sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Valoton marraskuu

Kovin on aina vaan synkeätä, harmaata ja pimeää. Lumi valaisi ihanasti sen pienen hetken mitä se pysyi maassa tovi sitten ja jotenkin sen jälkeen pimeys ja mustuus tuntui vielä pimeämmältä ja mustemmalta jos mahdollista. Toisaalta nautin sellaisesta hyssynhämärästä, varsinkin jos saan käpertyä sohvannurkkaan kietoutuneena lämpimään ja pehmoiseen villashaaliin kuuman teemukin tai kaakaomukillisen kanssa, mielellään hyvän kirjan viihdyttämänä ja ihana koirakaveri kainalossa. Tunnelmallinen kynttilähässäkkä tietty kruunaa kaiken.


Harmi vaan, että tällaisia rentoja hetkiä ei voi viettää kaikkina marraskuun ankeina päivinä vaikka se miten itseä eniten huvittaisi, vaan sitä arkea on pyöritettävä myös silloin, kun se ei nappaisi ollenkaan. Itse ajoitin viimeisen kesälomaviikkoni juurikin marraskuuhun. Alunperin ajatus oli, että voisi yrittää puuhastella joulujuttuja mahdollisimman valmiiksi, mutta aika koomailuun se taisi lomaviikko mennä... Ihan juuri taitutaan joulukuun puolelle, mutta taitaa tuo pimeys meitä sinnekin seurata.

Blogin kannalta tämä aika vuodesta on tällaiselle pienelle ruohonjuuritason tavisbloggaajalle aika hankalaa aikaa koska luonnonvalo ei tahdo riittää kuvaamiseen ja studiotason valoja ei ole käytettävissä. Varsinkin minulle valonpuute on konkreettinen ongelma koska en todellakaan ole aamuihminen ja vapaillakin pääsen käyntiin vasta iltapäivän puolella.

Tässä jokunen esimerkki erittäin huonoista tämän vuodenajan kuvasurkeuksista, kuvissa erään valottoman marraskuun iltameikki, kuvattuna keinovalossa, joka tekee kuvista....no, ei ihan parhaita otoksia. Edes kuvankäsittelyhojelmalla korjattuina värit eivät toistu ihan todellisina ja muutenkin kuvista tulee melkoisen, hmmm, kämäsiä.

Toki ihan kaikesta ei voi valottomuuttakaan syyttää, kyllä varmasti kuvista saisi edes pikkuruisen parempia jos osaisi kameraansa käyttää sen koko potentiaalin edestä. Erityisesti lähikuvat ovat omasta mielestäni aikas kamalia, esim. ryppyisyys korostuu potenssiin 10, samoin kaikki punoitus. Näyttää ihan joltain...vähän hengettömältä tyypiltä. Jos ei muuten tule talveen kylmyyttä niin ainakin tällaiset otokset tuovat siihen jäätävyyttä. Hyh!


Silmämeikissä on pohjustuksena essencen I Love Stage-silmämeikinpohjustaja, jonka päällä Yves Rocherin kimalteleva hopeinen silmämeikkikynä tämän joulun limited edition-kokoelmasta. Tuo essencen pohjustaja on ollut positiivinen yllättäjä, kiva ja helppo käyttää ja toiminut aivan loistavasti arkikäytössä. Hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan.

Luomiväreinä Maybelline Colorshow tumma hopeanharmaa sävyssä Silver Oyster (saatu blogin kautta), Kiko Cosmeticsin kasvopaletista pinkkiä ja Dermosilin tämän joulun limited edition Blink-paletista kahta vaaleata sävyä (vasemmalta katsottuna toinen ja kolmas sävy). Luomivaossa ja häivytyksessä samaisen paletin tummaa violettia. Kulmaluulla Illamasquan valkoista poskipunaa sävyssä Intrigue. 


Rajaus Lumenen Blueberry mustalla tussimaisella eye linerilla sävyssä Intense Crystal (saatu blogin kautta), josta pidän kovasti ja johon huomaan tarttuvani suht usein kun haluan helposti ja nopeasti juhlavan rajauksen. Väri on periaatteessa musta mutta siinä on todella kaunis kimallus joka tekee siihen hieman harmahtavaa taittoa. En aluksi ollut kovin vakuuttunut tästä tuotteesta mutta huomaan pitäväni siitä aina vain enemmän mitä enemmän sitä tulee käytettyä.

Alaluomen vesirajassa Isadoran Inliner Kajal sävyssä blonde. Kulmissa theBalmin Brow Pow sävyssä blonde. Ripsissä musta Max Factorin False Lash Effect vedenpitävänä.


