maanantai 18. maaliskuuta 2013

Aloe vera-hurahdus

Taisin vähän hurahtaa aloe veraan. Hupsista. :-) Satuin ihan sattumalta noin vuosi sitten ostamaan Ecocert ja Cosmebio - sertifioidun Pur Aloén kasvovoiteen, jonka otin käyttööni kesän korvilla ja käytin loppuun kesän ja syksyn aikana. Olin aikaisemmin kuullut ja lukenut paljon aloe veran hyvistä ominaisuuksista ja hehkutuksista sen erinomaisuudesta. Kokemuksia minualla ei siitä juurikaan ollut, jostain oli kuitenkin tullut se käsitys, että eipä se aloe vera sen kummempaa ainetta taida olla kuin mikään muukaan.

Ensikokeilulla Pur Aloén voide ei vakuuttanut, mutta sitten kun sinnikkäästi jatkoin sen käyttöä ihastuin siihen totaalisesti. Se toimi myös kimmokkeena lähteä kokeilemaan muitakin aloe vera - tuotteita. En muista miksi en silloin syksyllä ostanut uutta tuubia Pur Aloén voidetta, muistikuva on, että olisin pitänyt sitä turhan hintavana mutta eipä se näytä mitään erityisen kallista olevan.

Tilailin sitten innostuksissani iHerbiltä muutamankin alo vera - tuotteen testiin. Ensimmäiseksi otin käyttööni tämän pienen ihanuuden: Aubrey Organicsin Pure Aloe Vera - veden. Tai en oikein tiedä onko se ihan vettäkään, mutta huomattavasti juoksevampaa kuin geeli kuitenkin.

Tässä Pure Aloen (minut vakuuttanut) INCI-lista:  
Aloe barbadensis (aloe) leaf juice*, citrus grandis (grapefruit) extract, cyamopsis tetragonoloba (guar) gum*, tocopherol (vitamin E)
*Organic


iHerbin sivuilla tuotetta kuvaillaan näin: 

Description

  • Made with 98% Organic Ingredients
  • 100% Natural Ingredients
  • Vegan
  • No Animal Testing
  • Contents Biodegradable
  • Certified Organic by QAI, Inc.

One of nature's most effective skin soothers, aloe conditions and hydrates dry, rough or sun-exposed skin on contact. Extracted from the leaf of certified organic plants, our aloe vera does not resemble processed aloe. Because we use no artificial thickeners, its consistency and clarity may vary.


Säilytän pulloani jääkaapissa. Se ei ole suuren suuri (118 ml) ja minusta se on aika söpö. Käytän tuotetta aamuin illoin kasvojen pesun jälkeen, vähän niin kuin kasvoveden asemasta. Joskus levitän sen vanulapun avulla kasvoveden tapaan, mutta yleensä kaadan sitä sormille ja levitän kasvoille käsin. Varsinkin aamuisin se on ihanan virkistävä kokemus.

Pure Aloe Vera imeytyy ihoon nopeasti. Se jättää ihon todella pehmoisen ja miellyttävän tuntuiseksi, suorastaan rakastan sitä, miltä sen levittäminen tuntuu ja minkä tuntuinen iho sen levittämisen jälkeen on. En osaa sanoa kuvittelenko vain, mutta minusta tuntuu, että sen jälkeen kun otin tämän käyttööni ei kasvoillani ole juuri epäpuhtauksia näkynyt. Mustapäät tuntuvat kadonneen, samoin näppylät. Minulle tulee hyvin herkästi hormoninäppylöitä mutta nyt niitäkään ei tunnu juuri tulevan. Ihohuokoset näyttävät mielestäni pienemmiltä.

Tuskin Pure Aloe Vera yksin on "syypää" näihin muutoksiin kuitenkaan, mutta eiköhän se ole osansa ihoni eteen tehnyt. iHerbissä tällä on hintaa $6.76 eli noin 5,30€.

Sitten seuraavaan ihanuuteen. Kasvovoiteena käytän tällä hetkellä (niin kuin yleensä) vähän sekalaista kokoelmaa, mutta eniten tullee käytettyä Mill Creek Botanicalsin Aloe Vera Creamia.

