keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Grimas pikakokeilu, Creme Make Up meikkivoide

Miten niin liikaa?-blogin Elisa kirjoitteli Grimasin Cake Make Up meikkipohjasta ja sai minut muistamaan kaksi omistamaani Grimasin Creme Make Up meikkipohjaani. En muista koska viimeksi olisin niitä käyttänyt joten sain yhtäkkisen himotuksen kokeilla niitä Elisan postauksen innoittamana.

Grimashan on hollantilainen ammattilaiskäyttöön suunniteltu meikkaus- ja maskeeraussarja joka pakkaa tuotteensa rumiin mutta halpoihin pakkauksiin ja on osittain siitä syystä hyvin edullinen. Grimasin tuotteet ovat todellakin laadukkaita, kannattaa tutustua! Grimasia myyvät esim. naamiaisasuihin erikoistuneet kaupat kuten Punanaamio, Naamiohuvit ja Aprilli. Niinkuin Elisakin kertoi jo omassa blogissaan niin nyt löytyy myös Tampereelta ihan pelkästään Grimasin tuotteita myyvä kosmetiikkakauppa Make It (Make It facebookissa). Täältä löydät listan Grimasin jälleenmyyjistä Suomessa.

Ennen Grimasia käytin pari nappia Joe Blascon meikkivoidetta ja olin myös juuri innostunut Chanelin Teint Innocence kakkumeikkivoiteesta (äh, onko noille joku oikee nimikin?). Grimas kummitteli minulle tämän tästä, milloin joku kaveri mainitsi siitä jotakin, milloin satuin lukemaan siitä netistä satunnaisista blogeista ja keskustelupalstoilta. Niinpä päätin kokeilla ja sen jälkeen ei tarvinnut Joe Blascoon päin edes vilkaista ja Chanelin jätin niille päiville kun kovin peittävä meikkipohja ei ollut tarpeellinen.

Minä valitsin Creme Make Upin. Tai oikeastaan myyjä valitsi sen minulle koska ei edes tarjonnut Cake Make Upia vaihtoehdoksi. Hyvä niin koska Creme Make Up on voidemaisempi ja sopii paremmin päivittäiseen käyttöön. Ostokseni tein Punanaamion liikkeessä ja sain todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua osakseni. Mikään tarjolla olevista väreistä ei oikein sopinut juuri minun ihonsävyyni ja itsekseni jo mietin, että höh! Vaan myyjäpä oli sen verran osaava, että osasi poimia valikoimasta kaksi sävyä joista sekoittamalla löytyi juuri passeli sävy minulle. Jipii!

Minä lätkin voidetta naamaani hennosti kostutetulla (toisinaan myös kuivalla) meikkisienellä ja sormilla. Joe Blascoon verrattuna tämä on paljon kermaisempaa ja pehmeämpää ja voidemaisempaa. Se jättää myös mielestäni kevyemmän näköisen pinnan kuin Blasco. Peittävyyden suhteen se ei mielestäni kuitenkaan jää yhtään jälkeen Blascosta.

Ostin myös Grimasin irtopuuterin koska Creme Make Up tarvitsee puuterin kiinnittyäkseen kunnolla ja pysyäkseen menossa mukana. Se jäi tosin hyvin vähälle käytölle ja lojuu nykyään käyttämättömänä. Ehkä minun pitäisi kaivaa sekin esille jostain nurkasta ja katsoa josko sille olisi jotain käyttöä joskus.

Suhteeni Creme Make Upin kanssa päättyi kun löysin mineraalimeikit. Sen jälkeen en ole sitä juurikaan käyttänyt. Joskus olen sillä peittänyt yksittäisiä kohtia kasvoilla silloin kun on tuntunut, että tarvitsee järeitä aseita ihovirheiden yms. korjaamiseen. Mutta silloinkin käyttö on ollut vain paikallista.

Noh, Elisan postaus sai minut kokeilemaan Creme Make Upia pitkästä aikaa koko kasvoille. Kuvat ovat huonoja, sähkövalossa otettuja ja meikkipohjakin on ihan vain nopeasti sutaistu. Halusin tosiaan ihan vain kokeilla nopeasti. ;-) Ihoni on taas hetkellisesti vähän rumemmassa kunnossa (ja miksi se aina näyttää kuvissa miljoona kertaa hirveämmältä kuin livenä, graah!!) mikä harmittaa mutta luulen, että se taas vaan alkuunsa kiukuttelee kun minulla on kokeilussa uusi kasvovoide. Toivottavasti se tästä rauhoittuu. Osa naaman hirvityksistä johtuu ihan pelkästään siitä, että en taas ole voinut pitää näppejäni siitä erossa (tyhmä mikä tyhmä).

Vaikka kyllähän se naista syö, että teininä ei ikinä ollut mitään ja sitten nelikymppisenä täytyy näyttää siltä niin kuin olisi joku murrosiän hormonimyrsky räjähtäneenä naamalle...höh!!

