torstai 1. toukokuuta 2014

Luottotuotteeni kulmien meikkaamiseen


Olen aika laiska meikkaamaan kulmakarvojani enkä esim. nuorena juurikaan jaksanut kulmakarvoilleni tuhlata ajatuksiani ajastani nyt puhumattakaan. Parikymppisellä Mohnilla rehottivat kulmakarvat enemmän ja vähemmän luonnonmukaisessa tilassaan. Nykyään nyppiminen ei ole mikään ongelma, se sujuu siinä naamanpesun yhteydessä ilman sen suurempia poruja. Ainoa pieni murheenkryyni on kulmien varsinainen muotoilu, se ei aina suju ihan toiveiden mukaan ja toisinaan se tuntuu jopa supervaikealta.

Laiskuuteni takia käytän mielelläni kulmien meikkaamiseen helppoja ja nopeita keinoja enkä jaksa kauheasti kikkailla minkäänlaisten hankalasti käytettävien kulmatuotteiden kanssa. Monesti arjen vauhdissa tulee kulmiin sutaistua nopeasti ainoastaan Lumenen ruskeaa kulmien muotoiluvahaa ja sitten menoksi. Itse tuppaan aina puhumaan kulmageelistä, mutta virallisesti tuo näyttäisi kulkevan nimellä Lumene Blueberry kulmien muotoiluvaha.

Olen tainnut tuolla jossain blogin alkuaikoina kyseistä kulmageeliä moittia mutta niin vaan minulla on jo ties miten mones putkilo sitä kierroksessa. Nopea, huoleton ja antaa sen verran väriä, että pärjää hätätilanteessa pelkästään silläkin. Sävyltään se voisi omaan makuuni olla hieman viileämpi, mutta se ei ole niin paljon lämpimään kallellaan kuitenkaan, etteikö se toimisi ihan kivasti. Pieni negatiivinen puoli tuotteessa on se, että jos sitä sutii turhan runsaasti kulmiinsa niin ne kuivuvat jonkin verran tönkön tuntuisiksi.

Tällä taisin jouluna lahjoa muutamaa henkilöä...jos nyt oikein muistan. Siitä on todellakin kehkeytynyt varsinainen luottotuote minulle, tämän voisin sanoa lukeutuvan niihin meikäläisen pakollisiin. Vähän tylsä tuote ja aika rumakin, mutta ah niin käytännöllinen ja tarpeellinen.


Etsin pitkään sopivan viileän sävyistä kulmaväriä, kaikki päällepäin täydelliseltä näyttävät kulmakynät ja/tai -puuterit osoittautuivat aina viimeistään valokuvissa liian punaruskeiksi. Ei sillä, että valokuvilla nyt niin väliä olisi, mutta perfektionistina minua häiritsi se tosiasia, että jos kulmani näyttivät valokuvissa punaruskeilta niin ehkäpä ne näyttivät siltä myös livenä jossain tietyssä valaistuksessa tms.

Muistaakseni Karkkipäivän Sanni vinkkasi Make Up Storen Tri Brow'sta, kun joskus jossain kommentissani kitisin ongelmastani. Tri Brow oli mielestäni aika kallis ja mietin raaskinko kulmakarvoihin käyttää niin paljon rahaa (tuolloin 20€, nyt näyttäisi maksavan esim. Sokoksen verkkokaupassa 21€. Postauksen lopussa esiintyvän söpöilyboksin olen hankkinut Tri Brow'n jälkeen kun pää oli jo aukaistu).


Ostopäätöksen tekoa helpotti kuitenkin kovasti se seikka, että Tri Brow sopii myös luomivärikäyttöön. Näppärää! Tummin sävy on minulle aivan liian tumma kulmakarvoihin, mutta luomivärinä se on ihan käyttökelpoinen. Käytännössä tosin Tri Brow on jäänyt aika vähälle käytölle muuta kuin kulmissa.