Siitä iHerb sanoo seuraavaa:
Description
  • Botanicals
  • Fresh Aloe Soothes Irritations
  • 80% Pure Aloe
  • Paraben Free
  • Beautiful Skin Naturally
  • Natural & Organic Ingredients
  • Vitamin A, B, C and E to Protect
  • Select Herbal Extracts to Soften
  • No Artificial Colors
  • Cruelty-Free
Come to Mill Creek... Where Nature Makes a Difference
BENEFITS: Made with 80% Pure Aloe, vitamins A, B, C, and E to protect and select herbal extracts to soften.


Voide on täyteläistä ja kermaisaa, tavallaan ehkä jopa vähän rasvaisenkin oloista, mutta se ei kuitenkaan mielestäni ole liian rasvaista. Se imeytyy ihoon hyvin ja jättää sen miellyttävän tuntuiseksi. Minun käytössäni se toimii erinomaisen hyvin myös meikin alla. Sanoisin voidetta ennemmin kevyeksi kuin raskaaksi ja vaikka sen kosteutustehot minun iholleni ovatkin riittävät, niin en ole ihan varma olisiko se tarpeeksi kosteuttava kovin kuivalle iholle. Minun pintakuiva, kosteusköyhä ihoni kuitenkin kiittää.

En ole huomannut, että voiteesta olisi aiheutunut mitään iho.ongelmia, päin vastoin ihoni on paremmassa kunnossa kuin pitkiin aikoihin. Yksi miinus tuotteella kuitenkin on ja se on tuoksu. Tuoksu ei ole lainkaan epämiellyttävä tuoksuna, mutta se on aika voimakas ja henkilökohtaisesti en juurikaan pidä voimakkaasti tuoksuvista kasvovoiteista. Tuoksu ei kuitenkaan jää iholle pitkäksi aikaa eikä varsinaisesti häiritse kuin levitysvaiheessa.

Aloe Vera Creamin INCI:
Aloe vera gel (organic), deionized water, safflower oil, sorbitol, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, cetyl alcohol, stearic acid, triethanolamine, panthenol (provitamin B5), biotin, lecithin, jojoba oil, tocopherol (vitamin E), retinyl palmitate (vitamin A), allantoin, barley extract, rose hips extract, nettle extract, yucca extract, octyl dimethyl PABA, sodium caseinate, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate, botanical fragrance.
*Certified Organic Ingredient by BCS OKO - Garantie.

iHerbissä Aloe Vera Cream maksaa $6.46 eli noin 5€. Purkissa on 113 gr voidetta.



Tässä vielä kuvan tämän hetken tilanteesta ihon suhteen. Kuvassa tosin kevyt pohjameikki (BB-voide+mineraalipuuteri, korostukset ja varjostukset sekä poskipuna). En muista koska ihoni olisi ollut viimeksi näin hyvässä kunnossa.

En kuvittele, että aloe vera - tuotteet olisivat yksinään saaneet ihon kunnon paranemista aikaan, mutta uskon kuitenkin, että ne ovat huomattavasti parantaneet ihoni tervehtymistä osaltaan.



Sonian innoittamana pyykkäsin muuten kaikki löytämäni likaiset siveltimetkin tässä yksi yö. Olen hävettävän laiska pesemään siveltimiä, kiitos Sonialle kipinästä! ;-)


10 kommenttia:

  1. Että sattuikin hyvä tuuri, että julkaisit tämän postauksen juuri tänään! Seisoskelin nimittäin tänään varmaan vartin Ruohonjuuressa tutkailemassa aloe vera-tuotteita. Mietin mielessäni sitä blogiini jättämääsi kommenttia aloe verasta ja puntaroin ostaisinko vai enkö yhtä geeliä. En ostanut vielä, sillä ajattelin tutustua tuotteisiin vielä vähän paremmin. Ja nyt tämä postaus :) Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Hih, kappas vaan! ;-) Nyt kun olen pikkuisen yrittänyt perehtyä aiheeseen, niin ilmeisesti sillä on väliä miten se aloe vera on tuotettu ja mitä sen kanssa siellä purkissa on. En tosin ole vielä kovin pitkällä "tutkimuksissani" ja aina on tietty punnittava tiedonlähteen luotettavuus, mutta itse henkilökohtaisesti luotan enemmän luonnonkosmetiikan aloe vera-tuotteisiin kuin massatuotannon mömmöihin.

