lauantai 8. lokakuuta 2011

Linnaisten kartanon viheriä kammari

Meillä oli kotona kirjahyllyssä Sakari Topeliuksen Talvi-Iltain tarinoita I jossa on kaksi Topeliuksen vähän pienempää romaania joista toinen on tuo otsikon niminen fantasiatarina. Se oli yksi lemppareistani joskus kouluikäisenä, kirjasta tehtyä kotimaista elokuvaakin tapitin innolla, joskin kirja taisi olla kyllä jännempi.

Otsikko ja niin ikään kirja tuli mieleeni ihanista viheriäisistä kynsistä jotka tein HeidiB:n blogikirppikseltä ostamillani lakoilla China Glacen Outta Boundsilla, O.P.I:n Here Today...Aragorn Tomorrow sekä Sinful Colorsin vihreällä glitterlakalla #141 Treasure Island (jonka ihana Heidi laittoi vähän niinkuin kaupanpäällisiksi).


Kuten kuvastakin näkee niin Outta Bounds (keskellä) ja Here Today...Aragorn Tomorrow (oikea reuna) eivät pullossa ja luonnonvalossa näytä sopivan yhteen sitten ollenkaan, ovat kuin ihan eri perheestä. Noh, se ei kuitenkaan estänyt minua ymppäämästä niitä samaan manikyyriin. ;-)

Ensin lakkasin kynnet pelkällä China Glacella ja kokeilin kärkiin tuota Treasure Islandia. Se oli kuitenkin pettymyksekseni kovin vähäglitteristä ja sitä olisi saanut kerrostaa hullun lailla jotta se olisi kunnolla näkynyt. Seuraavana päivänä töpöttelin O.P.I.lla liukuvärjäyksen kynsille ja siihen vielä Treasure Islandia koko kynnelle päälle. Elikäs aikas monta lakkakerrosta tuli laitettua. Koristelin kynnet vielä iiiihanilla hopeisilla liskotarroilla (Seppälästä) ja tykkäsin näistä kynsistä ihan älyttömästi!

Älkää taas välittäkö kamalassa kunnossa olevista kynsinauhoista, katselkaa vaan kynsiä! ;) Kärkikulumaa on jo tullut kuvanottohetkellä mutta kaiken kaikkiaan nämä kynnet kestivät lähes viikon! :-O Tykkäsin näistä todellakin tosi paljon ja muutenkin ihastuin koska minulla ei ennestään ollut juurikaan vihreitä lakkoja.Lisäksi tein tässä pienen experimentin mielenkiinnosta ja koska en aikaisemmin ole kauheasti kiinnittänyt asiaan huomiota, eli Sensaistin Terhen pohdiskeli blogissaan kamera-asioita. Kommenteissa oli sitten keskustelua ja pohdintaa pokkarin ja järkkärin ominaisuuksista ja miten ne soveltuvat kosmetiikkablogin kuvausvälineiksi.

Itse väitin, että järkkärilläkin saa otettua ihan hyviä meikki- ja kynsikuvia. Niinpä sitten tietoisesti kokeilin. Yllä olevat kuvat (paitsi lakkapulloista, se järkkärillä otettu) on kuvattu Canon PowerShot SX200IS:llä (mulle se on kyllä ihan pokkari vielä, joskin siihen saa aikas monipuoliset käsisäädötkin tehtyä ja zoomiakin löytyy kivasti) ja alla olevat Canon 1000D järjestelmäkameralla linssinä Canon EF 50mm 1:1.8 II. Ja kuvathan saa klikattua vielä pikkuisen isommiksikin jos haluaa. :-) Vähän kiireessä kuvailin joten nuo järkkärikuvat olisivat voineet olla vähän terävämpiäkin...

5 kommenttia:

 1. Onpas nätti vihreä tuo Outta Bounds! Ja hyvin sopivat lakat yhteen, onneksi keksit yhdistää :)

  VastaaPoista
 2. Voi! Todella nätit kynnet! Ihan superihanat noi pikkuliskot :)

  VastaaPoista
 3. Siskoni linkitti mut tänne katsomaan vihreitä ihanuuksia. Kauniit! Ihan hypnoottinen syvyysefekti :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanista kommenteista! =o)

  Outta Bounds on todellakin hyvin kaunis vihreä ja se on upea ihan yksinäänkin. Ostin noita liskotarroja kaksi arkkia koska ihastuin niihin niin paljon ja nyt harmittaa, etten ottanut vielä ainakin kolmattakin. En muista bongasinko nuo Tallinnasta vai täältä kotomaasta mutta en ainakaan ole niihin törmäillyt enään. :(

  VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.