Luonnehtisin Tri Brow'ta aika lailla täydelliseksi kulmatuotteeksi ilman yhtä ärsyttävää ja käytännössä melko harmillista seikkaa. Siitä hajoaa nimittäin kansi melko herkästi ja ihan ilman erityisen rankkaa käsittelyäkin. Oma Tri Brow-palettini on säilytetty tukevasti ja melko staattisesti meikkipenaalissani ja reissussakin se on ollut aina pakattu niin, että pahemmin ei ole kolhuja ja hölskymistä sen osaksi tullut. Siitä huolimatta kansi rikkoontui pikkuhiljaa. Olen aika tarkka meikeistäni ja huolellinen niiden käsittelyssä joten hieman kyllä ihmetyttää MUS:in rasioiden huono kestävyys.


Olen käyttänyt Tri Brow'ta nyt varmaankin ainakin pari vuotta (olen todella surkea muistamaan milloin olen minkäkin meikkituotteen hankkinut) ja  se ei näytä juuri lainkaan kuluneelta. Erittäin riittoisa tuote, ainakin minun käytössäni. En todennäköisesti saa sitä ikinä kulutettua loppuun.

Alla olevan kuvan meikissä on kulmat meikattu Tri Brow'lla, käytän aina kahta vaaleinta sävyä. Pidän puuterimaisesta kulmaväristä koska se on mielestäni helppo ja vaivaton käyttää ja sillä on vaikea saada kovin övereitä kulmakarvoja aikaan. Lopputulos on myös (useimmiten) mukavan luonnollinen. Jos haluaa käyttää kulmakarvasabluunoita niin puuterimainen kulmaväri on sabluunoiden kanssa mielestäni paras ja käytännöllisin vaihtoehto.


Nyt kun Tri Brow'n purkki on rikki eikä suinkaan kykene enää reissaamaan kanssani, pakkaan reissureppuuni mukaan Artdecon kulmakynän Eye Brow Designerin sävyssä 5 Ash Blond. Sain sen blogin kautta jo viime vuoden puolella Aila Airo Kauneuspalvelut Ky:ltä ja saman tien se kiilasi ykköskulmatuotteeksi. Nykyään käytän kotosalla sekä Artdecon kynää että Tri Brow'ta aika lailla 50-50. Molemmilla tuotteilla on varsin hyvä pysyvyys ja sävynsä puolesta ne eivät kilpaile keskenään lainkaan, voin aivan huoletta valita kumman vaan tuotteen ja lopputulos on molemmilla värin puolesta täydellinen.


Kynä on mielestäni näppärä käyttää, ei tarvitse kuin yhden "tavaran". Kynällä on tosin helpompi saada överit aikaan jos on yhtään huolimaton ja ainakin minä joudun keskittymään tarkemmin ja olemaan huolellisempi kynän kanssa kuin siveltimen ja puuterimaisen kulmavärin kanssa. Puuterimaisen tuotteen kanssa voi olla hieman suurpiirteisempi ilman, että pienet virheet pomppaisivat kovin pahasti katsojan (tai omille) silmille.


Kynän kanssa pitää tosin aina muistaa terotin, varsinkin reissuun se kannattaa muistaa pakata mukaan. Tylsällä kynällä on aika tylsää niitä kulmia yrittää piirrellä. Artdecon kynässä on mukavan jämäkkä koostumus joka ei kuitenkaan ole liian kova, ja sillä saa melko mukavaa jälkeä aikaan vaikka kynän kärki ei ihan huipputerävä olisikaan. Kynä on jämäkkyydestään huolimatta pehmeästi levittyvä mutta se ei kuitenkaan "sula" iholle, mikä on erinomaisen hyvä asia. Sävy on mielestäni aivan täydellinen, kaunis viileä harmaanruskea, joka ei kuvissakaan muuta sävyään, vaan pysyy omana viileänä itsenään. Väri pysyy kulmissa kohtuullisen hyvin, mutta mahdollisten virheiden korjaaminen on silti helppoa ja vaivatonta.


