torstai 30. lokakuuta 2014

Mineraalimeikin käyttöönotto

Tässä postaus mineraalimeikkien käyttöönotosta eli muutama käytännön vinkki. Usein kuulee valitettavan, että mineraalimeikit sotkevat ja puuteria on joka paikka täynnänsä. Olen aina hiljaa mielessäni ihmetellyt, että miten niin muka, koska itse en ole koskaan kokenut mineraalimeikkien olevan sotkevia saati erityisen hankalia käytössä, mitä sitäkin joskus kuulee mainittavan.

Olemme tietenkin kaikki erilaisia ja en ollenkaan epäile, etteikö mineraalimeikeillä voisi saada sotkua aikaan, ovathan ne toki puuterimaisia tuotteita. Tässä kuitenkin muutama vinkinpoikanen joista sotkuisuusongelmaan ehkä voisi olla jotain apua.


Mineraalimeikkejä on pakattuna erilaisiin purkkeihin joissa kuitenkin useimmissa on sisäkannessa niin sanottu shifter, eli rei'itetty välikansi. Joidenkin valmistajien purkeissa shifterissä on erillinen pyörivä kansiosa jolla välikannen reiät on helppo sulkea käytön jälkeen. Niissä purkeissa joissa tuota pyörivää systeemiä ei ole, on välikannen reiät suljettu pelkällä kirkkaalla "tarralla". Eli kun uusi mineraalimeikkipurkki avataan, niin voidakseen käyttää tuotetta on reiät saatava ensin auki.

 Everyday Mineralsin Jojoba Base ja pyörivä kansiosa

Koko tarraa ei kuitenkaan missään tapauksessa kannata irrottaa! Ei varsinkaan jos aikoo kantaa purkkia meikkipussissa mukanaan. Jos purkki seisoo ainoastaan esim. meikkipöydällä tai kaapissa niin koko tarran poistamista voi harkita (vaikka en sitä suosittele siinäkään tapauksessa). Miksi näin? Koska jos poistaa tarran ja näin avaa kaikki välikannen reiät niin puuteria pääsee tulemaan välikannen päälle täysin hallitsemattomasti, ja kohta välikannen päällinen on täynnä puuteria ja sotku mitä ilmeisimmin on väistämätön lopputulos. Puuteria on myös helpompi annostella, kun sitä ei holahda kanteen älyttömiä määriä kerralla.

Usein tarrassa on pieni "klipsu" josta nostamalla sen saa irroitettua. Itse leikkaan sen yleensä pois terävillä kynsisaksilla tai vaihtoehtoisesti viillän sen juurestaan poikki ja nyppään "klipsun" pois. Jos klipsun jättää kanteen niin tarra voi alkaa helposti repsottaa eikä se minusta muutenkaan ole kovin kivan näköinen (vaikka ei kyllä uskoisi tämän postauksen kuvien perusteella...).


Sen sijaan, että poistaisi koko reikiä peittävän tarran niin siihen kannattaa tehdä reikiä esimerkiksi paksulla neulalla jo olemassa olevien kannen reikien kohdalle. Itse aukaisen yleensä vain  muutaman reiän ja avaan niitä myöhemmin lisää jos tarvetta tuntuu olevan. Minulla maksimi taitaa olla 5 avattua reikää ja sekin tuntuu joskus olevan jo vähän liikaa.Poskipunista avaan yleensä vain yhden tai kaksi reikää, samoin kuin luomiväreissäkin, koska överit on tällöin helpompi välttää, kun ei tarvitse kikkailla liian puuterimäärän kanssa. Mitä hienojakoisempaa puuteria sen herkemmin se tulee ulos rei'istä, varsinkin esimerkiksi pohjustuksessa käytetyt erilaiset silkkipuuterit ovat erityisen hienoista puuteria, ja niille usein riittää jo yksi avattu reikä. Samoin viimeistelypuuterit ovat yleensä erittäin hienojakoista puuteria. Primerit ja viimeistelypuuterit keräävät helposti ylimääräistä puuteria kanteen matkatessaan meikkipussissa mukana, vaikka reikiä olisikin avattuna vain se yksi.


Jos purkissa on edellä mainittu pyörivä lisäosa välikannen päällä niin reikien päällä olevan tarran voi poistaa kokonaankin. Rei'istä voi tosin pyörivän osan ja välikannen väliin tihkua puuteria, mutta määrä on suht vähäinen. Jos puuteria on kuitenkin runsaasti irrallaan kansien välissä niin kannattaa pyörittää kansi vain osittain auki ja käyttää irrallaan oleva puuteri osissa.


Omat mineraalimeikkipuuteripurkkini näyttävät avatessani siltä miltä näissä kuvissa. Ne eivät siis pursua puuteria ylenmäärin. Puhun nyt siis käytössä olevista meikeistä, en juuri avatuista uusista purkeista. Kun avaan minkä tahansa mineraalimeikkipurkin niin avaan sen lähes poikkeuksetta aina kansi alaspäin. Näin mahdollinen ylimääräinen puuteri jää kanteen eikä pöllyä ympäriinsä. Samoin kun suljen purkin niin suljen sen kansi alaspäin.

