keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kynsilakanpoistoaineiden vertailua, osa I

Minulla on useita pulloja kynsilakanpoistoainetta. Jotenkin niitä vaan on kertynyt, niitä tulee ostettua kun osuu sopivaan hintaan kohdalle ja olisi kovin ikävää, jos kotona ei yhtäkkiä olisikaan ollenkaan kynsilakanpoistoainetta tarvitsevalle.

Mottoni on "halvalla hyvää ja tehokasta". Jotenkin en millään raaski sijoittaa kovin suuria summia kynsilakanpoistoaineeseen, halvalla pitää päästä mutta aineen pitää kuitenkin olla tehokasta eikä mielellään ihan kamalaa myrkkyä. Mikä ei tosin kohdallani tarkoita automaattisesti esimerkiksi asetonitonta, tässä asiassa menen hyvin pitkälti ihan mutu-tuntumalla eli jos aine tuntuu hyvältä niin sen on pakko olla jotain muuta, kuin kamalaa myrkkyä. ;-)

Tässä olisi nyt tällainen kavalkadi, kovin sekalainen joukko erilaisia ja eri hintaisia kynsilakanpoistoaineita ja kaikista yritän jotakin pientä arvostelua kirjoittaa. Tässä yhteydessä näiden kynsilakanpoistoaineiden tehoja on testailtu tavalliseen kynsilakkaan, glittereiden poistosta saatan kirjoitella joskus toiste.


Kun puhun tuoksusta näiden aineiden yhteydessä niin vaikka kuvailisin sitä jollain tietyillä sanoilla niin kaikki nämä kuitenkin tuoksuvat pohjimmiltaan kynsilakanpoistoaineelta. Tämän halusin tarkentaa siksi, ettei kenenkään tarvitse pettyä, kun kurkulta tuoksuvan kynsilakanpoistoaineen sijaan se tuoksuukin siltä itseltään eli kynsilakanpoistoaineelta.


Ensimmäiseksi esittelen parivaljakon josta voin heti kättelyssä sanoa, että jos vastaan kävelevät niin älä osta!! Merkki on Sence ja löytyy versio ilman asetonia ja toinen jossa sitä on. Taisin Tokmannilta nämä noukkia.

Halvalla lähtee mutta eipä se paljon lohduta kun näistä ei ole mitään hyötyä, ilosta puhumattakaan. Hulluna saa hinkata, oli asetonia tai ei, eikä mitään tunnu tapahtuvan. Ei auta vaikka vanulappu olisi niin märkä, että ainetta valuu jo pitkin kättä, kun ei lähde niin ei lähde.

Kokoakin näillä on niin julmetusti (250 ml), että eivät mokomat tunnu loppuvan millään vaikka miten hölväisi. Näillä en edes yritä poistaa glitterlakkoja, tehtävä lienisi täysin mahdoton. Ihan ovat vettä nämä kaksi, en todellakaan suosittele, näiden kanssa lähtee ainoastaan järki.


Seuraavaksi sellainen merkki kuin elegant touch. Muistaakseni ostin Citymarketista ja taisi olla jonkinlaisessa tarjouksessa, olisiko hinta ollut noin viiden euron luokkaa, en ole kyllä ollenkaan varma. Pullossa on 200 ml ainetta ja se ei sisällä asetonia.

Tämä on suhteellisen miellyttävän tuoksuista, tuli vähän kurkku mieleen tämän tuoksusta. Haju on kuitenkin kynsilakanpoistoaineelle tyyppillisen pistävä ja voimakas. Tehokkuudeltaan tämä on heikohko. Tehot ovat paremmat kuin kummallakaan Sencellä mutta aika paljon saa tämänkin kanssa hinkata ennen kuin tuloksia syntyy. Lisäksi tämä tuntuu haihtuvan vanulapusta nopeasti eli saa olla vähän väliä luttaamassa lisää ainetta vanulappuun. En aio ostaa uudestaan.Sitten on vuorossa Cutexin kynsilakanpoistoaine, versio on Nourishing ja pullossa mainostetaan sen sisältävän vitamiineja ja kosteuttajia ja olevan kynsiä valkaisevaa. Se on tarkoitettu heikoille kynsille. Pullossa on 100 ml ja se sisältää asetonia. En valitettavasti muista tarkkaa hintaa mutta alle viisi euroa se taisi olla.