Huulissa pohjalla Isadoran huultenrajauskynä ja sen päällä Lumenen Raspberry Miracle (sävyä en valitettavasti muista). Oikeastaan huulteni oma sävy olisi ollut aivan täydellinen tässä meikissä mutta koska en vain kyennyt jättämään niitä värittämättä ja aika oli jo kortilla enkä ehtinyt etsimään oikeata "my lips but better"-sävyä, niin tähän päädyin lähinnä koska kyseiset tuotteet olivat käden ulottuvilla. Loppuillan menin kuitenkin Rimmelin pinkillä huulivoiteella, johon olen kovasti tykästynyt.

Meikkipohjana Madaran sävytetty kosteusvoide Moonflower ja sen päällä useampi kerros Meow Cosmeticsin mineraalimeikkipuuteria. Silmänalusilla kellertävää puuteria peittämässä niitä (ja saatoin vähän laappia Dermosilin valokynääkin) ja poskilla ja tarvittavissa kohdissa Lily Lolon vihreää peitepuuteria. Poskilla theBalmin Instain sävyssä Houndstooth, varjostuksessa Make Up Storen Masai, korostuksessa Illamasquan valkoinen poskipuna Intrigue ja theBalmin Cindy-Lou Manizer. Ihan viimeiseksi päälle on suihkittu Urban Decayn kiinnittäjää.

Eräs toinen marraskuun alkuun sijoittunut päivä yritin päivänvalossa kuvata Diorin syksyn uutuusviisikolla 30 Montaignella tehtyä hyvin luonnollista arkimeikkiä, mutta vaikka kuvat muuten olisivatkin ihan ok, niin ne ovat armottoman rakeisia ja kovin hailakoita (aika død on noikin lähikuvat silmistä, jotka muutenkin on aika karseata katsottavaa). Hieman turhauttaa kyllä pientä bloggaajaa tällainen.




Luomilla siis Diorin 30 Montaigne-viisikon luomivärejä, taitaa olla vähän kaikkia lätkittynä jossain määrin joskin aika kevyesti kuitenkin, tarkoitus oli tehdä sellainen hyvin luonnollinen ja neutraalihko no makeup-lookia lähentelevä meikki. Se oli kuitenkin ihan selkeä kauneusmeikki livenä, kuvat kun ovat noin hailakoita niin ne syövät meikistä aika ison osan.


Meikkipohja on muistaakseni tehty enimmäkseen mineraalimeikkipuutereilla, Meow Cosmeticsia ja
M*A*D Mineralsia.


Kulmat theBalmin Brow Pow'lla tässäkin meikissä, ripsissä Yves Rocherin Mascara Longueur 360°.


Poskilla theBalmin Instain sävyssä Houndstooth (muistaakseni, tosin olen ollut siihen niin ihastunut siitä lähtien kun se luokseni saapui, että tämä alkutalvi on mennyt lähes pelkästään se poskilla eli erittäin todennäköisesti sitä on käytetty tässäkin meikissä). Varjostus vissiin Make Up Storen Smogilla ja Benefitin 10:llä, jolla myös korostukset Illamasquan valkoisen poskipunan päällä.


Huulilla ihana Hurraw! Black Cherry joka antaa kevyesti väriä ja tuntuu ja tuoksuu niiiiin hyvältä! Suosittelen lämpimästi testaamaan Hurraw!'n huulirasvat jos kohdalle osuu, aivan ihania! Black Cherry näyttää näissä kuvissa aika lämpimän punaiselta, mutta olen kyllä kokenut sen livenä enemmän nimensä mukaisesti kirsikkaisempana ja viileämpänä kuin mitä yllä olevat kuvat antavat ymmärtää. Olisikohan tämä kuollutihoinen lähikuva edes suunnilleen sinne päin:


Mutta että, postauksen pointti oli, että valoton marraskuu on aiheuttanut melkoisen suuria ja lähes ylitsepääsemättömiä ongelmia meikkikuvien suhteen. Kuvat ovat kammottavan kuolleen värisiä, rakeisia ja kaikin puolin värittömiä ja nekin vähät värit mitä näkyvät toistuvat enemmän ja vähemmän vääristyneinä. Lähikuviin tulee ihanasti vähintään +10 vuotta ikää lisää. Plääh!

Mutta hei, huomenna starttaa taas kauneusbloggaajien oma joulukanlenteri, olkaahan kuulolla! Ensimmäinen luukku aukeaa ihanan viihdyttävässä Viilankantolupa-blogissa. Minulla ei olekaan itselläni taas(kaan) muuta joulukalenteria joten innolla odottelen luukkuja aukeavaksi!




