perjantai 20. joulukuuta 2013

Keittiökosmetiikkaa: Jouluinen kasvonaamio

Tämä on ollut esillä blogissani jo aikaisemminkin (kirjoitin siitä noin kaksi vuotta sitten) ja olet saattanut törmätä siihen myös muissa blogeissa, mutta koska kyseessä on vain niin ihana kasvonaamio ja se sopii niin hirmuisen hyvin joulunaikaan, niin halusin kirjoittaa siitä uudestaan. Alunperin luin tästä Mirssiinan Pretty Sweet-blogista ja innostuin sitten kokkailemaan erilaisia versioita oikein urakalla.

Lemppariksi on muodostunut seuraavanlainen sekoitus (määrät itselläni ovat aina aika epämääräisiä, kokeilemalla löydät itsellesi sopivat):
 - hunajaa
 - muskottia
 - kanelia
 - neilikkaa


Kaikki sekoitetaan yhteen ja seos levitetään kasvoille ja sen annetaan vaikuttaa sopivaksi katsomansa aika. Itse tuppaan istumaan naamio kasvoilla pitkiäkin aikoja ja koska se tuoksuu aivan mielettömän ihanalle ja jouluiselle, niin ihan mielellään sen antaa kasvoilla olla vaikka vähän pidempäänkin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana; jos hunajaa on liikaa niin naamio valuu kasvoilta ja aiheuttaa todella tahmean sotkun ja tuntuu muutenkin hieman epämiellyttävältä. Kannattaa aloittaa pienistä määristä ja lisätä aineksia pikkuhiljaa matkan varrella.Kyseinen sekoitus on todella vahva ja suosittelen varsinkin herkkäihoisia kokeilemaan aluksi ihotestillä naamion sopivuus ennen kuin sitä levittää koko kasvojen alueelle. Naamio pestään pois sopivan lämpöisellä vedellä ja kasvot saattavat jonkin aikaa punoittaa pesun jälkeen.

Itselläni naamio hieman pistelee/polttelee kasvoilla ollessaan. Mikäli seosta hieroo kasvoille sitä pois pestäessä, niin ainakin herkimmillä se voi tuntua jopa kirvelevän polttavana (ainakin minun neilikkajauheeni on sen verran karkeaa, että sörsseli toimii myös kuorintana niin haluttaessa, mutta saattaa olla aika raapiva herkkäihoisille).

Naamiota voi halutessaan tuunata loputtomiin. Siihen voi sekoittaa mukaan lisäksi esim. rahkaa tai maitoa/kermaa, kaakaojauhetta (itse olen käyttänyt luomua tummaa kaakaota), aloe veraa, glyseriiniä ja/tai omenaviinietikkaa. Mausteita ei ole pakko laittaa kaikkia kolmea, yksi tai kaksi on sekin ok. Oikeat suhteet löytyvät kokeilemalla, aina kannattaa tosiaan aloittaa pienillä määrillä. Mitä juoksevampaa hunajaa käyttää, sen tarkempi saa olla määrien kanssa.

Kuvissa näkyy mausteiden ja hunajan lisäksi lusikassa hieman glyseriiniä, omani olen tilannut iHerbistä. En tiedä minkä verran se oikeasti kosteuttaa ihoa tällä tavalla käytettynä, mutta olen sitä toisinaan kasvonaamiohini lisännyt.


Sekoitan itse tekemäni naamiot aina posliinilautasella ja muovisella lusikalla. Metallisia sekoitusvälineitä ei kannata käyttää, ei varsinkaan jos sekoittelee savinaamioita ja käyttää omenaviinietikkaa. En tiedä onko välineillä väliä tällaisia hunajaisia maustenaamioita sekoitettaessa, mutta olen pitänyt saman linjan kaikkien kanssa, varsinkin, kun sitä omenaviinietikkaa tulee toisinaan käytettyä muidenkin kuin savinaamioiden kanssa.


Muistathan olla aina varovainen omien kokeilujen kanssa ja varsinkin allergisena/herkkäihoisena testailla kokkauksesi ensin pienelle ihoalueelle ennen kuin levität mitään koko kasvoille.


Mukavia jouluntuoksuisia kasvonaamiohetkiä!

1 kommentti:

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.