Tuoksu on miedohko, ikään kuin kermainen. Teholtaan tämä on hyvä, lakat lähtevät vaivatta. Pullonsuu on avoin mikä on toisaalta hyvä mutta hieman riskialtista; jos pullo vahingossa kaatuu niin aine leviää takuuvarmasti ympäriinsä.

En ole käyttänyt tätä yksinomaan pitkiä aikoja joten en osaa sanoa pidempiaikaisesta käytöstä mutta silloin tällöin käytettynä tämä tuntuu ehkä hieman kuivattavalta. Tuntemus on tosin pitkälti pelkkää mutua. Aion ostaa tätä/jotain toista Cutexin kynsilakanpoistoainetta jatkossakin.Seuraavaksi on vuorossa Maybelline Express. Tämän ostin Citymarketista tarjoushintaan, normaalisti hinta taitaa olla reilu 7 euroa. Pullo mainostaa aineen poistavan lakan nopeasti ja kynsiä kuivattamatta. Se sisältää manteliuutetta jonka pitäisi kosteuttaa ja ravita kynsiä. Pullossa on 125 ml ja se sisältää asetonia.

Maybelline Express tuoksuu melko voimakkaasti ja tuoksu on aika lailla perinteinen kynsilakanpoistoaineen tuoksu. Tehot ovat hyvät, lakat lähtevät ilman sen suurempaa hinkuttelua. Tässäkään ei ole minkäänlaista annostelijaa pullonsuulla, se tosin kapenee yläosastaan. Ei valittamista mutta hintansa puolesta en ehkä ostaisi uudestaan. Sitten onkin vuorossa vanha kunnon Mirame. Tätä olen ostanut Tokmannilta missä se maksaa vajaan 2 euroa. Pullossa on 125 ml ja se sisältää asetonia. Pullo kertoo aineen olevan öljypitoista ja sisältävän kollageenia joka kosteuttaa ja estää kynsien lohkeilua.

Miramessa on normi kynsilakanpoistoaineen tuoksu ja se on poistotehoiltaan todella tehokas ja nopea. Käteni tuppaa hamuamaan tätä pulloa silloin, kun haluan poistaa lakkaukset nopeasti ja vaivattomasti ja mahdollisimman tehokkaasti. En ole kokenut tätä omassa käytössäni kuivattavaksi (mutta en siis käytä tätäkään jatkuvasti ja yksinomaan). Aion ostaa tätä jatkossakin, perusluottotuote.Seuraavana vuorossa on Yves Rocher. Maksaa normaalisti 4,90€ ja pullossa on 100 ml. Ei sisällä asetonia. Tämän mainostetaan olevan hellävaraista ja tehokasta ja se sisältää luonnonmukaista manteliöljyä, jonka kerrotaan hoitavan kynsiä ja kynsinauhoja.

Tämän tuoksu on miedohko. Tehokas ja nopea, lakat lähtevät helposti ja vaivattomasti. Pullonsuu avoin, ei siis annostelijaa eli kannattaa olla käytön kanssa tarkka. Itse suljen pullon joka kerta, kun lisään ainetta vanulappuun, se on ollut ihan hyvä tapa ja jokusen kerran pelastanut papereita ja pöydän pintaa.

Henkilökohtaisesti tämä on tällä hetkellä minun suosikkini asetonittomista kynsilakanpoistoaineista. Tulen ostamaan tätä toistekin.Lopuksi pikkukaksoset Farmasilta. Nämä pikkuiset maksavat euron kappale Tokmannilla, pulloissa on 100 ml ainetta, sisältävät asetonia. Molemmat sisältävät E-vitamiinia ja niiden sanotaan olevan hellävaraisia ja kynsiä hoitavia.

Aloe Vera-versio tuoksuu miedohkosti, tuoksu on tavallaan raikas. Teholtaan tämä on hyvä ja lakat saa poistettua nopeasti. Pullon kyljessä tämän sanotaan ehkäisevän kynnen kiillottomuutta ja elottomuutta. INCI:stä minun silmäni eivät löytäneet aloe veraa nimestä huolimatta, lienee tämän tuotteen aloet ihan vain tuoksua.

Lemon-versio tuoksuu sitten puolestaan sitruunaiselle. Tehot tässäkin hyvät ja lakat lähtevät vaivattomasti liikkeelle.

