keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Alba Botanica; papaya enzyme facial mask

En ollut kuullut tai lukenut tästä kasvonaamiosta aikaisemmin, satuin vain törmäämään siihen iHerbiä selatessani ja se herätti kiinnostukseni. Kyseessä on kasvojen kemiallinen kuorintanaamio joka perustuu papaijasta saatavien entsyymien ihoa kuoriviin ominaisuuksiin. Tuote sisältää myös ananasta, joka niin ikään sisältää kuorivia ainesosia.


Tuote on hypoallergeeninen ja hellä kaikille ihotyypeille. Sen sisältö on 100 % kasviperäistä eikä tuotetta ole testattu eläimillä ja se noudattaa EU:n kosmetiikkadirektiivejä.

Papaijan ja ananaksen entsyymien luvataan hellävaraisesti irrottavan ja liuottavan ihon kuollutta pintasolukkoa ja epäpuhtauksia paljastaen raikkaan ja kirkkaan ihon. Aloe veran luvataan rauhoitttavan ihoa ja uudistavan sen sävyä ja rakennetta.

Tuotteen INCI-lista on seuraavanlainen:
Purified water, organic aloe barbadensis leaf juice, vegetable glycerin, extracts of laminaria digitata (kelp) and carica papaya (papaya), papain, bromelain, extracts of cucurbita pepo (pumpkin) seed, zingiber zerumbet (awaphui), vanilla planifolia and ananas sativus (pineapple), panthenol (pro-vitamin B5), polysorbate 20, xanthan gum, benzyl alcohol, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, chlorophyll and fragrance.


Purkin sisältö on geelimäistä ja sileää, siinä ei siis ole kuorivia rakeita tai muita karheita hippusia. Se on väriltään vaaleanvihreää ja tuoksuu miedosti. Tuotetta ohjeistetaan levittämään tasainen, ohut kerros kasvoille ja kaulalle (välttäen silmänympärysihoa) ja sen annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Tuote pysyy kasvoilla koko ajan geelimäisenä, se ei siis kuivu iholle.

Olen nyt käyttänyt tätä melkein purkillisen verran ja kaapissa odottaa jo uusi purkki edellisen loppumista. Olen ollut tähän papaijanaamioon erittäin tyytyväinen. Se on hellävarainen, helppo ja nopea sekä miellyttävä käyttää. Minua viehättää koostumuksen luonnomukaisuus ja suhteellisen lyhyt INCI.

 
Sitä aina jotenkin ajattelee, että kunnon mekaaninen kuorinta on se tehokkain ja paras, että varmasti irtoaa kaikki kuollut solukko ja ihosta tulee sileä ja pehmeä. Eron ihan huomaa, ihokin voi vähän punoittaa ja hehkua. Mutta onko mekaaninen kuorinta kuitenkaan parempi? Näissä kemiallisissa kuorinnoissa on usein vähän se ongelma, että ne eivät _tunnu_ kuorivilta, sormien alla ei pyöri mitään ja kasvoja ei hangata millään.

Minä olen ottanut tavaksi huuhteluvaiheessa pestä kasvot kasvosienen kanssa kun käytän tällaisia entsyymikuorintoja. Lisäksi kuivaan kasvot melko tehokkaasti kasvopyyhkeellä hangaten. Ei tietysti mitään älytöntä hinkkaamista kuitenkaan. Minun mielestäni iho on heleämpi tämän papaijanaamion käytön jälkeen, se on puhtaamman näköinen ja väri ikään kuin kirkkaampi. Olen ostanut tätä uudestaan ja tulen todennäköisesti jatkamaan tämän ostamista sitten kun se on taas ajankohtaista.

Olen ostanut papaijakuorinnan iHerbistä, missä se maksaa $8.74 (~6.50€). Purkissa on 85 grammaa tuotetta. Mikäli iHerbistä tilaaminen ei tule kysymykseen, niin vähän saman oloinen kuorinta on Freemanin Facial Enzyme Mask Pineapple, jossa myös on sekä ananasta että papaijaa ja taitaa siinä olla vielä lisäksi jotain pientä kuorivaa hippustakin seassa. Tuubissa on 150 ml ja hinta pyörinee jossain kuuden euron hujakoilla ja sitä löytyy useimmista marketeista. Oikein  mainio tuote sekin.


4 kommenttia:

 1. Hmm,mielenkiintoinen tuote.Tuskin kuitenkaan saan käsiini.
  Mutta JOS tämä olisi kaupan hyllyllä niin kiinnittäisin huomiota.Pakkaus on jollain tavalla hauskan retroileva ja hieman tavallisuudesta poikkeavin sävyin varustettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo pakkaus on jotenkin tosi symppis! Mielestäni mainiosti onnistunut tässä tapauksessa pakkauksen suunnittelu.

   Poista
 2. Mulla on tämä myös suihkukäytössä, pari kertaa viikossa levitän t-alueelle ja annan vaikuttaa sillä aikaa kun pesen hiukset. Hyvää tavaraa on, kirkastaa selkeästi samean ihon ihan muutamassa minuutissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mainiota tavaraa! Minulla on tapana aina venyttää naamioiden sun muiden vaikutusaikaa, mutta tämä toimii minusta oikein hyvin vaikka pitäisikin vain tuon 5 minuuttia mitä sitä ohjeistetaankin pitämään. ;-) Aivan huippu esim. silloin kun pitää nopsasti saada itsensä vähän pirtsakkaampaan edustuskuntoon. :-D

   Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.