tiistai 23. elokuuta 2011

Oi beibe, mä rakastan sua oikein kovasti

Vauvathan on ihania. Jeps. Vauvoille on kaikenlaisia tuotteita tarjolla joita mainostetaan hellävaraisiksi vastasyntyneen herkälle iholle jne. Eksyinpä joskus sinne vauvantarvikehyllyille ja mukaani tarttui kaksi tuotetta.

No, toiseen olinkin jo tutustunut töissä ja halusin kokeilla sitä itselläni suht säännöllisessä käytössä. Tosin otin eri version tuotteesta kuin mitä töissä olin hiplaillut.
Kysymyksessä on Natusan Baby intensive care hoitoöljy. Se on kirkasta mineraaliöljyä, jossa on joukossa isopropyylipalmitaattia (toimii sideaineena ja sillä on myös hoitavia ominaisuuksia) sekä aloe veraa. Aloe veraa sisältävä öljy sisältää myös hajustetta. Natusanilla on myös tuoksuton vauvaöljy.

Syy miksi tuosta kiinnostuin oli se, että kerran töissä hieroin vauvaoljyä kuiviin kynsinauhoihini ja kämmeniini ja minusta tuntui, että varsinkin kynsinauhoille se teki erityisen hyvää ja auttoi poistamaan kuivia "riekaleita". Niinpä päätin ottaa sen kokeiluun.

Öljyissähän on se huono puoli, että niiden imeytyminen ihoon kestää ikuisuuden ja niistä jää aina vähän sellainen klähmäinen olo käsiin. Niin tästäkin mutta ei ehkä ihan niin paljoa kuin vaikkapa oliiviöljystä (sitäkin olen käyttänyt "käsirasvana").

Olen viime aikoina käyttänyt tätä myös jalkoihin. Iltaisin hieron ensin baby oilia jalkoihin ja sitten rasvaan ne, sujautan puuvillasukat jalkaan ja annan muhia yön yli. Aamulla minua sitten tervehtivät ihanan pehmoiset jalat! Teen samaa käsille. Toistaiseksi olen ollut oikein tyytyväinen tähän hankintaan. Hintaakaan ei hirveästi ollut, taisi maksaa noin 4€ Prismassa. Eihän tällainen mineraaliöljypohjainen tuote ole mitään verrattuna "oikeaan" öljyyn mutta tulipahan kokeiltua sekin. ;-)

Olin siellä hyllyillä siis tuon vauvaöljyn perässä. Siinä ihmetellessäni silmiini osui sitten Ainun vaahtoputsari. Olen ollut kovin innostunut vaahtoputsareista jo jonkin aikaa ja haalinut niitä kokeiluun useamman eri merkkisen. Tämä Ainun vaahto maksoi muistaakseni vajaan 4 euroa joten nappasin sen matkaani.

Se on tarkoitettu siis vauvojen pesuun. Koko vauvan. Myös hiustenpesuun. Sopii koko perheelle ja erityisesti herkälle iholle. Minä käytän sitä kasvojeni pesemiseen.

Vaahto on pehmoista, runsaahkoa ja miellyttävän tuntuista kaikin puolin. Pesuteho on ihan kohtalainen. Todennäköisesti tulen tykkäämään tästä erityisesti talvella, kun ihokin on taas ikävän kuiva ja vielä herkkiksempi kuin nyt, koska tämä vaikuttaa aika hellävaraiselta. Iho on puhtaan ja ihanan pehmoisen tuntuinen pesun jälkeen.

Tässä vielä pesuvaahdon INCI (P.Begounin hymynaamoin):

Aqua - vesi
Glycerin - humektantti (vettä sitova) :-)
Decyl Glucoside - puhdistava :-)
Cocamidopropyl Betaine - puhdistava :-)
Xylitol - humektantti (vettä sitova), hoitava :-)
Panthenol - hoitava, B-ryhmän vitamiini :-)
Allantoin - rauhoittava :-)
PEG-75 Shea Butter Glycerides - emulgaattori :-)
Undecylenamidopropyl Betaine - puhdistava ja hoitava
Disodium Laureth Sulfosuccinate - puhdistava, vaahtoava
Phenoxyethanol - säilöntäaine :-)
Methylparaben - parabeeni, säilöntäaine :-)
Propylparaben - parabeeni, säilöntäaine :-)
Sodium Benzoate - säilöntäaine :-)
Ethylparaben - parabeeni, säilöntäaine :-)
Parfum - hajuste
Lactic Acid - humektantti (vettä sitova), hoitava :-)

P.S. Otsikolla ja  itse tekstillä ei varsinaisesti ole mitään yhteyttä, kunhan pätkähti toi biisi mieleeni. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.