Alle huiskin ihan vain kokeillakseni Nivea Cremeä (sitähän se Marilynkin kai vissiin käytti =) ) ja koska ihossani on myös kuivia kohtia. En ole koskaan käyttänyt Nivea Cremeä kasvoille muuta kuin ehkä kerran tai kaksi naamion tapaan. Juu-u, melkoisen rasvaista tankkiahan se on. Kovin kauaa en malttanut odottaa sen imeytymistä ennen kuin aloin lätkiä Creme Make Upia naamariini. Meikin päälle levitin ensin Pure Luxin Silicaa mikä ei tuntunut olevan hyvä idea. Ei tullut heti mieleeni mihin olen jemmannut Lily Lolon viimeistelypuuterin ja Grimasin irtopuuteri on missä on (ei pitänyt ääntä itsestään) ja lopulta huiskin kasvoille Everyday Mineralsin Sunlight Finishing Dustia. 


Öh...no joo, aika hyvä mutta jos läheltä katsoo niin ei kovinkaan hyvä. Nenä varsinkaan koska siinä minulla on ihoriekaleita. Olipas kivasti ilmaistu...no nenän iho on siis...miten sen nyt sanoisi, "katki" paikka paikoin. Se ei varsinaisesti ole kuiva, se ei siis hilseile mutta näin meikattuna se näyttää siltä niin kuin se olisi kuiva ja hilseilevä. Pahoitteluni vielä huonosta kuvanlaadusta, valaistus oli kaamea ja se osittain vääristää kasvokuvien värejä joita en saanut ihan todellisiksi korjattua edes käsittelemällä.

Tässä vielä jonkinlaiset swatchit noista minun cremeistäni. Ilman salamaa sähkövalossa otettu (ja kuvankäsittelyllä sain kuvan korjattua mielestäni melko hyvin todellisuutta vastaavaksi).


Vaaleampi sävy on G-sarjan vaalein G0 ja tummempi on G4. Sisarellani on myös tämä  meikkivoide  mutta en nyt muista sisareni sävyn numeroa, mutta se on minulle kesäaikaan sellaisenaan aika hyvä. Talvella joudun sekoittelemaan noista kahdesta sopivan, kuvassa oikeassa reunassa on sekoitettu versio.

En ole tyytyväinen lopputulokseen enkä lähtisi tämän näköisellä meikkipohjalla ulos neljän seinän sisältä. Toisaalta, alle lätkäisty Nivea Creme ei ehkä ollut paras mahdollinen meikinalusvoide (tulipahan kokeiltua) ja en meikkivoiteen levityksessäkään jaksanut olla mitenkään superhuolellinen. Jälki on aika epätasaista. Saas nähdä; saattaa olla, että uusin kokeiluni tässä joku päivä vähän järkevämmin ja huolellisemmin.

13 kommenttia:

  1. Hyvän postauksen kirjoitit creme-pohjasta!

    Mulle taitaisi tuo G4 cremestä olla liian tumma, vaikka cakesta se onkin just sopiva. Creme ei muutenkaan mun iholaadulle kävisi, kun T-alueella on kuitenkin niin selkeä taipumus rasvoittuvaisuuteen :/ Cremellä saa kuitenkin tarvittaessa hyvinkin kevyen pinnan, mikä cakella on vaikeaa (ainakin mulle :D).

    Nämä teatterikäyttöön suunnitellut meikit vaativat aika lailla harjoittelua, ja mustakin tuntuu että taidot on ruostuneet sitten viime syksyn roimasti. No, harjoittelua niin kyllä se siitä taas :)

    VastaaPoista
  2. Uh kun noi kuvat onkin karseet! Hyh. Juu, todellakin tuntui, että levittäminen oli hankalaa pitkästä aikaa ja oli melko ruostunut olo.

    Kokeilin uudestaan eilen tuota cremeä ja hieman huoellisemmalla otteella. Levitin sillä kertaa siveltimellä ja vähän tasoittelin sormella. Paaaaaaljon paremmin sujui ja lopputuloskin oli huomattavasti parempi. Katsotaan josko saisin kokonaisen meikin aikaan joku päivä missä Creme Make Up meikkipohjana.

    VastaaPoista
  3. Olisi ihana nähdä sellainen meikki!

    Mä olen nyt cakea käytellyt arkikäytössä, mutta harmikseni pakkaset keskeyttivät kokeilun: mun ihossa on pari niin kuivaa länttiä, että cake lähtee siitä kohdin hilseilemään pahasti. Siirryin siis takaisin nestemäiseen, ja uskonkin että keväällä/kesällä cake tulee olemaan enemmän myös arkikäytössä. Joskin kesällä sävy G4 on ehkä inasen liian vaalea...