Tykkään ehkä enemmän tuosta aloe vera-versiosta mikä sinänsä on outoa koska noilla kahdella ei juurikaan ole koostumuksessa muuta eroa, kuin hajusteet ja väriaineet. Koska nämä ovat tehokkaita ja halpoja aion ostaa uudestaan.

8 kommenttia:

 1. Mun luottokynsilakanpoistoaine on tosi pitkään ollut Dependin vihreä, eli se ympäristöystävällinen. Se tuoksuu vähän tummalta rommilta :D Mulla on aika kuivat ja helposti liuskottuvat kynnet ja tuo on ollut hellävaraisinta mitä olen löytänyt. Lakkojen poistaminen on sen kanssa hieman työlämpää, kuin esim. perus Miramella tai Lumenen poistajalla, mutta se ei tunnu kuivattavan kynsiä juuri lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa Dependin vihreä mutta olen onnistunut hukkaamaan sen. :-O Jep, en ymmärrä itsekään miten se on mahdollista ja kynsiään tuunaava teinikansalainenkaan ei ole tunnustanut sitä vieneensä. Myös sininen löytyy. Teen jossain vaiheessa sen kakkososan tähän kynsilakanpoistoaine-aiheeseen ja siihen tulee siis ainakin se sininen Depend. Vihreä osallistuu jos löydän sen sitä ennen. ;)

   Poista
 2. Minunkin suosikkini on Dependin vihreä. Inhoan nimittäin sitä kylmää tunnetta kynsillä kun lakat poistaa "normikynsilakanpoistajalla" ja sitä fiilistä en saa Dependillä :) Syynä lienee sen öljyisyys (?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että se johtuu enemmänkin asetonin puutteesta. Asetoni kun kuivuu aika nopeasti ja luulen, että se aiheuttaa sen kylmän tunteen.

   Poista
 3. Minä oon jo pitkään suosinut lakanpoistoaineita joissa ei oo asetonia, ihan vaan varalta ettei kynnet kärsi =) Tuo Yveksen aine oli mulla vähän aikaa sitten käytössä ja tykkäsin kyllä. On vaan sen verran kallista kokoonsa nähden ettei täysihintaisena kannata ostella. Samoin tuo Farmasin sitruunainen litku on ollut kokeilussa ja tykkäsin siitäkin. Eniten oon käyttäny ihan Lidlin lakanpoistoaineita (sitä vaaleanpunaista versiota), hinta-laatusuhteeltaan se on loistava! Nythän ne pullotkin ovat muuttuneet sellaisiksi pumppupulloiksi eli vanulappua tarttee vaan painaa siihen ihme suuttimeen ilman pullon kallistelua. Ja jotenkin musta tuntuu että tuoksukin on siinä uudemmassa versiossa hivenen parempi, tosin pitää vielä toisen kerran testata tuota hajua uuden ja vanhan pullon välillä silloin kun nenä ei ole valmiiksi litkuhöyryjen puuduttama =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aika pitkään yritin pitäytyä asetonittomissa juurikin samasta syystä mutta huomasin sitten, että ei sillä ole kauheasti vaikutusta minun kynsiini millä lakat poistan. Kynsinauhat ei sen sijaan kaikista välttämättä tykkää. Mutta en poista lakkauksia päivittäin ja vaihtelen poistoainetta joten ehkä sekin vaikuttaa.

   Yves Rocherin ainetta en ole koskaan ostanut normaalilla hinnalla, aina on ollut joku tarjous tai 2 yhden hinnalla tms.

   Farmasithan siis siältää asetonia, se ei vaan ole INCI-luettelossa asetoni-nimellä vaan Dimethyl Ketone. Lidlin lakanpoistoaineet on mulle tuntemattomia kun en Lidlissä juurikaan asioi, täytynee joku kerta käydä ja kokeilla noita, toi pumppupullosysteemi kuulostaa näppärältä. Kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Kappas, en muistanutkaan että sisältäähän tuo Farmasi asetonia, piti oikein kurkata mitä itse oon aikoinaan blogiin kirjoittanut siitä, onneksi en ollut kuitenkaan puhunut puuta heinää... =)

   Poista
 4. Se vanha kunnon Mirame, Kynsilakanpoistoaine..Ostin tätä tosin monen vuoden jälkeen. Kynteni kun alkoi kuivumaan liikaa, mutta Miramesta oli ja tuli apu..Taidan käyttää Nyt jatkossakin Miramen kynsilakanpoistoainetta...

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.