8 kommenttia:

  1. Musta nuo kokokasvokuvat taas ovat jotenkin ihanan valoisia! Silmämeikkiä on muutenkin vaikea kuvata ja sitten kun vielä perhana aurinko pysyy pilvien takana visusti... Ei ole bloggaajan aikaa tämä marraskuu :(

    Tuosta Lumenen rajauksesta: mulle kävi ihan sama homma. En aluksi oikein tykännyt, mutta pitkään käytettyäni se onkin oikeastaan aikas kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisa! Mulle tuosta Lumenen eyelinerista on tullut sellainen tavallaan "varma" valinta eli jos epäilyttää kokeilla jotain uutta tai vasta pari kertaa käytettyä tai ei muuten ole ihan sata varma sopivuudesta niin päädyn tuohon Lumeneen. ;-)

      Poista
  2. Noi koko kasvokuvat on musta itseasiassa hyviä, ne näyttää ainakin mulle selkeämmän tuon meikin. Itse melkein tykkään muutenkin katsoa meikkiä enemmän koko kasvokuvassa kuin yksittäisinä osina. Hurjan kaunis tuo eka meikki!

    Oonko muuten ikinä sanonut, että näitä sun "höpötyksiä" on kiva lukea? Postauksia tulee harvoin, mutta sitten kun tulee, on asiaa paljon. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos ihanasta kommentista, kiva kun kirjoitit tykkääväsi mun löpinöistä, tuli hyvä mieli! Mun postaukset tuppaa toisinaan olemaan aika pitkiä ja kaikki ei niin tykkää pitkistä jutuista, mutta en vaan osaa olla vähäsanainen.

      Minulla on syksyltä useitakin ihan onnistuneita meikkikuvia koko kasvoista mutta vähäisen valon takia ne on niin rakeisia, että ei ole tullut julkaistua. Se on ihmeellinen juttu miten itsekriittinen sitä voikaan ihminen olla välillä. Nyt kun selaan jotain hylättyjä kuvia niin ihmettelen, että mitähän vikaa niissäkin muka oli silloin joskus. Nyt en enää viitsi julkaista kun en voi muistaa mitä meikkejä olen niissä käyttänyt. :-P

      Niin ja sitten taas toisaalta, kun selaan blogiani taaksepäin niin vastaan tulee kuvia joiden katseleminen lähes hävettää, että miksi minä olenkaan ne ikinä julkaissut...tosin tämän postauksen lähikuvat hävettivät jo valmiiksi mutta ajattelin sitten, että olkoon. :-P

      Poista
  3. Kauniita, raikkaita meikkejä. Huolellisuutesi näkyy joka kohdassa :) Hei, minä viimein ostin vinkistäsi sitä Aubreyn Pure Aloe Veraa ja voi että, se on niiiiin ihana löytö! Se ratkaisi minulla monta hankalasti toteutettavaa toivetta. Kiitos sinulle ja mukavaa joulunodotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, ihanaa kun kerroit löydöstäsi, on aina ihan parasta kun on voinut olla avuksi! Lämmittää mieltä mukavasti! Lempeätä loppuvuotta ja mukavaa joulunodotusta sinullekin!

      Poista
    2. Kiitos ja sori, en malta olla jatkamatta vielä hieman :D Mä oikein odotan, että saan taas laittaa aloe veraa. Harmittaa, kun on vielä muita kokeiluja kesken eikä voi öin ja päivin käyttää vain tätä. Ihan paras! Parempi silotusefekti kuin millään kokeilemallani hi-tech-tuotteella :D Ja aivan naurettavan halpa. En olisi ikinä itse keksinyt kokeilla tätä tuotetta. (Pullokin on niin seitkytlukua! :D) Siinä justiinsa on suurin syy siihen että sun blogisi on niin mahtava: sulla on ihan omat vakaat valintaperusteesi, etkä lähde hehkuttamaan lauman jatkona niitä samoja (yleensä juuri markkinoille tulleita) tuotteita, jotka kulloinkin sattuvat olemaan in. Pidän myös tosi paljon laveasta kirjoitustyylistäsi!

      Poista
    3. Itsekin intoilin siitä alussa yhtä paljon. ;-) Se vaan jotenkin ihan oikeasti tuntuu iholla hyvältä. Jos jostain tuotteesta voin sanoa, että ihoni tykkää siitä, niin tuosta Pure Aloe Verasta!

      Kiitos paljon ihanasta palautteestasi, oli todella kiva lukea se! :-)

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.