    Mun blogissa olisi sulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  4. Voi kun uskaltaisi tota Grimasia kokeilla, mulla vaan on pahat muistot tollasista "kakkuväreistä"..kun käytin niitä silloin nuorena..öööööhhh about 25 v sitte..kääk. Ja ajat muuttuu ja kosmetiikka kehittyy, mutta silti...Meillä muuten niin freeseillä keski-ikää lähestyvillä usein alkaa pläsi kukkailla..perhanan hormonit usein syynä..Tosi kiva palata teini-iän ongelmiin, mutta "olemme vain kahdesti teinejä.."

    VastaaPoista
  5. Grimas on ihana merkki! Mutta olenko väärässä jos väitän, että meikkivoiteiden koko on pienentynyt viimeisen 7 vuoden aikana vaikka hinta on pysynyt samana? Ostin ensimmäisen Grimasin meikkivoiteeni, vitivalkoisen sellaisen, juuri joskus 7 vuotta sitten naamiaisiin (no joo, en jaksa valehdella, olin kauhea cybergootti :D)

    Ja nyt kun löysin sen valkoisen meikkivoiteen muumion arkistojen pohjalta, oli sen purkki ainakin suurempi kuin nykyään. Tekstit siitä on ehtineet kulua pois jo aikaa sitten ja koska voide on muutenkin muisto entisestään, niin en osaa nyt yhtään arvioida. Muutakuin juuri sen, että purkki on vielä rumempi kuin nykyään ja varmaan kolme kertaa korkeampi! :O

    Grimas on minulle eniten profiloitunut teatterimeikiksi ja voin kertoa, että jokainen ikinä siinä touhussa testaamani Grimas ajaa asiansa mallikkaammin kuin moni hintavampi sisarensa siinä työssä jossa kaiken a ja o on hyvä pigmentti ja hyvä kesto!

    Taidankin muuten piipahtaa tuossa kotikaupungin uudessa liikkeessä, vaikka Naamiohuveistakin toki saa hyvää palvelua ja valikoima on kattava. Vai onko se Aprilli nykyään vai toisinpäin? Eikun oli se ennen se Aprilli :D

    VastaaPoista
  6. Tyly, niinpä. Jos olis rahaa niin juoksisin kaikenmailman kosmetologeilla hoidattamassa pärstääni. Vaan eipä ole niin täytyy pärjätä ihan omin voimin. Creme Make Up ei olisi edes kallis kokeilu, maksaa hurjat 6,20€ (purkissa 15 ml). Se on hyvin crememäinen, todellakin, ja ainakin siveltimen kanssa kun huolella sitä laappi niin näytti ihan hyvältä.

    Krisse, en tiedä tuosta koko-asiasta. Noitahan saa osaa myös isoissa purkeissa mutta ne on sitten oikeasti _isoja_ (60 ml). Itse olen asioinut Grimas-asioissa aikaisemmin vain Punanaamiossa (olen saanut erittäin hyvää ja osaavaa palvelua Tampereen liikkeessä) mutta mun pitäisi kanssa korkata se Make It joku päivä.

    VastaaPoista
  7. Alkoi tekeen mieli kyllä kokeilla tuota Grimasin meikkivoidetta, tuo peittävyys näyttää olevan todella hyvä. Harmi, että Oulussa ei näytä olevan jälleenmyyjää. Pitää yrittää muistaa ko. tuotteet kun seuraavan kerran meen Jyväskylässä kaverin luona käymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, peittävyys on todellakin erinomaisen hyvä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, varsinkin kun hintakin on niin halpa. Grimasiahan voi ostaa myös netin kautta, esim. tuolta Punanaamion nettikaupasta. Toki nettishoppailussa on sitten se harmillinen puoli ettei tuotteita pääse kokeilemaan eikä näkemään sävyjä.

      Poista
    2. Myyhän pilapala grimasin tuotteita! :)

      Poista
  8. Kiitos sinne minne kiitos kuuluu.
    Ostin nyt sitten Grimasin oikeastaan sinun postauksesi innoittamana ja kova harjoittelu päällä jotta oppii levittelytekniikan.On jotenkin niin erilaista laitella tämmösii kun mineraaleja tottunut pyörittelemään =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui! =) Toivottavasti olet ostokseesi tyytyväinen! Kannattaa muistaa ainakin Creme Make Upin kanssa, että varsinkin runsaasti laitettaessa siitä tulee helposti sellainen rasvaisen, jopa kiiltävän raskas. Entinen kuvisopettaja aina hoki, että liikaa jos heti löträä väriä niin pois ei saa mutta että aina pystyy lisäämään. ;-)

      Ja jos ei tunnu toimivan itsekseen niin kannattaa kokeilla sekoittaa meikkivoidetta kämmenselällä kosteusvoiteen kanssa. "Raakana" voi käyttää sitten peitevoiteen tapaan.

      Poista
  9. Kannattaa ottaa meikkivoidetta purkista spaatelilla. Mikäli otat sitä käytetyllä meikkisienellä/sormilla niin purkkiin kertyy bakteereja ihostasi.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asia on onneksi ihan tiedossa, kiitos kuitenkin huolehtimisesta! Onni onnettomuudessa on, että ovat sentään omia bakteereja. ;-)

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.