sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Dermosil; arctic berries concepts, Rauhoittava Kasvovoide

Olen silloin tällöin ostanut Dermosilin tuotteita ja pääsääntöisesti tykännyt niistä. Dermosilin mineraalipuuteri taisi olla aikoinaan minun ensimmäinen mineraalipuuterini, joskaan en silloin vielä ihan ymmärtänyt mistä on kysymys ja että mineraalien maailma on aivan oma universuminsa. ;-)

Halusin esitellä yhden Dermosil-suosikkini teille eli otsikossakin jo mainitun Rauhoittavan  Kasvovoiteen. Dermosil lupaa tämän voiteen rauhoittavan herkkää ja punoittavaa ihoa ja tasoittavan ihon väriä. Sen sanotaan suojaavan ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä samalla, kun se pehmentää ja vahvistaa sitä. Sen pitäisi soveltua kaikille ihotyypeille ja sitä suositellaan käytettäväksi päivä- ja yövoiteena sekä meikin alla. Sen kerrotaan imeytyvän nopeasti jättäen ihon pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Tuoksunsa voide saa hajusteesta ja sen sisältämästä puolukansiemenöljystä.


Sen INCI näyttää tältä (kopioitu Dermosilin sivuilta):
 • Aqua - Vesi.
 • Caprylic/Capric Triglyceride - Sisältyy voidepohjaan, irrottaa rasvaa.
 • Propylene Glycol - Pehmentävä, antaa tuotteelle sen koostumuksen ja sakeuden
 • Hexyl Laurate - Pehmentävä
 • Vaccinium Vitis-Idaea Oil - Puolukka
 • Butyrospermum Parkii Butter - Voipuun hedelmästä saatava rasva (karitevoi), pehmittää ja kosteuttaa ihoa.
 • Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate - Emulgaattori
 • Glyceryl Stearate - Emulgaattori
 • Cetearyl Alcohol - Antaa tuotteelle sen koostumuksen
 • Tocopheryl Acetate - Hapettumista ja härskiintymistä estävä aine, antioksidantti
 • Sodium Hydroxymethylglycinate - Säilyvyyttä parantava aine.
 • Parfum - Hajuste
 • Disodium EDTA - Viskositeettia säätelevä aine
 • BHA - Antioksidantti, aktiivinen 

Dermosil ansaitsee kyllä kehut INCI-listojensa esittelystä! No, alkuun olin hurjan innostunut tuosta lopun BHA:sta mutta kyse EI siis ole beetahydroksihaposta vaan Butylated Hydroxyanisole nimisestä aineesta.

Pidän tästä kasvovoiteesta todella paljon. Se on koostumukseltaan kevyttä, emulsiomaista ja imeytyy nopeasti kuten luvataan. Se tuntuu kasvoilla rauhoittavalta ja ohuesta koostumuksestaan huolimatta se mielestäni myös kosteuttaa kivasti. Minulle eivät sovi paksut ja rasvaiset voiteet mutta ihoni suorastaan kirkuu kosteutuksen perään ja siksi tämä kasvovoide on minulle juuri passeli.

Minulla on välillä aika kirjava iho, se punoittaa paikoitellen melko usein ja ärtyy helposti. Voide rauhoittaa mielestäni ihoa hyvin mutta mitään konkreettista punaisuutta vähentävää efektiä en ole huomannut. Toisaalta tykkään käyttää ihovoiteita vähän kuureittain ja joskus kuurini ovat lyhyehköjä (siis yhtä kasvovoidetta eli vaihtelen niitä usein). Vaikka olenkin kuluttanut tätä voidetta noin puolitoista tuubillista (mikä ajallisesti minulla tarkoittaa pitkää aikaa) niin en ole käyttänyt sitä yksinomaan ja yhtäjaksoisesti viikkokausia, mikä varmaankin olisi suotavaa tuon punaisuuden vähenemisen kannalta.

Tämä voide on erityisesti talvisuosikkini ja tykkään laittaa tätä aina kun iho tuntuu olevan jotenkin poissa balanssista. Tuoksua en oikein osaa kuvailla. Se on melko mieto mielestäni enkä ole kokenut sen jäävän kasvoille pitkiksi ajoiksi. Ainakaan en ole kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Tuoksu ei varsinaisesti ole minusta puolukkainen mutta on siinä jotakin puolukkamaista kuitenkin mukana. Tuoksu ei myöskään ole perinteinen kasvovoiteiden tuoksu ja olen antanut itseni ymmärtää, että toisten mielestä tämän voiteen tuoksu on epämiellyttävä. Minusta se on ihan ok.

Minusta tämä on kiva myös meikin alla, se imeytyy nopeasti eli ei tarvitse odotella ikuisuuksia esim. aamulla ennen kuin voi alkaa meikkailemaan eikä se jätä ihon pinnalle mitään kalvoa eikä varsinkaan rullaudu alta pois siinä vaiheessa, kun lisää kasvoille meikkipohjan.

Viimeksi kun tätä tilasin niin otin sitten varmuuden vuoksi useamman tuubin. Yhden putelin koko on 50 ml ja se maksaa 8.70€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.