lauantai 15. lokakuuta 2011

Meow Equilibrium Balancing Powder

Short summary in English at the end of this post.

Olen vähän hintsunlaisesti postaillut blogini nimen mukaisista tuotteista eli niistä minulle pakollisista joita ilman en voisi olla. Jotenkin vaan olen aina ollut innostuneempi postaamaan jostain uusista jutuista. Tällä kertaa postauksen aiheena kuitenkin yksi minulle pakollisiin kuuluvista tuotteista eli Meow Cosmeticsin meikinaluspuuteri ja primer Equilibrium Balancing Powder.

Meow kertoo sen olevan heidän ensimmäinen monitoiminen viimeistelypuuterinsa. Sen kerrotaan sisältävän uniikkeja kosteutta tasapainottavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Kuivalle iholle se on ideaali kosteuttava meikinalustuote, ärtyneelle iholle sen luvataan olevan rauhoittava, tasoittava ja parantava primer. Öisin käytettynä sen kerrotaan voivan auttaa rauhoittamaan herkkää, vahingoittunutta tai ärtynyttä ihoa. Kaikille ihotyypeille sen mainostetaan olevan ravitsevan ja kosteuttavan viimeistelypuuterin. Equilibrium Powder sisältää micaa, silkkipuuteria, boorinitridiä ja allantoiinia. Meow suosittelee, että se käytettäisiin kahden vuoden sisällä ostosta.


Olen antanut itseni ymmärtää, että mica on suomeksi kiille ja tarkoittaa silikaatteihin lukeutuvia erilaisia mineraaleja. Silkkipuuteri saadaan silkkitoukan kotelosta. Boorinitridi on synteettisesti valmistettu epäorgaaninen jauhe ja allantoiini on virtsahapon hapettumistuote jota voidaan syntetisoida myös kemiallisesti.

Mica on mineraalimeikkien perusainesosa. Boorinitridiä käytetään kosmetiikassa absorbenttina, en tiedä onko sillä kenties jotain relevantteja ominaisuuksia ihonhoidon kannalta. Allantoiini on ihoa rauhoittava, kosteuttava ja pehmentävä aine joka nopeuttaa haavojen paranemista ja suojaa ihoa. Silkkipuuterista löytyy asiaa vaikka millä mitalla, se on taas näitä luonnon ihmeaineita jonka luvataan tekevän ties jos mitä ihmeellistä iholle.

Silkkiproteiini sisältää useita proteiineja ja noin parikymmentä erilaista aminohappoa. Sen sanotaan blokkaavan UV-säteet, imevän ylimääräisen rasvan mutta toisaalta tarvittaessa kosteuttavan, pienentävän ihohuokosia ja 'hengittävän' iholla tukkimatta sitä. Sen sanotaan myös ehkäisevän ihon ikääntymistä uudistamalla vahingoittuneita ja vanhoja ihosoluja. Tämän lisäksi se tuo kasvoille kaunista hehkua.


Equilibrium Balancing Powder on hienojakoista valkoista jauhetta. En swatchannut sitä kädelle koska se ei siinä näy. Ainakaan siis minulla, tummemmalla iholla se saattaa käyttäytyä eri tavalla. Kasvoille lisään sitä tasapäisellä kabukisiveltimellä (minulla on tätä varten ihan oma kabukinsa). Vaikka puuteri ei varsinaisesti näykään kasvoillani niin koen silti, että se ihan pikkuisen kuitenkin tasoittaa kasvojen väriä. Mutta todellakin siis vain ihan pikkuisen.

Puuteri tuntuu iholla erittäin miellyttävältä ja se jättää ihon todella silkkisen pehmeäksi ja tavallaan "liukkaaksi". Sen päälle on helppo levittää meikkipuuteri. En ole käyttänyt tätä yöllä kuin satunnaisesti, lähinnä silloin kun ihoni on ollut huonossa kunnossa ja se on ollut todellakin ärtynyt. EBP on ainakin minulla toiminut erinomaisen hyvin ihoa rauhoittavana tuotteena.

Purkki on 20 gramman vetoinen ja siinä on 4 grammaa itse tuotetta (puuteri on todellakin hyvin hienojakoista ja kevyttä) ja se maksaa $13.95 eli noin kymmenisen euroa. Itselläni tuon kokoinen purkki kesti vajaan vuoden mutta en käyttänyt sitä päivittäin koska en meikkaa päivittäin. Toki oli kausia jolloin meikkasin joka arkipäivä.


