maanantai 20. kesäkuuta 2011

Keittiökosmetiikkaa, osa III

Kokeilin tällä kertaa kaakao-banaaninaamiota. Ihan vain haarukalla mössäsin niin mössöksi kuin sain noin 5 cm:n pätkän (reilun kaupan) banaania, joukkoon sekoitin pienen lorauksen luomusitruunaöljyllä maustettua hunajaa ja taisin lorauttaa joukkoon pari teelusikallista luomukermaakin. Sitten sopivasti täyttä luomukaakaota sen verran, että sain seoksesta aika tahnamaisen.

Heh, ei näytä kauhean kauniilta mutta tuoksussa ei mielestäni ollut mitään valittamista. Siitä sitten vaan kauhoin mössön kasvoille, laitoin aika reilusti. Annoksesta riitti myös miehen ja jälkikasvun kasvoille.

Jätin naamion kasvoille aikas pitkäksi aikaa, en katsonut kellosta mutta varmaan ainakin tunnin taisin toikkaroida naama mustana. Naamio kuivui lähes mustaksi siis ja muuttui sellaiseksi mattapintaisen näköiseksi "kuoreksi" kasvoille. Ei kiristänyt muutoin paitsi jos yritti ilmeillä ja liikutella kasvojen lihaksia.

Kuvassa naamio tuoreeltaan, ei ole vielä ehtinyt kuivua. Mies ja jälkikasvu poistivat naamion suoraan pesemällä ja ainakin mies kommentoi, että oli hankala saada kaikki pois. Noh, parransänki saattoi osaltaan vaikeuttaa hommaa mutta oma veikkaukseni on, että vaikein poistettava oli banaani, joka kuivuessaan jämähtää melko tehokkaasti mihin vain. Lämmin vesi lienee tehokkainta.

Oman naamioni poistin "kuorimalla". Tai no, hieromalla mutta oletan naamion samalla kuorineen ihoa jonkin verran. Mielestäni se oli helppo poistaa varovasti hieromalla ja loput vähät mitä kasvoille jäi huuhtelin pois lämpimällä vedellä enkä kokenut poistoa ollenkaan hankalaksi.

Naamion jäljiltä iho tuntui heleältä ja pehmoiselta. Tykkäsin todella paljon ja aion tätäkin kokeilla vielä toiste, tai ainakin sekoitella kaakaon kanssa jotain. Näiden kotinaamioiden jäljiltä iho on mielestäni ollut selkeästi pehmoisempi ja kosteudeltaan jotenkin tasapainoisempi. Aion jatkossakin suorittaa näitä hauskoja experimenttejäni, homma on itse asiassa aikas kivaa! ;-)

Tässä tullee taas pieni pakollinen tauko postauksiin, kun joudun taas olemaan viikon verran poissa kotikoneen ääreltä. Ihania aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.