sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Absolution La Crème du Teint - ensivaikutelmia

Intouduin tilaamaan Jolien nettikaupasta joulukuun luksusboksin, Jolie Lux Box, ja siinä samalla ostoskoriin livahti kuin vahingossa Absolutionin meikkivoide La Crème du Teint sävyssä light. Kyseessä on ranskalaisen hoitolasarjan meikkipohja jonka raaka-aineista 99 % on luonnollista alkuperää ja lisäksi 48 % raaka-aineista on luomuviljeltyjä. Tuote on vegaaninen. Jolien nettikaupassa tuote maksaa 42 € ja pullossa on 30 ml tuotetta.

La Maison Absolution kertoo kaikkien sen paperituotteiden ja pakkausten olevan kierrätetyistä ja/tai kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja ja painatukset on tehty kasvipohjaisilla musteilla. Yhtiö työskentelee jatkuvasti minimoidakseen tuotantonsa ekologisia vaikutuksia. Lisäksi 2 % yhtiön tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kuulostaa hyvältä!

Pullo oli pakattu hauskasti pahvin sisälle niin, että pahvi oli vain pyöritetty sen ympärille. Kaikki tarvittava informaatio oli printattuna pahviin, ei siis ylimääräisiä lippulappusia. Pakkaustapa oli sangen ilahduttava. Itse pullo näytti tältä:Hetken pulloa ihmeteltyäni kokeilin vääntää korkkia ja pumppumekanismi nousi korkin sisältä näkyviin. Nerokasta! Systeemi on todella näppärä ja se kliksuu kivasti korkkia avatessa ja sulkiessa, ja tämä on kyllä niitä tuotteita joiden parissa viihtyisi pidempäänkin ihan vain aukomalla ja sulkemalla sitä. Aivan loistava!


Tässä kohtaa olin jo kertakaikkisen ihastunut meikkivoiteen ulkoiseen pakkaukseen ja itse pulloon. Vähän jännitti painaa pumppua ja alkaa selvittämään mitä tuo kaikki ulkoinen ihanuus pitäisi sisällään.


Meikkivoide on tuntumaltaan liukasta ja voidemaista. Ensivaikutelma kämmenselälle sitä levittäessä oli riittoisa ja pigmenttinen, kasvoille levitettäessä se on kuitenkin huomattavasti läpikuultavampaa. Tuoksu on suhteellisen voimakas, omaan nenääni ihan miellyttävä mutta en osaa sitä kuvailla, se ei siis selkeästi ole esimerkiksi mikään kukkaistuoksu. Tuoksu ei omaan nenääni jäänyt lejailemaan kasvoille levityksen jälkeen kuin hetkeksi.

Jolien sivuilla oleva käyttöohje:
"Levitä ensin tarvittaessa ihotyypillesi sopiva kosteutus. Ota pieni nokare meikkivoidetta ja levitä se ohuelti alue kerrallaan kasvoille joko sormin tai meikkivoidesiveltimen avulla. Kiinnitä meikki tarvittaessa irtopuuterilla."

Oma kokemus luonnonkosmetiikan meikkivoiteista on, että ne herkästi rullaavat ja/tai murustuvat iholla levitysvaiheessa jos niitä alkaa lätkimään kasvoille kuin mitä tahansa meikkivoidetta. Niiden levittämiseen on siis oma tekniikkansa joka yleensä selviää vain kokeilemalla. Onnistuin murustelemaan tämän kanssa vaikka olinkin mukamas tilanteen tasalla ja kuvittelin olevani varsin valveutunut.

Levitin meikkivoiteen kasvoille sormin mutta en sitten kuitenkaan tarpeeksi pienissä erissä. Sain sen kuitenkin levitettyä ihan nätisti murustelusta ja lievästä hermojen menetyksestä huolimatta. Vaatii siis vähän testailua ja opettelua jatkossa, uskoisin, että meistä tulee vielä hyvät kaverit. Jolien ohjeet ovat hyvät ja paikkansa pitävät, meikkivoide tuntui kuivahtavan ja jämähtävän iholle melko nopeasti. Murustelu johtui omalla kohdallani todennäköisesti siitä, että otin tuotetta liikaa ja yritin levittää sitä kerralla liian isolle alueelle. Laiska mikä laiska - ja tässä tapauksessa ehkä myös vähän turhan innokas ja malttamaton.