Eye Brow Designerin toisessa päässä on kätevä pieni harja jolla kulmat saa näppärästi sudittua ojennukseen ja pehmennettyä kynän jälkeä tarvittaessa sopivasti. Cosme Shopissa kynä maksaa 14,50€ ja minusta hinta on melko edullinen kynän laatuun suhteutettuna. Mielestäni Eye Brow Designer on kokeilemisen arvoinen kulmakynä ja voin vilpittömästi sitä suositella. Jos joskus saan omani kulutettua loppuun niin aion ostaa uuden samanmoisen tilalle.


Tässä Eye Brow Designerilla meikattu kulma muuten nakussa nassussa. Alla olevassa meikissä on niin ikään kulmat meikattu kyseisellä kynällä. Sillä saa aikaan kauniin luonnolliset kulmat, mutta halutessaan sillä voi tehdä myös graafisemmat ja dramaattisemmat kulmat. Itse vasta totuttelen voimakkaammin meikattuihin kulmakarvoihin joten yleensä meikkaan kulmani suht kevyellä kädellä. Toki vähän muun meikin vahvuutta mukaillen myös.


Tässä vielä swatchit, vasemmalla Tri Brow'n kolme sävyä ja oikealla Eye Brow Designer.


Minulla on myös yksi söpöilytuotekin ihan vaan kulmakarvoille, nimittäin Urban Decay'n Brow Box sävyssä Honey Pot. Se tuli ostettua joskus ihan vaan koska se on niin kertakaikkisen söpö!


Hyvin vähälle käytölle se on jäänyt koska sävyt osoittautuivat minulle liian lämpimiksi ja punertaviksi. Harmi juttu, koska Brow Box on niin mahdottoman söpö tuote, mutta myös käytännöllinen esim. reissussa.

 
Boxissa olevaa vahaa en ole tainnut oikeasti käyttää kertaakaan. Pinsetit ovat muuten varsin käyttökelpoiset! Ihan tajuttoman pienethän ne on mutta toimivat hyvin.


Minun boxini on vanhaa mallia, nykyisessä kulmakarvalootassa vaha ja kulmavärit ovat kaikki ylimmässä kansikerroksessa, joka aukeaa nostamalla ja alta paljastuu lokero siveltimille ja pinseteille.


Käden iholle kokeiltuna vasemman puoleinen sävy näyttää ihan hyvältä mutta minun kulmissani se erottuu selkeästi punertavana ruskeana. Oikean puoleinen sävy taas on liian kellertävä. Melko kallis hutiostos mutta toisaalta, ilahdun joka kerta sen söpöydestä kun saan boxin näkökenttääni.


Minun arkussani on vain yksi sivellin mikä on käytännön kannalta huono, koska en minä ainakaan halua sotkea vahaa kulmaväriin ja päinvastoin ja siinä onkin yksi syy miksi vaha on jäänyt käyttämättä. Uudempi versio on siis siltä osin parempi, koska siinä on kaksi sivellintä, toinen kulmaväreille ja toinen vahalle. Itse tykkään vanhassa versiossa siitä, että vaha on tuolla omassa pienessä laatikossaan piilossa mahdollisilta puuterisotkuilta ja kolhuilta sun muilta.

Lumenen Blueberry kulmien muotoiluvaha, Make Up Storen Tri Brow ja Artdecon Eye Brow Designer lukeutuvat siis minun HG-kategoriaani kohdassa kulmatuotteet. Voin vilpittömästi suositella varsinkin Tri Brow'ta ja Eye Brow Designeria mikäli etsit aikuisten oikeasti viileän sävyistä kulmatuotetta, joka myös näyttää siltä kulmissa.