    Olen ostanut joskus innostuksissani Dermosilin aloe vera-geelin, mutta en ole sitä vielä avannut ja nyt kun tiedän aiheesta enemmän, niin kasvojen iholle en sitä aio käyttää, vartalolle ajattelin laappia.

    Mitä enemmän luen aloe veran ominaisuuksista niin sitä vakuuttuneemmaksi tulen sen erinomaisuudesta. Lukemani perusteella en yhtään ihmettelisi, vaikka se olisikin juuri nimenomaan aloe vera, joka ihoni kuntoa on nyt parantanut radikaalisti. Jotenkin olen vain aina niin skeptinen, että nytkin epäilyttää voisiko se muka olla niin.

    VastaaPoista
  3. Katsoin Sebamedin suositun Moisturizing Gelin INCIä ja siellä on veden jälkeen toisena "Aloe barbadensis leaf juice". Ehkä aaloe on tässäkin se virkistävä ja rauhoittava ainesosa.

    Kosteutukseen geelin teho ei ainakaan mulla riitä, mutta se toimii hyvin seerumina voiteen alla. Eikä rasita kukkaroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloe vera on kaiketi suomeksi nimeltään lääkeaaloe. Se sopii esim. akneiholle ominaisuuksiensa puolesta erinomaisesti. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin aloe veraa sisältävissä tuotteissa sen määrä on se oleellisin juttu. Vaikka se olisi INCI-listan kärjessä, ei se välttämättä tarkoita sitä, että sitä olisi tuotteessa erityisen paljon, sitä on vain suhteessa muihin ainesosiin enemmän. Minun järkeni selittää tuolla sen, että kaikki aloe vera-tuotteet eivät välttämättä ole kovin kosteuttavia.

      Toisaalta, oma kokemukseni on, että pelkkä aloe vera ei esim. minulla riitä yksinään kosteutukseen. Hankkimani tuotteet olen ostanut sillä ajatuksella, että käytän niitä juurikin seerumin tapaan kosteusvoiteen alla (paitsi tuo Mill Creekin voide, jossa tosin siinäkin on 80 % aloe veraa). Minulle aloe veran muut ominaisuudet ovat ehkä tärkeämpiä kuin juuri kosteutus.

      Poista
  4. Hei Mohn,

    iHerb tilauksesta kyselisin. Oletko onnistunut tilaamaan ilman veroja? Vuoden alusta tuli tiukemmat 20 euron rajat. Kosmetiikka on ilahduttvan halpaa meren tuolla puolen :)

    Uskon, että Aloe tekee iholle hyvää. Paras löytöni on ollut Aloe-voide, joka ostin Kanarialla sekatavarakaupasta 3 eurolla. Loistava hinta-laatusuhde :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein viime vuoden puolella kaksi tilausta iHerbistä, koska kuvittelin, että tilaushetkellä olisi merkitystä tullimaksuja määriteltäessä. Mutta ei, tullimaksut määräytyvät tullaamisen ajankohdan mukaan ja molemmat tilaukseni jäivät tulliin.

      Nyt minulle on matkalla uusi tilaus iHerbiltä, oletan senkin jäävän tulliin. Tullimaksut eivät loppujen lopuksi ole suuren suuria ja olen tullannut lähetykseni netissä. Maksettavan summan voi maksaa näppärästi nettipankissa ja sen jälkeen lähetyksen voi hakea ihan normaalisti omasta postista. Nettitullaus ei välttämättä ole ainakaan ensimmäisellä kerralla ihan kakunpala, mutta jos yhtään omaa toimivat hoksottimet, niin aika helppoa hommaa se alun ihmettelyn jälkeen mielestäni on.

