keskiviikko 23. elokuuta 2017

Kahvia naamaan!

En ole juurikaan jaksanut puuhastella DIY-juttuja pitkiin aikoihin, mutta tänään inspiroiduin kokeilemaan kahvinporoja kasvoille. Olen jonkun tilauksen yhteydessä saanut Yves Rocherin kosteuttavan kasvonaamion Hydra Vègètal -sarjasta. Naamio on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle ja se on koostumukseltaan geelimäinen. En ole jostain syystä ikinä pitänyt siitä ja käyttänytkin melko harvakseltaan (tosin sitä suositellaankin käytettäväksi aika harvakseltaan; 2 kertaa viikossa).

Niinpä sitten sain yhtäkkisen päähänpiston sekoittaa tuota YR:n naamiota ja kahvinporoja ja lorauttaa joukkoon iHerbistä peräisin olevaa nigellaöljyä (mustakuminaöljy). En tiedä olivatko kahvinporot jotenkin erityisen kosteita vai mitä tapahtui, mutta sörsselistä tuli melko juoksevaa ja jopa vähän vetistä. Käytin siis kertaalleen tuoreeltaan suodatettuja kahvinporoja.


Annoin kahvinaamion olla kasvoilla varmaan tunnin verran (YR:n kasvonaamiota ohjeistetaan pitämään kasvoilla 5 minuuttia ja pyyhkimään ylimääräiset pois vanulapulla). Naamio alkoi loppuvaiheessa ihan vähän kutittelemaan joistakin kohdin, kun se imeytyi kasvoille ja kahvinporot vissiin vähän kuivahtivat.


Hieroin kahvinporoja kasvoille ja näin sain samaan rahaan myös kasvokuorinnan. Osa muruista lähti pois hieroessa mutta kasvot oli vielä huuhdeltava jotta ne sai kokonaan puhtaiksi kahvinporoista. Lopputuloksena iho oli ihanan pehmeä ja kirkastuneen näköinen.

Kovin kaunishan tällainen kahvinporonaamio ei ole mutta eipä taida kovin moni muukaan naamio olla kuuluisa siitä, että näyttäisi hyvältä. Hauska välillä toimia näin hetken mielijohteesta ja samalla tuli kulutettua tuota kasvonaamiota josta en niin tykkää. Samalla periaatteella voi kuluttaa pois myös naamarasvat joista ei niin tykkää, tehdä niistä kasvonaamioita sekoittamalla niihin esim. kasvosavea tmvs. tai juurikin kahvinporoja!

2 kommenttia:

  1. Kahvinporot ovat kyllä loistavia, mähän olen vannoutunut Lushin Cup O`coffeen käyttäjä, kun millään ei saa niin sileää ihoa kuin sillä. Periaatteessa se on naamio, mutta niin täynnä kahvinporoja, että on erittäin tehokas kuorintakin. Aina iso purkki, kun käytän sitä myös vartalonkuorintaan, on myös miehen lemppari. :D Joten helppi tehdä DIY-versioitakin kahvijutuista vaan mielikuvitus rajana, itse olen niin laiska, että ostan valmiina. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lushin kahvipläjäys kuulostaa hyvältä! Tykkään kahvijutuista kosmetiikassa jostain syystä, tai siis lähinnä kai se on se tuoksu niissä. En ole Lushia kokeillut, kuulostaa kiinnostavalta! Minäkin olen yleensä aika laiska, mutta joskus sitten innostun näistä DIY-jutuista.

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.