maanantai 13. kesäkuuta 2011

Keittiökosmetiikkaa osa II

Ja taas tulisi vähän tuota keittiökosmetiikkaa. Kirjoitin aikaisemmin ruokasoodakuorinnasta ja öljyn käytöstäni. Teen edelleen harvakseltaan soodakuorintaa yhdistellen siihen esim. öljyä, hunajaa, maustamatonta jogurttia, mitä nyt milloinkin mieleeni tulee. ;-) Se on mielestäni erittäin tehokas ja miellyttävä mekaaninen kuorinta, ei liian raapiva vaan sellainen pehmeän ja tasaisen tuntuinen. Myös ihoni on tykännyt soodakuorinnasta.

Tällä kertaa kokeilin kuitenkin hyvin yksinkertaista kasvonaamiota. Nappasin jääkaapista (maustamattoman) rahkapurkin ja otin siitä pari teelusikallista pieneen kippoon. Sitten valuttelin joukkoon luomusitruunaöljyllä maustettua hunajaa pari teelusikallista ja sekoitin sopivasti sekaisin.

Seoksen levittelin kasvoille ja vähän kaulalle ja dekolteellekin isohkolla meikkisudilla (siitä on varsi irronnut, olen säilyttänyt sutiosan tällaisia juttuja varten). Seos ei ole juoksevaa mutta ei kovin kiinteääkään. Kun sitä huolella sivelee kasvoille niin sitä saa laitettua ihan reilustikin kunhan vain malttaa olla kärsivällinen ja odottaa välillä, että seos ehtii asettua kunnolla iholle.

Saatuani rahkahunajasörsselin kasvoille hieroin avokadoöljyn hiuksiin ja hiuspohjaan ja siirryin tähän koneelle kirjoittelemaan tätä juttua siksi aikaa, että naamio vaikuttaa ja öljy kosteuttaa hiuspohjan. Naamio imeytyy aika hyvin ihoon (ainakin minulla) ja kuivuu vähän kalvomaisen tuntuiseksi. Se ei kuitenkaan kiristä. Annoin naamion vaikuttaa reilu puoli tuntia ennen suihkuun menoa.

En suorilta huuhdellut naamiota pois vaan kostutin ensin kädet ja hieroin sitten kostein sormin kevyesti kasvoja. Naamiosta tuli unelman pehmoinen, kerrassaan ihanan tuntuinen! Huuhtelin sen kokonaan pois vasta nautittuani aikani sen pehmeydestä.

Naamion jäljiltä iho tuntui kosteutetulta ja pehmoiselta ja mielestäni ihohuokoset olivat pienentyneet. Iho tuntui pitkään jotenkin eri tavalla ihanalta, rauhoittuneelta. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla toistekin!

Hunajaa on käytetty tunhansia vuosia. Sitä on käytetään yleisimmin ravintona mutta myös lääkinnässä ja kauneudenhoidossa. Hunajassa on yli 200  eri ainetta joista suurin osa on erilaisia sokereita ja vettä. Lisäksi hunajassa on mm. proteiineja, vitamiineja, kivennäisaineita, entsyymejä, orgaanisia happoja ja aminohappoja. Hunajan pH on yleensa alle 5 eli se luokitellaan happamaksi. Hunaja sisältää bakteerien lisääntymistä estävää glukonihappoa. Hunajan sanotaan kosteuttavan ihoa tehokkaasti, taistelevan ryppyjä, aknea ja kuivuutta vastaan ja olevan ihoa rauhoittava. Hunajaa voi sivellä pieniin palovammoihin ja haavoihin helpottamaan kirvelyä.

Rahkan ja jogurtin (maustamaton) sanotaan pehmentävän ja puhdistavan ihoa ja taistelevan aknea ja ihottumaa vastaan ja pienentävän ihohuokosia. Maitohapolla on ihoa kuoriva ominaisuus. Rahkaa tai jogurttia voi laittaa auringonpolttamalle iholle helpottamaan oloa.

2 kommenttia:

 1. Jänniä nämä keittiökosmetiikkakokeet :) Ja siitä fiksuja, että rahaa kuluu vähemmän kuin muihin kokeiluihin.

  Olen kuorinut jalkojani sokeri-oliiviöljytahnalla. Hoito on miellyttävä, koira tosin luulee, että tarjoilen sille syötävää varpaillani...

  Satutko tietämään mitä aineksia kannattaisi kokeilla kuiviin ja ahavoituneisiin kasvoihin?

  VastaaPoista
 2. Anteeksi vastauksen viipyminen! Itse varmaan kokeilisin ainakin hunajaa. Sehän sitoo kosteutta ihoon ja on muutenkin kaikin puolin hellävarainen mutta tehokas. Öljyt tietysti myös mutta niiden kanssa kannattaa olla tarkkana, kaikkien iho ei välttämättä tykkää niin tuhdista rasvaisuudesta. Tosin öljynkään kanssa ei tarvitse lotrata, voihan sitä lisätä vain vähän joukkoon mukaan. Erityisen hyviä kuivalle iholle ovat mm. manteli-, oliivi-, kookos- ja jojobaöljyt.

  Kermaa voisin kokeilla, munankeltuainen on myös hyväksi kuivalle iholle. Banaani on myös erittäin hyvä kuivalle iholle. Kurkkua ja avokadoa voisin myös kokeilla. Varmasti löytyy paljon muitakin!

  Siitä sitten vaan sekoittelemaan oman maun mukaan! ;-)

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.