maanantai 10. lokakuuta 2011

Syyssiivous (kauhean pitkä sivellinpostaus)

Olen todella, siis todella, laiska pesemään meikkisiveltimiäni. Toisaalta en meikkaa läheskään joka päivä eli sivellinten käyttöaste ei ole mikään megalomaaninen. Voisi niitä silti pestä vähän useammin, varsinkin noita kabukeja joilla levitän mineraalimeikin sekä varjostusväri-, korostusväri- ja poskipunasiveltimiä.


Olen tähän asti pessyt siveltimeni Marseille-saippualla.Se on toiminut hyvin, siveltimistä tulee puhtaita enkä ole mitenkään osannut sivellinten pesunjälkeistä tuntuakaan moittia. Sitten korviini ja silmiini kantautui puheita shampoon käytöstä sivellinten pesemisessä ja taisi jossain joku mainita hoitoaineenkin.

Minulla ei ole juurikaan varsinaisia merkkisiveltimiä. Tykkään kyllä laadukkaista meikkausvälineistä ja huono sivellin on aina huono, oli se sitten kallis tai halpa ja tunnettua merkkiä tai vähemmän tunnettua.

Minulla on useampi sivellin Everyday Mineralsilta, olen tykännyt niistä oikein paljon. Kaksi käytetyintä kabukiani ovat Lily Lololta, ne ovat samanlaiset ja toista kuljetan laukussa mukana. Duroylta löytyy jokunen luomivärisivellin ja Lumenen siveltimiä on niin ikään muutama, näiden siveltimissä en ole huomannut olevan juurikaan eroa. Sitten on erittäin edullisia H&M:n siveltimiä pari ja The Body Shopin siveltimiä minulta löytyy myös. Riitta Vaaralta minulla on aivan loistava rajaussivellin ja pieni luomivärisivellin. Grimasilta on niin ikään aivan huippu rajaussivellin ja hyvä luomivärisivellin. Uusin tuttavuus on Ecotools, jonka siveltimistä olen tykännyt paljon (omani ostin iHerbistä).

Lisäksi minulta löytyy muutama Meow:lta tilattu sivellin, niissä laatu tuntuu vähän vaihtelevan, löytyy sekä oikeasti hyviä että oikeasti ei niin kauhean hyviä. Käytetyin peiteainesiveltimeni on Essentia Naturalelta ostettu. En tässä nyt varmaan edes muista kaikkia mutta minun sivellinkokoelmani on siis hyvin monenkirjava.


Päätin sitten tehdä suuren syyssiivouksen siveltimilleni ja pestä ne kaikki kerralla! Halusin myös kokeilla miltä tuntuisi pestä siveltimet shampoolla ja olisiko lopputuloksella jotakin eroa marseillesaippualla pestyihin verrattuna. Shampoona käytin XZ:n Muumi-sarjan Niiskuneidin 2 in 1 shampoota.

Se on lapsille tarkoitettu eli oletan sen olevan mieto ja se on 2 in 1 eli sen pitäisi olla hoitava. Ensin kaadoin sitä kämmennelle joka siveltimen kohdalla erikseen mutta tuntui, että siinä menee kauheasti vain ainetta hukkaan eikä se tuntunut muutenkaan kovin toimivalta ratkaisulta.

Sitten laitoin vanhaan muoviseen (pestyyn toki) mansikkahillopurkkiin jonkin verran vettä ja ruuttasin sinne joukkoon tujauksen shampoota. Kastelin siveltimen ensin pelkällä vedellä jonka jälkeen huljautin sitä shampoovedessä ja vaahdotin sitten kämmenellä tai sormia vasten. Toimi erinomaisen hyvin varsinkin isompien sivellinten kanssa ja pehmeiden ja paksujen pienempien sivellinten. Tiiviiden ja jäykkien sivellinten pesuun marseillesaippua oli mielestäni parempaa. Tai ainakin helpompaa...

Noh, Niiskuneidillä pestyt siveltimet olivat kyllä aikas ihanan pehmoisia ja silkkisiä. Minulla on mm. yksi todella vanha The Body Shopin luomivärisivellin jota olen viime aikoina käyttänyt peitevärisiveltimenä koska siitä on tullut kovin karkea ja se ei tunnu enää kovin kivalta luomilla. Myös yksi poskipunasiveltimeni tuntui muuttuneen ajan myötä todella karheaksi ja hapsottavaksi. Molempien tuntu ja ulkonäkö parani shampoopesulla. Mielenkiintoista. En silti luovu marseillesaippuastani vaan aion jatkossa käyttää molempia.

 Minulla ei oikein ole ollut mitään kunnollista säilytysratkaisua siveltimilleni, moni lojui vähän missä sattui, osa kulki laukussa "sivellinpussukassa" ja osa majaili muutamassa meikkipussissa. Toisia säilytin suht siististi pystyssä muovilasissa.

Sitten eräs päivä silmiini osui keittiön kaapeissa ja välillä tiskipöydälläkin pyörinyt käyttämätön turhake, ruokailuvälineiden kuivausteline.

Yhtäkkiä näinkin sen aivan eri silmin kuin aikaisemmin. Pyörittelin sitä hetken käsissäni ja tuumasin, että tästähän minä saan siveltimilleni säilytysastian!

Se ei ole lainkaan hullumpi siihen hommaan, siinä on keskellä isompi tila ja sivuilla pienempiä eli siveltimiä voi vähän ryhmitellä käyttötarkoituksensa mukaan. Keskelle saa isoimmat siveltimet ja ne jopa mahtuvat sinne survomatta.Kaunishan se ei ole. Ei mikään hirveän rumakaan toisaalta mutta kovin käytännöllinen. Säilytän sitä vessassa kaapissa eli se ei ole varsinaisesti näkyvillä muuta kuin meikatessa. Parasta siinä on, että nyt tiedän missä joku tietty sivellin on eikä sitä tarvitse kaivaa joka käsilaukun uumenista tai käydä lävitse kaikkia meikkipussukoita (niitäkin kun riittää). Tosin suhtaudun tähän vähän sellaisena väliaikaisena ratkaisuna mutta meikäläisen väliaikaiset tuppaa usein olemaan hyvin pitkäaikaisia. ;-)

3 kommenttia:

  1. Sulle on pari pikku haastetta mun blogissa :)

    VastaaPoista
  2. Siis todella hyvä idea tuo kuivausteline sivellinten säilytykseen! En olisi koskaan itse keksinyt, mutta nyt kun näin sen, niin sehän on aivan itsestäänselvä ratkaisu. Ei tosiaan ehkä mikään maailman kaunein, mutta ei haittaa jos se on piilossa kaapissa. Kiitos tosi hyvästä ideasta! :)

    VastaaPoista
  3. Ole hyvä vaan Pumpulipupu, kiva jos tästä oli iloa toisillekin! Minusta tuo on rumuudestaan huolimatta ollut tosi kätevä ja näppärä.

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.