torstai 3. marraskuuta 2011

Sävyttävä päivävoide

Pahoitteluni jälleen pitkäksi venähtäneestä päivitysvälistä! Tässä nyt kuitenkin tulisi taas meikäläisen pölinöitä. =)

Nykyään käytän lähes yksinomaan mineraalimeikkejä meikkipohjan tekoon. Joskus kuitenkin tulee käytettyä mineraalipuuterin alla sävyttävää päivävoidetta tai sitten meikkaan kevyesti laittamalla vain sävyttävää päivävoidetta ja viimeistelypuuterin siihen päälle.

Ostin keväällä Lumenen Arctic Aqua-sarjan sävyttävän päivävoiteen, jossa on aurinkosuojakerroin 6. Aurinkosuojakerroin on toki tosi kiva ominaisuus mutta kerroin 6 on sellaisenaan ainakin minun kärisevälle iholleni turhan matala mikäli mielin viihtyä kesäaikaan ulkona pidempään. Parempi toki kuin ei mitään, myönnettäköön.

Olen käyttänyt sitä sekoitettuna tavalliseen kasvovoiteeseen koska se on ensinnäkin liian tumma sävyltään ja toisekseen en oikein tykännyt sen koostumuksesta pelkiltään. Lisäksi jos laitan pelkkää värillistä päivävoidetta niin meikkipuuteria laittaessa se tuntuu jotenkin murenevan ja rullaavan irti iholta. En tiedä sitten olenko hölvännyt sitä kasvoille liikaa.

Sain jokin aika sitten muutaman näytteen Dermosilin uusista ja uudistuneista meikkituotteista (ihan vain siis normaalitilauksen yhteydessä tulivat) ja mukana oli näyte myös värillisestä päivävoiteesta. Käytin joskus jokunen vuosi sitten Dermosilin vastaavaa tuotetta mutta nykyisessä on eri INCI kuin edeltäjällään.

INCI kopioitu Dermosilin sivuilta:
 • Aqua - Vesi.
 • Caprylic/Capric Triglyceride - Sisältyy voidepohjaan, irrottaa rasvaa.
 • Hexyl Laurate - Pehmentävä
 • Propylene Glycol - Pehmentävä, antaa tuotteelle sen koostumuksen ja sakeuden
 • Glyceryl Stearate - Emulgaattori
 • PEG-100 Stearate - Pinta-aktiivinen aine: pinta-aktiiviset aineet parantavat tuotteen tasaista levittymistä käytössä.
 • Butyrospermum Parkii Butter - Voipuun hedelmästä saatava rasva (karitevoi), pehmittää ja kosteuttaa ihoa.
 • Pentylene Glycol - Kosteuttava ainesosa.
 • Cetyl Alcohol - Sisältyy voidepohjaan, antaa tuotteelle sen koostumuksen ja sakeuden.
 • Magnesium Aluminum Silicate - Ainesosa, joka antaa tuotteelle sen muodon, säätelee viskositeettia.
 • Hydrolyzed Milk Protein - Proteiini
 • Dimethicone - Vaahtoamista ehkäisevä aine, pehmentävä, silikoni.
 • Ethylhexyl Methoxycinnamate - Auringonsuoja-aine (UV-suodatin)
 • Tocopheryl Acetate - Hapettumista ja härskiintymistä estävä aine, antioksidantti
 • Parfum - Hajuste
 • Phenoxyethanol - Säilöntäaine
 • Methylparaben - Säilöntäaine
 • Ethylparaben - Säilöntäaineseos
 • Butylparaben - Säilöntäaineseos
 • Propylparaben - Säilöntäaine
 • Isobutylparaben - Säilyvyyttä parantava aine.
 • Disodium EDTA - Viskositeettia säätelevä aine
 • +/-: - voi sisältää (joitakin seuraavista aineosista)
 • CI 77891 - Valoa heijastavia pigmenttejä.
 • CI 77491 - Kosmetiikan väriaine
 • CI 77492 - Kosmetiikan väriaine
 • CI 77499 - Kosmetiikan väriaine. 

Dermosil lupaa tuotteesta seuraavaa:
"Sävyttävän päivävoiteen iholle tuoma sävy on luonnollinen. Se peittää kevyesti ihon värivaihteluita ja poistaa väsymyksen merkkejä. Meikkaustulos on välitön ja raikas. Hillityn läpikuultava sävy saa kasvot näyttämään tasaisemmilta. Iho myös tuntuu persikanpehmeältä, sillä voide on kosteuttava."

Lumenen sävyttävän päivävoiteen INCI:ä minulla ei valitettavasti ole, se ei lue itse tuubissa ja pahvipakkauksen olen jo ehtinyt hukkaamaan. Lumenen nettisivuiltakaan en kyseistä listaa löytänyt. ;-(
Lumene lupaa tuotteestaan seuraavaa:
 "Tehokosteutusta pohjoisen luonnosta. Ilmavan kevyt emulsio korostaa ja tasoittaa kevyesti ihon omaa, luonnollista väriä. Antaa iholle pehmeän kuulakkaan lopputuloksen. Sisältää mineraalipitoista, puhdasta suomalaista lähdevettä ja ihon kosteustasapainoa ylläpitävän hydroxylitol™-yhdisteen. Virkistävä koostumus kosteuttaa ihoa. Ihosi on hetkessä raikkaampi ja säteilevän kuulakas. Aurinkosuoja SK 6."