Sävy light on vaaleampi saatavilla olleista sävyistä (toinen on medium) ja hieman pelotti, että se on minulle liian tumma. Se ei ole täysin nappi sävy iholleni, mutta tarpeeksi sopiva kuitenkin jotta voin sitä käyttää. Alla kuva meikittömistä kasvoista ja toisessa kuvassa kasvot meikkivoiteen levityksen jälkeen.


Niin kuin näkyy niin ihoni ei ole mitenkään erityisen hyvässä hapessa, peitettävää löytyy ja muutama paranemassa oleva, kuivakka ihorikkokin nassussa komeilee. La Crème du Teint ei ole erityisen peittävä meikkivoide mutta se tasoittaa ihonsävyä kiitettävästi ja sitä pystyi jonkin verran kerrostamaan millä sai hieman lisäpeittävyyttä. Itselleni tuote riittää oikein hyvin koska tarvittaessa voin aina käyttää muita tuotteita tuomaan lisäpeittoa. Meikkivoide jätti ihon kevyesti kuultavaksi ja itse puuteroin kasvoni aina. Lisäsin kasvoille kevyehkön kerroksen Meow'n flawless-laatuista mineraalimeikkipuuteria.


Ihan kohtuullisen kiva lopputulos ilman peitetuotteitakin siis. Toki käyttämänäi puuteri on sekin jo itsessään meikkipohjatuote (flawless-laatu lisäksi Meow'n peittävin mineraalimeikkipuuteri), että lisäpeittoa tuli siis siitäkin. Kokeilin poskille viimeisimmän Jolie Boxin mukana tullutta Alima Puren Luminous Shimmer hohdeposkipunaa sävyssä Sahara ja huulille sipaisin samaisessa boksissa tullutta Estelle & Thildin huulikiiltoa sävyssä Peony Pink.


Absolution La Crème du Teint teki minuun ihan positiivisen ensivaikutelman. Levittämisen kanssa joudun todennäköisesti jonkin verran tekemään kokeiluja, että saan sen sujumaan jouhevasti ja ilman harmillista murustelua (joka oli siis ihan omaa syytäni). Ihotuntuma meikkivoiteella oli erinomainen ja se näytti omaan silmääni erityisen hyvältä, varsinkin sen jälkeen kun se oli saanut hetken asettua iholle. Erittäin luonnollisen näköinen lopputulos.

Meikkivoiteen luvataan hoitavan ihoa ja se tuntuikin mielestäni kosteuttavalta. Toki näin pikaisella kokeilulla en pysty asiaa juurikaan kommentoimaan. Meikkivoide sisältää runsaasti erilaisia ihoa hoitavia, kosteuttavia ja sen kuntoa helliviä ainesosia ja sen luvataan suojaavan ihoa auringolta ja saasteilta.

Absolution La Crème du Teint on suhteellisen arvokasta tavaraa, mutta olen ensivaikutelman perusteella tuotteeseen sen verran tyytyväinen, että hinta ei (onneksi) harmita. Arvostan lisäksi merkin ekologisuutta, tuotteen yleisvaikutelmaa ja pakkauksen toimivuutta ja erityisesti tietenkin itse meikkivoiteen laadukkaita raaka-aineita ja luonnonmukaisuutta. Varsin tyytyväisenä siis lähden jatkotestaamaan tuotetta pidempiaikaisessa käytössä!

Tein tämän ostoksen melko impulsiivisesti ja ilman sen suurempia ennakkotietoja itse tuotteesta tai merkistä. Kiinnostus merkkiä kohtaan nousi aikamoisiin sfääreihin ostokseni myötä. Josko jossain kohtaa, kun entiset purkit ja purnukat alkavat vähetä, pääsisin tutustumaan merkin muihinkin tuotteisiin.

3 kommenttia:

 1. Mä rakastan tätä, mutta ainoa millä mun iholle saa tän nätisti on beautyblender. :) Harmi, että joskus keskitalvella vaalein sävy on itselleni liian tumma, joten tää on mun kesämeikkivoide. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän arvelinkin, että jonkun sortin sieniasian tää tarvinnee. Meinaan kyllä vielä silti sinnikkäästi kokeilla myös sormin. Minullekin tämä on tällä hetkellä vähän tumma, talvea kohden varmaan vielä "tummenee", mutta käytän nykyään aina kaikkien meikkivoiteiden päällä mineraalimeikkipuuteria, joten sillä saanen tästä sopivan myös talviaikaan.

   Poista
 2. Kiinnostavan kuuloinen tuote ja fiksu tuo klikattava pumppusysteemi.

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.