Kun sitten haluan käyttää puuteria niin kopauttelen haluamani määrän purkin kanteen. Koska reikiä on avattuna vain muutama niin saattaa olla, että joskus joutuu koputtelemaan pidempään ja kyllä, toisinaan kiireessä asia saattaa ärsyttää. Henkilökohtaisesti koputtelen kuitenkin mieluummin muutaman ylimääräisen kerran, kuin pöllyttelen irtopuuteria ympäriinsä niin purkkia avatessani kuin meikkiä lisätessäni.

Meikkipuuteria saatan koputella kanteen kerralla koko käyttämäni määrän verran vaikka annostelenkin sen siveltimeen ja kasvoille osissa. Poskipunia ja luomiväriä ripottelen vähän varovaisemmin ja mieluiten kopautan kanteen vain yhden siveltimellisen verran kerralla. Puuteria voi kannen sijaan ripotella muuten myös esimerkiksi posliinilautaselle.

Jos puuteria on kertynyt kanteen liikaa niin itse ratkaisen ongelman usein niin, että dippaan siveltimen puuteriin ja pyörittelen sen siveltimen joukkoon sitten purkin välikannen päällä tai puhtaalla posliinilautasella. Pyrin siihen, että puuteria ei käytön jälkeen olisi irrallaan sen enempää kannessa kuin välikannenkaan päällä. Näin ennaltaehkäisen seuraavan käyttökerran puuteripöllyjä, kun välikannen päälle ei ole jäänyt ylimääräistä puuteria.

Noh, mitäs sitten jos kaikki reiät ovat jo auki ja puuteria on hallitsematon määrä välikannen ja kannen välissä? Kannattaa sulkea osa rei'istä. Itse teen sen tavallisen kirkkaan teipin avulla. Teippiä vaan kaikkien niiden reikien päälle jotka haluaa peittää. Ennen teippausta kannattaa ylimääräinen puuteri kipata jonnekin, esimerkiksi puhtaaseen muovirasiaan. Tyhjiä puuteripurkkejakin on myytävänä, kivijalkakaupoista löytynee ainakin Duroyn valmistamaa pienehköä puuteripurkkia.

Seuraavaksi kannattaa välikansi puhdistaa, mutta varovasti niin, että mitään ainetta ei putoa rei'istä puuterin sekaan. Kevyesti vedellä kostutettu paperi riittänee mainiosti. Sitten vaan teippailemaan! Itseltäni en nyt löytänyt kuin yhden pikkuruisen purkin esimerkkikuvaan teipatusta shifteristä.


Toivottavasti postauksesta oli iloa puureipöllyjen kanssa taisteleville! Mineraalimeikit ovat mielestäni erityisen ihania meikkejä ja helppokäyttöisiä, kunhan ensin tulee sinuiksi niiden kanssa. Harjoitteluun saattaa hetki mennä, mutta ei kannata ensimmäisen puuteripilven yllättäessä lyödä hanskoja tiskiin, kyllä ne pilvet ovat ihan hallittavissa oleva juttu! ;-)6 kommenttia:

 1. Itse olen tehnyt juuri näin eli avannut vain muutaman reiän, muuten tulisikin sotkua. Mineraalimeikkipuuteriin olen kyllä avannut jopa seitsemän reikää, mutta luomiväreihin ja poskipuniin vain yhden reiän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuntuu, että yksi on liian vähän, mutta varsinkin noiden värikkäämpien tuotteiden kanssa sitten harmittaa kovasti jos tuleekin ylitarjontaa. Niinpä olen pitäytynyt sitten siinä yhdessä. ;-)

   Poista
 2. Tässä oli tosi hyviä vinkkejä! Itse olen iloisesti vaan repinyt kaikki tarrat pois, eikä ole mieleenkään tullut, että tosiaan voisi niiden reikien määrää säädellä. Seuraavalla kerralla sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos vinkeistä oli iloa! Ja tosiaan ylimääräisiä reikiä voi teippailla kiinni jos jaksaa alkaa askartelemaan. ;-)

   Poista
 3. Meow Cosmeticsin munchkin-koosta olen aina repäissyt sen tarran kokonaan irti. Sieltä ei meinaa sitten millään tulla sitä puuteria ja etenkin viimeisiä on hankala saada ravisteltua ulos. :D

  Lily Lolon vanhoissa purkkimalleissa tein sen virheen, että repäisin Oh La La poskipunasta koko tarran irti ja noh, yllättäen joka paikka oli sitten täynnä punaista jauhetta. Käyttäisin punaa varmaan enemmänkin jos se ei sotkisi niin paljoa, mutta sehän oli kokonaan omaa syytäni ja tietämättömyyttäni... :D

  VastaaPoista
 4. Lily Lolon Oh La La on aivan ihana poskipuna! Kannattaa kokeilla tuota ylimääräisien reikien teippausta, harmi jos noin ihana poskipuna jää vähälle käytölle. :-)

  Olen huomannut, että noissa Meow'n purkeissa on jostain syystä eroja, toisista tulee tosi vaivatta puuteri ulos ja toisia saa sitten paukuttaa ihan hulluna. Tiedä sitten mistä johtuu...

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.