Sitten minun pikainen arvioni. Ainoastaan Lumenea olen siis käyttänyt pidempään, Dermosilia vain muutaman kerran; mitä näytepakkauksesta nyt riittää (minulle siitä riittää noin 3-4 käyttökertaan, riippuen vähän miten sitä käytän).

Lumenen sävyttävää päivävoidetta saa vain yhdessä sävyssä. Minulle se on aivan liian tumma sellaisenaan minkä takia sekoitan sitä tavalliseen päivävoiteeseen kuten sanottua, ja/tai käytän vähän vaaleampaa puuterimaista tuotetta sen päällä.

Molemmat kuvat otettu ilman salamaa ja päivänvalossa mutta eri paikoissa. Näistä kuvista näkee selkeästi, että tuote on liian tumma iholleni. Tosin tummuus korostuu mikäli voidetta käyttää paksulti tai sitä kerrostaa. Kerrostamista tosin hankaloittaa tuotteen rullaantuminen iholla hetken imeytymisen jälkeen. Vaikka laittaisin voidetta hyvin kevyesti kasvoilleni on se silti sen verran 'värikästä', että sellaisenaan en voisi sitä käyttää.

Lumenen koostumus on kevyttä mutta jotenkin voide on kuitenkin hieman tahmaista. Levittämisen kanssa joutuu olemaan huolellinen, muuten sitä helposti kasaantuu paksummiksi kerroksiksi jotka näkyvät rumasti 'raitoina' (kuvissa ilmiötä jonkin verran liioiteltu). Hetken (noin 10 minuuttia jaksan yleensä odotella maksimissaan) imeytymisen jälkeen iho tuntuu hieman nahkealta ja näyttää myös, pinnassa on aavistuksenomainen kiilto.

Tuote ei ole peittävä eikä sen ole tarkoituskaan olla. Se tasoittaa ihonväriä kuten lupaa ja kai se kuulakkuuttakin tuo. Mitenkään erityisen kosteuttavana en sitä kuitenkaan ole kokenut eikä se erityisesti tunnu lisäävän myöskään raikkauden tunnetta juuri minun iholleni.

Dermosilin sävyttävää päivävoidetta saa kahdessa sävyssä; fair ja medium. Heidän pohjustustustuotteensa perustuvat viiteen eri sävyyn jotka pohjaavat viileisiin ja lämpimiin sävyihin. Medium sopii vaalean punertavapohjaiselle iholle (viileä), beige kellertäväpohjaiselle iholle (lämmin) ja kolme muuta - fair, deep ja dark - ovat neutraaleja sävyjä joiden pitäisi sopia kaikille. Saamani näyte oli sävyssä medium.

Nämäkin kuvat otettu ilman salamaa päivänvalossa mutta kuvauspaikka on eri. Olin ilahtunut miten hyvin medium sopi kämmenselälleni ja toisaalta vähän yllättynyt koska olin etukäteen aivan varma, että se on liian tumma. No, se olikin sitten aavistuksen liian tumma kasvojeni iholle mutta ei niin 'väärän' värinen kuin Lumenen päivävoide.

Dermosilin koostumus tuntuu hyvin pehmoiselta ja sitä on helppo levittää. Voide tuntuu imeytyvän ihoon nopeasti ja iho todellakin tuntuu persikkaisen pehmeältä levityksen jälkeen. Ihon pinta myös näyttää mielestäni pehmoiselta, voide ei tuo varsinaisesti kiiltoa (joskaan ei myöskään mattapintaa) vaan minulle tulee vähän mieleen kukan terälehden pinta.  Voide tasoittaa ihonsävyä ja kaippa tämäkin sitä kuulakkuutta tuo. Väsymyksen merkkien häviäminen sitten...hmm, kaippa mikä tahansa ihonsävyä tasoittava ja sen ulkonäköä parantava tuote jossain määrin poistaa väsymyksen merkkejä.
Tästä minulla ei valitettavasti ole kasvokuvaa. Ei sillä, että se hirveästi olisi poikennut tuosta yllä olevasta. ;-)

Tuotteita verratessani tykkäsin enemmän Dermosilin voiteesta. Se jotenkin yllätti minut heti ensi tuntumalta positiivisesti. Minusta se tuntuu pehmoisemmalta ja kenties jopa oikeasti kosteuttavalta verrattuna Lumeneen ja lisäämisen jälkeinen tunne iholla on miellyttävämpi. Lumenen voide on minusta jotenkin raskaampaa ja 'tönkköisempää', enemmän meikkivoidemaista, kun taas Dermosil muistuttaa tunnultaan enemmän päivävoidetta. Dermosilissa minua viehättää käyttöön liittyvien ominaisuuksien lisäksi pakkaus, mielestäni se on aika tyylikäs verrattuna Lumeneen.

Lumenen päivävoide on pigmenttisempää mutta itseni kohdalla se ei ole pisteitä nostava tekijä, melkein päinvastoin. Nyt jos pitäisi valita noiden kahden välillä niin päätyisin ehdottomasti Dermosiliin, joskin fair taitaisi olla tummuusasteeltaan enemmän minun sävyni kuin medium. Nyt vähän harmittaa, että ostin tuon Lumenen. Sitä on vielä runsaahkosti jäljellä eikä se edes ole minulle oikean värinen.

Lumenen tuotetta on tuubissa 50 ml ja se maksaa noin 11.90 € (Sokoksen verkkokaupan hinta), Dermosilin tuubissa on 30 ml ja se maksaa 5.90 €. Noilla hinnoilla jälkimmäisen litrahinta on halvempi. Toki hintaero on melko marginaalinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.