perjantai 13. marraskuuta 2015

Suihkuvoiteet

Heti alkuunsa tunnustan, että en ole koskaan käyttänyt suihkuvoiteita suihkussa. Joskus kun näitä alkoi näkymään mainoksissa niin taisin ajatella, että kuulostaapas kätevältä. Samalla taisin ajatella myös, että kuulostaapas jotenkin omituiselta ja pöhköltä. Sitten korviini kantautui käyttökokemuksia joissa suihkuvoiteiden moitittiin tekevän suihkun lattiasta vaarallisen liukkaan ja into koko suihkuvoiteita kohtaan lopahti kokonaan.

Olen kuitenkin ollut varsin tyytyväinen suihkuvoiteisiin ja käytän niitä mielelläni ja ne jopa toimivat mielestäni erinomaisen hyvin. Suihkun sijaan käytän niitä vessassa ja koko kropan sijasta kosteutan niillä käsiäni. Minulla kädet kuivuvat todella herkästi ja aivan erityisesti kynsinauhat ja kynsien ympärysiho kärsii minulla kroonisesta kuivuudesta. Välillä tilanne on parempi ja sitten taas välillä suorastaan katastrofaalinen. Asiaa ei tokikaan yhtään auta se seikka, että nypin niitä kuivia kohtia, en vain voi olla nyppimättä, ne vaan kertakaikkiaan häiritsevät minua.Rasvaan käsiä aivan liian vähän. Rasvaan niitä kyllä päivittäin mutta minun pitäisi rasvata käsiä useamman kerran päivässä, jotta se auttaisi. Siihen ei minulla ole mahdollisuutta kuin vapaapäivinä ja tuolloinkin se usein jää sillä verukkeella, että en pysty rasvaisilla käsillä tekemään asiaa x tai y. Niinpä se rasvailu jää sitten useimmiten sinne nukkumaanmenon yhteyteen.

Joskus sain kuitenkin kuningasidean alkaa käyttämään suihkuvoiteita käsienpesun yhteydessä. Mielestäni ne ovat toimineet siinä varsin loistavasti ja koen niiden jopa ihan oikeasti kosteuttaneen käsien ihoa ja auttaneen pahimpaan kuivuuden tunteeseen. Ne tekevät iholle tavallaan kalvon ja todellakin ovat liukkaan tuntuisia. En epäile ollenkaan puheita niiden lattioita liukastavista ominaisuuksista.

Suihkuvoiteet ovat tehneet itsestään lähes korvaamattomia käsipesun jälkeen käytettynä. Eivät ne toki käsirasvaa korvaa mutta ovat nopea pika-apu ja pitkällä juoksulla suht säännöllisesti käytettynä kuomoavat jonkin verran käsienpesun kuivattavaa vaikutusta.


Nivean pieni 50 millilitran vetoinen In-Shower Body Milk tuli muistaakseni LivBoxissa. Ajoi asiansa ja muuten ihan tykkäsin, mutta Nivealle tyypillinen niveatuoksu ei ollut oikein omaan makuuni. Se on tässä jotenkin todella voimakkaan tuntuinen ja sellainen perinteisen teollisen tuoksuinen kosmetiikan tuoksu.


Myös Eucerin taisi tulla Livboxista. Tämäkin tuollainen 50 millinen pikkutuubi, kuvan yksilö vähän kärsineen näköinen (kuten Niveakin) koska se on yritetty puristella mahdollisimman tyhjäksi. Eucerinin In-Shower Body Lotion on erityisesti herkälle iholle suunniteltu. Se ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä parabeeneja. Tämä oli mielestäni jonkin verran kosteuttavampi kuin Nivea ja muutenkin varsin käyttökelpoinen ja kiva suihkuvoide, mutta tässäkin kosahti kiveen se tuoksu. Vaikka siinä ei olekaan hajusteita niin tokihan se silti tuoksui sellaiselle melko tyypilliselle tuoksuttomalle. Voisin kuitenkin käyttää mieluummin tätä kuin Niveaa mutta en ajatellut kuitenkaan ostaa lisää.


Lemon Juice & Glycerinin Lime & Jogurtti In-Shower vartalovoiteen olen saanut blogin kautta ja tästä olen tykännyt eniten. Kosteuttaa mukavasti JA tuoksuu hyvältä. Tuubi on tosin vähän iso lavuaarin reunalle mutta onneksi se on kuitenkin suht virtaviivainen. Tuoksusta erotan kyllä sitruksisen limen mutta tuo jogurttiosuus menee mun nenältä ohitse. Verrattuna noihin kahteen aikaisempaan pidän tässä eniten myös voiteen tunnusta sen jälkeen, kun kädet on huuhdeltu. Tämä ei ole ihan yhtä liukkaan ja "kelmumaisen" tuntuinen iholla.

Olen nyttemmin vähän vilkuillut muita vastaavia tuotteita "sillä silmällä" koska koen nykyään tämän tyyppiset tuotteet aivan loistavina käsienpesun yhteydessä. Suihkuun en niitä edelleenkään ole haluamassa, läträän mieluummin suihkun jälkeen taviskropparasvojen kanssa sen mitä läträän.

4 kommenttia:

 1. Mullekin on tullut näitä Livboxin mukana, mutta täytyy nolosti tunnustaa, etten ole kokeillut itse. Ehkä mieleeni on jäänyt joidenkin arvostelut näistä, että kylppärin lattia tulee liukkaaksi ja iholle jää kalvomainen fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohan se minunkin ongelmani alkuunsa noiden suhteen oli, että olin muodostanut mielipiteeni vähän sillä perusteella, että en halua liukasta suihkun lattiaa. ;-) Mutta nämä tosiaan toimivat oikein kivasti käsienpesun yhteydessä eikä liukkaasta lattiasta ole pelkoa. Jonkun verran kalvomainen fiilis näistä kuitenkin käsiin jää, joka ei tosin kestä ainakaan minun mielestäni kovin pitkään enkä ole kokenut sitä muutenkaan millään lailla häiritsevänä.

   Poista
 2. No hei vähänkö hyvä idea! Testiin ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Varsinkin jos joutuu pesemään käsiä usein.

   Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.