. hei, Oletko ehtinyt testaamaan sekaiholle tullutta Garnierin BB-voidetta? Entä muista vastaavia?
    - Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole Garnierilta kokeillut muita kuin tätä BB-voidetta. En ole juurikaan noita markettien hyllyillä olevia BB-voiteita testaillut, koska ovat järjestäen niin tummia, että en viitsi rahojani niihin hassata kun eivät minulle tummuutensa takia sovi. :-(

      Pitäisi kirjoitella kahdesta aasialaisesta BB-voiteesta ja Lumenen BB:stä, en vain ole saanut postausta valmiiksi asti. Mutta sellainen on kyllä tulossa.

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.