      Toivottavasti en nyt puhu ihan reikiä päähäni, mutta minusta tullimaksuja en ole joutunut maksamaan kertaakaan ja arvonlisävero ei loppujen lopuksi ihan hirmuisen suuri ole. Kosmetiikassahan tullivero on 0 tai 6,5 %, en tiedä sen tarkemmin miten se määräytyy, että milloin 0 % ja milloin 6,5 %.

      Minulle on tosin tullut muualta paketteja, jotka eivät ole jääneet tulliin (vaikka ovat siis EU:n ulkopuolelta lähetetty). Olen ajatellut asian niin, että noita lähetyksiä on varmasti aika paljon ja tuskin tullilla on niin paljon henkilökuntaa, että se kykenisi _ihan jokaisen_ EU:n ulkopuolisen lähetyksen syynäämään. En tiedä onko näin, mutta näin minä sen olen pähkäillyt pienessä päässäni. Säkästä kiinni siis. Ehkä. ;-) Mutta aina jos tilaa EU:n ulkopuolelta niin joko pitäytyy alle tullirajan tai valmistautuu maksamaan mahdolliset verot ja/tai tullimaksut, näin minä sen olen miettinyt.

      Poista
  5. Heippa! Se mihin kannattaa kiinnittää huomiota Aloeta valitessa on, että tuubissa lukee Aloe Barbadensis leaf juice ensimmäisenä tai vähintään ensimmäisten joukossa ainesosaluettelossa. Monesti huomaan kaupoissa kierrellessäni että tuotteet joissa mainostetaan Aloe Veraa, onkin Aloe viimeisenä (eli vähäisimpänä) ainesosaluettelossa. Yleensä ensimmäisinä aqua, glyceryl ja alcohol. Foreverilla jossa Aloe tuotteita myydään itsenäisten jälleenmyyjien kautta, pääraaka-aineena on tosiaan se Aloe Vera, eikä tuotteissa ole alkoholia. Eikö sitä saa juoda mielummin sitten pullosta jos tosissaan haluaa.. Mukavaa kuitenkin että Aloe Vera kiinnostaa niin monia ihmisiä! Minä teen sen kanssa päivittäin töitä. Ja tietenkin hoidan sillä ihoani ja hyvinvointiani! Jos kiinnostuit, otahan yhteyttä aloevera.karen@gmail.com Autan mielelläni ! :)

    VastaaPoista
  6. Hei Mohn, vieläkö sulla on käytössä tuo Aubreyn aloe vera -vesi? Se vaikutti tosi houkuttelevalta kokemuksesi perusteella :) ja on ihanan yksinkertainen inciltään. Mä en ollut edes huomannut tällaista tuotetta, vaikka Aubreyn tuotteita selailen aina silloin tällöin ja käytänkin joitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on käytössä edelleen, muutamakin pullollinen on jo tyhjäksi kulunut ja lisää tilasin taas jokin aika sitten. Myös Mill Creekin kasvovoide on edelleen käytössä. Ihon kunto on vaihdellut tämän postauksen jälkeen välillä aika radikaalistikin ja jossain välissä oli taukoakin tuon aloe vera-veden käytössä, kun se loppui enkä ollut tilannut varastoon ajoissa uutta. Aina jos iho on ollut huonommassa kunnossa niin Aubreyn vesi on rauhoittanut sitä todella hyvin. Ihana tuote joka sopii minun iholle todella hyvin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Laitan tuon tilaukseen. Katselin iHerbiltä tässä juuri myös yhtä lempiseerumiani jota hankkisin lisää mutta olen odotellut alennusta, kun se on harmillisen kallis. Huomioni oli siinä kiinnittynyt muihin ainesosiin (alfalipoiinihappo, hyaluronihappo, retinoli, skvalaani jne.), mutta nyt yllätyksekseni huomasin, että siinäkin ensimmäinen mainittu ainesosa on aloe vera -geeli! Mulla on vähän erityyppinen iho kuin sulla (ongelmana lähinnä se että on ryppyjä mutta silti myös rasvoittuva iho) mutta mulle tuo seerumi on kyllä vain ihan paras. Ja ihan varmasti myös aloe veran takia, vaikken sitä ollut edes huomannut ennen kuin satuin lukemaan tämän postauksesi :)

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.