En osaa sanoa onko siitä hyötyä rasvoittuvalle iholle koska ihoni ei ole yleensä kovin rasvoittuva. En osaa myöskään sanoa pidentääkö se meikin kestoa koska en juurikaan meikkaa ilman sitä. ;-) Toisaalta en voi valittaa etteikö meikki kestäisi hyvänä koko päivää. Mielestäni se vähentää hienoisten ihojuonteiden näkyvyyttä koska se on hienojakoisempaa kuin mineraalimeikkipuuteri ja tasoittaa juonteet ennen väripuuterin lisäämistä, erityisesti silmänalusten alueella.

Equilibrium Balancing Powder on ehdottomasti minun HG (Holy Grail) primerini ja kuuluu sarjaan Mohn suosittelee ja pakollisiin tarvikkeisiin meikkiarsenaalissani. Tästä en halua luopua! Se toimii minulla erinomaisen hyvin ja rakastan tunnetta joka iholle tulee sitä lisättäessä.


Ihoni on toisinaan joissakin kohdin hyvinkin kuiva ja EBP saa mineraalimeikkipuuterin näyttämään kuivissa kohdissa paremmalta, kuin suoraan paljaalle iholle lisättynä. Koen sen myös todellakin rauhoittavan ihoa silloin kun se on ärtynyt. En osaa valitettavasti arvioida onko se kosteuttava tai imeekö se rasvaa iholta. Tiedän vain olevani siihen todella tyytyväinen ja että se toimii minulla.

En voi varmaksi sanoa, että se olisi parantanut ihoni kuntoa mutta ihoni kunto on huomattavasti parantunut sen jälkeen, kun olen sitä alkanut käyttämään. Toisaalta aloin samaan aikaan käyttämään muitakin mineraalimeikkituotteita ja muutin hieman ihonhoitorutiinejani jne. eli mikä sitten johtuu mistäkin on mahdotonta yksiselitteisesti selvittää.

Jos tuote yhtään kiinnostaa niin suosittelen kokeilemaan, hinta ei ole mitenkään hirveän korkea ja Meow:lla on usein tarjouksia ja niihin usein kuuluu ilmaiset postikulut (kansainvälisissä tilauksissa on kylläkin yleensä aina joku minimisumma joka pitää saavuttaa ennen kuin saa ilmaiset postikulut). Meow myy myös näytepusseja jos haluaa ensin tutustua tuotteeseen pienemmässä mittakaavassa.


My absolutely HG (Holy Grail) primer is from Meow Cosmetics; Equilibrium Balancing Powder. It's ingredients are Mica, Silk Powder, Boron Nitride and Allantoin. Mica is a basic ingredient in mineral make up products, Boron Nitride is used as an absorbent, Allantoin has smoothing, moisturizing, anti-irritant and skin healing properties and silk powder is one those natures own wonder substances that can make lots of wonderful things to your skin.

Meow says:
"Equilibrium, aptly named for it's unique moisture balancing and soothing properties, is our first true multi-tasking finish powder. For dry skin, it is the ideal emollient priming base coat. For irritated skin, it is a smoothing, calming, healing primer.  Worn overnight, it can help calm sensitive, damaged or irritated skin. And for all skin types, it is nourishing and moisture balancing top coat with the benefits of silk powder and soothing allantoin."

I find this product perfect for me. I love the feel of it when applied, it leaves my skin very silky and smooth and  mineral foundation is very easy to apply over it. I have found it to be calming when my skin is very irritated and it evens out small wrinkles, especially around the eyes while being so finely ground powder.

My skin's condition has grately improved after I started using this product, although i have no way of knowing which role EBP has had because about the same time I also started using other mineral products and changed my skincare routines a bit. Nevertheless I love it and wouldn't give it up for anything! I can highly recommend Meow Cosmetics' Equilibrium Balancing Powder.

1 kommentti:

  1. Iteki oon tilannut nyt noita meoweja, ihan huippuja verrattuna everyday mineralseihin! Tosta on testeri ja oon kyllä tykänny, pakko ehkä paremmassa rahatilanteessa ostaa kokonainen puteli ;)

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.