8 kommenttia:

 1. Kulmatuotteista on aina kiva lukea! :) Jotenkin kulmakarvojen meikkaaminen on mulle aina se murheenkryyni, ja ihan täydellistä kulmatuotetta en ole vielä löytänyt. Vinkit tulevat siks hyvään käyttöön. Mulla on aivan sama ongelma, vähänkään lämpimään taittavat sävyt eivät näytä ollenkaan hyviltä, ja monesti lämmin vivahde tulee esille vasta meikatessa, ei välttämättä vielä vaikkapa kämmenselälle testaillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumene minulla on kokeilematta mutta kun aloin tässä pohtia, että miksiköhän en ole koskaan Lumenen kulmakynää hankkinut niin olisinko joskus kaupassa swatchatessa päätynyt siihen, että ei ole tarpeeksi harmaa yksikään kynä ja jättänyt Lumenen sikseen. Ja siitä on varmasti vuosia. Enpäs tiedä mikä mahtaa olla nykytilanne, voisikin joskus ottaa asiakseen tutkia. ;-)

   Mutta juu, tuokin on niin jännä ja vähän ärsyttävä piirre, että kämmenselällä saattaa näyttää ihan kivalta, mutta sitten kulmissa onkin ihan eri sävyisen näköinen. Tiedä sitten onko sillä jotain tekemistä valaistuksen kanssa vai onko se vaan joku optinen juttu ja punertavuus näkyy vasta kun ne viileän väriset kulmahaituvat ovat vieressä luomassa kontrastia...

   Poista
 2. Kulmat tosi tärkeä juttu, antavat ilmettä & ryhtiä kasvoille. Nätti muoto sun kulmissa ja vau, tosi kiva tuo kulmaboxi. Terkkuja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään tämän hetkisistä kulmistani, tuntuu, että olen tainnut löytää sellaisen aika sopivan muodon kulmilleni.

   Juu, kyllähän ne kulmakarvat vaan ihan oikeasti kehystävät kasvoja. Siistit ja nätisti meikatut kulmat tekevät meikistä mielestäni paljon kauniimman, no siis ylipäätään kaunistavat kasvoja. Tuo kulmaboxi on niiiiiiin ihanan söpönen, harmittaa kun nuo sävyt eivät vaan millään toimi itselläni.

   Poista
 3. Kiitos, voi olla, et pelastit mut tulevalta suurelta ongelmalta! Itseasiassa olen jo pari vuotta paniikissa yrittänyt sitä ratkoa.

  Itse tykkään ehdottomasti käyttää kynää kulmissa, lisäksi kynän päästä pitää löytyä kierreharja, jolla saa samaan syssyyn ne kulmat ojennukseen. Mulla on ollut vuosia käytössä Poutin kulmakynä, jota hamstrasin pari kappaletta, kun brändi lopetettiin. Nyt viimeistä kynää on enää alle puolet jäljellä ja etsintäni viileän ruskeasta blondille sopivasta kulmakynästä ovat olleet yhtä tuskaa. Aina liian punertavia, jos sävy pääsee edes lähelle, puuttuu kierreharja. Tuo Artdeco vaikuttaa ihan täydelliseltä, pakko käydä ostaan kokeeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan, on oikeasti tosi hyvä kulmakynä! Minusta tuntuu toisinaan, että kulmista tulee liian tummat sillä ja sitten pehmennän äkkiä lopputulosta tuolla kierreharjalla, mutta esim. sisko kerran tuumasi, että niin siis laitoitko sä muka jo kulmasi? Voisit kyllä laittaa vielä vähän lisää! ;-) Ja meikäläinen oli jo sitä mieltä, että överin puolella ollaan. :-D Tottumiskysymys kai.

   Kynä on kyllä näpppärä ja minustakin kierreharja on aika ehdoton. Minä en niinkään välttämättä tarvitsisi sitä siihen karvojen ojentamiseen mutta mulla pitää olla se ehdottomasti, jotta voin hillitä kynän jälkeä jos iskee paniikki liiasta tummuudesta. :-D

   Poista
 4. Tri Brow on mulla kanssa ihan ehdoton, käytän yleensä kaikkia kolmea sävyä kulmiini :) Mustakin menee, kun sitä käyttää maltilla (ja hiukseni ovat kuitenkin aika keskiruskeat).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina ajatellut tuon tummimman sävyn ihan tummaksi ruskeaksi. ;-) Mutta joo, voisin kuvitella, että itsekin sitä ehkä saattaisin pystyä käyttämään jos oikein, oikein varovainen sen kanssa olisi. En tiedä, pitääkin joskus ihan huvikseen testailla.

   Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.